RE: Anksioznost (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

prepadnuta -> RE: Anksioznost (17.8.2014 23:56:27)

A posle koliko ti je delovao seroxat?Eh samo da pocne djelovati,isto mi sve samo malo povecana anksio,dobro da znam draga tako cu i ja akb kad zatrudnim sad a jedva cekam i ja da se ostvarim kao majka i da imam malu bebu [sm=smiley1.gif]

Mamica24 -> RE: Anksioznost (18.8.2014 7:28:56)

E drage moje vi se bas napisaste :-)

HNF da draga vrijeme utice na svakog. Pa i na ovu djecicu...

Ja sam bila super ovi dana al cim dodje pon mene neka jutarnja trema uhvati pa pocnem svasta misliti i razbudi me.. Sinoc dam se nekoliko put trznula iz sna nemam pojma sto..
Eto meni su te misli najgore i to preispitivanje sebe.. Nekad to uspijem izignorisati nekad me bas trzne al sta ces... Svako nesto kuburi pa i mi ovo ... Ne daj Boze gore!!

Ja vam zelim sve najbolje..

Mushu -> RE: Anksioznost (18.8.2014 9:03:38)

Da imala sam sve to. Uvijek sam se pitala zasto ja? Kako cu citav zivot ovako? Najgore mi je bilo kada budem dobro par mjeseci i onda me pukne i vratim se na pocetak. Onda kazem e neces ovo ponovo pa crkla. I sveo se taj los period na nekih dan dva pa bude ok. Vremenom se svelo na 5-10 minta.
Kod mene su najveci problem vrtoglavice. Nikad nisam znala da li su one od panike ili je panika od njih. ali kada me uhvati panika znala sam po mjesec dana samo lezati u krevetu.. sad je to po 5 minuta,ako se i javi. Jednostavno izbjegavam koliko mogu situacije koje me mogu dovesti do napada

Dina2 -> RE: Anksioznost (18.8.2014 12:07:25)

Poooozzzzz drage mojeee :*! Nije me dugo bilo ali ziva sam ;)! Pozz naravno i za nove clanice! Bila sam na odmoru, sve je prošlo ok osim vrtoglavice koja me ponekad mucila i to u zatvorenim prostorima!
Sad trenutno me muci nervoza uhhh nemogu opisati kad mi naiđe taj talas pa onda one misli sta ako sad bas bude kraj pa me nervni slom spuca i td ma sve najgore, pa onda počnem hodati kroz kuću ko luda sve radim nesto al sve ubrzano pa me popusti pa onda razmišljam o tome zasto je to bilo, zasto ta bwrvoza tolika itd...
joj vise mi dosadilo bgm, al nekako se provlacim, jaka volja ce valjda sve pobjediti, gledam na ovo kaona neku prolaznu fazu u životu! Bice bolje ako bog da!

Velikiii pozzz za sve :* :* :*

priks1 -> RE: Anksioznost (18.8.2014 13:27:36)

E moja Dina 2, vidis kako se nekako uvik ta nervoza vrati, i to mene zivcira.
Kad mislis da si prosa to sve, sad sam jaka bla bla, znam sve, nece me vise unistit,
ono opet navali, a nista borba do kraja bez prestanka.Nema odustajanja
kako god bilo, reci mi Dina2 kako ti? Jeli pusis kad te to uvati, ja bi kutiju
zasukljala haha, pa se onda gadim sebi fuj, da mi ga je bacit zauvijek!!!
A nista idemo dalje, nekim clanicama bude bolje a nekima gore, nikad
se skoro ne osjecamo svi isto, al daj Boze da bude bolje svima jednom
zauvijek!![sm=bravo.gif]

Dina2 -> RE: Anksioznost (18.8.2014 13:37:55)

Pušim draga moja, a u tim momentima bi ih gutala,a najgora mi ona nervoza u želucu pa ne mogu da jedem, pa se natjeram na zor, pa bi plakala od neke muke! Bas sto kazes popusti i onda si sav sretan i onda sam sebi prizeljkujes da dođe da te uhvati, kao osjecamo se toliko jaki al u tim trenucima neće nikad! Al kad te bas spucaju oni talasi, onda bi ja najradije volila pobjeći od same sebe al nemoguce, šuti i trpi haha!

