RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (10.2.2016 18:47:54)

Joj ja i cekaonici kod dr.cekam pregled, vala i kod ovih privatnika postalo kao u državnim bolnicama, čekaš do sudnjeg dana i još ti naplate [sm=hudicek1.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (10.2.2016 18:55:56)

IZVORNA PORUKA: škorpija

Joj ja i cekaonici kod dr.cekam pregled, vala i kod ovih privatnika postalo kao u državnim bolnicama, čekaš do sudnjeg dana i još ti naplate [sm=hudicek1.gif]

Jeste vala, ja sam redovno cekala kod privatnika [sm=hudicek1.gif].

Angelica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (10.2.2016 19:54:25)

Kako su slatke ove krpice i ja jedva čekam da počnem kupovat

U pravu ste za to čekanje ja sam bila naručena privatno na fetalni i biohemijski skrining u 16h došla na red u 16 i 30 i još 40 min. dok je pregledala i dok je bio nalaz gotov elem mi se načekali kaže muž pa ovako smo mogli i u domu zdravlja...al hajd

Uglavnom bebica je ok, sarađivala je, fino sam vidjela prstiće, noge, nos, usta ona je sad veličine šake i 86g. ima... i ono što čemu se nisam nadala da je djevojčica [sm=rozacrtici.gif][sm=smiley1.gif], još sam iznenađena pozitivno naravno, jer sam imala osjećaj da je opet dječak.
A. je bio sa nama na pregledu i baš je uzivao, stalno je postavljao pitanja doktorici šta je ovo, de da čujem otkucaje srca itd.

Sretno ženice kome se primakao termin

blossom -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (10.2.2016 20:25:31)

Cao zenice,

I mi se vratili s pregleda. Sve hB ok, bebac napredniji za 1 sedmicu a tezak oko 1kg, masala [sm=smiley1.gif] debeljuco moj [sm=smiley27.gif]

Angelica, eto tebi curice aBd.. I super za kontrolu [sm=bravo.gif]

Andjela kompletici su bas slatki... Kako ljepsih stvari ima za curice, za deckice sve nekako isto..

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (10.2.2016 21:10:32)

super za uredne kontrole
Mi bili kod mojih na rucku ,sestri rodjendan pa nas zvala na tortu...
Sad odo uspavati V,pa tusiranje
mala sa ja od juce ujutro bas osjecam da mi se spustilo sve nisko i stomak i beba,u ponedeljak sam bila kod doktorice i nisam imala nikakvi problema inace bi se pozalila,ubija me taj bol i pritisak na stidnu kost,znam da je od bebe i tezine,al citam da i nije bas bezazelno...da je pritisak na simfizu i nije bas da se igra sa tim,pa moram malo pripaziti kod kretanja,sjednaja da bar hoce nesto da krene ...[sm=smiley1.gif]

Isha pa hocu jos imam dve dekice,jednu deblju rozu plisanu kao vreca se zakopca,i jednu malo tanju hello kity,pa zavisi od vremena ,i onda u sjedalicu ,sve sam pripremila [sm=smiley1.gif] i za bebu i za sebe napokon ...od sutra samo odmaram ...pa kad bude

mala_sa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (10.2.2016 22:21:26)

Mahanje, ja sam konacno sjela da odmorim [sm=smiley36.gif]

Bas zanimljivo za ta cekanja kod privatnika, ja kad idem kod Divanovica ne cekam nikad duze od par min, pa valjda placam izmedju ostalog da bih izbjegla i redove [sm=smiley34.gif][sm=smiley34.gif].

Angelica eto tebi cure aBd [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Blossom [sm=bravo.gif] za kontrolu, sad je beban vec momak pravi [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. A generalno odjeca za djecake je nekako umrtvljena, bez zivih boja, i moras se smoriti dok sklopis neku finu kombinaciju [sm=smiley18.gif]

Andjela sad kad je sve spremno samo noge u zrak [sm=smiley36.gif], znas i sama sta je dobro za pokretanje poroda [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Ja se sjecam da me je sa Alinom u 9om toliko nekad znala boljeti stidna kost da sam plakala, uzas kako samo to zna smetati.

