Logica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - April (15.4.2016 20:59:51)
|
Drage moje zenice hvala vam na lijepim zeljama[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Moj se djecak ne skida sa sike pa nisam stigla ni pisati :) uglavnom u srijedu u pola 6 ujutro mi je pukao vodenjak odem u bolnicu tamo urade ctg nije bio uredan,otvorena 4 prsta,plodova voda mlijecna,ponovimo opet ctg- isto dr kaze hitan caraki rez i ja govorim nisam za carski,i ukljuce mi glukozu,beba se odma pocne mrdati i ctg odmah bolji,dodje vizitq ja vec 6-7prstiju govori drugi dr nek nisi na carski brzo se otvaras,jedino mi trudovi nisu bili narocito jaki i ukljuce mi drip e onda je postajalo sve teze predisati,dolazili su na 2-3minute i moj savjet disite pravilno cijelo vrijeme jer ako ne uhvatite pravilno disati prije truda dva puta je teze..i u neka doba osjetim nagon za velikom nuzdom kaze sestra ajde ti u radjaonu tamo sam jos 10ak minuta predisavala pita dr hocemol tiskati i krenemo kad sam prvi put tiskala naprave epiziotomiju,nije me niko nista ni pitao mada nije ni bolilo sa trecim tiskom bebica je sama izasla :) 4040g 53cm citav momak mashallah:) nije plavusan kako sam zamisljala nego mrk i crne kose :) na rodjenju mu je napukla kljucna kost tako da mu moramo fiksirati jednu rukicu ali kaze pedijatrica da to nije nista strasno..odmah smo uspostavili dojenje s tim da mi je malo zut i uspavan tako da ga dojim i po dva sata ..al bitno da je rodjen a sad cemo se boriti i rukicama i nogicama :) Uglavnom porod kao porod nije puno strasan,disanje pomaze,jako vazno da ste sabrani i hrabri,mene dr bas pohvalio,kod napona se nisam bukvalno cula brada dole,udahnete stisnete i drzite uglavnom da se ne gubi snaga i da sto bolje iskoristimo napon.. Eto moj referat[sm=smiley36.gif]zelim vam uredne trudnoce do kraja i da u zdravlju docekate svoje pilice :)
|
|
|
|