RE: Torte (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

bebacha -> RE: Torte (23.1.2013 14:33:08)

http://www.coolinarika.com/recept/mascarpone-sir/

provjeren vise put i super je(ja sam stavljala masnije vrhnje)

ja mislim da mozes koristit i vajkrem,negdje sam citala

Hannica -> RE: Torte (23.1.2013 14:37:43)

Da sam na vrijeme pitala.... [sm=smiley13.gif] Hajd moze i vajkrem prvi put.[sm=smiley36.gif]

m.i.n.a. -> RE: Torte (27.1.2013 23:07:33)

na raznim temama ste pricale o milka torti ali tesko je sve procitati....

da li je radite po ovom receptu:http://www.coolinarika.com/recept/746415/),

ako radite,jel potrebno smanjiti kolicinu secera jer je sa ovom prepreslatka?

kada objasnjava kremu,kaze pomjesajte brasno,zumanjke i puding..preostalo mlijeko sa secerom zakuhati i dodati ovaj prvi dio...da li u prvi dio ide napravljen puding (pretposavljam u 1l mlijeka ako su tri pudinga) ili samo prah pa zakuhati sa ovim...ne vjerujem da je ovako ali eto da prvo pitam...

p.s. mala_sa,ako ikad vidis ovaj post voljela bih te uganjati na fb:-)

Hanady RR -> RE: Torte (27.1.2013 23:13:30)

Krema znači ovako...

staviš na šporet mlijeka litar mlijeka i 100 gr šećera...iz toga izvadi jedno 6-7 kašika u zdjelu...
eh ovo nek ti na špertu porkuha  a ti u ovu zdjelu dodaš žumance sve, puding prah i brašna koliko piše i dobro umutiš da ti ne ostanu grudvice...
kad proluha mlijeko /zakuha...krene da kipi skloniš ga sa vatre u to saspeš ovo izmešano pa sve vartiš na špret i kihaš...smanji vatru prskat će te i mješaj da ne zagori...
ne trebaš to mnogo kuhati oko 6-7 minuta dok vri zajedno

m.i.n.a. -> RE: Torte (27.1.2013 23:21:28)

hvala na objasnjenju:-)

saritaa -> RE: Torte (21.2.2013 9:34:12)

Zenice treba mi pomoc...u koji kalup da pravim jafa tortu( mislim na velicinu kalupa)...i jel u kore ne ide prasak za pecivo [sm=zmeden.gif]

tinkivinki -> RE: Torte (21.2.2013 9:46:34)

ja pravim u okrugloj precnik 26 cm.ja imam neka 2 recepta u 1 ide prasak za pecivo i pece se jedan biskvit od 6 jaja pa se polovi,u drugi ne ide.zavisi od recepta

saritaa -> RE: Torte (21.2.2013 9:57:46)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

ja pravim u okrugloj precnik 26 cm.ja imam neka 2 recepta u 1 ide prasak za pecivo i pece se jedan biskvit od 6 jaja pa se polovi,u drugi ne ide.zavisi od recepta

hvala, ma ja sam mislila praviti po ovom receptu sto je postavila Hanady na prethodnoj stranici.

hm obzirom da sam je mislila praviti za rodjendan curici, bojim se da ce biti mala, neznam, jedino mozda da povecam mjeru...i da pravim u veci kalup...bi li to i na sta licilo [sm=zmeden.gif]

tinkivinki -> RE: Torte (21.2.2013 10:07:57)

zavisi koliko gostiju imas,ali ova torta nece biti mala sa 4 biskvita.i nemoj veci kalup,26 ili 24 cm jer su biskviti po 3 jaja

saritaa -> RE: Torte (21.2.2013 10:24:31)

zavisi koliko gostiju imas,ali ova torta nece biti mala sa 4 biskvita.i nemoj veci kalup,26 ili 24 cm jer su biskviti po 3 jaja

ocekujem da ce nas biti oko 25...

tinkivinki -> RE: Torte (21.2.2013 10:46:56)

mislim da bi bila onda u knap,ne znam onda da povecas mjeru pa u veliku cetvrtastu od elektricnog,pravis 4 kore po 6 jaja,a fil isto duplo[sm=zmeden.gif]

saritaa -> RE: Torte (21.2.2013 11:46:26)

ma onda najbolje da rezem manje komade [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Torte (22.2.2013 20:57:24)

IZVORNA PORUKA: saritaa

hvala, ma ja sam mislila praviti po ovom receptu sto je postavila Hanady na prethodnoj stranici.

hm obzirom da sam je mislila praviti za rodjendan curici, bojim se da ce biti mala, neznam, jedino mozda da povecam mjeru...i da pravim u veci kalup...bi li to i na sta licilo [sm=zmeden.gif]

moj je klup 26 ...ova torta dosta je visoka...pun kalup bude...kad režež slobdno nek ti budu tanje kriške sviam će bti dovoljno...
i preko 25 njih se poslući ovom tortom jer jer je baš visoka

saritaa -> RE: Torte (22.2.2013 23:51:00)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: saritaa

moj je klup 26 ...ova torta dosta je visoka...pun kalup bude...kad režež slobdno nek ti budu tanje kriške sviam će bti dovoljno...
i preko 25 njih se poslući ovom tortom jer jer je baš visoka

ok, hvala puno Hanady [sm=smiley31.gif]

Hanady RR -> RE: Torte (7.4.2013 20:15:45)

Torta ''Farah''

oblik pravougaonik, pekla u plehu 30x20 u plehu 30x20

Kore, 4 komada peku se iz dva pečenja

2 jajeta umutiti, dodoati šolju od 250 ml šećera, istu tu šolju do pola ulja, i dvije takve šolje brašna, dobro umutiti, dodoati vanilija šećer i prašak za pecivo. dobro je umutiti i dodati mlijeka 1 dl jer je gusto i 2 kašike kraš čokolade u prahu.