HNF -> RE: Anksioznost (18.8.2014 14:07:59)

ejj zene moje drage, evo i mene. mamice i kod mene ista situacija, ponedeljak mi je uvijek bio i ostao najgori dan. jutros pijem kafu s muzem, kaze on kakav ti je to izraz lica, reko stooo, kaze nekako imas "ponedeljakfacu",haha, kaze jel ponedeljak ti nesto neraspolozena. dina draga nek si se i ti javila. sad odmorna, sta te briga :*. jos moram nesto da kazem, evo citam sta ste pisale ovih dana, pa ste spomenule da se od seroxata deblja. evo ja znam cetvoro ljudi koji ga vec dugo koriste, i nisu dobili ni gram. tako da ne mora to nista znacit. neko ce se debljat, neko mrsat, neko ce imati neke druge nus pojave neko nece imati nista, super ce reagovat, tako da smo svi razliciti, svaki organizam individualan. odoh sad prat prozore, pa se cujemo opet... pusa

Inkognito -> RE: Anksioznost (19.8.2014 22:41:03)

Evo i mene, nije me dugo bilo :)))
Vidim ima nekih novih clanica...dobrodosle zene, nadam se da cemo se svi uskoro osloboditi ovog abd...
Ja dobila novi simptom, kao mucninu i vrtoglavicu. Da nemam menstuaciju pomislila bih da sam trudna. Uglavnom mi se odjednom javi u toku dana, evo vec drugi dan i eto kao muka mi je i kao da sam se frisko vozila pa mi je ta mucnina sa blagom vrtoglavicom. Da li iko ima ovih simptoma i kako se boriti s ovim?

Dina2 -> RE: Anksioznost (20.8.2014 2:07:44)

Ehh evo i mene malo u ove sitne sate!

Draga Inkognito taj simptom me muči mjesecima, vrtoglavica i nekakav osjecaj ko da noge nisu tvoje i imas osjecaj pasces sad!
Meni nestane neko vrijeme pa mi opet dodje! To je sve normalno valjda, previse smo nasu psihu preopteretili pa mora jadna i lažne simptome da nam daje kad uvijek osluskujemo svoje tijelo i svoj um! Najgore u tim momentima čovjek ne zna kako postupiti , a mi smo svi svjesni da to radi nasa psiha i da ni jedan simptom nije stvaran vec izmišljen! Al hajd naucicemo valjda kroz život, nekad se pitam imal sta da nisam imala koji simptom čini mi se sve do sad haha al nadje se neki uvijek da nas zbuni i zabrine jos vise! Nesikiraj se draga moja procice i to kao i sve drugo!
Pusa..

Dina2 -> RE: Anksioznost (20.8.2014 17:32:49)

Eeee opet ja drage moje!
Jedno pitanje za sve vas!
Eh de te mi recite ovako, svi mi imamo psihičke i fizičke simptome, e sad me zanima npr kad imate neki psihički simptom da li i vi sami sebi priželjkujete onaj neki fizički kao lakse bi se izborili stim ili obratno!
To je meni uvijek bilo sta da mi je onda sama sebi kažem joj da su mi sad oni simptomi lakse bi mi bilo haha! E to sam ssmo htjela da znam pa mi pisite!
Poozzz

Mushu -> RE: Anksioznost (20.8.2014 19:20:02)

Dina, uradila sam nalaza ne znam im broj. I svi su hvala Bogu bili uredni manje vise. I moja dr mi je rekla da nikada nije vidjela pacijenta koji bi volio da ima neku bokest hahah Ali ja sam vise bila luda. Neka mi nesto nadju pa cu to lijeciti i cao. Ovako nista mi nije a ja uzasna.
I uvijek taj osjecaj dobit cu mozdani,infarkt bla bla.

A sto se vrtoglavica tice imala sam ih od pocetka i nikad prestale nisu dok nisam ja bila dobro. Vrtogkavica pracena mucninom sto je normalno. I doktori nisu mogli skontati da li prvo dobijem vrtoglavice pa zbig njih paniku ili prvo ide panika i pocne vrtoglavica. A ja sam ih ubjedjivala da su svi moji strahovi i vezani za vrtoglavicu. Jer kada je nema ja mogu sta god.

Eto ni dan danas nisu skontali da li je prvo koka ili jaje [sm=smiley36.gif]

Mamica24 -> RE: Anksioznost (20.8.2014 22:01:24)

Vecer dragice moje... Vidim svega se nasaralo..

Vrtoglacice imam i ja nekad ... Pojave se kad mislim na njih ili kad se sugo vozim pa izadjem iz kola... To je cise ustvari osjecaj nekakvog nosanja tamo-vamo :-) nego vrtogl. Ako su nalazi krvi ok a meni proljetos nisu bili Fe mi je bilo nisko onda samo treba ignorisati taj osjecaj i sto vise hodati izlaziti...

