namkic -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (14.11.2012 13:21:43)
|
IZVORNA PORUKA: Mala Selma Nije mi uopste jasno zasto se tolika frka dize oko Ju Djeca Sarajevo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sve su mi ovo price rekla-kazala, mahalske jos se malo doda i napravi se prava strasna prica, kao u horor filmovima[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] prije svega govorim to kao majka cije dijete ide vec 20 mjeseci u drzavni vrtic.Jednom sam imala "problem" sa uciteljicom u Dunjama i rjesila sam to sa njom, a ne mahalajuci o tome i nerjesavajuci problem koje mi ima dijete.U djecijem gradu sada nikada nisam imala problem, a da nesto vidim svojim ocima da uciteljica "radi ili kaze" djetetu bilo kome i u bilo kojoj grupi odmah bi reagovala. Prije svega , svaki vrtic drzavni ima svog predstavnika roditelja i VI ste ga izabrali na roditeljskom sastanku (ako ne znate ko je to, znaci da niste bili na roditeljskom), ali bez obzira mozete se informisati ko je ta osoba.Ona je spona izmedju vas i uciteljica-uprave (naravno ako necete da vi "rjesavate" problem sa uciteljicom). Ja sam predstavnik roditelja i clan vijeca roditelja u djecijem gradu, i moj kontakt se vec godinu dana nalazi na ulaznim vratima vrtica i nikad me niko do sada nije obavijestio ni upoznao ni sa jednim problemom niti je dao neki prijedlog ili sugestiju za poboljsanje rada i uslova u vrticu. Stoga, ako imate bilo koji konstruktivni prijedlog, sugestiju, primjedbu slobodno me kontaktirajte , a za ostale vrtice vrlo radu cu vam preko pp-a dati kontakt predstavnika vaseg vrtica.... Upisala sam dijete u vrtić dječiji grad u oktobru mjesecu, nisam Vas upoznala, nisam Vas birala i neznam kad je roditeljski sastanak. Poštujem Vašu ulogu ali za moje dijete i za problem na koje nailazi sama sam se posavjetovala sa učiteljicama a onda i sa pedagogicom. Danas sam generalno zadovoljna jer sam skrenula pažnju na problem, učiteljice su otvoreno o tome razgovarale , pedagogica je obavila razgovor sa roditeljima djece koja se ponašaju agresivno, danas su me obavijestile o tome i naučile moje dijete kako da se ponaša u takvim situacijama. Mogu od srca da pohvalim Pedagogicu Slađu i učiteljice Veru i Sanelu jer su poduzele nešto konkretno, i riješile to na stručan način. Hvala Bogu da Vaše dijete nema problema ali mislim da ste pretjerali sa onim "mahalanje i rekla kazala". Postoje probleme i nepravilnosti u radu , o njima treba javno govoriti i isto tako ih rješavati. Molim Vas da me obavjestite kad je roditeljski sastanak jer bih htjela prisustvovati istom.
|
|
|
|