HNF -> RE: Anksioznost (9.8.2014 23:41:10)
|
draga sxt31 ako ti je bas tako lose, pa otidji doktoru pa nek ti onda propise terapiju, pa ja, nisi ni prva ni posljednja koja pije. Drugo, moras shvatit i to da si u drugom stanju, znaci hormoni polude samo tako, da drugacije ne kazem. pa zene kad su trudne mogu plakat kad god hoces, nije to slucaj samo kod tebe. evo imam drugaricu koja je upravo trudna i nosi svoje prvo dijete. znamo se od djetinjstva,ja je nikad nisam vidjela da place, i ona sama kaze da je toliko uvijek jaka bila, ali sad sto place, pa ona rida na sav glas svaki dan.samo nek je neko ruzno pogleda, kaze ona pocne plakat. pa sve smo takve bile, evo ja cu reci u svoje ime, kad sam trudna bila pa za svaku sitnicu sam mogla plakat, to je bona sve normalno u trudnoci, hormoni divljaju, sve ce se smiriti nakon poroda. druga stvar, ja mislim da si ti nekako zapela u toj negativnosti,a svi smo imali te epizode, sve zene ovdje vjeruj. Moras, ali pazi sad, moras sama sebi pomoci. ni jedan doktor, psiholog, psihijatar, ni jedna terapija ti nece pomoci ako ti sama sebi ne pomognes. terapija te moze trenutno malo izdici, podignut, smirit itd, ali ti si ta koja mora da radi na sebi, da gledas na zivot malo pozitivnije, da malo vise uzivas.gdje ti zivis, negdje u inostranstvu jel. vjerujem da ti je tesko,daleko. ali moras izaci, hodaj, setaj, imas li neku kolegicu, upisi se na neki kurs, tecaj, ama bilo sta, izadji iz kuce, moras se necim zabavit, a ne sama po vazdan sjedit u kuci, i ojjj meni je tesko, mene niko ne razumje, ja sam nesretna, itd.pa samo jos vise negativnih misli i stvari privlacis u zivot. hajde ukucaj na youtube, moc pozitivnog misljenja, ili kako otkloniti ruzne misli, pa malo pogledaj, poslusaj. evo ja sam tu ako ti sta treba, mozemo bar ovako popricat [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|