RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Vrtić i čuvanje djeteta

Poruka

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (2.11.2012 10:55:53)

Žalosno je da su samo krov uradili ( a kako su i to uradili pokazat će vrijeme ).
Nisu ni mokri čvorovi renovirani, niti el. instalacije, a u sobama u kojima je bio digunut parket samo je promijenje taj dio parketa.

Ali eto....

škorpija -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (7.11.2012 13:34:13)

http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/djeca-se-napokon-vratila-u-kekec

merima_s -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (13.11.2012 21:21:47)

Dvoumila sam se da li da ovo govorim jer se ne radi o mom djetetu, alinikako ne mogu da svarim šta se desilo. Možda i nije toliko strašno ali meni ne silazi sa uma.
Juče sam odvela dijete u vrtić pred kraj doručka, sva djeca iz svih grupa i sve učiteljice su tu bile. Dok sam prolazila čula sam jednu učiteljicu kako galami na jedno dijete: "Kako samo vonjaš! Vonjaš k'o da si cijelo veče bio u kafani punoj dima!"
Pred svom djecom, takvim tonom i tako nešto reći djetetu koje ima 3-4 godine meni je strašno. Razmišljala sam da li da joj skrenem pažnju,da prijavim nekome...šta uopšte mogu postići??? Vjerovatno ništa...

salmy -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (13.11.2012 21:26:01)

Ja vaspitacice...divan primjer toj djecici...svaka cast[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Dida79 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (13.11.2012 21:29:10)

Grozno [sm=smiley21.gif]

Ja bi napisala mail u direkciju sa imenom i prezimenom uciteljice,pa jadno dijete nije nista krivo i ona nema pravo da se tako ponasa prema njemu

Malenaoduvijek -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (13.11.2012 21:32:35)

po meni si trebala odmah reagovati,sta imas od toga sada po meni nista jer je tvoja rijec proitiv njene.moze reci da si pogresno cula [sm=smiley13.gif]

Mya_81 RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (13.11.2012 21:37:37)

IZVORNA PORUKA: Dida79

Grozno [sm=smiley21.gif]

Ja bi napisala mail u direkciju sa imenom i prezimenom uciteljice,pa jadno dijete nije nista krivo i ona nema pravo da se tako ponasa prema njemu

I ja bih ovako uradila.

anidla -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (13.11.2012 21:49:16)

IZVORNA PORUKA: merima_s

Dvoumila sam se da li da ovo govorim jer se ne radi o mom djetetu, alinikako ne mogu da svarim šta se desilo. Možda i nije toliko strašno ali meni ne silazi sa uma.
Juče sam odvela dijete u vrtić pred kraj doručka, sva djeca iz svih grupa i sve učiteljice su tu bile. Dok sam prolazila čula sam jednu učiteljicu kako galami na jedno dijete: "Kako samo vonjaš! Vonjaš k'o da si cijelo veče bio u kafani punoj dima!"
Pred svom djecom, takvim tonom i tako nešto reći djetetu koje ima 3-4 godine meni je strašno. Razmišljala sam da li da joj skrenem pažnju,da prijavim nekome...šta uopšte mogu postići??? Vjerovatno ništa...

u kojem vrticu?

Hanady RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (13.11.2012 21:57:09)

IZVORNA PORUKA: Dida79

Grozno [sm=smiley21.gif]

Obavezno bih ovo uradila. Jadno dijete[sm=smiley13.gif]

merima_s -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (13.11.2012 22:13:46)

IZVORNA PORUKA: anidla

u kojem vrticu?

U Biserima.
Razmisljala sam i ja da prijavim, ali bojim se nekih posljedica po moje dijete sutra. A imam i drugo koje ce za godinu dvije u isti vrtic....e toga se plašim. A ako anonimno to uradim neće imati pravu težinu [sm=zmeden.gif]

Lady26 -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (13.11.2012 22:17:46)

Boze sta je sa ljudima [sm=smiley13.gif]
Pa to su djecica, mrve Bozije....reci djetetu da vonja [sm=zmeden.gif][sm=hudicek1.gif], cuj vonja?! To mi je ono zadnje, dno dna...pa da i se osjeti sta je ono krivo?
[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (13.11.2012 22:58:00)

Juče sam odvela dijete u vrtić pred kraj doručka, sva djeca iz svih grupa i sve učiteljice su tu bile. Dok sam prolazila čula sam jednu učiteljicu kako galami na jedno dijete: "Kako samo vonjaš! Vonjaš k''o da si cijelo veče bio u kafani punoj dima!"

