RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Vrtić i čuvanje djeteta

Poruka

mamabb -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 14:48:22)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Uzas [sm=smiley19.gif]

Nemam rijeci stvarno [sm=smiley13.gif]

I otkuda njima to ( odgajateljima ) da im dijete od 6 godina vodi drugu djecu u wc [sm=zmeden.gif] a ucenicama koje su ovo djeci uradile itekako treba dobro ocitati bukvicu [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

a ucenicama koje su ovo djeci uradile itekako treba dobro ocitati bukvicu

Ala, nisu ni svjesne šta bih ja onda uradila, ne daj mi Bože ovakvog iskustva ali mislim da bi mi samo mrak pao na oči...ne smijem ni zamisliti...
Užas...jadna dječica

MicoTico -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 14:52:59)

Ovo je užas! Sva sam se naježila. Jadna ta djeca.Kakve sve posljedice ovo može ostavit na njih...

lepetetka -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 15:26:21)

grozno, mogu misliti kako su se prepali mali pilići [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Galicia -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 16:13:47)

Zalosno. Zao mi neduzne djecice.

sabinos -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 16:20:34)

o maj gad..kad ovako nesto cujem drago mi je da ne radim i nemam posla,bar mi je dijete na sigurnom[sm=smiley19.gif]

Ramona11 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 16:21:50)

Citam i ne mogu da vjerujem [sm=smiley6.gif]

Ovdje bi meni mnogi dobrano odgovarali [sm=hudicek1.gif]

Sunca mala [sm=smiley13.gif]

Ramona11 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 16:52:06)

Evo na Klixu

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ucenice-na-praksi-u-vrticu-natjerale-djecaka-i-djevojcicu-da-se-ljube-u-wc-u/121226095

[sm=smiley13.gif]

emirita -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 17:00:05)

grozno,tako sam tuzna i razocarana [sm=smiley19.gif]

škorpija -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 18:35:56)

taman pošla da stavim link, ma žene je li ovo moguće da se dešava, kakave su to pogane generacije srednjoškolaca, ne daj Bože nikom

Nunny -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 19:53:40)

uzas, ja sam tako razocarana [sm=smiley13.gif]...hajde mogu da shvatim kad se desi neki nesretni slucaj, nemoze se bas sve sprijeciti, jasno mi je da djeca mogu pasti, udariti jedno drugo i sve mi to ide u normalnu kategoriju povreda...ali ovo...monstrumi..[sm=hudicek1.gif]...i na kraju ce djevojke proci tako sto ce dobiti ukor u skoli i na to ce se vec sljedece polugodiste zaboraviti...naravno to nece uticati niti na njihovo dalje obrazovanje, a jos manje sutra za dobijanje posla...bukvalno ce se izvuci sa ovim...

Neca xxx -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 20:33:12)

Uzas! Ovdje treba da odgovaraju i ucenice i uciteljice u vrticu. Pa zar oni uopste smiju da ispustaju iz vida djecu i ucenice na praksi! A za ucenice, nemam rijeci. Nazalost, vjerovatno ce se ovo zavrsiti samo sa ukorom, a ja bih ih u najmanju ruku izbacila iz skole, a cak i krivicno gonila. Pa za ovakvo postupanje postoji jasna krivicna kvalifikacija! [sm=hudicek1.gif]

Strasno!

Ja zaista vise ne znam kome se moze povjeriti dijete na cuvanje.

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (27.12.2012 10:59:35)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Ovo je užas! Sva sam se naježila. Jadna ta djeca.Kakve sve posljedice ovo može ostavit na njih...

Sad opalite paljbu....ali da su to napravili mojoj kćerki od 4 godine i 8 mjeseci ona bi to meni odmah taj dan rekla.
KOliko ja u otvorenom pismu vidim, njena šestogodinja kćerka njoj nije o tome niti riječi rekla, iz tog razloga ja mislim da posljedica neće biti.

