[Obrisana poruka] (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (24.4.2012 18:07:41)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Honey3 -> RE: Torte (24.4.2012 19:49:36)

Iman moze milka pod fondant[sm=smiley1.gif]
Da li je neko pravio ovu tortu,cini mi se da nije losa za probati
http://tortekolaci.com/torte/greta-garbo




palachinken -> RE: Torte (24.4.2012 20:15:52)

Malasa, vjerovatno moze za kalup 30 ali se bojim da ce biti preniska, fondan trazi malo vise torte. Ja bih radila jednu i po mjeru, da se osiguram.




Hanady RR -> RE: Torte (24.4.2012 21:55:59)

mala sa...slažem se sa palačinken...
biće ti niska...
kalup 28 je mnogo bolja opcija...

a milka jeste slatka..nema šta...al kad je torta dobra ne može biti preslatka[sm=smiley36.gif]




mala_sa -> RE: Torte (24.4.2012 22:07:33)

Ok, ipak sam se odlucila za kalup br 28 (valjda ce biti dovoljno, bice nas max 20). A pravit cu Milka tortu, nadam se da ce ispasti dobro [sm=smiley22.gif]





Honey3 -> RE: Torte (24.4.2012 23:13:39)


IZVORNA PORUKA: zaha

Iman moze milka pod fondant[sm=smiley1.gif]
Da li je neko pravio ovu tortu,cini mi se da nije losa za probati
http://tortekolaci.com/torte/greta-garbo

Iko ?




mala_sa -> RE: Torte (24.4.2012 23:27:33)

Ja nisam pravila, ali s obzirom na sastojke ne cini mi se losa. Podsjeca me na onu sto je Amam nedavno pravila "Novogodisnja" -cini mi se da se tako zove, ima je na temi Fondant




mama75 -> RE: Torte (24.4.2012 23:29:26)

IZVORNA PORUKA: zaha


IZVORNA PORUKA: zaha

Iman moze milka pod fondant[sm=smiley1.gif]
Da li je neko pravio ovu tortu,cini mi se da nije losa za probati
http://tortekolaci.com/torte/greta-garbo

Iko ?

Zaho napravi pa zovni mene da mogu poslije pisati na temi ako ko uspita kakva je [sm=smiley36.gif]




Honey3 -> RE: Torte (24.4.2012 23:46:00)

mama generacijo a sta da ne bude valjala,pa da ti mene tracas ovdje na rr,kako ja ne znam napraviti tortu[sm=jezicek.gif]




mamadi -> RE: Torte (25.4.2012 1:04:17)

Zene, moze li mi neko dati link da naručim rodjendansku tortu. Nisam vješta a vidim vi znate ko to radi i to. Gracie [sm=smiley1.gif]




Amam -> RE: Torte (25.4.2012 16:37:42)

IZVORNA PORUKA: zaha


IZVORNA PORUKA: zaha

Iman moze milka pod fondant[sm=smiley1.gif]
Da li je neko pravio ovu tortu,cini mi se da nije losa za probati
http://tortekolaci.com/torte/greta-garbo

Iko ?


Zaho,nisam ovu probala,pravila sam slicnu,sto spomenu mala sa,samo se kore ne suse kod moje,jako je ukusna i moze pod fondant [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bebacha -> RE: Torte (5.5.2012 8:40:20)

kako odredit na koliko komada se torta moze rezatuser posted image joj pitanja
ja nisam nikad brojalauser posted image
a posto radim po narudzbi,sad me zena pita za koliko je to osoba a ja pojma nemamuser posted image
kalup broj 26




ElmaB -> RE: Torte (5.5.2012 8:47:32)

Znači ovako, važi samo za okrugle kalupe. 2XrXp

Znači 2 puta r(toje 26:2=13) puta 3,14(pi)

To je 26X3,14=81,64, pa onda taj broj podjeliš sa recimo 2,5, jer je jedan komad torte oko 2,5 entimetara i ono što dobiješ je broj komada toret. U tvom slučaju je  to 32, 66, tj. 32 komada.