Ja bih reagovala, ali ja sam takva.
Ja sam reagovala i na manje.
I neki dan sam išla u vrtić da reagujem.
Isto tako ako si čula to što jesi, slobodno napiši mail direktorici JU, vrlo je susretljiva, i vjerujem da će učiniti barem nešto.

nur al ayna -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (13.11.2012 23:05:48)

I ja se danima dvoumim da li da napisem informaciju koja me zbunila u najmanju ruku, a vezana je za JU Djeca Sarajeva. Naime, u vrticu koji vazi za jedan od boljih (Djeciji grad) odgajateljice trogodisnjake salju same na wc sa vlaznim maramicama. E, sad, jesam li ja neupucena, a moje dijete nesposobno, ako vjerujem da trogodisnjaci nisu bas spremni za samostalno vrsenje nuzde i higijenu poslije toga?
Nadajuci se da informacija nije tacna (dosla je od mame cetverogodisnjakinje koja se sad bori sa eserihijom, za koju majka krivi vrtic), pitala sam bivsu uposlenicu ovog vrtica i razocarala se.... Ne samo da mi je potvrdila, nego ne vidi nista lose u tome!? Kao, moraju se osamostaliti, uostalom ne moze ona "svako dijete voditi i nije fakultet zavrsila da pere guze" :( Zaista me zanima stav mama o ovome, jer mozda samo ja umisljam problem

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (13.11.2012 23:20:07)

U našem vrtiću ne peru guze, ali ih brišu vlažnim maramicama.
Možda sam ja mahnita, ali ja još uvijek i svojoj osmogodišnjakinji perem guzicu.

merima_s -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (13.11.2012 23:22:58)

Ja ne znam da li je tako u svakom vrticu. Znam da sami idu na malu nuždu.
Pa i doktori završe fakultete pa rade sve i svašta. Kada se odlučiš na neki posao prihvataš sve što je lijepo i ružno, nema biranja. A u zadnje vrijeme sam baš kivna na te tete iz vrtića, nakupilo se svega.

Juče mi je baš pukao film. Sva djeca su išla u šetnju ali su moju H. ostavili sa spremačicom jer kad su bili na izlazu ona je htjela da piški. Ona mi je sama ispričala šta se desilo, i da je ona sklanjla stolice za spavanje dok su drugi šetali. Danas sam učiteljici i rekla, ne možete voditi 30 djce u šetnju a nju ostaviti samu samo jer je htjela u WC, pa to su dvije min. Ona kaže e to nisu dvije min, nismo mi ni išli daleko,....Curica je to shvatila kako kaznu, a moje mišljenje je da ne može biti kažnjena zbog svojih fizioloških potreba, ako je gladna,žedna,piški joj se, kaki i sl. Kada napravi zijan i loše se ponaša uredu, ali za navedeno smatram da nije OK.
Da li one imaju pravo uopšte kažnjavati djecu i kakve vaspitne metode sprovode.

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (13.11.2012 23:28:09)

Zar ti je učiteljica stvarno rekla: nisu to samo dvije minute?!

Mail na direktoricu Ljiljanu.

Pošto s tetom očito nećeš to završiti budući da ona smatra da nije uradila ništa loše.
Ja apsolutno ne dopuštam da mi se dijete kažnjava.
I to sam rekla jasno i glasno.

bananica -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (13.11.2012 23:29:37)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Pošto s tetom očito nećeš to završiti budući da ona smatra da nije uradila ništa loše.
Ja apsolutno ne dopuštam da mi se dijete kažnjava.
I to sam rekla jasno i glasno.

bas ovako, i ja bih odmah pisala mail, cisti bezobrazluk od strane vaspitacice

merima_s -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (13.11.2012 23:34:10)

Doslovno tako je rekla. Sutra ću sigurno pisati, pa šta bude. Preko mnogih stvari mogu preći ali kad je dijete u pitanju onda to baš čovjeka boli.

Hanady RR -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (13.11.2012 23:36:10)

marima_s ja sad čitam i razmišljam ako ništa voljela bih da je ista vaspitačica koja je tebi rekla z tvoje dijete i ova koja je dječaka ružila ...jer dvije ovakve u jednom vrtiću meni je nekako previše i čuti...a kaoli doživjeti[sm=smiley13.gif]

Sretno u pisanju i zaista ti želim da isti ima dobar ishod, kako za tvoju djecu tako i za drugu

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (13.11.2012 23:47:06)

Moram reći da se zna desiti da tete nekad pogrešnu sliku imaju.
Ovo u smislu ko koga placa i za šta. Ko je roditelj, a ko zaposlenik. KO ima kakva prava, a kakve obaveze.
Kad sam ja došla jednom da reagujem, jedna od teta rekla: nemojte se žestiti mama, tako ste zgodni.
[sm=smiley29.gif]
Prvo sam zastala, misleći da li pokušava biti duhovita, ili me za*ebaje minozirajući moje " problem "....
Te sam i ja odgovorila u istom maniru, ovaj put bez smjeha:
" Slažem se, ali bolje da ne vidite kako znam biti i vrlo nezgodna! "

Od tada nemamo problema u komunikaciju, a kad vide mene, znaju da ide belaj.
Obično muž kupi malenu iz vrtića.