Peći na pek papiru oko 20 minuta na 180 stepeni.

Kad se ohladi prerezati kocem da se dobiju dvije kore...

Ovo ponoviti dva puta da se dobiju 4 kore...

Krema:
Umuiti 3 cijela jajeta i 6 žumanjaka sa 250 gr šećera u prahu, staviti na paru da kuha mješati konstantno, kad se počne stezati dodoati vanilija šećer i 300 gr čokolade za kuhanje ( ostaviti dva reda za kasnije od ove mjere)...mješati dok se i čokolda ne istopi dobro...
ostaviti da se malo ohladi, pa izrezati 200 gr putera u ovo i sve zajedno dobro izmiksati, dodati 200 gr mljevenih oraha i ohladiti još...

Slaganje:
pripremiti 400 ml mlijeka u koje smo dodoali ona dva reda čikolade i 4-5 kašika šećera, sve ugrijati zajedno ...

na podlogu staviti koru pa je kašikom polako zaljevati gore navedenim mlijekom...
krema, pa opet kora i poljevanje mlijekom i sve tako dok ne potrošimo kore...
sa komletnim ostatkom kreme tortu okolo premazati...
ohladiti je dobro i dekorisati po želji...

ako ćete fondantom onda za ovu tortu pripremite malo butter krema 100 gr putera + 100 gr šećera u prahu izmutiti i dodati 2 kašike mlijeka i umutiti ...
ohlađenu tortu poravnati butter kremom na mjestima gdje treba i ostatka namazati tanko za ljepljenje fondanta na nju

Visnja RR -> RE: Torte (7.4.2013 20:20:13)

za "Farah"[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ananas_ze -> RE: Torte (7.4.2013 20:21:13)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

za "Farah"[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

bas dobro zvuci, sreca pa sliku nisi stavila [sm=smiley36.gif] [sm=bravo.gif]

mala_sa -> RE: Torte (7.4.2013 23:16:05)

Hanady hvala ti draga punooo punooo, sve mi ovo pase [sm=smiley31.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Miimy -> RE: Torte (10.4.2013 16:32:43)

Jel ima negdje recept Anđeo torte kao sto je Ona iz Azre.... mm je na poslu jeo probi mi mozak [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Torte (10.4.2013 21:35:50)

IZVORNA PORUKA: Miimy

Jel ima negdje recept Anđeo torte kao sto je Ona iz Azre.... mm je na poslu jeo probi mi mozak [sm=smiley36.gif]

ta nema...
imaju dvije ovdje na temama i čak 3 na komletnom interentu al ni jedna nije ona iz Aure Bijeli anđeo[sm=smiley36.gif]

Miimy -> RE: Torte (10.4.2013 22:04:52)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ta nema...
imaju dvije ovdje na temama i čak 3 na komletnom interentu al ni jedna nije ona iz Aure Bijeli anđeo[sm=smiley36.gif]

nazalost [sm=smiley13.gif]

djoisa -> RE: Torte (10.4.2013 22:26:52)

http://www.coolinarika.com/recept/769586/

DM -> RE: Torte (9.1.2014 21:33:57)

IZVORNA PORUKA: DM

tortu koju sam sinoć pravila-torta sa čoko bananicama,ali sam ja iskombonovala nekoliko recepata koje sam našla!
TORTA SA ČOKOBANANICAMA
KORA:6 bjelajaka(dobro umutiti) PA dodati
       6 kašika šećera
       2 kašike brašna
       200 g sjeckanih oraha; peći u pouljenom i pobrašnjenom plehu na 180 stepeni, dok se kora ne odvoji od pleha sa strane!

FIL 1: skuhati 2,5 dL mlijeka sa 2 kašike šećera, pa u nj dodati prethodno umućeno 6 žumanjaka sa 3-4 kašike mlijeka i 4 kašike gustina
Ohladati pa u to dodati:umućeno 125-150 g putera
                               125 g šećera u prahu!

FIL ":skuhati na pola litra mlijeka 2 pudinga od vanile i ohlađeno umutiti sa 125-150 g putera koji je izmiksan sa 125 g šećera!

U jedan od ova dva fila dodati istopljenu čokoladu za kuhanje-100 g!

Nasjeckati 15-tk kom čokobananica!
Na koru premazati žuti fil i po njemu poredati bananice
http://img814.imageshack.us/img814/8183/pa170159.jpg
Zatim premazati čokoladni fil
http://img375.imageshack.us/img375/676/pa170160.jpg

Umutiti 5oo mL slatkog vrhnja za šlag!
Otopiti(ušpinovati)nekoliko kašika šećera  pa  dodati šolaju vode i uhuhati! Kad se ohaladi umiješati u šlag(2 kašike od toga ostaviti za ukrašavanje) pa premazati po čok.filu!
http://img697.imageshack.us/img697/7964/pa170161.jpg
U slast!

evo recepta damma

Evo recept za bebachu[sm=smiley1.gif]

bebacha -> RE: Torte (9.1.2014 21:55:52)

E bas ti hvala

DM -> RE: Torte (9.1.2014 22:00:25)

IZVORNA PORUKA: bebacha

E bas ti hvala

[sm=smiley1.gif]
Ja je smislila-zaha je proslavila[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>