RE: Anksioznos (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

Mamica24 -> RE: Anksioznos (22.7.2014 11:18:01)

Evo mene danas sam nesto malo losije. Muz mi otisao na put hvala Bogu samo jednu noc. Meni se nearo zeldac stisno ne mogu da jedem i samo mi je vruce pa krkam voce sto vise..

Prilicno sam i umorna pa cu danas vise odmarati.

Lijep pozdrav svima

Mamica24 -> RE: Anksioznos (24.7.2014 10:47:00)

Hehehhe jao jao pa nigdje nikog nadam se da je to nesto pozitivno..
U svakom slucaju ja sam hvala Bogu dobro osim sto ce me djeca sluditi..

Dan je prosao nekako ne znam ni ja malo sam bila nervozna sto se meni odmah odrazi na zeludac al hajd proslo.je..
Muz dosao ja odmah ko nova :-)

Lijep poz HNF Inko :-*:-*:-*:-*:-*

Inkognito -> RE: Anksioznos (24.7.2014 13:22:17)

Gdje ste zene moje, evo i mene konacno, rekoh da vas karatko pozdravim... Mamice, vidim da je muzic dosao, to je odmah razlog za popravljanje raspolozenja, hvala Bogu. Koliko mogu zakljuciti situacija kod tebe je, osim ovih malih promjena, prilicno dobra. Go girl!!! ;)
HNF draga, kako ide kod tebe? Kako su nam ostale zene, vidim slabo se ko javlja, to je svakako dobar znak. Vrijeme godisnjih odmora, garant zene uzivaju u suncu :)
Gdje nam je Dammy, kako li je proslo putovanje?! Dammy, jaaavi seee!!!!

Kod mene je situacija prilicno ok, naravno nije idealno, al opet je dobro. Upratila sam neke promjene na bolje, naravno sve ide polako, krene dobro, pa se vrati nazad, i tako ukrug. Uglavnom ima tu jos nekih glupih opsesivnih misli, nervoze koja se smjenjuje sa nekim cudnim neraspolozenjem, vrucinama itd, al uglavnom nekako to sve ignorisem i idem dalje, sta cu, nema mi druge. Sve u svemu ima napretka, pa se radujem malim koracima naprijed. Kako smo vec usvojili, ovo ide polako, pa zato opet sebi cestitam na svakom napretku koji primjetim. Inace, dolaze mi neki gosti iz inosranstva, bice nekoliko dana kod nas, pa mi je to malo skakljivo, a onda opet kazem sama sebi da je to prilika da se socijaliziram i radim na komunikaciji s ljudima, koja mi je takodje u ovim stanjima probematicna.

Eto zene moje, nadam se da mi se dobro drzite i da se dobro nosite sa ovim nasim iskusenjima. Saljem vam jaaaaki zagrljaj :**

Hanady RR -> RE: Anksioznost (24.7.2014 13:28:51)

Ponovna ispravka naslova, molim vas da unutar pravougaonika iznad pisanoga posta isti ne mjenjate i nadalje ne vršite citiranje postova sa pogrešnim nazivom.
LP

dammy -> RE: Anksioznost (24.7.2014 22:36:56)

Drage moje ziva sam.sve proslo ok.popila sam lexilium1,5 pola sata prije leta.malo me bilo stislo na aerodromu pa sam ga morala popit .kasnije sve super.pokusacu da ga ne pijem u povratku.djeca bila super i ja sa njima hahaha.nije mi internet bio u redu ali sad je ok.drage moje dame pod hitno na odmor ,ja nikakvih simptoma nemam.koliko ce trajati ne znam ali sam potpuno dobro.ljubim vas sve pa cu se javiti[sm=smiley1.gif]

Mamica24 -> RE: Anksioznost (26.7.2014 23:01:42)

Dammy drago mi je zbog tebe pa neka se popila tabl sta fali nekad popije je i onaj sto nikad nije anskiozan :
Inko super samo naprijed svi imamo te povremene padove al bitno je ustati i krenuto opet... Nema vise nikad povratka na staro..
Prezivile smo i tu smo jace nego ikad :-)

Hvala Bogu sve ide na bolje ima tu i tamo po neki momenat vise onako fizicki npr. Osjecaj blagog mantanja ili umora al ima tu i do vremena pa i menstr mi je bila jaka mozda mi je zeljezo malo palo tako da... Proci ce Ako Bog Da nadam se..

