Medić* -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (14.11.2012 9:04:40)
|
IZVORNA PORUKA: nur al ayna I ja se danima dvoumim da li da napisem informaciju koja me zbunila u najmanju ruku, a vezana je za JU Djeca Sarajeva. Naime, u vrticu koji vazi za jedan od boljih (Djeciji grad) odgajateljice trogodisnjake salju same na wc sa vlaznim maramicama. E, sad, jesam li ja neupucena, a moje dijete nesposobno, ako vjerujem da trogodisnjaci nisu bas spremni za samostalno vrsenje nuzde i higijenu poslije toga? Nadajuci se da informacija nije tacna (dosla je od mame cetverogodisnjakinje koja se sad bori sa eserihijom, za koju majka krivi vrtic), pitala sam bivsu uposlenicu ovog vrtica i razocarala se.... Ne samo da mi je potvrdila, nego ne vidi nista lose u tome!? Kao, moraju se osamostaliti, uostalom ne moze ona "svako dijete voditi i nije fakultet zavrsila da pere guze" :( Zaista me zanima stav mama o ovome, jer mozda samo ja umisljam problem Moj ima 4 godine, ide sam, teta je tu ispred kada zavrsi da ga obrise. U pocetku sam mislila da ih peru, kasnije mi je F rekao da ga uciteljica samo obrise. Vidim da ih u vecini vrtica samo brisu. Ja ga kuci uvijek perem. Smatram da je rano da od tri godine sami sebe obrisu. Mogu fino oprati ruke ali ne i guzu. Sutra da cujem da se moj sam brise nakon nuzde, odmah bih reagovala. Merima-s trebala si odmah reagovati, razumijem sto nisi, medjutim nema potrebe da se plasis. Juce se to desilo tudjem djetetu, danas ili sutra moze tvom ili ponovo nekom drugom. Slazem se sa Pocy i hanabananom.
|
|
|
|