Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 9.9.2015 15:08:39
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: *nur*
Ajj je li ko imao osip sto sam pisala,bas me svrbi a voda i kvasenje kao i cesanje samo pogorsava stanje Ja i muz imamo madrac i jastukr Moj san i prezadovoljni smo,pa smo kontali uzeti i u krevetac njihov madrac
Imas li blizu apoteku? Danjih pitas. Mozda ce znati od cega je kad vide kako izgleda
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 9.9.2015 15:37:20
ziel
Ajj je li ko imao osip sto sam pisala,bas me svrbi a voda i kvasenje kao i cesanje samo pogorsava stanje Ja i muz imamo madrac i jastukr Moj san i prezadovoljni smo,pa smo kontali uzeti i u krevetac njihov madrac
Nur ja nazalost ne znam nista o osipima u trudnoci, znam ti reci samo da se javis svom doktoru, moze i opste prakse pa ce ti vjerovatno vise reci o tome i sta trebas raditi, cime mazati i sl.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 9.9.2015 16:17:36
rose
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Ninuska bas mi je zao zbog torte, bila je bas prekrasna..... ali ti pehovi se desavaju, kupi tortu u slasticarni, a nek ti seka ukrase odozgo napravi. Na kraju ce slavlje opet biti za 10 :-)
Mom2B ja sam porucila drveni krevetic, nekako mi ljepsi, a planiram nabaviti i putni da ga mogu koristit kad putujemo. Tako mi je i lakse, nego da rasklapam iz spavace pa taj isti nosam. Negdje sam procitala da ti putni krevetici kojima se podnica moze podesiti na viau razinu, ne mogu pidnijeti malo tezu bebicu kad malo poraste.
Ja planiram uzeti madrac Dormeo obzirom da smo se MM i ja razrahatili kad smo sebi kupili madrac Dormeo.
Leena divan krevetic, nema veze sto je roze ;-)
Ziel kod nas u Sar su podloge u radnjama oko 49 KM, a nisam vidjela jos u Fisu.
Aidana zao mi je sto su te nasekirali, kao da gledam da ce i kod mene tako biti. Ova moja bas mirnica, svaki dan se javi, al sve neki blagi pokreti, moram pitati dr sad na kontroli jel to ok.
mogu ,,,moja cura od 4.5 godine io cca 19 kg prespava u tome kad smo kod sveki
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 9.9.2015 16:51:45
Farah 00
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Ninuska bas mi je zao zbog torte, bila je bas prekrasna..... ali ti pehovi se desavaju, kupi tortu u slasticarni, a nek ti seka ukrase odozgo napravi. Na kraju ce slavlje opet biti za 10 :-)
Mom2B ja sam porucila drveni krevetic, nekako mi ljepsi, a planiram nabaviti i putni da ga mogu koristit kad putujemo. Tako mi je i lakse, nego da rasklapam iz spavace pa taj isti nosam. Negdje sam procitala da ti putni krevetici kojima se podnica moze podesiti na viau razinu, ne mogu pidnijeti malo tezu bebicu kad malo poraste.
Ja planiram uzeti madrac Dormeo obzirom da smo se MM i ja razrahatili kad smo sebi kupili madrac Dormeo.
Leena divan krevetic, nema veze sto je roze ;-)
Ziel kod nas u Sar su podloge u radnjama oko 49 KM, a nisam vidjela jos u Fisu.
Aidana zao mi je sto su te nasekirali, kao da gledam da ce i kod mene tako biti. Ova moja bas mirnica, svaki dan se javi, al sve neki blagi pokreti, moram pitati dr sad na kontroli jel to ok.
mogu ,,,moja cura od 4.5 godine io cca 19 kg prespava u tome kad smo kod sveki
Ma znam da mogu i veliki spavati u putnom kreveticu, sto ne bi mogli, nego procitala da ne mogu vece bebe na onom gornjem nivou, za putne krevetice koji imaju i taj gornji polozaj. A nekom je cak prakticniji taj putni od drvenog.
