RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Vrtić i čuvanje djeteta

Poruka

lepetetka -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 11:37:38)

kadra sigurno da treba, ja vjerujem da ima na biroima dovoljno kadra da svake godine dosta diplomaca samo pripravnički odradi njima bi bila velika pomoć u kadrovskom smislu...
a ja bih učenice kaznila prebacivanjem u drugu školu, jer bih i sa svojim djetetom isto postupila (ne do Bog nikome) pa neka ide u frizersku brate, tu ne može puno koga oštetiti, neka bude krojačica itd... Nisu one baš tako mlade da ne znaju šta rade.. treba im se pružiti druga prilika ali u ovkvoj ustanovi ne.... Dok je mm ležao u bolnici medicinska sestra je pacijentu dala ćepić protiv temperature da popije... Je li nam ovakav kadar treba raditi u ustanovama? a ovakve će sutra najlakše doći do poslova ako imaju štelu i poznanstvo i eto ti ga novi problem, pa opet greška pa oprost i sve tako, dokle više?????

tinkivinki -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 11:38:55)

meni su tu najodgovornije vaspitacice,a djevojke su ipak maloljetnice.i ne znam sto se sad ne iznese istina sta se tacno dogodilo,kad su svi ispitani,vec sad se zataskava.pa ako je vec dospjelo u medije nek onda idu do kraja i obavjeste javnost sta se konkretno odigralo.

malena sharena -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 11:40:53)

Da sam ja ovo uradila u njihovim godinama, ne bi meni trebala ni tuzba, ni ukor, dovoljno bi bilo da mi mater zovnu na razgovor i dobila bih ja svoje. Sve je do odgoja, ko ce njih dvije nadzirati van skole i prakse? Mogu nesto slicno ponoviti bilo gdje.

lepetetka -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 11:41:38)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

meni su tu najodgovornije vaspitacice,a djevojke su ipak maloljetnice.i ne znam sto se sad ne iznese istina sta se tacno dogodilo,kad su svi ispitani,vec sad se zataskava.pa ako je vec dospjelo u medije nek onda idu do kraja i obavjeste javnost sta se konkretno odigralo.

pa vjerovatno jer su svi podjednako krivi pa da zataškaju svoju krivicu, počevši od učenica koje su najviše krive, zatim vaspitačica, profesora na praksi, škole , JU, ministarstva...
a dok budemo ćutali i krili ovakve stvari če nam se i događati, nažalost..

Medić* -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 11:44:55)

Ja sma mišljenja da je ovdje najveći propust odgajateljice u vrtiću koja nije bila nazočna da dvoje djece od 6 godina su smai u toaletu...uopšte mi nije jasno ...naime moja H i zaovin sin su u 5 mjeseci razlike...oni su ''''brat i sestra'''' a ne idu zajedno u tolalet nikada....
ako je problem manjak kadra u vrtićima, onda treba kriviti Ju vtiće...
ako oni nemaju novaca nego im ga vlda kantona daje...
onda ovo treba sikoriti da budžet za zapošljavenje kadra u vrtićima povećaju....
na to trebamo regirati...

Ovo je glavno, i na ovome treba poraditi. Zato su najveci krivci u cijeloj prici teta u vrticu pa tek onda bezobrazne ucenice koje bih ja itekako istjerala iz skole bez imalo milosti- Bas me zanima ta druga prca koju neko spomenu, nikakva prica ne opravdava ucinjeno!!!!!!!!!!!

maja_86 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 11:46:59)

Pa sta ako su maloljetnice?!Ne trebaju imati odgoja, morala i vaspitanja....[sm=zmeden.gif]?!
I sutra treba one i takve kao one da se bave tim poslom.

tinkivinki -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 11:52:35)

IZVORNA PORUKA: maja_86

Pa sta ako su maloljetnice?!Ne trebaju imati odgoja, morala i vaspitanja....[sm=zmeden.gif]?!

trebaju,daleko od toga da je njihovo ponasanje normalno,ali znas da zakon drugacije gleda na maloljetne osobe.a druga stvar ta djeca su to jutro povjerena tetama na cuvanje ne ucenicama

mamaajna -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 11:58:33)

pitanje je a kakvu uopste praksu obavljaju ucenice S.C.jezero u vrticima???ja koliko znam za vaspitaca je sada potrebno da se ima zavrsena Pedagoska akademija ili Pedagogija na Filozofskom fakultetu.