Ne kažem da je ova majka preburno reagovala, ni slučajno, ja sam reagovala i za manje, ali nisam pisala otvorena pisma, nego sam udarala direktno i u glavu. Ono što je meni čudno jeste da dijete o tome nije samo ništa rekla, niti jedne riječi, nego imamo učiteljicu koja do tančine zna kako se sve odigralo, a da tome nije ni nazočila.

Ne znam.... to se tiče učenica na praksi...ne branim aposolutno nikoga. Ali one su učenice na praksi, i nemaju šta da rade sa djecom. Zna se kome su ta djeca povjerena na staranje, čuvanje.

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (27.12.2012 11:10:17)

i meni je u prvi mah bilo cudno sto dijete nista nije ispricalo roditeljima a onda sam pomislila da je bila prevelika trauma (kao zlostavljanje) pa da je zato u sebi to cuvalo[sm=smiley13.gif]

EEDITH -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (27.12.2012 11:21:14)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Sad opalite paljbu....ali da su to napravili mojoj kćerki od 4 godine i 8 mjeseci ona bi to meni odmah taj dan rekla.
KOliko ja u otvorenom pismu vidim, njena šestogodinja kćerka njoj nije o tome niti riječi rekla, iz tog razloga ja mislim da posljedica neće biti.

Ne kažem da je ova majka preburno reagovala, ni slučajno, ja sam reagovala i za manje, ali nisam pisala otvorena pisma, nego sam udarala direktno i u glavu. Ono što je meni čudno jeste da dijete o tome nije samo ništa rekla, niti jedne riječi, nego imamo učiteljicu koja do tančine zna kako se sve odigralo, a da tome nije ni nazočila.

Ne znam.... to se tiče učenica na praksi...ne branim aposolutno nikoga. Ali one su učenice na praksi, i nemaju šta da rade sa djecom. Zna se kome su ta djeca povjerena na staranje, čuvanje.

ma vidjela bih ja tebe ili bilo koju mamu da se radi o tvom djetetu,lako je sa strane pametovati

Medić* -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (27.12.2012 11:23:10)

Djeca ispoljavaju svoja osjećanja i reakcije na različite načine. Nisu sva djeca ista.

Zasto ova djevojcica nije rekla nista svojim roditeljima ne znamo. To sto bi moj 4 godisnjak meni sve ispricao ne znaci da bi drugo dijete tako svojima.

Neka djeca reagiraju tako sto će
se povući u sebe i neće moći govoriti o tom događaju,

dok druga mogu biti povremeno jako tuzna i ljuta a povremeno
se ponasati kao da se nista nije dogodilo.

Djeca su obično zbunjena onim sto se dogodilo i svojim osjećanjima.

Reakcije se ne javljaju kod sve djece odmah; kod neke se pojave nekoliko dana, sedmica čak i mjeseci kasnije a neka djeca
mogu da ne odreagiraju nikada.

Uglavnom ovdje su veci problem tete, jer su djeca njima povjerena a ne ucenicama na praksi.

Nikakva ja pisma ne bih pisala, vec bi mi tu mnogo ko zaplatio dobro, samo da se radi o mom djetetu.

namkic -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (27.12.2012 11:25:41)

ŽALOSNO, još jedno dijete, još jedna trauma i još jedan dokaz da nešto ne štima u tim ustanovaama.
I moje dijete ide u vrtić "Dječiji grad" i već sam burno reagovala jer su moje dijete tukli
pa sam zbog toga naišla i na negativne reakcije.
Uglsvnom ishod je bio pozitivan jer su i pedagogica i učiteljice poduzele mjere na sprječavanju agresivnog
ponašanja pojedinaca spram mog djeteta.

A ovo "gluho i daleko bilo" te djevojke treba TUŽITI ni manje ni više, pa neka sankcije snose i njihovi roditelji, treba ih
javno prozvati i jih i njihove roditelje i nihove direktore.

