RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Vrtić i čuvanje djeteta

Poruka

felix -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 17:20:39)

ako je kod mene igraona onda je i kod salmy i ostali privatni vrtica dje se moze tako raditi al hajd neka ....[sm=smiley1.gif]

bebacha -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 17:24:10)

pa mozda.
drugo su vrtic koji rade u dvije smjene
al svi vrtici koji rade po zakonu morali bi imati manje-vise slican raspored
a jedna stavka rasporeda je i dolazak djete u vrtic

felix -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 17:27:12)

IZVORNA PORUKA: bebacha

pa mozda.

jel to misliš kolektivno šta ste za mene zapele [sm=jezicek.gif]
nije ovo sam kod mene vec i kod salmy , i neka se još koja javi koja vodi u privatni
i da kod nas je VRTIC ne igraona nisam glupa da ne raspoznam , to dvoje
Kod nas nema 15 djece u vrticu nema puno ne treba im vojska za cuvanje [sm=smiley1.gif]

nije nigdje isto ....ama nigdje ništa nema dalje rasprave .....

bebacha -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 17:32:04)

opet ti,gdje sam te spomenula u svom postu
nadovezala sam se na post od Male1994 i napisala svoje misljenjew
a nije vala da nije svugdje isto
ja evi vidim da je nas drzavni vrtic gotovo isti kao i u sarajevu

Medić* -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 17:35:57)

opet ti,gdje sam te spomenula u svom postu
nadovezala sam se na post od Male1994 i napisala svoje misljenjew
a nije vala da nije svugdje isto
ja evi vidim da je nas drzavni vrtic gotovo isti kao i u sarajevu

Sto se toga reda tice o kojem govorite identicno je u svim vrticima bilo privatnim ili drzavnim.

Igraone su sasvim nesto drugo.

EEDITH -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 17:40:11)

slažem se,niko ne smije prijetiti djeci,moj najstariji sin poslije vrtića nikada nije jeo pavlaku,valjda je bila za svaki doručak,čak su imali i mlijeko u prahu(prije 3 god)neznam kako je sada,ali su JU Djeca Sarajeva-užas.nama su slali tete iz Sarajeva po kazni.čak su i farbali vrtić dok su djeca boravila tu.sreća pa ima i drugih,jesu skuplji ali i vrijede.

bebacha -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 17:41:22)

to sam i napisala,da bi red i raspored treba biti isti u svim vrticima koji su pravi,nebitno dali je privatni ili drzavni
ograone su nesto drugo i nemaju veze s vrticem

felix -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 17:43:09)

to sam i napisala,da bi red i raspored treba biti isti u svim vrticima koji su pravi,nebitno dali je privatni ili drzavni
ograone su nesto drugo i nemaju veze s vrticem

pa odakle ti pravo da zoveš onda naš privatni vrtic kao mah to je igraona igraona zato što djete mogu dovesti u 10 a ne striktno u 9 nebitno kad.....samo zato

bebacha -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 17:45:22)

e gdje sam ja napisala da je vas privatni vrtic igraona[sm=zmeden.gif]
al et kad me vuces za jezik da i napsem
taj vas privatni vrtic je meni bezveze s takvim radom,et sad

felix -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 17:47:10)

e gdje sam ja napisala da je vas privatni vrtic igraona[sm=zmeden.gif]
al et kad me vuces za jezik da i napsem
taj vas privatni vrtic je meni bezveze s takvim radom,et sad

pa neka je nama je super[sm=bravo.gif] i ja ga nebi menjala nizašto[sm=smiley1.gif]
kao što nekima ne valja drzavni sa takvim radom nekim drugim
valja ......

bebacha -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 17:50:04)

bas mi zao sto moderatorima dado posla bezveze[sm=smiley1.gif]
al et obrisat cete ovo usput[sm=smiley36.gif]

EEDITH -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 17:51:13)

samo da nam djeca brzo narastu.meni je mjerilo što moja djeca ne plaču kada idu u vrtić(2 i 5 god)-privatni.a najstarije je stalno plakalo u JU.ali to je do teta ili učiteljica jer vole da se tako zovu.više je volio kuharicu i čistačicu nego tetu.jedno je vrijeme bila divna teta Fata koju su djeca voljela ali nažalost vrlo kratko.u ovom vrtiću teta pravi frizure mojoj curici ,bolje nego ja

felix -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 17:52:10)

bas mi zao sto moderatorima dado posla bezveze[sm=smiley1.gif]
al et obrisat cete ovo usput[sm=smiley36.gif]

a zašto bi se brisalo [sm=smiley1.gif] sam smo caskale[sm=jezicek.gif]kak se kome šta svidja kome ne
hebo rr vakav kad nisi sa vecinom kak vecina igra nije dobro
ništa odsad sam posvajam [sm=jezicek.gif]

