RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (12.2.2016 10:10:41)

IZVORNA PORUKA: cauchy

Mile, ja jučer stigla kući. Puno mi je lakše nego biti gore, jer sam ležala u sobi gdje su porodilje s bebama, a kraj mene prazan krevetac. Tesko je psihicki. Imam malo povišene leukocite, htjeli me još ostaviti, ali mi moja dr rekla da slobodno tražim da idem kući, da ambulantno primam inekcije antibiotika, biće mi puno bolje kod kuće nego u bolnici.
A da je teško doći bez bebe, to ne moram ni govoriti. Ne znam ni sama kako se osjećam, još sam u transu zbog iznenadnog i teškog poroda, nisam ni svjesna još ta mi se dogodilo.

Jedino na šta mislim je moja bebica. Molim Boga da nam da šansu da se upoznamo, da je dovedem kući. U inkubatoru je na pedijatriji, za sada nema krize. Što se tiče razvoja, razvijena je koliko je mogla i trebala biti za ovih 28 sedmica. Nema infekcija, nije imala krize, sad je sve u Božijim rukama, da mu pomogne da prodiše.
Mali borac se rodio sa 800 gr, 35 cm, baš je maleen.

Eto, meni još ostaje da se nadam i molim za njega uz podršku najmilijih i vaše riječi utjehe.

MIla moja, molimo za vas... Bas sam sinoc skorpiji pricala, moja prijateljica se porodila u 29 sedmici, zbog hellp sindroma, prezivjele i beba i ona i beba je identicnih dimenzija tvojoj... Mala Esmica, koja je inace dobila ime po mojoj curi, sada ima godinu i nekoliko mjeseci, jedna divna vesela i zdrava curica... Da je bilo tesko, jeste, ocekuje vas borba... Ali se ne daj. Ljubimo vas i uz vas smo mislima kad ne mozemo drugacije

blossom -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (12.2.2016 10:38:37)

Duse drage [sm=smiley13.gif] tako mi je zao sto kroz sve to prolazite, cauchy [sm=smiley13.gif]
Sada moras biti jaka za svoje maleno. Jako je dobro sto si primila injekcije za sazrijevanje bebinih pluca, tako da su vam sanse jako velike draga.
Grlimo vas puno puno [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Arijana2 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (12.2.2016 12:38:42)

cauchy puno puno poljubaca za tebe i bebija ,bit ce aBd sve u redu.Majke i bebe su jake i uz Boziju pomoc sve bude kako treba[sm=smiley27.gif]

nudzejma -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (12.2.2016 12:40:54)

Cauchy uz tebe smo....Bice mali heroj dobro uz Boziju pomoc...

Vrtni patuljak -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (12.2.2016 13:11:54)

mala_sa za sad se dobro drzim, samo malo vise jedem od nervoze [sm=smiley36.gif]

cauchy bicete ako Bog da dobro, najveci broj prijevremeno rodjenih beba u danasnje vrijeme uspjesno prebrode prve dane i poslije budu zdrava i sretna djeca, tako ce ako Bog da i tvoja beba[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (12.2.2016 14:59:22)

Cauchy draga...bitno da je za sad sve dobro proslo ,ti se oporavi i odmaraj kod kuce za svoju bebicu ....
Zao mi je sto bebica nije sacekala jos malo ,al opet ja sam uvjek optimisticna,bitno da ona krene napredovati,inastavi se normalno razvijati ...i brzo ce onda moci sa tobom kuci ...
Kad je moj V bio sa dvadesetak dana u bolnici zbog esarihije bila je isto bebica rodjena u 7 mjesecu...isto tako malena i sitna bas,jos je imala puno dijagnoza isvasta nesto al opet su se uspjeli izboriti...

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (12.2.2016 15:07:08)

E isha terminuso moja,jos sam i ja tu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Juce kad sam taman odlucila da odem popodne do doktorice da vidim sta ona misli,jer me je tako pritiskalo da bi mogla jaukati pri svakom pokretu ...malo me popusti ...sinoc bili kod svekrve dole na veceri ...pa se nisam stigla javiti ...
Bas sam s efino naspavala..a od 10 jutros kao da su me pocela boliti ledja,kao sto bi rekli krsta mi se pokocila..pa sad citav dan osluskujem i pratim da se nesto nece krenuti desavati

Mala sa eto ako si osjecala i ti tako ,mozes onda zamisliti ,bas neugodna bol i pritisak....juce pri svakom pokretu...jaukala bih kao invalid sm se osjecala,opet posle malo lakse,izgleda da se gospodjica malo pomjerila

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (12.2.2016 19:18:57)

Andjela, istrza me nejavljanjem, pomislila sam da sam sama ostala[sm=jezicek.gif]. Javljaj se svakodnevno, ili da ti posaljem u pp moj br, pa ako sta bude da nas obavijestis?