< Poruku je uredio Farah 00 -- 9.9.2015 16:52:59 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 9.9.2015 17:53:09
*nur*
IZVORNA PORUKA: ziel
Nur ja nazalost ne znam nista o osipima u trudnoci, znam ti reci samo da se javis svom doktoru, moze i opste prakse pa ce ti vjerovatno vise reci o tome i sta trebas raditi, cime mazati i sl.
Ma bila sam kod dr.opce prakse jutros,isla po uputnicu za krvnu sliku,i pokaza sam mu,kaze ne smije mi nista dati jer sam samo da popijem sumeci kalcij.Ali me svrbi uzas i jako se iziritira kada pokvasim
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 9.9.2015 19:07:31
lala88
zdravo na spisak stvari koje vam trebaju poslije poroda dodajte i grudnjak za dojenje, danas sam se uvjerila u njegovu efikasnost, vrijedi svakog feninga iako sam ja moj jeftino kupila. Mahanje za sve
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 9.9.2015 19:48:00
ziel
IZVORNA PORUKA: lala88
zdravo na spisak stvari koje vam trebaju poslije poroda dodajte i grudnjak za dojenje, danas sam se uvjerila u njegovu efikasnost, vrijedi svakog feninga iako sam ja moj jeftino kupila. Mahanje za sve
Gdje se ima nabaviti?
Nur onda zovi svoju dr.koja ti vodi trudnocu ili joj idi direktno neka vidi o cemu se radi...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 9.9.2015 20:17:17
Travelove
Nism bas upratila ko je sta pisao, uglavnom bas mi je zao za onako divnu tortu, ali se isto tako nadam da je rodjendan spasen. I da bude sretan Podloga za presvlacenje bas vidjoh juce u knjizari sa velikim medom ispred, zgrada preko puta hemijske skole. Cini mi se da je 47 KM. Sto se ticevena uzela sam Lipton gel, pa cu ih probati malo spasiti. Kod mene je nasljedno. Nisu ljubicaste, ali se primjete i izrazene su, al sta cu....moram malo i smrsati, nara no nakon poroda. Danas se bas nesto umorih, po kuci tamo vamo, ali nista ekstremno, obzirom da sam na mirovanju.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 9.9.2015 20:20:05
Travelove
Grudnjhaci maju na maloj pijaci po 6 KM. Cine mi se sasvim ok, obzirom da ne planiram nesto mnogo izdvajati za takav grudnjak, ali je bas prijatan na dodir. Ja bih voljela dobar steznjak za posle.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 9.9.2015 20:58:55
Farah 00
IZVORNA PORUKA: mojbebac
Gdje ici kupovati stvari za bebe,sve mi treba,odjeca,posteljina,flasice.... apsolutno sve ;)
Imas u Fisu dosta stvari i u Amku na Mojmilu ima neka radnja sto drzi Pcelica maja stvari. A naravno imas u BBI radnje. Imas dobar izbor krevetica i posteljinice na Socijalnom, u Sentadi ima radnja, te Bojprom na Ilidzi u Grand centru.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 9.9.2015 21:12:03
ziel
Joj jest mi ovo dijete lopov, mice se mice ja zovnem mm , on stavi ruku na pupu a lopov se smiri, ne da da mu babo osjeti pokrete...i tako stalno, mm je samo jednom osjetio i to kad smo bili u 5.mjesecu...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 9.9.2015 21:16:54
ziel
IZVORNA PORUKA: Travelove
Grudnjhaci maju na maloj pijaci po 6 KM. Cine mi se sasvim ok, obzirom da ne planiram nesto mnogo izdvajati za takav grudnjak, ali je bas prijatan na dodir. Ja bih voljela dobar steznjak za posle.