Npr. Ja sam se danas sukobila sa jednim mojim veeeelikim strahom a to je putovanje... Inace kad putujem imam tu tremu i grc u stomaku al danas sam rekla sebi da zelim da vidim sta je to.. Muzu nisam nista spominjala ... Htjela sam iskusiti sve... Imala sam talasa znojenja ruznih misli grceva u stomaku potrebe za bjezanjem ali svaki put kad bi me nesto od tog puklo ja sam u sebi rekla "hajde jace da vidim koliko mozes" i gle gle zaista djeluje uz Boziju pomoc svaku iglicu anksija koja me bocnula rijesila sam.nekako..

Jednostavno sam pratila uputstva knjige panic away, u sebi se molila Bogu za pomoc... Na kraju je nestao i grc u stomaku pa sam u Jablanici zderala ko konj :-)

Znam da ovo bije njen kraj da ce me opet stizati i bockati i kad se najmanje nadam al kad covjek vjezba kad se suocava sam sa sobom kad nw bjezi od sebe onda je druga prica skroz..

Fizicki simptomi prate psihu ono kako mi reagujemo emocijama tijelo stvara neke senzacije kao sto je znojenjw tresu se ruke noge vrtoglava se i td...

Sve su to zamke koje anksi stvara da bi je se bojali a ustvari je to jedna velika glupaca zamislite je kao neku glupu preglupu deofulju koja nas je sve vrijeme zavaravala svojim pricama da nam nije dobro a ustvari nama je super.. Ja se jos uvijek otimam mislima koje me plase i nadam se da ce se kad tad ugasiti :-)
Moj savjet vam je da bez obzira na anks pokusate sto vise ispuniti dan normalnim aktivnostima kao da anksi ne ppstoji... Znaci manta vam se tresete se ma briga vas proci ce.. Izadjite hodajte kupujte igrajte se sa djecom skacite po muzu :-)

Mamica24 -> RE: Anksioznost (20.8.2014 22:17:14)

Inko HNF Dina2 Mushu prix entesare :-*:-*:-*:-*:-*:-* sve ste divne i jake i ovo ce jednog dana biti iza nas... Svi simptomi.... Svi strahovi... Sve ce to Ako Bog Da jednog dana biti "sjecas se hahhha kako smo bile nervozne uplasene i td"..

Samo polahko i sabur sto bi se reklo :-) ja se svaki dan hrabrim, dosta citam, informisem se pokusavam se opusititi pa nekad uspijem nekad ne... Al sta ces... Svi u zivotu imaju lijepe i ruzne momente..

Bice svw bolje nego sto se misli :-*:-*:-*:-*

priks1 -> RE: Anksioznost (21.8.2014 14:14:50)

Ma bas to Dina2, uvijek trazis one simptome od prije jer mislis kao to je
lakse bilo podnjet, a zapravo ti je mozak uvijek napet sta ce se sad dogoditi.
Ma bit ce ovo sve iza nas jednoga dana kao sto kazes Mamice, samo treba
vjerovat u to koliko god bilo tesko.Moramo uzet u obzir kako je sigurno prije puno, puno vremena
bilo puno teze, sad ih bar bilo kako mozemo kontrolirat i borit se, makar skupa
ovdje.Ja ovako nekad stanem i mislim si pa stvarno smo mi jake zene.A onaj
tko to nije prosao nije nista jaci od nas, jer netkko prolazi
ovo, netko ono, kazu da ti Bog da onoliko koliko mozes podnjeti pa tako i mi.
Pusssaaa!!!!

priks1 -> RE: Anksioznost (21.8.2014 15:20:25)

Inkognito evo da te pitam pitanje jedno, posto si bila mlada, evo ja sam za
2 mjeseca vjencana kuma.I sad me vec prpa radi toga, kako cu se
osjecat, ocu li bit anksiozna, kako cu da se ne vidi to moje stanje ako
bude itd....pomagaj sa savjetima!!