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (12.2.2016 19:47:39)

haha isha ma i ja sam pocela samu sebe trzati ...sve mi je sad to nesto blizu ,pa kontam da ce svaki cas,al nista jos tako da necu vise ni razmisljati ...ako sta krene ova dva dana ,ako ne u ponedeljak sam kod nje na kontroli ,pa ce mi raditi i uzv i ctg i pregledace me...pa vidjecemo kako bude

Ostavi mi svoj br,il cu ja tebi....pa da javim ...ja poslala telefon u servis,pa ko znna kad ce mi vratiti,a na ovom sad nemam interneta

Kako si ti ,imali kod tebe ista

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (12.2.2016 20:49:33)

Nema kod mene nista, ima pritiska prema dole, nekada me na momente bas probode. Idem i ja u ponedjeljak aBd na kontrolu i skidanje serklaza, pa cu valjda znati kakvo je stanje.
Saljem ti pp.

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (12.2.2016 22:45:52)

isha mene danas malo to preko ledja uhvatilo i kao blagi grcevi,pa sam kontala da nece postati intenzivnije...al posle nista
tako da sad vise ne razmisljam...bitno da me sad toliko ne pritiska na preponu i da se mogu kretati i ponasati kao i do sad,
pa kad odluci da krene Gospodjica,cekamo je [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Mozda bi mogla za Valentinovo [sm=smiley27.gif]

ja u ponedeljak ujutro radim sve i uzv ,ctg i vaginalni pregled..pa vidjecemo kakva ce biti situacija...ubacicu i torbu u auto za svaki slucaj [sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (12.2.2016 23:45:48)

Tuspas mene, mi danas porodicno uzivali, vodili djecu u park struktura na napuhavanje (smorilinse i oni a i mi), onda ih ostavili kod svekija pa mm i ja na romanticnu vecericu razgulili [sm=smiley1.gif].

Andjela i Isha, da kod vas ne bude u ponedjeljak aBd u isto vrijeme [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]! Spremne ste, pa kad god aBd [sm=smiley1.gif]

Cauchy mislimo na vas, bit ce aBd sve uredu, vas dvoje ste zaista veliki borci...

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (13.2.2016 1:25:01)

Mala_sa, necu ja jos, barem tako mislim, nema nekih naznaka da ce ubrzo.

Andjela, jesi li dobila pp, pise da je poslana?

cauchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (13.2.2016 7:51:49)

Drage, treba mi savjet kako najlakše da izdajam mlijeko?
Već imam dvije pločice od zastoja i grudi me bole nesnosno, ne znam šta da radim.
Htjela sam uzeti tablete za prestanak proizvodnje mlijeka, ali doktorica kaže da to ne radim još, sve dok postoje šanse za bebu.
Bilo kakav savjet, pomozite...

nudzejma -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (13.2.2016 10:28:01)

Cauchy ja sam poslije poroda koristila i elektricnu i rucnu izdajalicu ali rucna mi je bila bolja.Stavljala sam tople obloge na dojke i onda lagano sa izdajalicom izvlacila mlijeko.Nisam mogla nesto puno izdojiti ali pokusaj....
Mozes li to mlijeko davati bebi?

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (13.2.2016 10:30:41)

Drage, treba mi savjet kako najlakše da izdajam mlijeko?
Već imam dvije pločice od zastoja i grudi me bole nesnosno, ne znam šta da radim.
Htjela sam uzeti tablete za prestanak proizvodnje mlijeka, ali doktorica kaže da to ne radim još, sve dok postoje šanse za bebu.
Bilo kakav savjet, pomozite...

Ja sam kupila rucnu avent pumpicu, pa s njom izvlacila. Prije izdajanja stavljaj tople obloge na dojku, nemoj na bradavicu i masiraj kruznim pokretima. Znam da boli jako ali je bitno da razbijes te kvrzice da ne bi doslo do upale. Ako i dalje ne budes mogla lahko razbiti ih izmedju izdajanja stavi obloge od istucane liske kupusa, ali nemoj na bradavice i ne dugo da te obloge stoje.

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (13.2.2016 10:34:47)

Mozes i pod vrucim tusem masirati dojke, dakle onoliko toplo koliko mozes izdrzati, ja sam znala po dva sata tako, ili ako ti je lakse uzmi neku teglicu i naspi vrucu vodu pa valjaj po tim kvrzicama. Rucnu pumpicu kupila sam u dm-u, nesto je preko 100 KM.
sta ti kazu za hranjenje bebe, je li sada na infuziji? Jako je bitno da odrzis laktaciju.

cauchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (13.2.2016 11:26:47)

Drage, uzela sam philips avent, nekih 110 KM, evo mm i ja od jutros stavljamo tople obloge, masiram kako ste rekli. Mlijeko mi je krenulo, ali bas grudi bole. Mada, izdrzacu sve. Probacu i sa listom kupusa.
Hvala vam na savjetima, pomogle ste mi.

magicalani -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (13.2.2016 11:31:12)

Cauchy draga, bice bebica dobro aBd. Moja prijateljica je zbog preeklampsije rodila u istoj sedmici...mrvu od nepunih 900gr. Sada mrva ima preko dvije godine i raste sasvim normalno.
Ugrij grudi koliko mozes izdrzati prije izdajanja...poslije stavi kupus ili hladnu oblogu. Nemoj nositi cvrste grudnjake, da te ne nazulja i dobijes zastoj.

irenaSA -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (13.2.2016 11:32:30)

Drage, uzela sam philips avent, nekih 110 KM, evo mm i ja od jutros stavljamo tople obloge, masiram kako ste rekli. Mlijeko mi je krenulo, ali bas grudi bole. Mada, izdrzacu sve. Probacu i sa listom kupusa.
Hvala vam na savjetima, pomogle ste mi.