Arminaa -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (14.11.2012 7:25:04)

Imam jedno pitanje za mame cija su djeca u vrticima.
Kad krece upis djece otprilike, u kojem mjesecu i ima li vrtica koji rade u dvije smjene, od 7 - 22 sata?

pocahontas -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (14.11.2012 8:08:57)

u kojem vrticu?

U Biserima.
Razmisljala sam i ja da prijavim, ali bojim se nekih posljedica po moje dijete sutra. A imam i drugo koje ce za godinu dvije u isti vrtic....e toga se plašim. A ako anonimno to uradim neće imati pravu težinu [sm=zmeden.gif]

Ali zašto se plašiš? ne radiš ništa loše[sm=zmeden.gif]
ja idem do kraja kada smatram da sam upravu..pa samo neka se usudi da neko bude loš na konto toga prema meni/mom djetetu u vrticu i sutra skoli..
budi hrabra i ja samo mislim da ce te postovati na kraju zbog toga, nikako da ce se izivljavati na tvojoj djeci..na kraju, samo nek probaju nesto lose uraditi, opet mozes adekvatno reagovati..ali vjeruj mi da nece...samo budi korektna, stroga i odlučna!
sretno! [sm=smiley1.gif]

hanabanana -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (14.11.2012 8:26:50)

u kojem vrticu?

U Biserima.

Vidi, sutra se može desiti da tvoje dijete " vonja " - šta god to značilo. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ja se slažem sa pocahontas, meni je čak muž znao reći: Nemoj tako, msliće učiteljica da ideš njoj " uz nos " pa ća načepiti H.
( ovo kad sam dijete slala bez zadaće u školu jer istu nije mogla sama uraditi )
Moj stav je: ne može ona mene nikad načepiti, kako ja mogu nju.

Ja ću uvijek stati u odbranu svog dijeteta i sigurno nikome neću dopustiti da mi vrijedja djecu.
U odnose djece sa svojim vršnjacima se ne miješam, nek se bore za sebe.

pocahontas -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (14.11.2012 8:42:28)

u kojem vrticu?

U Biserima.

Vidi, sutra se može desiti da tvoje dijete " vonja " - šta god to značilo. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ja se slažem sa pocahontas, meni je čak muž znao reći: Nemoj tako, msliće učiteljica da ideš njoj " uz nos " pa ća načepiti H.
( ovo kad sam dijete slala bez zadaće u školu jer istu nije mogla sama uraditi )
Moj stav je: ne može ona mene nikad načepiti, kako ja mogu nju.

Ja ću uvijek stati u odbranu svog dijeteta i sigurno nikome neću dopustiti da mi vrijedja djecu.
U odnose djece sa svojim vršnjacima se ne miješam, nek se bore za sebe.

upravo tako...[sm=bravo.gif]
a najbolja je varijanta da niko nikoga ne načepi [sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: JU " djeca sarajeva " - Vrtici (14.11.2012 9:04:40)

IZVORNA PORUKA: nur al ayna

I ja se danima dvoumim da li da napisem informaciju koja me zbunila u najmanju ruku, a vezana je za JU Djeca Sarajeva. Naime, u vrticu koji vazi za jedan od boljih (Djeciji grad) odgajateljice trogodisnjake salju same na wc sa vlaznim maramicama. E, sad, jesam li ja neupucena, a moje dijete nesposobno, ako vjerujem da trogodisnjaci nisu bas spremni za samostalno vrsenje nuzde i higijenu poslije toga?
Nadajuci se da informacija nije tacna (dosla je od mame cetverogodisnjakinje koja se sad bori sa eserihijom, za koju majka krivi vrtic), pitala sam bivsu uposlenicu ovog vrtica i razocarala se.... Ne samo da mi je potvrdila, nego ne vidi nista lose u tome!? Kao, moraju se osamostaliti, uostalom ne moze ona "svako dijete voditi i nije fakultet zavrsila da pere guze" :( Zaista me zanima stav mama o ovome, jer mozda samo ja umisljam problem

Moj ima 4 godine, ide sam, teta je tu ispred kada zavrsi da ga obrise. U pocetku sam mislila da ih peru, kasnije mi je F rekao da ga uciteljica samo obrise. Vidim da ih u vecini vrtica samo brisu. Ja ga kuci uvijek perem.

Smatram da je rano da od tri godine sami sebe obrisu. Mogu fino oprati ruke ali ne i guzu. Sutra da cujem da se moj sam brise nakon nuzde, odmah bih reagovala.

Merima-s trebala si odmah reagovati, razumijem sto nisi, medjutim nema potrebe da se plasis. Juce se to desilo tudjem djetetu, danas ili sutra moze tvom ili ponovo nekom drugom.

Slazem se sa Pocy i hanabananom.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>