maja_86 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 11:59:57)

trebaju,daleko od toga da je njihovo ponasanje normalno,ali znas da zakon drugacije gleda na maloljetne osobe.a druga stvar ta djeca su to jutro povjerena tetama na cuvanje ne ucenicama

Ne slazem se!danas takve ucenice, cisto sumnjam da sutra mogu biti dobre odgajatljice....
kao sto danas najlosiji ucenici upisuju pedagoske akademije (cast izuzetcima), i postavljaju
odgojno - obrazovne temelje nasoj djeci...samo tako.
Ja sam prosvjetni radnik i svega sam se nagledala

Lady26 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 12:00:09)

IZVORNA PORUKA: mamaajna

pitanje je a kakvu uopste praksu obavljaju ucenice S.C.jezero u vrticima???ja koliko znam za vaspitaca je sada potrebno da se ima zavrsena Pedagoska akademija ili Pedagogija na Filozofskom fakultetu.

Mora biti i medicinska sestra u grupi uz vaspitacicu... i odradi jednu smjenu

Hanady RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 12:07:40)

Ne slazem se!danas takve ucenice, cisto sumnjam da sutra mogu biti dobre odgajatljice....
kao sto danas najlosiji ucenici upisuju pedagoske akademije (cast izuzetcima), i postavljaju
odgojno - obrazovne temelje nasoj djeci...samo tako.
Ja sam prosvjetni radnik i svega sam se nagledala

jel...
pa molim te ko je tome kriv...društvo...sistem
i dal ćemo mi sad sapasiti društvo ako ove dvije maloljetnice linčujemo javno ovdje...

Inače roditelji šalju od kuće djecu sa mobitelima, dostupnim internetom, pa kad porfesor upozori onda dođe mama pa kaže '' ko sti da mu braniš'', dolaze nam autim u školu i zahtjevaju roditelji d aimaju parking obezbijeđen, majke odgajaju djecu sa mužem koji ih zlostavlja i ne dolaze do muža jer sramota do komšikuka a pubertetlija živi u tom okruženju, tuče babo mamu dijete gleda, komšije šute nije njegovo da se mješa...

sve to valjda porfeosr za svoju platu treba ''srediti'' dovesti u red...

I čuj otkuda one na praksi...došle same [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]
pa ministartvo piše porgram školovanja joj tete u vrtiću i nastavnik u školi[sm=hudicek1.gif]

One su sankciju dobile, fino je napisano kažnjene su...
kako to znaju one, i oni koji su učestvovali u tome...primjerena je za njihvo uzrast sagledavajući sve segmenet učinjenoga djela...
a ko će sisitem kazniti...il ćemo mi ova dva žrtvena jagnjeta i profesora koji nije bio petu u hali dok dvoje malih piške linčovat ...a sistem neka stoji...
do nove situacije[sm=zmeden.gif]

Visnja RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 12:12:26)

ovo nema nikakve veze sa drustvom i sistemom ... ovakve stvari se desavaju oduvjek... u mom djetinjstvu pamtim dva slucaja ...a eto bio drugi sistem , "blagostanje" i ljepota...

samo u ta doba nije bilo interneta pa su price zavrsile samo u krugu od 1 kilometara oko vrtica i skole

bananica -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 12:12:50)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Znam..da bi ispisala dijete..znam da bi nekoga fizicki kaznila..znam sebe...zaista sam ozbiljna..da je MOJE dijete u pitanju..ne bi ostalo na tome..ma zaboli me za ucenice, odgojiteljice, citav lanac..jer lanac je doveo do ovoga....FUJ.

isto sam ovo i ja napisala. nema tu priče...

slazem se

maja_86 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 12:13:00)

pa necemo, al nije ni ok reci maloljetnice-pa nisu krive

bananica -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 12:16:11)

a zasto na spomenutom sastanku nisu bili prisutni roditelji djecaka koji je takodjer ucestvovao u svemu??[sm=zmeden.gif]

