RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Vrtić i čuvanje djeteta

Poruka

primo bambino -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.12.2012 11:18:04)

Molim vas za informaciju ako neko zna kada je roditeljski u vrtiću Mašnica? Muž nije gledao oglasnu ploču pa se bojim da nije danas [sm=zmeden.gif]
Unaprijed se zahvaljujem[sm=smiley1.gif]

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.12.2012 11:20:42)

i mene zanima, isto smo u masnici i mm vodi malu zadnjih dana pa ne gleda[sm=smiley1.gif]

primo bambino -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.12.2012 11:23:49)

Naše učiteljice su Bojana i Amela.
A što se tiče tog gledanja i praćenja o. ploče, kad ide muž, ja pojma nemam šta se dešava u vrtiću [sm=smiley36.gif]. A većinom on ide...

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.12.2012 11:24:30)

IZVORNA PORUKA: primo bambino

A što se tiče tog gledanja i praćenja o. ploče, kad ide muž, ja pojma nemam šta se dešava u vrtiću [sm=smiley36.gif]. A većinom on ide...

i nase, hej pa djeca nam zajedno idu!!! isto je i kod nas[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

primo bambino -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.12.2012 11:28:51)

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: primo bambino

i nase, hej pa djeca nam zajedno idu!!! isto je i kod nas[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Super[sm=bravo.gif]! Još da je dobiti info od neke mame bilo bi super[sm=smiley1.gif]

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.12.2012 11:31:26)

imam ja par drugarica pa cu pitati kasnije, al sumnjam da je danas jer krece ova 3 dana, pa su apelovali da ko ne mora ne vodi djecu, tako da ne vjerujem da je roditeljski. kako se zove tvoje dijete? moja je Lana[sm=smiley1.gif]

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.12.2012 11:37:24)

evo kaze mm da je jutros gledao i da nema nista ni o roditeljskom ni o paketicima

primo bambino -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.12.2012 11:40:11)

[sm=smiley13.gif] Pa valjda će biti nešto i za njih...
Hvala za info[sm=smiley1.gif]

Lady26 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.12.2012 11:40:23)

Napomenula bi teta da je danas roditeljski....

EEDITH -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.12.2012 11:54:31)

mene uredno obavijeste o svemu što se dešava u vrtiću i telefonom i mailom,a imaju iFBprofil pa i tu imamo obavijesti
[sm=bravo.gif]

Mala Selma -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (12.12.2012 12:37:16)

Vjerujem da cete bi na vrijeme informisani[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
U sustini, vi imate svog predstavnika vrtica (za Vijece roditelja) kojeg ste vi izabrali, ta osoba bi trebala svoju e-mail adresu ili telefon staviti na vidno mjesto i na taj nacin mozete komunicirati.Moj vam je prijedlog da na roditeljskom sastanku sakupite e-mailove-kontakte i tako komunicirate jer dosta roditelje i ne cita oglasnu, ima djece koja su samo 4 sata u vrticu i sl...

Svi vrtici Ju djeca Sarajevo ce imati roditelsjki sastanak da se dogovore oko novogodisnje proslave[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]Takodjer, Ju Djeca Sarajeva ima profil na facebooku, kao i pojedini vrtici[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

leona81 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 13:46:31)

nadjoh ovo na FB

OTVORENO PISMO
Upozorenje roditeljima u Sarajevu čija djeca idu u vrtiće JU „Djeca Sarajeva“