HNF sta ima kako si?! Ides li na odmor kad je godisnji?! Ja bih voljela jedan vikend skoknuti na neku vodenu povrs al obzirom da su mi djeca mala mislim da ce to vise biti patnja nego odmor aj hakd..

Zelim vam da se lijepo provedete sa svojim najdrazima za Bajram i da vam se ako Bog Da sve zelje ispune!!

HNF -> RE: Anksioznost (26.7.2014 23:20:51)

eee drage moje, evo mene. ja se dala u hodanje,hehe, isli malo u obilazak familiji na iftare, pa nama dolazili, tako da me nikako nije bilo. ja nisam lose, hvala bogu, ne mogu reci da je perfektno, ali kad skontam pa nikom zivot nije perfektan. trudim se ne razmisljati STA AKO, i obuducnosti. zivim sad i ovdje, ne razmisljam sta ce bit sutra. nekad jest tesko, obuzmu me teske, negativne misli. ponekad se isplacem, ponekad odem u shoping i onda kazem dosta, necu da razmisljam sta ce bit, jer niko ne zna sta ga ceka u sljedecoj minuti, a kamo li sutra, osim dragog Boga. Na more idem odmah nakon bajrama, u ponedeljak navece,akobogda, nek mi je bog na pomoci. malo se bojim, strah me hoce li sve proci kako treba, hocu li imati strahove, a opet jedva cekam,potreban mi je odmor. uglavnom da mi dragi Bog pomogne, i svima ostalima. pusaaa

prepadnuta -> RE: Anksioznost (28.7.2014 0:45:58)

Drage moje koje praznujete Bajram[sm=smiley1.gif],Bajram Serif Mubarek Olsun i da nam dragi Bog pomogne da budemo jaci od nase psihe i da vladamo sobom i svojim mislima ali najpre zdravlja nam zelim svima kao i sebi i poneka zelja uz Boziju pomoc da se ostvari :-),a devojke koje ne praznuju Bajram nek dodju kod svoih anksioznih drugarica na baklavu,ljubim vas sve [sm=smiley1.gif]

koka i po -> RE: Anksioznost (28.7.2014 6:35:13)

da se sve ruzno pretvori u lijepo...
da vas Bozija milost prati citave godine...
da vas prati osmijeh i sreca a ne tuga i suze....Amin

Bajram Serif Mubarek Olsunuser posted image

ovdje posebno[sm=rozica.gif]

malena27 RR -> RE: Anksioznost (29.7.2014 11:36:04)

drage moje, je li neka od vas imala problem da ne moze plakati?
inace nisam placljivica, nego progutam i tjeram dalje, ali nemam nikakvo praznjenje u vidu placa....uvijek kad se napunim negativnim emocijama i nadjem se u teskim situacijama osjetim jednu vrstu gusenja u grlu....
od simptoma anksioznosti ja kod sebe mogu prepoznati tegobu u prsima, umor, razdrazljivost i nervozu, ponekad vrtoglavice, a najvise mi se anskioznost pojaca kad ostanem sama sa djetetom...
nedavno mi je sincic imao temperaturu i uhvatim sebe da razmisljam sta ako dobije konvulzije a muza mi nema?! i onda neki strah u meni, cijelo tijelo drhti, nervoza u zeludcu....
ovaj vikend sam bila katastrofa....da sam popila par puta apaurin da se smirim, a san nikako nije htio na oci...