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (10.2.2016 22:40:20)

Ja zavrsih sa svojim privatnikom, kaze bebac super, glavica dolje, 2900 teska cura, on ocekuje do termina da ćr nagurati na 3500 ja se nadam da ćemo ostati na 3.300 pa vidjet ćemo ko je pravu, iduće sedmice da se javim u opću bolnicu i kaze da bi porod mogap za 15 dana da krene, odnosno prijevternina e pa vidjet ćemo. Angelica ja kad sam cula da je drugo curica vristala sam u sebi od sreće [sm=smiley36.gif]

Vrtni patuljak -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (10.2.2016 23:29:07)

mala_sa ovaj test se u inostranstvu zove NIPT test, rece mi prijateljica.
Uradila sam ga, danas sam krv vadila, jer sam u razgovoru sa muzem, bratom, mamom, svekrvom, vidjela da su svi za to da se test uradi. Rezultati slijedece sedmice pa se nadam da ce ako Bog da biti dobro :)

Andjela super ti je kompletic za bebu, bas slatko izgleda [sm=smiley1.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (10.2.2016 23:39:32)

Andjela, tako sam i ja mislila, obuci kompletic i onda dekice.

Mala_sa, ima i ovih slucajeva da platis i cekas, zapravo rijetko na vrijeme bude kada zakazu termin.

Skorpija, bit ce to velika cura, preci ce 3,5 kg [sm=bravo.gif]. Koliki ti je bio A?

Vrtni patuljak, kada dodju uredni rezultati aBd mozes sr opustiti i uzivati [sm=smiley1.gif].

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (10.2.2016 23:40:15)

Angelica i blossom, super za uredne kontrole[sm=bravo.gif].

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (10.2.2016 23:54:51)

Isha Ajdin je bio 3550, ja sam kontala da je ova mala više manekenski tip[sm=smiley1.gif], uglavnom dr. me je i naružio jer sam dobila 2 kg za mjesec, ma rekoh ja sam ko bombon, nije vama vaga tačna [sm=smiley14.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (10.2.2016 23:59:35)

IZVORNA PORUKA: škorpija

Isha Ajdin je bio 3550, ja sam kontala da je ova mala više manekenski tip[sm=smiley1.gif], uglavnom dr. me je i naružio jer sam dobila 2 kg za mjesec, ma rekoh ja sam ko bombon, nije vama vaga tačna [sm=smiley14.gif]

Da ne bude veca od brace. Ne znam sto te ruzi za kg, moj dr tolerise po dva kg u zadnja tri mjeseca.

Zene, pogledajte ovaj video [sm=smiley36.gif]

http://www.magazin.ba/video/cetiri-bebe-leze-na-krevetu-ali-obratite-paznju-na-mamupresmijesno-101645.html

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (11.2.2016 0:01:13)

I da dodam, mislim da nas ovako na kraju ne trebaju ni vagati [sm=jezicek.gif], spast ce kg, samo neka bebice dodju zive i zdrave.

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (11.2.2016 0:05:12)

Gledala sam video neki dan, preslatki suuuu. A i ja se slazem da nema potrebe za vaganjem, cemu izlagati krhku trudnicu nepotrebnom stresu[sm=smiley36.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (11.2.2016 9:37:01)

Jutro zene, izvolite po kolac za moj rodjendan [sm=torta.gif].

Upravo pravim torticu neku, taman smo prethodnu pojeli [sm=jezicek.gif].

Lejni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (11.2.2016 9:47:31)

Isha pa neka je sretan, sve najbolje od srca. Kolac he divan [sm=smiley36.gif]

I meni tako pada moj rodjendan pa za nekoliko dana porod [sm=smiley36.gif]

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (11.2.2016 9:47:53)

jutro ,evo [img]http://www4.slikomat.com/13/0211/lh4-kafa-0.jpg[/img]

Ja upravo pijem,jos nikakvih naznaka,danas punih 38 sedmica...