Hanady RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 12:21:35)

pa nije niko rekao da nisu krive zaboga...

al zakoni su takvi kakavi jesu...
sve i da su na sudu završile za prvim rpestupom u životu nebi zavšile ni u zatvoru ni u ustanovi za maloljetničku delikvenciju...dobile bi drugu šansu...

evo palamudimo satima ovdje i okomi se na njih dvije....
nisu Ne krive...al ko su roditelji, gdje su, kako ih dogajaju, sa čime s eporfeosri nose u ovom sistemu narušenih vrijednosti...zanmo li to...

sreća pa zakon ( iako ih ima i loših u rješenjima) pozanje zaštitu identitea maloljetnika...nedo Bog da im znamo imena...spremne bi bile iz toploga buljeći u monitore unitšiti tu djecu...nečiju...a ako ćemo brinuti o svemu i svačiju...šta nas sve čeka u životu u ovom društvu poremećenih vriejdnoti

kriv nastavnik, škola, njih dvije...
kriv vrtić, tete u vrtiću, direktorica vrtića...

a dražava, društvo, sisitem i roditelji tih delikventica strašnih...
oni nisu...
njih treba tužiti što ne vode brigu o svojoj djeci[sm=hudicek1.gif]

Hanady RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 12:27:55)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ovo nema nikakve veze sa drustvom i sistemom ... ovakve stvari se desavaju oduvjek... u mom djetinjstvu pamtim dva slucaja ...a eto bio drugi sistem , "blagostanje" i ljepota...

samo u ta doba nije bilo interneta pa su price zavrsile samo u krugu od 1 kilometara oko vrtica i skole

Istina roditelji šalju djecu u društvo i sistem...
očito je ''iste'' greške ponavalju je godinama,,,,
pa treba paziti u startu da naša sutra djeca ne budu maloljetni delikventi[sm=smiley13.gif]il djeca ovih curica koje opjevavamo na portalu dostupnom svima za čitanje[sm=smiley13.gif]

Emmy -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 12:41:55)

Hanady, da te ne citiram, svaka ti je za potpisa kao kuća.........riba smrdi od glave.........

škorpija -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 12:43:46)

slažem se sa dvojema forumašicama u jednom: ZABOLI me neka stvar za maloljetnice, neka o njima brigu vode njihovi roditelji

EEDITH -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 12:48:19)

ma ljudi kakvo praštanje,mi bosanci stalno nešto merhametli,pa biće bolje i bla,bla bla......

pa nam se onada desi ubistvo djteta u tamvaju,pucnjava u kafiću ...........pusnjave na stadionima

a sve su to naša djeca i svima se to može desiti,danas,sutra..........

i o kakvom praštanju se tu priča i do kada.ma svako treba da odgovara za svoje postupke

i hB pa se ne radi o mom djetetu,a tu sam [sm=lev.gif][sm=lev.gif]

ma treba i za papirić na uluci kazna,a ne za ovakve stvari

lepetetka -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 12:59:56)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

sve i da su na sudu završile za prvim rpestupom u životu nebi zavšile ni u zatvoru ni u ustanovi za maloljetničku delikvenciju...dobile bi drugu šansu...

nisu Ne krive...al ko su roditelji, gdje su, kako ih dogajaju, sa čime s eporfeosri nose u ovom sistemu narušenih vrijednosti...zanmo li to...

sreća pa zakon ( iako ih ima i loših u rješenjima) pozanje zaštitu identitea maloljetnika...nedo Bog da im znamo imena...spremne bi bile iz toploga buljeći u monitore unitšiti tu djecu...nečiju...a ako ćemo brinuti o svemu i svačiju...šta nas sve čeka u životu u ovom društvu poremećenih vriejdnoti

oni nisu...
njih treba tužiti što ne vode brigu o svojoj djeci
[sm=hudicek1.gif]

