bucko -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (28.12.2012 11:15:20)
|
Rijetko pišem, uglavnom prećutim, ali sad ne mogu. Sve stoji, za sve sam za i protiv. Jeste, ne treba im uzeti budućnosti i bla-bla, jesu li krive one ili roditelji, bla-bla. Ali, kako neko reče, kad je moje dijete u pitanju ja sam zvjer. Nije to stvar odgoja, sistema, nego izopačenog bezobraznog uma maloljetnih dripaca. Tu odgoj ne pomaže. Čuj tjerati da se ljube djeca? Sram ih bilo. Zdravstveni radnici, budući intelektualci, majke, žene. Vještice, kažeš ne zna se cijela istina, kazna pravedna. Pa hajde nam reci istinu i kaznu, čini se da znaš. Pa onda da vidimo jel lupamo ili ne? Kažete ne može jedan profesor osvojiti toliko učenika? Ma ima da osvaja, za to se od moje plate odvaja u njegovu platu, da obrazuje i učestvuje u odgoju. Ja pred svojim profesorima nisam smjela trepnuti, nisu nas ni morali držati na oku, imali smo usađen strah i poštovanje. Na stranu kućni odgoj. Sramota! Da, kaznila bi ih da upamte i one i porodice im i okolina. Šta treba, sutra da one daju vakcinu mom djetetu kad dođu u praksu? Da me savjetuju one? Kaznila bi ih da im na pamet ne padne više ni poljubac. I što se tiče njihovih porodica, neka snose i one dio srama, pa njihova su djeca. Znam, može se i meni sutra duplo vratiti, pa evo i ako moje ovako šta uradi, neka bude kažnjeno i ono i ja, neka se zna. Sad za rad čuvanja njihove budućnosti bla-bla treba prećutati, pustiti. A ne, ja ne bih, pa makar. Nek ih je sramota, i njih, i porodice im, i školu i profesore, bagra jedna. Udarilo im u glavu, sila...Fuj!
|
|
|
|