sxt31 -> RE: Anksioznos (10.7.2014 13:52:30)
|
Sad cu ja na ovom forumu ispasti jedini zagovornik tabl. Jos ce neko pomisliti da lobiram za neku farmaceutsku kucu. :-) Ne znam u kojoj fazi i koliko duboko ste vi u svemu ovome, postoje situacije kad pomaze samo razgovor,muzika,setnja, citanje panic away , btw,na pamet je znam,ali isto tako kad poremecaj postane dublji,tezi e onda sve to uzalud. Ja recimo jako dobro zbog svoje struke znam sta. Je panika,kako nastaje i zavrsava. I ne bojim se panicnog napada,od njega nam nista nece biti,sjednes i cekas da prodje. Ali radi se o tome da se s vremenom organizam jako trosi,pa ne moze da funkcionira. E tad mu treba podrska. Kad ne smijete bit s ljudima,ne smijete se kupati,izaci napolje,na posao,uzeti svoje dijete da ga nahranite,ne jedete i ne pijete... A ja sam u tom stanju bila. Tad nema rada na sebi, nemate snage. Nadvlada vas strah. Za mene su panicni napadi postali emocionalni luksuz koji me trosi bezrazlozno. I sad ih imam,ali zbog trudnoce trpim. Dammy,predlozila sam ti xanax jer sam shvatila da imas dokazanu fobiju od letenja,medjutim,sad vidim da se bojis jer nikad nisi letjela. Ne moras piti tbl.cim krenes, pokusaj uci u avion,smjestiti se i sve one fazone koji se preporucuju. Ne znam kako izgledaju tvoji napadi panike, moji se recimo na meni ne vide bas,a unutra umirem. Ako su takvi da nisi funkcionalna svojoj djeci i da ces ih uplasiti svojim ponasanjem i strahom,pa popij brate mili tbl. Jedna tbl.te nece ubiti,a tvoj strah se moze prenijeti na djecu,a vjeruj mi, ni zbog kojih razloga ili motiva,djeca ne zasluzuju vidjeti taj nas obrazac ponasanja. Ja bih pristala na otrov samo da na svoje dijete ne prenesem strah i strepnje i anksioznost i depresiju, nepo da im se smijem,vodim u skolu,na izlete,putovanja. Da me pamte po tome,a ne po mojim napadima panike koji su im obiljezavali djetinjstvo. Tbl.mozes staviti u dzepic da ti je pri ruci ako osjetis neizdrziv nemir, a ako ne,hvala Bogu,jos bolje. Uglavnom,sretno i lijep provod ti zelim!
|
|
|
|