IZVORNA PORUKA: sexi sejo
Cao moje drugarice. Po mom skromnom misljenje najljepse su torte koje se prave u kuci, domace, a ne te iz slasticarne. Ja dobro pravim torte a evo vam recept za jednu koju puno volim
Torta tutti-frutti
Sastojci:
6 bjelanjaka
80g secera
3 zumanca
60g mljevenih oraha
40g brasna
pola kasikice praska za pecivo
1 kasikica naribane limunove korice
1 kasikica naribane narancine korice
Za kremu:
3 zumanca
80g secera
70g psenicnog ostrog brasna tip 400
600ml mlijeka
250g maslaca
2 vanilin secera
100g kandiranog voca
100g grubo narezanih oraha
3-4 kasike narancinog soka
Priprema:
1. Odvojite bjelanjke od žumanaca. Od bjelanjaka istucite Ävrsti snijeg i postupno umijeÅ¡ajte Å¡ećer, mljevene orahe, naribanu limunovu i naranÄinu koricu, žumanca i na kraju braÅ¡no koje ste prethodno pomijeÅ¡ali s praÅ¡kom za pecivo
2. Pola koliÄine biskvitne smjese izlijte u pek-papirom obložen kalup za torte promjera 20 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C desetak minuta. Na isti naÄin ispecite i drugu polovicu biskvitnog tijesta. S peÄenih biskvitnih podloga maknite pek-papir i ohladite ih
3. Za to vrijeme pripremite kremu. Žumanca pomiješajte sa šećerom. Dio hladnog mlijeka (oko 150 ml) izmiješajte s izrađenim žumancima i brašnom, a ostatak mlijeka zakipite
4. Kad mlijeko zakipi, posudu maknite s vatre i u nju umiješajte pripremljenu mješavinu. Kuhajte uz stalno miješanje još 7-8 minuta i ohladite
5. U kremu umijeÅ¡ajte vanilin Å¡ećer, kandirano voće, orahe, naranÄin sok i maslac koji ste prethodno pjenasto izradili
6. PeÄenu biskvitnu koru premažite s dvije trećine kreme i poklopite drugom korom, pa preostalom kremom premažite cijelu tortu
Posluzivanje
Dobro ohlaÄ‘enu tortu poslužite s tuÄenim slatkim vrhnjem i ukrasite komadićima kandiranog voća
Savjet
Ako želite pripremite tutti-frutti ploÅ¡ke, biskvit pecite na isti naÄin u plehu veliÄine 19×28cm (mora biti tacno i precizno)
Dobar tek moje dame, probajte napraviti tortu necete se pokajati. Do sljedeceg javljanja sve vas puno voli i pozdravlja vas
SEXI SEJO