ne mora značiti uopće, može od super roditelja da dijete ovakvo nešto uradi, poznajem nekadašnje učenike, djecu profesora-uglednih ljudi ovoga društva, bez nasilja i co...koji su bili prilično lošeg ponašanja, pa iz razloga što su "profesorska djeca" ili ti "djeca kolega" radili sve i svašta, odgovarali profama, gađali ih papirima,ustajali na prozivke i govorili da neće da odgovaraju itd.. ali je sve to lakše prolazilo za to što su djeca kolega... i bili su prilično agresivni za jednu neagresivnu porodicu...
A društvo, sistem, pa mi smo ti koji ga gradimo i progledavamo kroz prste na svakom koraku.... evo vještice nemoj mi uzeti za zlo ali moram: evo vještica zna ali "ne može" da kaže, a šta misliš koliko je danas ljudi koji nešto "znaju a ne mogu da kažu"...Bog sami zna... Mi smo društvo, mi smo država i mi je gradimo, mi trebamo da se bunimo protiv ovakvih dešavanja, da dižemo svoj glas, a ne da i na nekom forumu gdje smo pod nekim nikom moramo šutiti psssst da nas neko ne čuje, i društvo treba i da zna na koji način su kažnjene a ne "adekvatno su kažnjene-sankcionisane ili kako već", to duguju ovim ženam pogotovo čija djeca borave u ovom a i ostalim vrtićima, duguju im jedno veliko izvinjenje svima.... niko njih ne linčuje ali brate mili ne trebamo ih ni pomaziti..

lepetetka -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 13:07:55)

" U času kada stupam među članove liječničke profesije, svečano obećajem da ću svoj život staviti u službu humanosti. Prema svojim učiteljima sačuvaću dužnu zahvalnost i poštovanje. Svoje ću zvanje obavljati savjesno i dostojanstveno. Najvažnija će mi briga biti zdravlje moga pacijenta. Poštovaću tajne onog koji mi se povjeri. Održavaću svim svojim silama čast i plemenite tradicije liječničkog zvanja. Moje kolege biće mi braća. U vršenju dužnosti prema bolesniku neće na mene uticati nikakvi obziri vjere, nacionalnosti, rase, političke ili klasne pripadnosti. Apsolutno ću poštovati ljudski život od samog začetka. Niti pod prijetnjom neću dopustiti da se iskoriste moja medicinska znanja suprotno zakonima humanosti. Ovo obećajem svečano, slobodno, pozivajući se na svoju čast."

i lijepa zakletva se pogazi ...

EEDITH -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 13:08:33)

A društvo, sistem, pa mi smo ti koji ga gradimo i progledavamo kroz prste na svakom koraku.... evo vještice nemoj mi uzeti za zlo ali moram: evo vještica zna ali "ne može" da kaže, a šta misliš koliko je danas ljudi koji nešto "znaju a ne mogu da kažu"...Bog sami zna... Mi smo društvo, mi smo država i mi je gradimo, mi trebamo da se bunimo protiv ovakvih dešavanja, da dižemo svoj glas, a ne da i na nekom forumu gdje smo pod nekim nikom moramo šutiti psssst da nas neko ne čuje, i društvo treba i da zna na koji način su kažnjene a ne "adekvatno su kažnjene-sankcionisane ili kako već", to duguju ovim ženam pogotovo čija djeca borave u ovom a i ostalim vrtićima, duguju im jedno veliko izvinjenje svima.... niko njih ne linčuje ali brate mili ne trebamo ih ni pomaziti..

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] djeca ipak moraju imati granicu(a bogami i odrasli)do koje mogu ići.

pa zamislite samo sebe u školi i šta smo mi smjeli i koje odgovornosti smo imali prije svega prema svojim roditeljima

i kako bi kaznili svoju djecu da se nB radi o njima

Hanady RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 13:43:30)

IZVORNA PORUKA: lepetetka

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

oni nisu...
njih treba tužiti što ne vode brigu o svojoj djeci
[sm=hudicek1.gif]

ne mora značiti uopće, može od super roditelja da dijete ovakvo nešto uradi, poznajem nekadašnje učenike, djecu profesora-uglednih ljudi ovoga društva, bez nasilja i co...koji su bili prilično lošeg ponašanja, pa iz razloga što su "profesorska djeca" ili ti "djeca kolega" radili sve i svašta, odgovarali profama, gađali ih papirima,ustajali na prozivke i govorili da neće da odgovaraju itd.. ali je sve to lakše prolazilo za to što su djeca kolega... i bili su prilično agresivni za jednu neagresivnu porodicu...