Draga, ne znam te ali ti šaljem jedan veliki zagrljaj[sm=smiley31.gif]
Ti si jedna prava, hrabra majka...i svoju snagu prenijet ćeš i svom mališi[sm=bravo.gif]
Znam da će tvoja snaga, želja i hrabrost učiniti da se vas dvoje uskoro mazite[sm=smiley1.gif]

ladyblue RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (13.2.2016 11:32:44)

cauchy, supruga mog kolege se nedavno porodila i to 3. dan nakon što je ušla u 7. mjesec. bebac je bio težak 750 gr.
bio je u inkubatoru skoro 3 mjeseca tj. dok nije dobacio do 2,5 kg. nakon toga su ih pustili kući. sada je super, ima 4 kg i lijepo raste. iskreno se nadam da će i kod tebe biti ovakva priča.
vidi sa doktorima na pedijatriji da izmuzeš mlijeko i da nosite gore. ti bebu nećeš moći hraniti ali oni hoće.

cauchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (13.2.2016 12:19:13)

Draga Ladyblue, jel od pocetka nosila mlijeko ili tek kada je beba mogla samostalno gutati? Moja beba ne dise samostalno vec pomocu aparata za sada. Kakav je slucaj bio s tom bebom, jel disala sama od pocetka ili? I u kojoj je bolnici bila?
Hvala na podijeljenom iskustvu, to mi ulijeva nadu.

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (13.2.2016 12:37:49)

Cauchy uz tebe smo
No,pomozite mi..sto god pojedem povratim..i onda sam momentalno gladna toliko da mi se nesvjesti,a nista ne mogu da jedem..sta da radim

Emica_sa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (13.2.2016 12:52:58)

Draga Ladyblue, jel od pocetka nosila mlijeko ili tek kada je beba mogla samostalno gutati? Moja beba ne dise samostalno vec pomocu aparata za sada. Kakav je slucaj bio s tom bebom, jel disala sama od pocetka ili? I u kojoj je bolnici bila?
Hvala na podijeljenom iskustvu, to mi ulijeva nadu.

moj sin nije rodjen ranije,ali je bio jako tezak slucaj i bio je na aparatima,nije samostalno disao,nije se mogao hraniti,tebi jedino ostaje da koristis pumpu ako hoces,ja sam bila pod velikim stresom i meni se mlijeko samo povuklo[sm=smiley13.gif]

zelim ti sve najbolje,znam kako je tesko proci sve to,cuvaj se[sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

Lejni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (13.2.2016 13:27:19)

Opet ja ispisah svasta i ne kopirah i naravno ne prodje.

Cauchy mila probaj izdajati pumpicama dok ima mlijeka. Tvoj borac maleni je jak, i neka mu Bog da snage da pobijedi sve ovo i da bude ziv i zdrav 100 godina. Javljaj nam kako je pile malo.

Samy_lo svasta ja napisah tebi ali izbrisa se. Meni je ovako dr savjetovao, da rasporedim obroke da budu 5 u toku dana ali manji. Da prije ustajanja iz kreveta pojedem dvopek ili suhi keks pa da odlezim 15ak minuta i tek da ustanem. Da ako povracam vise od 3 puta mogu da dehidriram i trebam na infuziju. Obavezno bar 2 litra tecnosti bas zbog dehidracije. Ja sam bas jake mucnine imala ali samo samo par puta povracala ukupno. A mogu samo malo da pojedem za jedan obrok ali cim ujutru oci otvorim nenormalnu glad osjecam. Eh na netu sam nasla da je tako uvece dobro pojesti kuhano jaje i ne znam sta jos ali nisam probala nesto mislim da bi mi to uvece bilo tesko. Proguglaj malo svasta ima.

Zene ako je neka imala iskustva sa ovim u ranoj trudnoci, neka podijeli sa mnom. Dobila sam briseve i kaze bris na Mycoplasma i Ureaplazma je ok. Baje nisu nadjene.
Bakterioloski bris cervikasa kaze ovako bas velikim slovima
IZOLOVANE SU KVASNICE IZ RODA CANDIDA (DOSTA) i ispod kaze U direktnom mikroskopskom preparatu nadjeno je malo epitelnih stanicq, fibrin, Gram+bacili blastospore. Sad cekam do ponedjeljka dok pocne dr raditi pa da ga zovem da vidimo sta smijem da koristim.

U pitanju je rana trudnoca pa se malo plasim. Po stoperici kako ce mi se trudnoca racunati je tek pocetak sedme

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>