Dzenana_G -> RE: Torte (5.5.2012 8:52:41)

Treba mi neka jako dobra cokoladna torta koja moze ispod fondanta...




ElmaB -> RE: Torte (5.5.2012 8:55:40)

Evo na mojoj strani objašnjen postupak u slikama.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.250582038324620.62603.234869626562528&type=3




Hanady RR -> RE: Torte (10.5.2012 12:28:45)

Dženana_G za tebe

Azure čokoladna
Kore:
Umutiti 3 jaja, dodati solju secera, pola solje ulja, dvije solje brasna, kakao po zelji (ja volim sto crnje to bolje), vanilin secer, i prasak za pecivo. Kad umutis dobit ces malo guscu masu, onda dodaj vrlo malo vode da to razrijedis ili mlijeka. Ja. Kad se ispece i ohladi prerezes je na tri dijela. (meni nekad uspiju i 4)

Fil: Na pari (a mozes i u serpici, ali na skroj laganoj vatri, eto toliko laganoj da mozes dlan staviti na ringlu) kuhas tri cijela jajeta i tri zumanceta. Moras konstantno mijesati da ti se ne zapece nego da se lagano zgusne. Kad se zgusnu dodas cokolade za kuhanje (pise dvije stanglice a ja stavim skioro citavu jer volim okus cokolade) vanilin sece, secera po zelji i i 150 samljevenih oraha, ljesnika ili bademea zavisi sta volis. Kad se krema skoro ohladi dodas 180 grama putera.

Prije filovanja kora ja malo ugrijem mlijeka u koje stavim kasicicu secera (secer uvijek po volji) i . Sa tim mlijekom navlazim kore, i ond ih filujem.

Reform:

Kora:
10 bjelanjaca
300 gr šećera prahu
300 gr smljevenih oraha
2 kašike oštrog brašna ( ili gustin)

Istući bjelanjek ¡ šećer u čvrt snjeg postupno postupno dodati orahe I brašno. od dobivene smjese peći ¡ 5-6 kora tanjih.
krema:
10 žumanaca
200 gr Åšećera u prahu
3 rebra čokolade ( možeš I više malo)
250 gr putera
3 kašoke crne kafe ili ness kafe

Žumanva sa šećerom izmutiš, staviš na paru…kuhaš da se zgusne dodoaš u to čokoldau mješaš da se otopi ista…skineš s avatre sačekaš 5-6 min dodaš puter I umješaša…ostaviš krmeu d amalo ogladi…

Mažeš krema.kora.krema.kora sve okolo kremom premažeš…
TORTA TEODORA

Sastojci:

Za prvu koru (tamna kora):
8 jaja
8 kasika secera
12 kasika mljevenih oraha
4 kasike prezle
1 kasika kakao-a

Za drugu koru (bijela kora):
5 jaja
5 kasika secera
150g sjeckanih oraha

Za fil:
5 zumanjaca
250g secera u prahu
150g cokolade za kuhanje
3 supene kasike kuhane kafe
250g putera


I KORA
Umutiti 8 cijelih jaja sa 8 supenih kasika secera. U to dodati 12 supenih kasika mljevenih oraha, 4 supene kasike prezla i 1 kakaoa.
Peci u okrugloj modli (26cm) na 180 stepeni. Peceno je kad se ivice torte pocnu odvajati od kalupa. Moze se i probati cackalicom koja mora ostati suha kad se probode kora.
Pecenu tortu presjeci na dva dijela, tako da se dobiju 2 kore.

II KORA
Umutiti 5 bjelanaca i u umuceno dodati 5 supenih kasika secera pa ponovno mutiti. U umuceno dodati 150 gr sjeckanih oraha. Peci u istom kalupu kao i gornji dio.

FIL
Umutiti na pari 5 zumanjaca sa 250 gr staub secera. Kad se zgusne dodati 150 gr cokolade za kuhanje i 3 supene kasike kuhane kafe.
U hladno dodati umucen puter.

