ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (29.8.2015 14:53:35)
|
IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: Leptirica87 IZVORNA PORUKA: ziel Leptirice da si Bogdo odmah otisla do nje i prijavila se, ja sam zvala telefonom, nisam licno, pa me je upisala, nije spominjala oktobar... Travelove i meni je rekla sestra na tel.da se obucem malo laganije zbog vrucine, ponijeti peskiric i papuce i da dodjem 15-20 min. ranije, to znaci oko 12:15 se vec pocinjemo skupljati... a mozda ne bi ni Leptiricu vratili da dodje 8.9. da kaze da joj je neka sestra rekla da dodje tad a kad bude sto je nema na spisku, da bude cvrsta i kaze TO NE ZNAM. MENI JE RECENO DA DODJEM SAD I JA SAM ISPLANIRALA DAN I DOSLA, NEMOJTE ME MOLIM VAS SAD VRACATI. [sm=smiley36.gif] Politicki [sm=jezicek.gif] Neznam ni ja mozda da pokusam i ja nazvati u ponedjeljak da se prijavim...vidjet cu sta ce mi reci,bit ce trudnica koje imaju i poslije mene termin koliko hoces pa nisu ih ostavljali za okt ,a da mene vracaju prioritetnije je valjda onaj kome je termin ranije....a nesto sam nacula da ima i na gradini neko kao savjetovaliste za trudnice ... Isto neka priprema za porod sami neznam kako to funkcionise,mozel tu i oni koji ne vode trudnocu gore... Jos kod mene se beba ovoliko spustila sad citam da su mnoge morale lezat do 36 sedmice i odmah se porodile,ako bi kod mene bila ta praksa onda je to oktobar...a nisam naucila to disanje..hehehe [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] Mozda ipak da ne ides na vjezbe... ili bar da ne radis da sammo gledas, ako se beba spustila ovako rano mozda ces rizikovati da se porodis prijevremeno... ja bih dobro razmislila. I kod mene stomak poveliki... dosadasnje kontrole bile da je beba manja za jednu sedmicu a sad po kilazi i mjerama veca , narastao za 4sedmice 800grama tj.sad ima 1385 gr.[sm=smiley36.gif] ] I kod mene je prva trudnoca bila nisko od samog pocetka i rizicna. Imala terapije, tablete, injekcije i mirovanje. Iskreno, mirovala nisam.jedino u pocetku. A sto se tice vjezbi, barem u Sa, pitaju ko ima rizicnu trudnocu i onda ne radis iste, ali sudjelujes u svemu ostalom. Naucis doyta o njezi bebe, disanju i cujes i ostale korisne savjete. I, ne citaj previse po netu [sm=smiley1.gif]. I ja sam se bojla zbog giniprala kojeg sam pila, zene svasta pisale (da se tesko otvaras, napatis i sl), a porodih se sad pa sad [sm=smiley1.gif].
|
|
|
|