amelaaaa -> RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar (7.9.2016 9:34:19)
|
Ih Nari kod nas u Tz odavno moras ponijeti paket pelena za bebu i to neotpakovan. Ja sam nosila babylove jer su imali prakticno malo pakovanje, a sad cu violetu. Inace dosta je razlicito Sa od Tz, kao da smo u dvije razlicite drzave [sm=smiley13.gif] Kod nas ne mozete unijeti nista svoje u smislu spavacice, papuca, peskira, nista za bebu...Idu samo ulosci, pakovane bejbi pelene, mrezaste gacice iz apoteke i kozmetika. Ljudi dragi, niste svjesne koji je to uzas... Izderane bolnicke spavacice, one najjeftinije gumene papuce obavezno par brojeva vece, kad se istusiras dobijes novu spavacicu a obrises se starom (uglavnom krvavom), a ako je guzva i nema spavacica, istusiras se i posusis papirnim maramicama pa ponovo u spavacicu u kojoj si cijeli dan [sm=smiley13.gif]. Ja se porodila prosle godine u julu, na otprilike najtopliji dan u godini, nema klime, izderani zastori na prozorima koji su stari ko i bolnica (ove godine su hB renovirali, pa su novi prozori), bila guzva, nisu imali ni novu posteljinu da mi daju, nego mi presmotali onu krvavu sto sam na njoj lezala poslije poroda, da zastite tu jednu jedinu cistu na krevetu... Iskreno da vam kazem, tjesi me jedino sto mi je ove godine termin u novembru, makar cu izbjeci nesnosnu vrucinu...[sm=smiley13.gif][sm=smiley36.gif]
|
|
|
|