Poštovani,

Ja sam majka šestogodišnje djevojčice koja pohađa vrtić „Dječiji grad“ na Mojmilu već četiri godine. Pomenuti vrtić radi u sklopu JU „Djeca Sarajeva“.
Ovim mojim pismom želim da ukažem roditeljima i svim građanima grada Sarajeva kakav je ovo svijet i kome mi to prepuštamo našu djecu kada ih ostavimo u državnoj ustanovi poput ove. Jutros (26.12.2012. godine) mi se, prilikom prijema djeteta u vrtić, obratila vaspitačica A.Č. sa pitanjem da li znam kakva se scena juče dogodila. Nakon što sam negativno odgovorila na postavljeno pitanje, bez objašnjenja mi se počela pravdati kako ona, zbog velikog broja djece u grupi, ne može voditi računa o njima prilikom njihovog odlaska u toalet, pa iz tih razloga već mjesecima moja kćerka vodi svoje drugove i drugarice u toalet kada oni to zažele. Bez obzira što mi kao majci imponuje da moje dijete smatraju odgovornim i lijepo vaspitanim, njen boravak u vrtiću bi trebalo biti vrijeme koje ona provodi družeći se drugom djecom i učestvujući u nastavno-odgojnom programu, a ne „glumeći“ pomoć vaspitačici.
Dakle, juče je moje dijete ponovo bilo zamoljeno da odvede druga do toaleta i da ga sačeka u hodniku. Napominjem da je tom dječaku to bio prvi dan u vrtiću. Dok ga je čekala u hodniku prišle su joj tri učenice Srednje medicinske škole Jezero koje u ovom vrtiću obavljaju praksu. Na silu su je uvukle u toalet i tjerale da se ljubi sa svojim drugom. Oboje djece je počelo vrištati i plakati. Radi se, ipak, o dvoje djece predškolskog uzrasta. Uz to se, kasnije sam saznala, moje dijete treslo i „bilo bijelo poput zida“ (prema riječima vaspitačice). Koliko su njih dvoje traumatično reagovali na taj događaj, te koliko su se pokušavali odbraniti i kako jako su plakali, dovoljno svjedoči činjenica da ih je čula vaspitačica koja se brine o drugoj odgojnoj grupi, a koja je smještena u sobi na drugom kraju hodnika. Nakon incidenta su moju kćerku i njenog druga odveli u sobu, dok su pomenute učenice odvedene u prostorije pedagoga, gdje su zanijekale svoje učešće u čitavom događaju. Međutim, moja kćerka, njen drug, kao i vaspitačica koja ih je doslovno spasila, su prepoznali djevojke i potvrdili sve što se dešavalo.
Iako već godinama svjedočim različitim propustima u radu ovog vrtića i nadležne joj ustanove, nisam nikada željela pretjerano reagovati, smatrajući da se radi o manjim propustima i o stvarima koje je nekada nemoguće iskontrolisati. Međutim, jučerašnji događaj, kao ni činjenicu da me niko od nadležnih osoba nije obavijestio o tome šta se desilo, ne mogu i neću da prešutim. Isto tako, mislim da je moja obaveza kao majke o tome upoznati i sve ostale roditelje u ovom gradu. Naša djeca borave u vrtićima jer mi mislimo da su tamo zaštićeni, sigurni, da se tamo o njima brinu odgovorne i školovane osobe, te da se socijalizuju sa svojim vršnjacima. Nažalost, moja slučaj je dokaz da se unutar zidova vrtića dešavaju stvari o kojima niko od nas roditelja, sigurna sam, nikada nije ni razmišljao. Činjenica da se radi o djevojkama koje će sutra biti dijelom medicinske profesije i da će se brinuti o nekome ne samo da je zastrašujuća, nego tjera na razmišljanje kako nas roditelje, tako i odgovorne osobe u cijelom obrazovnom sistemu Kantona Sarajevo. Očekujem da će biti sankcionisane na odgovarajući način.
Meni kao majci sada ostaje da se brinem o posljedicama koje je čitava ova priča ostavila na moje dijete. Jutros nije bila vesela i nije se radovala odlasku u vrtić. Čak je muž morao i da dođe po nju ranije, jer je plakala. Pitam se ko treba odgovarati za to?!
Dragi roditelji, poštovana gospodo iz vrtića i škola,
Ovo je iskreno pismo jedne majke koja svoje dijete voli najviše na svijetu i koja je spremna za to dijete srušiti sve zidove i preći preko svih prepreka. Moja reakcija se neće završiti ovim pismom. Ona će svoj epilog dobiti na sudu. Ne samo zbog mog djeteta, već zbog sve djece koja svakog dana više od pola dana provode unutar zidova sarajevskih vrtića i doživljavaju i preživljavaju ko zna šta.

S poštovanjem,

S.B.

bebacha -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 13:52:05)

[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] ja sam se sva nejezila
al mi neide u glavu kako taj incident nije prijavljen isti dan,kad su roditelji dosli po djecu
ne kontam ja ovo nista

teacher75 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 13:55:51)

IZVORNA PORUKA: bebacha

[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] ja sam se sva nejezila
al mi neide u glavu kako taj incident nije prijavljen isti dan,kad su roditelji dosli po djecu
ne kontam ja ovo nista

i ja, ovo je grozno[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Visnja RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 13:56:51)

uzas... rasplakah se...nadam se da to dvoje djecice nece imati nikakve traume ...[sm=smiley19.gif]

leona81 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 14:00:00)

sve je moguce, kako u drzavnim tako i privatnim vrticima. ja nekidan saznah da mi je dijete bilo u kazni jer je saralo po podu? i penjala se uz stepenice sama da ode do svoje stare grupe. ja nisam ovih dana bila u vrticu jer imam ospice ali me interesuje gdje su bile odgajateljice kad je ona to radila? i zasto bi ona isla u kaznu zbog toga sto nije pod nadzorom?

Visnja RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 14:01:01)

jel imas link sa FB

Emica_sa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 14:06:23)

jos jedan dokaz koliko su nam vrtici losi[sm=smiley13.gif]

pocahontas -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 14:08:55)

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

jos jedan dokaz koliko su nam vrtici losi[sm=smiley13.gif]

i koliko su nam kriteriji opali..[sm=smiley13.gif]

leona81 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 14:08:59)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

jel imas link sa FB

nasla sam na profilu rodice i dole pise Već su obaviješteni i nadležni ministar i pomenuta škola. Direktorica škole se, molim lijepo, brine za budućnost tih učenica

EEDITH -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 14:16:54)

užas,[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif],nadam se samo da će djeca proći bez trauma.
ma ne mogu doći sebi,sve bih nešto napisala..........uh ljuta sam,na sistem na državu koja nije pravna,na to kako neke osobe uopšte dođu do posla,i ko nam sve odgaja djecu,krenuvši od vrtića,škola........pa ko nas i liječi i da ne nabrajam [sm=lev.gif][sm=lev.gif][sm=lev.gif][sm=lev.gif][sm=lev.gif][sm=lev.gif][sm=lev.gif][sm=lev.gif]

EEDITH -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 14:18:18)

brine za budućnost tih učenica

ona se brine za njihovu budućnost,a one bi trebale nekada biti majke????????????

Hanady RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 14:18:52)

Bože...[sm=smiley13.gif]

Full Moon -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 14:35:53)

Tuga[sm=smiley19.gif], a te ucenice bih itekako pronasla i sama im dala lekciju, jest da to nije pedagoski ali stvarno sa takvima se mora spustati na taj nivo[sm=hudicek1.gif]

Medić* -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (26.12.2012 14:42:03)

Uzas [sm=smiley19.gif]

Nemam rijeci stvarno [sm=smiley13.gif]

I otkuda njima to ( odgajateljima ) da im dijete od 6 godina vodi drugu djecu u wc [sm=zmeden.gif] a ucenicama koje su ovo djeci uradile itekako treba dobro ocitati bukvicu [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>