hatepsut -> RE: Torte (17.5.2012 15:48:42)
|
IZVORNA PORUKA: damma IZVORNA PORUKA: hatepsut IZVORNA PORUKA: Teddy Bear http://www.coolinarika.com/recept/749548/ Da li je neko pravio ovu tortu, ja je planiram praviti sinu za prvi rodjendan, meni izgleda lagana za napravit i ukusna, i ne bih je pravila u kalup za torte, nego cu ispec koru, istrest je, pa preko nje redati ostalo.Nadam se da moze [sm=zmeden.gif] ako neko ima iskustva bila bim mu jako zahvalna. P.S. toliko sam se opteretila rodjendanom, k''o da sina zenim u najmanju ruku [sm=smiley36.gif] Sinoc sam je pravila,inace jako cesto je pravim svima nam se svidja,uz to bas bude velika,mozes u kalupu za tortu,ja imam 3 pa pravim u najvecem,veze nemam koliko cm ima neda mi se sad da mjerim.a prvi put sam je pravila u kockastom plehu.ali meni je bolja u okruglom kazem ti neces pogrijesiti em bude povelika em visoka.ja obavezno stavim papir za pecenje koji odstranim kad ispecem koru.onda redam sve sastojke na kraju "otklopim" kalup i ukrasim slagom. Dugo je gledam na coolinarka, mislim da cu je pravit djecaku za rodjendan aBd, 20.juna. Sta mislite kako bi bilo preko torte stavit ganache kremu umjesto slaga? Po meni nema potrebe,ima vec 3 kreme,e sad opet zavisi od ukusa.slag je tu cisto da dekorise i ja pravim bas po ovom receptu zaboravila sam napisati.
|
|
|
|