RE: Torte (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

Hanady RR -> RE: Torte (16.6.2012 23:03:04)

IZVORNA PORUKA: zaha

mislim da bi ti onda falilo malo jos kreme,mozda da umjesto puter kreme napravis neku dobru kremu,pa preko fondant,ali bi ti onda torta bila ko brdo[sm=smiley36.gif]

e ništa onda...ide ko tvoja varijanata...hvala draga[sm=bravo.gif]

Miimy -> RE: Torte (17.6.2012 11:39:53)

Gdje ste majstorice mozda sam ovo vec pitala al mozak ne radi pa ne zamjerite.... jeste li ikad pravile neku tortu pa je zaledile da imate onako za iznenada , i ako ima neka preporuka, kontala sam barem jednu dvije napraviti da mise nadje.... pa ako ima predlog savjet bujrum...

niki83 -> RE: Torte (17.6.2012 13:40:38)

Naravno [sm=smiley1.gif]
Recimo havana torta je bas takva.
Ili evo pogledaj ovu http://www.coolinarika.com/recept/788562/ COKO-Ljesnjak torta
Ja je pravila roditeljima za godisnjicu braka, nosila kumi kad se porodila, oni je stavili u zamrzivac pa poslije potrosili, kazu da su je svi pohvalili[sm=smiley1.gif]

bebacha -> RE: Torte (17.6.2012 13:43:49)

ja sam silom prilika zaledila jaffa tortu
i nisam se pokajala.ista je bila i kad se odledila a ako se jede odma bude sladoled torta[sm=smiley36.gif]
ja isjecem komade na tanjir i ostavim 10-minuta na sobnoj temp i bilo je odlicno

niki83 -> RE: Torte (17.6.2012 13:48:57)

eto super ideja..[sm=smiley1.gif]

Nedi -> RE: Torte (22.6.2012 11:53:09)

Treba mi pomoc oko glazure...ima li ko voljan da pomogne?

ElmaB -> RE: Torte (22.6.2012 18:39:14)

Kazi Nedi, sta ti treba?

Nedi -> RE: Torte (23.6.2012 23:59:30)

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Kazi Nedi, sta ti treba?

Vec napravila a i pojeli smo je[sm=smiley1.gif]

Beny -> RE: Torte (6.8.2012 2:30:43)

Zdravo cure .Ja sam ovdje nova i mogu vam reci da ima jako zanimljivih i dobrih recepata .Ali ja u kuci imam jedan jako veliki problem .Muz je alergican na orahe i ne voli ljesnjake .Ima tako lijepih torti ali skoro svaka sastoji nesto od ovoga Pa bi vas zamolila ako ima neka lijepa torta da mi date recept i da je ukusna .Uskoro mu je rodjendan kao i nama godisnjica braka (isti datum) pa bi da ga iznenadim .Hvala puno na svim receptima .

milenium -> RE: Torte (6.8.2012 11:08:17)

beny,pa imaš voćnih torta,ionako je sad ljeto ,pravo vrijeme za jednu takvu laganu.a možeš i tops tortu tj.jaffa tortu.kore su 2 čokoladne i jedna ona žuta.a recepta imaš na temi koliko hoćeš.a imaš i na coolinarki.

Visnja RR -> RE: Torte (6.8.2012 11:16:45)

IZVORNA PORUKA: Beny

Zdravo cure .Ja sam ovdje nova i mogu vam reci da ima jako zanimljivih i dobrih recepata .Ali ja u kuci imam jedan jako veliki problem .Muz je alergican na orahe i ne voli ljesnjake .Ima tako lijepih torti ali skoro svaka sastoji nesto od ovoga Pa bi vas zamolila ako ima neka lijepa torta da mi date recept i da je ukusna .Uskoro mu je rodjendan kao i nama godisnjica braka (isti datum) pa bi da ga iznenadim .Hvala puno na svim receptima .