Edita1989 -> RE: Anksioznost (29.7.2014 12:02:03)

Malena,meni se desava isto tako..ja sam cesto sama i svakave gluposti mi prolaze kroz glavu...plakati ne mogu,prije sam mogla uvijek plakati,ali u posljednje vrijeme,kada bih bas plakala i kada hocu da se ispraznim,ne mogu...ja se portudim da se smirim,zabavim se necim,malo,malo,pa bude lakse...uvijek mi to pomogne...uzmem,uradim nesto po kuci,napravim kolac,zabavim se sa djecom i tako prodje...

bebacha -> RE: Anksioznost (29.7.2014 12:52:31)

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

drage moje, je li neka od vas imala problem da ne moze plakati?
inace nisam placljivica, nego progutam i tjeram dalje, ali nemam nikakvo praznjenje u vidu placa....uvijek kad se napunim negativnim emocijama i nadjem se u teskim situacijama osjetim jednu vrstu gusenja u grlu....
od simptoma anksioznosti ja kod sebe mogu prepoznati tegobu u prsima, umor, razdrazljivost i nervozu, ponekad vrtoglavice, a najvise mi se anskioznost pojaca kad ostanem sama sa djetetom...
nedavno mi je sincic imao temperaturu i uhvatim sebe da razmisljam sta ako dobije konvulzije a muza mi nema?! i onda neki strah u meni, cijelo tijelo drhti, nervoza u zeludcu....
ovaj vikend sam bila katastrofa....da sam popila par puta apaurin da se smirim, a san nikako nije htio na oci...

sve mi se to javlja isto,odnosno u zadnje vrijeme sve manje
kljucno za oporavak je da sama sebi kazes da su to samo misli i da skreces misi n nesto drugo
znam da to nije lako
ja sam polovinom augusta prošle godine imala prvi napad
strasno je bilo i tad sam dobila injekciju za smirenje
onda se to nastavilo,pa širilo i onda sam rekla ne moze vise
u zadnje vrijeme je stanje punooo bolje

salmy -> RE: Anksioznost (29.7.2014 12:55:14)

Ja nemam pojma jel ja imam veze sa ankcioznoscu,ali kad god me zeludac boli..mucnina tezina drhtim ..mene apurin smiri..sve sto popijem za zeludac tipa: reglan,ranisan i to nista ne pomaze osim apaurin
Jucer sam popila od 3 ml..i ko nova sam

bebacha -> RE: Anksioznost (29.7.2014 12:57:21)

IZVORNA PORUKA: salmy

Ja nemam pojma jel ja imam veze sa ankcioznoscu,ali kad god me zeludac boli..mucnina tezina drhtim ..mene apurin smiri..sve sto popijem za zeludac tipa: reglan,ranisan i to nista ne pomaze osim apaurin

sama si sebi odg
znaci da je na nervnoj bazi

salmy -> RE: Anksioznost (29.7.2014 13:00:41)

IZVORNA PORUKA: bebacha

IZVORNA PORUKA: salmy

sama si sebi odg
znaci da je na nervnoj bazi

moguce,al kontam je zdravo piti stalno...u zadnje vrijeme mi tabla ne bude dugo..Sinoc me mama pogurala sa tablom[sm=smiley36.gif]

Mamica24 -> RE: Anksioznost (29.7.2014 13:07:45)

Drage moje mamice sve mi manje vise imamo slicne simptome u vidu strahova strepnje raznih misli koje nas plase a uglavnom su vezane za nase najmilije.. Ja sam imala problema da ostanem sama sa djecim kao sto malena rece sve mi se po glavi motaju pitanja sta ako ovo ako ono a ja sama i td.. Pa se na to nadoveze nervoza onda idu fizicki simptomi npr vrtoglavice grcevi u stomaku i td da ne nabrajam ima ih masa :-)

Draga malena iz licnog iskustva ti mogu savjetovati jeste da sto vise se tjeras i ostajes sama sa djecon jer ces samo tako savladati strah zvuci vjerovatno tesko ja i danas nekad imam problema s tim strahom ali stisnem zube pa radim nesto po kuci jer sam inace nezaposlena pa izadjem proset_am pa malo oko rucka i td. Znam da se tesko skoncentrisati na nesto drugo kad te taj osjecaj i misli safataju al vjeruj sve je stvar vjezbe jednostavno tvoj mozak treba da prihvati da je apsolutno sve u redu i da nisi sama pa i ako se nesto desi ti u svakom momentu mozes nekog nazvati da ti pripomogne... I jos najbitnije prihvati taj strah i te misli nemoj ih se plasiti jer ce tako ojacati reci sebi to su samo misli nidje veze sa realnoscu djeca su mi super sve je super..