HNF -> RE: Anksioznost (21.8.2014 15:55:25)

priks ne mozes razmisljat sta ce i kako bit. niko to ne zna. ne znas kako ces se osjecat veceras a kamo li za dva mjeseca. ja jedino sto ti mogu reci i savjetovat, da akobogda kad budes na svadbi, ako ti se javi nervoza, trema, strah,misli,samo se usredoci na situaciju,,pokusaj sve da iskljucis i usredocis se na taj trenutak, mlada, vjencanje, ples, muzika itd. vjeruj ja sam to radila kad sam bila nekako pred panicni, ono odemo negdje daleko na put, i mene uhvati taj strah ajjj sta cu ako mi se sad nesto desi, i onda pocnu te misli, i ostali simpromi, i onda ja sama kazem cekaj, cekaj, i osvjestim tu trenutnu situaciju, taj tren u kojem se nalazim, i vjeruj te ruzne misli nestanu. valjda si razumjela o cemu pricam. to je meni psihijatrica tako savjetovala i objasnila, extra je [sm=bravo.gif]. ja sam super, hvala bogu, da hoce ovako ostat bila bih prezadovoljna. pozdravljam vas sve, mamica,inkognito,dina,priks i ostale da koga ne zaboravim :*

Inkognito -> RE: Anksioznost (21.8.2014 17:58:00)

Gdje ste zene moje?! :) Evo stize anksi mlada :)))

Dina 2, mislim da svi znamo o cemu nam govoris. Tako i ja, uvijek kad mi dodje neki simptom mislim da bih se lakse izborila s nekim drugim koji sam ves ostavila iza sebe. Nekad i ja pomislim da mi je neki fizicki simptom umjesto psihickog, al onda se prisjetim da kad dobijem fizicki uhvati me strah i onda se pojave psihicki, tako da dodbijem dupli belaj :) Nekad se uspijem izboriti sa fizickim pa sve nestane..Uglavnom nekad imam osjecaj da moramo proci sve taksativno navedene simptome o kojima smo citale, da bismo zavrsile s ovim. A onda opet pomislim da to nece biti toliko tesko, jer mi najbolje znamo kroz sta smo prosle i da je sve poslije onih pocetnih stanja puuuno lakse.

Mamice i HNF vidim da gurate dobro, veliki zagrljaj podrske za daljnje pobjede :)

Priks draga, bila sam mlada i da znas da sam prije udaje bila tooooliko anksiozna da mislim da nijedna mlada ikada nije bila takva. Uglavnom na dan vjencanja sam bila super, bas sam bila dobro, presretna, vesela, nasmijana, ma ni traga onoj zeni :) Tako da znas da ce ti mozda i naumpadati anski, ali da ti nece nista znaciti u tim momentima. Ti ces imati vecu brigu, a to je da budes jaka za mladu, koja ce te u tim momentima trebati. Zato mala, ne brini ;)

Sta nam je sa sxt31? Nadam se da je bolje, pa se ne javalja. Uglavnom imas veliki pozdrav od mene :)

Ja sam danas prilicno ok, imala sam kao pokusaj anksi da me napadne, ali zasad sam odolila :) Uskoro idem na put, prilicno dalek, pa se nadam da ce dobro proci.

Macke moje, saljem vam veeeeliki zagrljaj :)

Mushu -> RE: Anksioznost (21.8.2014 20:22:23)

Bicemo mi sve dobro. Na kraju se pocnemo suocavati s tim strahovima i uvijek cemo izaci kao pobjednice,jer smo jake. Niko ne zna kako je tesko zivjeti s tim,kako je tesko boriti se s tim. Mnogima je smijesno kad im kazem da nisam godinama izasla sama iz kuce,da ni dan danas ne smijem da se kupam kada sam sama u stanu. Ali ko ne prodje ne zna. Ne zna koja je to snaga i psihicka i fizicka.

Ali zato curke,kazu da se ovakvi strahovi dogadjaju samo inteligentnim ljudima [sm=hudicek1.gif]

dana123 -> RE: Anksioznost (22.8.2014 16:13:33)

Priks ja ću ti odgovoriti,ja sam bila prva kuma u svatovima baš kad sam bila depresivno anksiozna,vjeruj ni jednog simptoma nisam imala uživala sam i veselila se[sm=smiley1.gif].Vjeruj i ti ćeš[sm=smiley20.gif]

priks1 -> RE: Anksioznost (22.8.2014 21:14:28)

Ma i ja vjerujem da ce biti tako, dat cu sve od sebe to znam! Hvala dana123
i Hnf na savjetima.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

priks1 -> RE: Anksioznost (22.8.2014 23:03:37)

I Inkognito hvala[sm=bravo.gif]