Upravo segmet o kojem rpičaš...djeca porofesora i uglednih je problem..poznajme i ja one koji djeci nisu nikada ''supu'' skuhali, nikada ih pitali sa kim do 3 u noći sejde u lokalu i kom su lokalu...pa im se djeca liječe od ovisnosti za koju su im oni bovce davali da izađu bez kontole na što ih troše...
roditelje je osnova htjeli mi to priznati ili ne...
ja ne mogu tvrditi sa nečija agresivnost u porodici ne postoji jer su ugledni ljudi...to je smješno reći...njihova četiri zida, način odgoja ko i način komuniciranja međusoban meni nije vidan...
uvijek je bilo i viće slika za van i ona unutra...dok ne udare u zid...a onda aj pomagaj dijete mi krenulo stramputicom...a porđe dana i dana i godina i godina da roditelj primjeti i sebi prizna ...jer svjesatn je greška je njegova koliko i djetetova ako ne i više

Ovdje nije porgledano kroz prste...ovo je čak blistav primjer porbme sa kojim se društvo sreće...
ankcija je izvršena onolika kolika nakon sagledavanja svega dozvoljava zakon, etika i moral onih koji istu porvode...

mi želimo sankcije koje nam sistem ne dozvoljava....
želje su jedno a mogućnosti drugo...najpozitivniji je rpimjer iz mogućnosti koje jesu date učiniti najabolje moguće...najlošiji je rpimjer iz mogućnosti koje jesu dati ne uzeti ništa...srća u ovom slučaju do toga nije došlo...

sasvim je logično da vještica koja radi svoj posao ne može reći što je njen poslovaca učinio ako o istom nisu medije obavjestili...
zašto to i očekujete...mislite da bi vi bile mirne ako su te djevojke izopćene iz škole...dalje bi nas zanimala njihova imena...kao recimo na konentraima na kliksu...porčitajte komoentare i kako s enazivaju te djevojke,,,,i tu su neki roditelji koji pišu komentare a i nečija djeca čiji roditelji pojma nemaju da oni komentiraju po internetu...

a čitajući tekst jasno je napisano izvinjenje kako djevojaka tako i JU vrtići sarajevo...
ne znam ...sad valjda treba da te djevojke izađu pred ekonomiju na holiday market i kažu...evo mis mo uradile to i ti izvinjavamo se svima...

Ja njih ne opravdavam ali u mojim ušima odjekuje da jesu sankcionisane, da je incident primio tokove koji jesu dozvoljeni normama našega društva kada hoćemo d aih poštujemo i meni dosta...

ni slučajno ne bih voljela znati imena te djece...
ni slučajno....

osobito što uporno komentiramo objavljeno otvoreno pismo majke...a ne rekaciju koja se jeste desila, sankcija je uslijedila, ozvinjenje i ja čvrsto vjerujem naće se i rješenj da više do ovakvih incidenata ne dođe...vodeći brigu o maloljetnicima svih generacija koje rolaze i koje dolaze...

Hanady RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 13:49:16)

IZVORNA PORUKA: lepetetka

" U času kada stupam među članove liječničke profesije, svečano obećajem da ću svoj život staviti u službu humanosti. Prema svojim učiteljima sačuvaću dužnu zahvalnost i poštovanje. Svoje ću zvanje obavljati savjesno i dostojanstveno. Najvažnija će mi briga biti zdravlje moga pacijenta. Poštovaću tajne onog koji mi se povjeri. Održavaću svim svojim silama čast i plemenite tradicije liječničkog zvanja. Moje kolege biće mi braća. U vršenju dužnosti prema bolesniku neće na mene uticati nikakvi obziri vjere, nacionalnosti, rase, političke ili klasne pripadnosti. Apsolutno ću poštovati ljudski život od samog začetka. Niti pod prijetnjom neću dopustiti da se iskoriste moja medicinska znanja suprotno zakonima humanosti. Ovo obećajem svečano, slobodno, pozivajući se na svoju čast."

i lijepa zakletva se pogazi ...

ista se daje kad se stkne zvanje...
djeca ga još stiču, na praksi su...

dal će ga steći vrijeme će pokazati

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>