A sto se tice placa hehe ja imam obicaj da ako mi treba praznjenje pustim sebi neku muziku koja me potakne da placem znam mozda zvuci glupo al meni pomogne da se ispraznim. Bude mi kasnije lakse onda pustim neku veseliju muziku i idemo dalje..

Na ovoj temi imas masu odlicnih savjeta i haman istih iskustava koja su zene prezivile pa i ja uz njih i tu smo na nogama jos ivijek..

Nemoj puno razmisljati o tome kako i zasto se tako osjecas pokusaj misli skrenuti radi ono u cemu uzivas nemoj se puno osluskivati i samoanalizirati.... Popusti malo sto bi se reklo ohani pa sta ako si pila apaurin ja ga pila cjelu trudnocu ... Popije ga svako nekad doduse ja sam pila lexi jer me ne umrtvi..

Eto tu smo pisi kad ti je tesko isprazni se mi smo tu jedna za drugu uvijek bile i uvijek ces od nas dobiti savjet ili podrsku ostalo je sve do tebe sebi si najveci prijatelj..

I jos nesto da znas a to je PROCI CE NE BRINI ;-)

prepadnuta -> RE: Anksioznos (30.7.2014 23:43:27)

Jao zene jel vi tripujete i umisljate bolesti??Neka moja komsinica gusilo je i zamarala se i ima on najgore ja sam odmah utripovala da mozda imam i ja i da nisu dobro mi snimak pluca iscitali..Jao sta ova budjava anksio radi aaaaaaaaa,viseeeeeeeeeeee

Hanady RR -> RE: Anksioznost (30.7.2014 23:47:17)

IZVORNA PORUKA: prepadnuta

Jao zene jel vi tripujete i umisljate bolesti??Neka moja komsinica gusilo je i zamarala se i ima on najgore ja sam odmah utripovala da mozda imam i ja i da nisu dobro mi snimak pluca iscitali..Jao sta ova budjava anksio radi aaaaaaaaa,viseeeeeeeeeeee

denijelaa -> RE: Anksioznost (31.7.2014 9:45:12)

Poydrav.....nekao u aprilu sam pocela ta moja famoyna anxioynost,,,,iskreno ya to nisam nikad prije ni cula....apsolutno sve simptome sam imala od depersoniliyacije do derealiyacije,,,trnjenje ...apsolutno sve.....sve je to sad prestalo i sad stalno osjecam neku tremu....spavanje mi je katastrofa al eto spavam nekako uy tabletice,,,,ne yelim da kukam i da mi neko kuka.....svima nam je tesko na svoj poseban nacin,,,samo bih voljela da mi se javi neko ko je anksiynost pobijedio na mail adresu denijela83@gmail.com ili na broj telefona 061 245 753 da ga saslusam i prihvatim savjet uy kafu naravno ...ja u dubini duse ynam da mogu pobijediti to samo nikako da pronadem klik....[sm=zz_biggrin.png].Hvala...... i ljudi nekukajte i ne umisljajte bolesti...nije nam nista...fokusirajte se na rjesenje....trayi te ga....placite....volite se...ne frustriraj te se....sirite ljubav...radite bilo sta samo ne mislite .... poyy *sve ynam...i sama sam takva...[sm=zz_wavespin.gif][sm=zz_twins.gif]

malena27 RR -> RE: Anksioznost (31.7.2014 10:01:17)

Ja sam ovih dana malo bolje, imala sam neke goste, pa me trema uhvatila hocu li sve stici, hoce li biti ukusno, na kraju sve stigoh na vrijeme i sve je bilo ok...pa me malo i popustilo...
U principu mislim da mi se aksioznost najcesce javlja kad sam pod pritiskom i stresom, trenutno mi je i dijete bolesno, a znate kako je biti na poslu iako je glava kod kuce... nedostaje mi ljeto i sunce...teze mi je jer znam da ove godine necu na more na odmor...a bas mi treba...
Kako ste vi curice ovih dana?