meni je ljeti cheesecake od malina savrsen izbor ...ili sumskog voca (zamrznuto Ledo voce)
evo recept
http://tortekolaci.com/kolaci/cheesecake-sa-malinama

milenium -> RE: Torte (6.8.2012 11:18:45)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

IZVORNA PORUKA: Beny

meni je ljwti cheesecake od malina savrsen izbor ...ili sumskog voca (zamrznuto Ledo voce)
evo recept
http://tortekolaci.com/kolaci/cheesecake-sa-malinama

mmmm što je ovo dobro.
p.s. moj 6000 post[sm=smiley36.gif]

H a n a -> RE: Torte (13.8.2012 16:05:15)

Zdravo cure,

Da li neka od vas zna gdje bih u Sarajevu mogla kupiti kore za puslica tortu?

MAMA MA -> RE: Torte (13.8.2012 16:06:59)

Imas u mercatoru te beze kore za spanski,japanski,ledeni vjetar..Ako mislis na beze kore(ono bjelanci šećer)
[sm=zmeden.gif]

H a n a -> RE: Torte (13.8.2012 16:24:27)

Hvala ti puno draga MAMA MA. Da na te kore mislim. Pozdrav!

maja78 RR -> RE: Torte (13.8.2012 17:20:32)

E kad si spomenula puslica tortu onda napisi i recept [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

I da ima ih u merkatoru

Lalana -> RE: Torte (17.8.2012 23:35:07)

Zna li neko dobar recept za Americku tortu, ali da mi objasni fil: kako zagrijati vrhnje i cokoladu a da ne ostane tecno?

Hanady RR -> RE: Torte (17.8.2012 23:37:58)

IZVORNA PORUKA: Lalana

Zna li neko dobar recept za Americku tortu, ali da mi objasni fil: kako zagrijati vrhnje i cokoladu a da ne ostane tecno?

eto na 4 strani ove tme...recept koji ja koristim ...
pravila sma je mnogo puta i nikada nije fulio...pogledaj...što nije jasno pomgnem...
iiiiiiiiiiiiii
[sm=smiley23.gif][sm=rozica.gif][sm=smiley31.gif]

Lalana -> RE: Torte (17.8.2012 23:45:48)

Hvala Hanady, javim ako sta ne skontam

magbi -> RE: Torte (18.8.2012 0:12:31)

ima li iko prisutan

Honey3 -> RE: Torte (18.8.2012 0:20:27)

IZVORNA PORUKA: magbi

ima li iko prisutan

[sm=smiley14.gif]

milenium -> RE: Torte (18.8.2012 13:32:15)

http://www.coolinarika.com/recept/nesquik-san-torta/

sviđa mi se ova torta samo mi nije jasno nešto.piše da se pravi u velikom plehu tako da kore ne budu debele i teške.čak je jedna napisala da je pravila u plehu u onom što dođe u pećnici. i piše da je to pleh veličine 25x30 cm[sm=zmeden.gif]
pa tko je tu lud? te dimenzije su veličine malog rokovnika[sm=smiley13.gif]

Galicia -> RE: Torte (18.8.2012 16:00:45)

Pravi po svom. Ja sve torte pravim po svojim tepsijama/kalupima. Nigdje neces naci 2 iste torte, da su i kore i filovi isti. Tako da i kad napravis po svom, bice onakva kakva ispadne, a niko drugi nece znati da je trebala biti ili deblja ili tanja. Uglavnom torte se uvijek pojedu. A ovdje na slikama vidim da su vecinom koristili sve iste kalupe, mislim iste velicine.

Beny -> RE: Torte (20.8.2012 16:17:55)

Cure ,dosla mi sestricina danas i pita gdje moze nabaviti kalupe za torte .Gdje ste vi kupovale? Ja sam svoje dobila od mame tako da ja ne znam .

tajra26 -> RE: Torte (15.10.2012 0:05:25)

moze li mi neko dati recept za nutella tortu?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>