HNF -> RE: Anksioznost (25.8.2014 22:12:43)

gdje ste zene,kako ste. vidim nema nikog, nadam se da ste sve dobro. ja sam hvala bogu, dobro, uvijek moze bolje, ali nedaj boze goreg. da vas pitam, pa eto ko je voljan nek se javi. kad dozivite panicni napad,koje simpome imate. ja sam imala 2 ili 3 panicna, zadnji je bio nekad zimus, kod mene se od simptoma jave lupanje srca, tresu mi se ruke i noge, noge kao da nisu moje, i javi mi se taj osjecaj nenormalnog straha, straha od gubitka razuma,kontrole,kao da cu se sva nekako izgubit. neki dan smo bas na grupnoj o tome pricali, kako svi imaju razlicite simptome, pa reko da vidim kakvi se kod vas jave.mene najvise prepadne taj o gubitku kontrole [sm=smiley19.gif]

Mamica24 -> RE: Anksioznost (26.8.2014 11:36:59)

Hej draga i ja sam zadnji imala nekad zimuz samo sto ja nisam bas sigurna da je kod mene bio np prije je bio napad anksioznosti zbog nekih problema... Ja bih uglavnom bila nervozna ruke bi mi bile hladne i imala bih grceve u nogama ... Eh i taj osjecaj treme u stomaku... To je ono cega se sjecam... Meni je gori onaj osjecaj koji mi se i sad javi a to je "sta ako se vrati" ja sad radim na tome.. Pokusavam se neplasiti tog razmisljanja hrabrim se svaki dan trazim sebi zanimaciju.. Upratila sam i svoj menstrualni kalndar i kad sam malo vise anksiozna... Izbjegavam svaku raspravu ili neke emotivne filmove jer sam sva osjetljiva i malo mi fali da zaplacem...
Evo npr danas se spremam za odlazak na more i mene vec trema ihvatila ruke mi hladne lice vruce :-) al ne dam se... Pustila sam nek me to ljulja koliko hoce...
Ma kad samo skontam koliko sam se tresla na fakultetu i zbog ispita pih ovo nije nista.. :-)

HNF prenesi nam jos sta sa tih grupnih terapija koji savjet :-)

Al draga moja ja mislim da smo mi iz dana u dan sve bolje Hvala Bogu jer ja kad visim po sebi prije bi vec muza nazvala da dosje al sad ne... Sad sama sebi kazen NE neces ga zvati idemo dalje dan je divan.. Proci ce... Odoh usisavati i td..

Eto... Nadam se da su i druge cure dobro... Ja bih samo voljela da nam clanice sa temw koje su sve ovo prolazile a koje nas prate da nam kazu onako odokativno jesmo li bolje :-)

Mushu -> RE: Anksioznost (26.8.2014 23:21:44)

IZVORNA PORUKA: HNF

gdje ste zene,kako ste. vidim nema nikog, nadam se da ste sve dobro. ja sam hvala bogu, dobro, uvijek moze bolje, ali nedaj boze goreg. da vas pitam, pa eto ko je voljan nek se javi. kad dozivite panicni napad,koje simpome imate. ja sam imala 2 ili 3 panicna, zadnji je bio nekad zimus, kod mene se od simptoma jave lupanje srca, tresu mi se ruke i noge, noge kao da nisu moje, i javi mi se taj osjecaj nenormalnog straha, straha od gubitka razuma,kontrole,kao da cu se sva nekako izgubit. neki dan smo bas na grupnoj o tome pricali, kako svi imaju razlicite simptome, pa reko da vidim kakvi se kod vas jave.mene najvise prepadne taj o gubitku kontrole [sm=smiley19.gif]

Lupanje srca, gusenje, depersonalizacija i derealizacija,vrtoglavice,mucnina,misli sta ako uradim ovo ili ono i strah da cu pasti u nesvjest.

Svakakvi simptomi [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

HNF -> RE: Anksioznost (26.8.2014 23:28:09)

mamice sretno na moru, opusti se, uzivaj, iskupaj se :)- javi nam se cim mognes. mushu u potpunosti te razumjem, i samoj mi je bilo tako. ja sam zadnji panicni imala nekad zimus, hvala bogu, ali ostao je idalje taj strah sta ako se opet ponovi, [sm=smiley13.gif]. ali eto necu da razmisljam STA AKO, zivim sad u ovom trenutku, niko ne zna sta ga ceka za 5 minuta, a kamo li sutra, tako da se trudim da se ne opterecujem.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  237 238 [239] 240 241   Sljedeća stranica >   >>