Malenaoduvijek -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 17:52:34)

felix prvo na pogresnoj temi se vodi rasprava,vidi kako se tema zove

drugo vecina vrtica u sarajevu je registrovana kao igraona jer je trako lakse registrovati valjda.

a trece iskreno nije mi bitno sta je i kako je kod koga ja znam kako je tamo gdje ja vodim svoju djecu i to me interesuje jedino.

a jesi ti sklopila ugovor sa vrticem od kako ti A.ide 2 puta sedmicno?

felix -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 17:54:25)

IZVORNA PORUKA: MALA1994

felix prvo na pogresnoj temi se vodi rasprava,vidi kako se tema zove

drugo vecina vrtica u sarajevu je registrovana kao igraona jer je trako lakse registrovati valjda.

a trece iskreno nije mi bitno sta je i kako je kod koga ja znam kako je tamo gdje ja vodim svoju djecu i to me interesuje jedino.

a jesi ti sklopila ugovor sa vrticem od kako ti A.ide 2 puta sedmicno?

upravu si necu se ovdje javljat jer eto nisam ja iz SA nema ja pravo da kazem kak je nama i nasim privatnim vrticima koja nisam iz vašeg kantona .

Malenaoduvijek -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 17:58:00)

felix sto si toliko tvrdoglava

JU"Djeca Sarajeva" je javna ustanova djeca sarajeva i tema se zove tako znaci treba da se pise o toj ustanovi a ima posebna tema o privatnim vrticima

salmy -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 18:03:14)

pa mozda.
Moj vrtic (privatni) nije tema ove emisije...ali kad pitate da kazem[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Radi od 7-17 svaki dan....ja sam potpisala ugovor i postujem ga..Naravno da cu dovest djete kad meni odgovara...jer ja to placam.A tete su tu radi nas,a ne obrnuto....
drugim rjecima.....Vezi konja gdje ti Aga kaze.....

felix -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 18:06:24)

IZVORNA PORUKA: salmy

pa mozda.
Moj vrtic (privatni) nije tema ove emisije...ali kad pitate da kazem[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Radi od 7-17 svaki dan....ja sam potpisala ugovor i postujem ga..Naravno da cu dovest djete kad meni odgovara...jer ja to placam.A tete su tu radi nas,a ne obrnuto....

isto, istenito je tako kod nas [sm=smiley1.gif]
sad ce bebacha rec da joj se ni tvoj vrtic ne svidja [sm=smiley36.gif]

salmy -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 18:10:39)

IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: salmy

pa mozda.

isto, istenito je tako kod nas [sm=smiley1.gif]
sad ce bebacha rec da joj se ni tvoj vrtic ne svidja [sm=smiley36.gif]

Felix sto se lozis bezveze....svako radi kako zeli i kako mu odgovara
Moje djete je islo u Drzavni vrtic....i hvala Allahu sto me pogledao i rijesio te muke....

felix -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 18:13:36)

ma draga glupo mi kako neko moze rec na osnovu toga da je vrtic bezz eto samo zato što se moze dovoditi kad hoce ostalo me ne zanima
ah joj briga me što joj se ne svidja necu ja plakati[sm=smiley36.gif]al mi smješno šta to mene briga jel se njoj svidja ili ne svidja ....

Nisam nikad kudila niciji vrtic i ne zanima me iskreno ......kako je dr. djeci ....valjda dobro cim su tu dje su [sm=smiley1.gif]a to je najbitnije .....
necu ja sad A ispisat što se eto njoj pa ne svidja [sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif]

hanabanana -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 18:54:45)

IZVORNA PORUKA: Lady26

Felix, po ko zna koji put [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ovdje ne moze tako, osim mozda u privatnim....
Mora se valjda znati red....

Moja H. je išla u Kekec. Ja sam je znala dovesti u osam, ali i pola deset.
Nekad čak i iza deset.
Naglašeno mi je da time ostaje " uskračena " za neka aktivnosti, ali nikad nije bio problem što je dovodim poslije pola devet.
Po nju smo znali ići prije spavanja, poslije dva, u pola pet.
Isto nije bilo problema.
S. isto tako znam odvesti iza pola devet, ako je vodim iza pola devet znam da im moram dati doručak, jer su ga fulale u vrtiću.