Slaganje:
tamna kora - fil - bijela kora - fil - taman kora - fil






bebacha -> RE: Torte (10.5.2012 12:30:59)

Azure je odlicna
Teodoru se otkad kanim probat

hANADY DOK SI TU JEIL SLUCAJNO PRAVILA KOLAC KARPATI S JAGODAMA




Hanady RR -> RE: Torte (10.5.2012 12:42:11)

bebacha ako misliš na karpati kolač ono kao za proncess krofne sve samo u tepsiju zadaš...parvila sma sa šumskim vođe ledo...
jer ja znam nekada i princces krofne za šumskim vođem praviti...

nisma s asamim jagodama...al nije neka razlika...

a ideja ti je super[sm=smiley36.gif]




bebacha -> RE: Torte (10.5.2012 12:43:59)

ovo mislim pravit

http://www.coolinarika.com/recept/jagode-s-karpata/




Hanady RR -> RE: Torte (10.5.2012 12:50:24)


IZVORNA PORUKA: bebacha

ovo mislim pravit

http://www.coolinarika.com/recept/jagode-s-karpata/


vjeruj ovo je vrlo slično...

dobra kombinacija...

ja kore pečem tako što margarin otopim sa vodom...pa pojješam gustin ili brašno s ajoš malo vode pa ukuham...
ond au ohlađeno dodoam jaj jedno po jedno pa i prašak za pecivo
pčem dvije kore na papiru

onda skuham ovu krmeu od pudinga smao ja u krmeu stavim puter...

onda napravim šlaga pa dodoam malo u kremu amalo ostavim smaoga...

i slažem kora pa šlaga malo...pa krema pa šumsko voće pa onda opet ostatak šlaga i preko druga kora

znači sličan recept...
i baš si me podjetila na njega...večeras ga napravim[sm=bravo.gif]




bebacha -> RE: Torte (10.5.2012 12:56:15)

ja nisam nikad pravila nista slicno.bojim se ovih kora.al danas pravim ovo pa sta bude
kontam mora biti ukusno
a mogul na onom velikom plehu od rerne peci obje kore istovremeno.dva papira,jedan do drugog




Hanady RR -> RE: Torte (10.5.2012 13:18:44)


IZVORNA PORUKA: bebacha

ja nisam nikad pravila nista slicno.bojim se ovih kora.al danas pravim ovo pa sta bude
kontam mora biti ukusno
a mogul na onom velikom plehu od rerne peci obje kore istovremeno.dva papira,jedan do drugog


pa možeš peći jednu koru...
na jednom papiru...
u velikom plehi iz šećnice i smao je onda prepoloviš...

samo ja u koru stavim prađak za pecivo...bude izdašnija...
pa ne znam sad ako nećeš prašak stavljati jel to to...
mada i sma bih pekla jednu pa polovila...[sm=smiley36.gif]




bebacha -> RE: Torte (10.5.2012 13:20:58)

kontam da to nesto ne bi valjalo bez praska za pecivo.kontam bilo bi ko gumeno[sm=smiley36.gif]
stavit cu ja
javim kako je ispalo il stavim sliku
a ako ne uspije recu da nisam pravila[sm=smiley36.gif]




Hanady RR -> RE: Torte (10.5.2012 13:23:51)


IZVORNA PORUKA: bebacha

kontam da to nesto ne bi valjalo bez praska za pecivo.kontam bilo bi ko gumeno[sm=smiley36.gif]
stavit cu ja
javim kako je ispalo il stavim sliku
a ako ne uspije recu da nisam pravila[sm=smiley36.gif]


obavezno sliku i tamo pošalji na rigenrajinu kuharicu...
to je ejdna super kolačič...
divna kombinacija za ove tople dane sa divnim voćem kojie nam dolazi[sm=bravo.gif]




calahoe -> RE: Torte (14.5.2012 13:07:17)

Jel neka od vas radila ovu torticu?
http://www.coolinarika.com/recept/869077/
Slutim i predpostavljam kakav je ukus,sigurna sam da to nije nešto što bi meni bilo pod favorite cakes al mi đavo ne da mira,moram ga napraviti.[sm=smiley36.gif]
E ako je ko pravio ovo čudo voljela bih da podjeli utiske tipa,ukus,složenost izrade,mogući zahebi u izradi itd.
Hvala unaprijed[sm=smiley1.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>