Mamica24 -> RE: Anksioznost (31.7.2014 12:46:49)

Prepadnuta ne sikiraj se nisi bolesna i ja sam sebi svakakve simptome i bolesti pripisivala al Hvala Bogu nista se nije desilo :-) procitala sam da to ustvari mozak trazi racionalno objasnjenje na anksiozno stanje i zato mi stalbo osluskujemo svoje tijelo i istrazujemo simptome i td.. Nemoj tome puno pridavati paznje i proci ce :-)

Malena drago mi je da te je popustilo.. Ja sam ok uglavnom :-) imala sam goste cijeeeeeli Ramazan pa sad malo odmaram :-)
Eh kod mene je anksi izrazenija tokom pms perioda i onda popusti pa sve tako..
Al dosta sam iscitala o njoj tako da sam naucila da ne dramim kad mi dodje pustim je da odradi svoje a ja se necim dr zbunim mada nekad je teze nekad lakse al sta ces zivot je takav samo treba trenirati sretne i zadovoljne trenutke i biti zahvalan na svemu!
Gdje su HNF i Inko kako ste zenice...

bebacha -> RE: Anksioznost (31.7.2014 12:50:34)

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

Ja sam ovih dana malo bolje, imala sam neke goste, pa me trema uhvatila hocu li sve stici, hoce li biti ukusno, na kraju sve stigoh na vrijeme i sve je bilo ok...pa me malo i popustilo...
U principu mislim da mi se aksioznost najcesce javlja kad sam pod pritiskom i stresom, trenutno mi je i dijete bolesno, a znate kako je biti na poslu iako je glava kod kuce... nedostaje mi ljeto i sunce...teze mi je jer znam da ove godine necu na more na odmor...a bas mi treba...
Kako ste vi curice ovih dana?

i kod meni isto
samo et nekako se borim
sreca nema vise onog strasnog gusenja i lupanja srca

salmy -> RE: Anksioznost (31.7.2014 13:28:46)

Prepadnuta jesil ti uvijek prepadnuta ili samo na ovoj temi [sm=smiley36.gif]

jest meni danas sve sega,uzela ova anksioznost maha[sm=zz_skip.gif]

malena27 RR -> RE: Anksioznost (31.7.2014 13:31:18)

i meni nalete periodi kad bas nisam normalna i smijem se ko luda na sve...danas mi se strasno [sm=zaspan.gif][sm=zaspan.gif]

malena27 RR -> RE: Anksioznost (31.7.2014 13:35:18)

IZVORNA PORUKA: Mamica24

Malena drago mi je da te je popustilo.. Ja sam ok uglavnom :-) imala sam goste cijeeeeeli Ramazan pa sad malo odmaram :-)
Eh kod mene je anksi izrazenija tokom pms perioda i onda popusti pa sve tako..
Al dosta sam iscitala o njoj tako da sam naucila da ne dramim kad mi dodje pustim je da odradi svoje a ja se necim dr zbunim mada nekad je teze nekad lakse al sta ces zivot je takav samo treba trenirati sretne i zadovoljne trenutke i biti zahvalan na svemu!

ja cesto dramim, od muhe mi u jednom trenutku nastane slon...onda pokusavam da se smirim, da racionalno vidim stvari...smirim se i opet kad nastane neka, meni stresna situacija planem, glava gori, znojim se, a udari mi neka vrucina u obraze i u glavu...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  234 235 [236] 237 238   Sljedeća stranica >   >>