Mala sa
hahha bilo bi dobro [sm=smiley36.gif] da me ovo sad ne zeza,jedva hodam ,bas kao sto kazes plakala bi kako pritiska...Nadam se samo da se sad nece razvuci...tacno 14 dana do termina,ako bude ovako,pa jedva hodam a pre 2 dana mogla trcati...U ponedeljak mi je kontrola,pa cu joj se pozaliti..Preksinoc mi doslo da idem u bolnicu i trazim da mi ukljuce indukciju ,[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] kako god se okrenem pritiska i boli

isha moja nista ne kaze za kg,ja sad dobila nekih 18 kg,i sad sam skoro taman ,i da ostanem ovakva,naravno bez stomaka i bebe..mada sve ce spasti
a u prvoj trudnoci 25kg bas sad osjetim razliku ,tad nisam mogla ni hodati noge se satavile,lice nateklo,noge natekle

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (11.2.2016 9:49:52)

ISHA SRECAN RODJENDAN

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (11.2.2016 10:26:16)

Hvala drage moje, dan je ko i svaki drugi, osim sto sam zvanicno starija [sm=jezicek.gif].

blossom -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (11.2.2016 10:27:06)

Jutro svima [sm=smiley1.gif]

Isha, sretan rodjendan draga [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Mogla bih sad malo torte [sm=jezicek.gif]
A i meni je rodjendan isti mjesec kad i termin. Muz mi sve govori da sam ja to namjerno tako nastimala, ne bi li nam se podudario datum [sm=smiley36.gif]

Joj ovi doktori.. Jedan govori jedno drugi drugo.. Jednom odes- kaze pazi na kilazu, drugi govori- mrsava si... Ne znam sta se toliko oko kilaze zanimaju. Ako su bebice u granicama i normalno se razvijaju, valjda je to najbitnije. Ali nejse... [sm=smiley1.gif]

Andjela, zamirisala mi ta kafa tvoja [sm=smiley36.gif] Nadam se da ce tvojim bolovima uskoro doci kraj. Mozda mrvica odluci malo ranije da se upozna s mamom [sm=smiley1.gif]

Hej zenice, jel koja koristila neo penotran vaginalete? Meni jucer dr dao da koristim za b. pranje. Ali sinoc kad sam stavila bas nekako pecka, przi.. Poslije se smirilo. Ne znam da li je to normalna reakcija ili ne[sm=zmeden.gif]

Vrtni patuljak -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (11.2.2016 10:33:10)

ISHA sretan rodjenadan, sve najbolje ti zelim [sm=smiley1.gif] [sm=zz_dance.gif]

I hvala ti za utjesne rijeci, vjerujem da ce sve biti dobro, s Bozijom pomoci [sm=smiley1.gif] ali cu sigurno biti sve nervoznija kako se primice dan kad trebaju stici rezultati!

Uzivaj danas i nek te dvore svi, ovo je tvoj dan [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (11.2.2016 10:52:16)

Blossom, koristila sam ih ja, ne u trudnoci, i to je normalna reakcija, mislim da pise i u uputstvu.

Vrtni patuljak, sa dvoje male djece sam kuci, dvorim ja njih [sm=smiley36.gif]-mamaaaaa, mamaaaa, mamaaaa [sm=jezicek.gif].
Za koliko ti rez.budu gotovi, da se mozes opustiti?

Vrtni patuljak -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (11.2.2016 11:00:07)

hahahaha djeca draga, tako uljepsavaju mami rodjenadan [sm=smiley36.gif]

Nalazi bi trebali stici u slijedeci petak,a kako je sve do sada sa bebom bilo ok, ja nekako vjerujem da ce sve biti ok.
Ali zbog godina muzevih i mojih, mojih problema sa stitnom a i sta smo jeli i pili u ratu, na kraju smo se slozili da je ipak bolje uraditi test.

blossom - koristila sam ih ja prije trudnoce, nisam imala to peckanje, ali su mi zaista bile ucinkovite i nakon druge-trece su mi vec rijesile problem.

ney75 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (11.2.2016 11:07:31)

Jutro zene, ja imam jedno pitanje, ove koje u vec mame, kada vas prvi put gledaju akuserski da vide stanje dole ako je normalna trudnoca, ono pred kraj, u kojoj sedmici?

blossom -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (11.2.2016 11:14:40)

Isha, Vrtni patuljak, hvala [sm=smiley1.gif]
Citala sam uputstvo, i ima u nuspojavama.. Ali nisam bila sigurna da li da zanemarim to peckanje ili da prekinem sa koristenjem. Ne zove mi se dr radi toga
Nastavicu i nocas pa cu vidjeti da li ce opet biti reakcije.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>