E bas ti hvala, u petak cu u setnju s mm pa cemo obici i malu pijacu ako mislis na onu na Brcanskoj? A i za podlogu cu takodje vidjeti, nisam znala da imaju u knjizari
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 9.9.2015 22:27:06
rose
ba vise mjesta procitah da steznjaci slabe misice...ja ih nisam nosila ni 2010 ni sad...sve se vratilo...nijesam zategnuta l nisam to bila ni prije trudnoca ... to samo vjezba zategne
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 9.9.2015 23:54:38
Leena
Ja sam nosila steznik, i sve se vratilo u normalu, ali mozda bi i bez steznika a grudnjaci za dojenje... Ne znam, imam ih nekoliko, ali nista spec, isto mi taj otkopcati ili spustiti obicni... S druge strane H&m majice za dojenje su mi fenomenalne, mozes dijete podojiti bez marama, dekica i znojenja, a nista se ne vidi. To bih preporucila svima
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 10.9.2015 4:39:38
ziel
Ma i ja cu uzeti steznjak nek se nadje...vjerovatno cu nositi samo nezz koliko dugo treba da prodje od poroda, sigurno ima neka razlika izmedju prirodnog poroda i cr? I koliko vremena se nosi? Mjesec?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 10.9.2015 7:19:03
Travelove
IZVORNA PORUKA: Travelove
E bas ti hvala, u petak cu u setnju s mm pa cemo obici i malu pijacu ako mislis na onu na Brcanskoj? A i za podlogu cu takodje vidjeti, nisam znala da imaju u knjizari
Mislim na malu pijacu na Bulevaru, gdje imaju cvjecare ispred. A u knjizari dole imaju sve za bebe, kolica, krevetici, as, odjeca, stikeri i ostale sitnice.Pogledaj, pa mozda pronadjes nesto sto ti bude odgovaralo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 10.9.2015 7:23:44
ninuska
IZVORNA PORUKA: Leena
Ja sam nosila steznik, i sve se vratilo u normalu, ali mozda bi i bez steznika a grudnjaci za dojenje... Ne znam, imam ih nekoliko, ali nista spec, isto mi taj otkopcati ili spustiti obicni... S druge strane H&m majice za dojenje su mi fenomenalne, mozes dijete podojiti bez marama, dekica i znojenja, a nista se ne vidi. To bih preporucila svima
Ma ja...ja sam ga najvise koristila u pocetku i u kuci...a nisam s istim.izlazila napolje. Zato mi se nije usplatilo uzimati skuplje. Kupih sad na pijaci 5KM, a prosli put imala sa pijace i uz h&m-a. Kakve su te majice?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 10.9.2015 7:24:47
Travelove
A sada dobro jutro,
Ja ustadoh jutros prije 6, ne mogu da spavam...Juce sam uzela i mrezaste gacice u apoteci uedno pakovanje, 5 komada, da li mi je to dovoljno? Jos samo vir ulosci i da higijenu i da mi bude sve spremno, pa neka lezi i ceka.... Sinoc smo bebiju pustili muzikicu, tata mazao stomacic i pricao pricu, a ona lupkala, nadam se uzivala, ili smo joj bili dosadni :-)
Jesen prava, zahladnilo, i kisa pada, a i neka je dosta mi je vise sunca i onih nesnosnih vrucina. Mada od vikenda opet lijepo vrijeme i neka temperatura od 25.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 10.9.2015 7:26:17
ninuska
Ma i ja cu uzeti steznjak nek se nadje...vjerovatno cu nositi samo nezz koliko dugo treba da prodje od poroda, sigurno ima neka razlika izmedju prirodnog poroda i cr? I koliko vremena se nosi? Mjesec?
Mozes odmah nositi steznik ali koji nema gacice. Jer mislim da bi te taj zuljao i smetao. Ja sam svoj kupila u Lindexu bez gacica..znaci samo gornji dio..i dobar je..mada sam urijetko nisila..smetao mi i taj jer se puno znojis zbog dojenja pa mi je srklet stvarao :). Za cr je drugacije jer je rana na stomaku :)