Niko po ugovoru nema pravo da vas vrati ako dijete ne dovedete do pola devet.

teacher75 -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 19:29:05)

IZVORNA PORUKA: teacher75

Do tad ce imati tri obroka, tj 2 + uzinu...nesto ce jesti, nece biti gladna a nece ni tete dozvoliti 100% [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

ma nije mi frka sad dok ne radim, al kad pocnem radit bice cijeli dan tamo, valjda ce se do tad projesti

https://docs.google.com/file/d/0B522GR7XYhjySnRaOUF1ZHUzZkU/edit?pli=1
Evo ti primjer mjesecnog jelovnika, mora nesto biti i po njenom ukusu (ovo je za ovaj mjesec)

ovo za rucak skoro sve voli i jede al za dorucak nista osim griza i kajgane

teacher75 -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 19:30:03)

IZVORNA PORUKA: MALA1994

Moji nista ne jedu u vrticu I.uzme suhog hljeba i za dorucak i za rucak i kod njih nema tjeranja da jedu.to mi je uciteljica rekla da oni njih ne forsiraju uopste,samo je bitno da sjede za stolom sto oni i rade i to je to.

da mi se to svidja ne svidja ali sta da im radim,ne zelim da ih iko tjera i da djeca imaju fobiju od jela i vrtica.

ja se samo nadam da ce se projesti a bice i to aBd.

a zar se djeca mogu dovoditi poslije pola 9 u vrtic,ja sam mislila da ne [sm=zmeden.gif]

u ovom nasem se moze dovesti do 9 valjda, tako mi rece drugarica cija mala ide, ali cu jos provjerit

teacher75 -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 19:37:13)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Felix, po ko zna koji put [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ovdje ne moze tako, osim mozda u privatnim....
Mora se valjda znati red....

Moja H. je išla u Kekec. Ja sam je znala dovesti u osam, ali i pola deset_.
Nekad čak i iza deset_.
Naglašeno mi je da time ostaje " uskračena " za neka aktivnosti, ali nikad nije bio problem što je dovodim poslije pola devet.
Po nju smo znali ići prije spavanja, poslije dva, u pola pet.
Isto nije bilo problema.
S. isto tako znam odvesti iza pola devet, ako je vodim iza pola devet znam da im moram dati doručak, jer su ga fulale u vrtiću.

Niko po ugovoru nema pravo da vas vrati ako dijete ne dovedete do pola devet.

super, ovo mi bas odgovara, jer kad pocnem raditi i budem druga smjena pa mi dijete bude ostajalo u vrticu do fajronta i necu je vidjet dok ne dodjem kuci oko 8 voljela bih je sto kasnije ujutro ostaviti, da bar jutro provedem s njom[sm=smiley1.gif]

mama75 -> RE: JU "Djeca Sarajeva" - Vrtići (16.10.2012 20:13:09)

Tiki u koji ces vrtic upisati malu? Moja starija je isla u Masnicu, doduse prije 5 godina [sm=smiley1.gif] Posto ja tada nisam radila, vodila sam je oko 9 ( izmedju 9 i pola 10). Nikad mi niko nije rekao da je moram dovesti u odredjeno vrijeme. Samo ako dodjes iza pola 9 nema dorucka. Ja sam zato i vodila kasnije jer sam joj dorucak davala kuci (iz istog razloga kao i ti). meni su samo rekli da ne dolazim u vrijeme spavanja po dijete, sto mi je i logicno.
A za jelo te ne mogu utjesiti. Moja mladja vec godinu dana ide u vrtic i jos uvijek vrlo slabo jede tamo. Uciteljice se zaista trude, ali ja znam koliko je ona teska po tom pitanju, pa i ne ocekujem od njih da im pojede sve sto joj stave. A svakako kuci opet ruca s nama i po kolicini koju pojede vidim da u vrticu nije jela dovoljno. Iskreno, ja i ne pitam uciteljice je li jela, znam da cu joj opet kuci dati pa mi je svejdeno. Mi svako jutro doruckujemo kuci. Jeste da moramo ustati ranije zbog toga, ali makar znam da je taj jedan obrok pojela. U vrticu doruckuje ako zeli, ali to je vrlo rijetko (samo ako su one Nesquik kuglice njih pojede), ali sjedi s djecom dok oni jedu i popije mlijeko, daju joj kex i sl.
Sretno vama u vrticu, bice to sve OK vidjeces. Kada pocinjete?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>