A MOJ PRIJEDLOG OD RANIJE I DALJE STOJIM IZA TOGA "KAMERE U VRTIĆE"

bananica -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (27.12.2012 11:26:17)

meni je ovo strasno......ne mogu da svarim mozgove tih ucenica, nije mi jasno kako ovako nesto moze normalnom covjeku na pamet pasti

sto se vaspitacica tice one su mi od starta krive, prvo bih je dobro napala zbog obaveze koju je dodijelila djetetu, mislim halo, ne salje se dijete u vrtic da voda drugu djecu u wc, meni je to bas bas dno

o tome zasto curica nista mami nije spomenula ne razmisljam, nisu sva djeca ista, neka bi rekla, a neka i ne, za mene to nista nije tragicno

škorpija -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (27.12.2012 11:45:30)

ja bih mnogo toga imala za prokomentirati na temu JU Djeca Sarajeva i njihovir rada, vaspitača i ostalog, ali moje dijete ne ide u državni vrtić i smatram da zato nije korektno da komentiram, ali sam se u dosta slučajeva psvjedočila da ono što je jednom roditelju strašno, drugom nije u tolikoj mjere, zato ne treba miješati babe i žabe.

grozđe -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (27.12.2012 11:46:45)

Procitala sam pismo na jednom portalu i nemam rijeci zaista.
Prije nekoliko dana isti portal je objavio da na mjesto direktorice treba doci gospodja Arzija cini mi se koja je bila i prije direktorica.
Sta se tu desava, da li su kakve igre i da jesu veoma je sve pogano sto neko kaze.
Interesuje me jedno za ove ucenice na praksi?, ja sam zavrsila Medicinsku skolu i nikada nisam isla u vrtic na praksu niti sam cula da je neko isao, to mi nije jasno pa mozda neko moze objasniti.

škorpija -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (27.12.2012 11:51:49)

IZVORNA PORUKA: grozđe

Prije nekoliko dana isti portal je objavio da na mjesto direktorice treba doci gospodja Arzija cini mi se koja je bila i prije direktorica.
Sta se tu desava, da li su kakve igre i da jesu veoma je sve pogano sto neko kaze.
Interesuje me jedno za ove ucenice na praksi?, ja sam zavrsila Medicinsku skolu i nikada nisam isla u vrtic na praksu niti sam cula da je neko isao, to mi nije jasno pa mozda neko moze objasniti.

u pitanju su učenice škole ne jezeru, pedijatrijski smjer, a mislim da su se u arzijino vrijeme dešavale slične ovakve stvari, samo je ona bila čelična lady i sve je ostajalo unutar ustanove, nisu infomacije curile u javnost kao sad

grozđe -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (27.12.2012 12:07:45)

IZVORNA PORUKA: škorpija

u pitanju su učenice škole ne jezeru, pedijatrijski smjer, a mislim da su se u arzijino vrijeme dešavale slične ovakve stvari, samo je ona bila čelična lady i sve je ostajalo unutar ustanove, nisu infomacije curile u javnost kao sad

Meni je ovo diskutabilno: da li slati decu ( djeca su naravno ) na praksu u vrtice?!
Tako mala djeca su najosjetljivija i tada najvise upijaju i sve utice na njihov rast i razvoj. Treba prvo pitati roditelje da se izjasne.
Nikada ne bih slala srednjoskolce na praksu u vrtic.

skorpija hvala na odgovoru.

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (27.12.2012 12:11:34)

kod nas u vrtic ne dolaze na praxu, hb

bebacha -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (27.12.2012 12:16:27)

moje dijete neide u to obdaniste al et moram esto napisati
slazem se s ovim da mi je cudno sto curica nije nista rekla al i mene uzasno nervira i to da se to nije roditeljima prijavilo isti dan nego tek sutradan
ima tu puno propusta

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (27.12.2012 12:16:30)

IZVORNA PORUKA: eldinky

ma vidjela bih ja tebe ili bilo koju mamu da se radi o tvom djetetu,lako je sa strane pametovati

Eldinki da si pročitala moj post vidjela bi da sam napisala ovo:

IZVORNA PORUKA: hanabanana

ja sam reagovala i za manje, ali nisam pisala otvorena pisma, nego sam udarala direktno i u glavu

Prema tome ja sam svojim postom radila sve osim pametovala.

škorpija -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (27.12.2012 12:37:00)

sorry, dupli post

Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>