RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (29.8.2015 16:24:56)

IZVORNA PORUKA: mom2B

IZVORNA PORUKA: Travelove

Ne vjerujem da ce je vratiti, ali ja bih ipak nazvala da provjerim da li sam upisana, i objasnila da ne mogu sl. mjesec. Vjerovatno im je dosta lakse raditi sa manjim grupama, a mozda su prostorno ograniceni. A vjerovatno se nece i svaka prijavljena pojaviti...
Ja mislim su to samo 4 dolaska.
Meni stomo bas poceo da raste. Prije je bio bas malecki, u posljednja 2-3 dana smo narasli...[sm=duda.gif]

Draga moja ja sam usla u peti mjesec i stomak mi je bas vidljiv. Uveliko mi ustaju u prevozu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

meni u 9-om mjesecu neki tek primjetili da sam trudna [sm=smiley36.gif] a rodila se beba 3550 a nisam bila debela [sm=smiley36.gif]...nakav mali stomo ova put bio [sm=smiley36.gif] u petom niko nije ni kontao..ja u svojim farmerkama do polovine 6-og mjeseca bila [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (29.8.2015 16:26:34)

IZVORNA PORUKA: maksi

Ninuska ja stvarno nisam puhtala ovaj put jer uopste nisam imala bolevo samo blage menstrualne. Ja sam imala cetiri jake kontrakcije u porodjajnoj sali ali tada nisam puhtla nego tiskala da beba izadje van . A kod proslih poroda jesam puhtala i predihala kontrakcije jednu po jednu i bude lakse manje boli bar mene[sm=smiley36.gif]

tako sam i ja prvi porod puhkala kontrakcije otvaranja..a sad ih nisam ni osjetila..onako ko malo me ledja bolila ali konstantno..a ja hodala i pricala sa zenama...legla tek kad su mi noge otekle i to 5 minuta [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (29.8.2015 16:30:55)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: ninuska

Jutro zene..
Davno ustala, ali dok kafa, pa lokumi za dorucak. To nam postala tradicija za lokume vikendom kad je mm kuci tj kad ne ode kod mame [sm=smiley36.gif].
Onda on i mala prali cilime, jedan iz dnevne i jedan i trpezarije.a ja sjedila i gledala [sm=smiley1.gif]. Malo se rashladila onom vodom i prijalo mi. Muz predlagao da idemo na terme na bazen, a ne da mi se nesto. Bas mi mrsko [sm=smiley24.gif].
Kod nas za te vjezbe za trudnice se nista ne prijavljuje. Samo odes u vrijeme vjezbi. Ja sam pocela nekad u 6. Mjesecu. Ovaj put nisam isla.
ltm, rose, mam, maksi jeste li puhtale [sm=smiley36.gif]. Ozbiljno pitam [sm=smiley1.gif]. Vec sam zaboravila na faze disanja [sm=zmeden.gif]. Doduse, ltm i rose, su to brzinski idradile..nisu ni imale vremena [sm=smiley36.gif]

podjoh ti reci..prvu kontrakciju sam puhkala, drugu uhkala a trecu vec gurala [sm=smiley36.gif]

nisam draga puhtala. u prvoj je bilo mnogo lakse nije me bolilo, normalno dosla na porod...
sad je bilo guravije jer je porod poceo kuci...bukvalno sam se oblacila izmedju kontrakcija i disala...toliko me bolilo da sam se u jednom trenutku pridrzavala za stok od vrata i samo disala...
meni svanulo kad su mi rekli hajmo tiskaj [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (29.8.2015 16:33:54)

IZVORNA PORUKA: Travelove

Ne vjerujem da ce je vratiti, ali ja bih ipak nazvala da provjerim da li sam upisana, i objasnila da ne mogu sl. mjesec. Vjerovatno im je dosta lakse raditi sa manjim grupama, a mozda su prostorno ograniceni. A vjerovatno se nece i svaka prijavljena pojaviti...
Ja mislim su to samo 4 dolaska.
Meni stomo bas poceo da raste. Prije je bio bas malecki, u posljednja 2-3 dana smo narasli...[sm=duda.gif]

Draga moja ja sam usla u peti mjesec i stomak mi je bas vidljiv. Uveliko mi ustaju u prevozu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

meni u 9-om mjesecu neki tek primjetili da sam trudna [sm=smiley36.gif] a rodila se beba 3550 a nisam bila debela [sm=smiley36.gif]...nakav mali stomo ova put bio [sm=smiley36.gif] u petom niko nije ni kontao..ja u svojim farmerkama do polovine 6-og mjeseca bila [sm=smiley36.gif]

meni je pupo u ovoj bio dosta veci i drugacijeg oblika nego u prvoj. mada sam ja do maja- juna oblacila svoje stvari

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (29.8.2015 16:48:57)

Moja rose, pratim kilazu od pocetka i vidim da sam se udebljala 1,4kg, ali sve je otislo u stomak i vec prosli mjesec nisam mogla obuci nista od svojih stvari [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (29.8.2015 17:33:26)

Moja rose, pratim kilazu od pocetka i vidim da sam se udebljala 1,4kg, ali sve je otislo u stomak i vec prosli mjesec nisam mogla obuci nista od svojih stvari [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

zavisi i od odjece ove moje farmeke su nake duboke i pune elastina ps su pridrzavale stomak [sm=smiley36.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (29.8.2015 18:41:57)

zavisi i od odjece ove moje farmeke su nake duboke i pune elastina ps su pridrzavale stomak [sm=smiley36.gif]

Ma da, u pravu si. Zbog striktnog dress coda na poslu pretezno su mi u ormaru pencil suknje i hlace koje prate liniju tijela. Zato mi sad sve to ne moze [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (29.8.2015 20:18:12)

Ma da, u pravu si. Zbog striktnog dress coda na poslu pretezno su mi u ormaru pencil suknje i hlace koje prate liniju tijela. Zato mi sad sve to ne moze [sm=smiley36.gif]

e da mi nemamo dress code [sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (29.8.2015 21:32:08)

Mi da mahnemo malo i sa Jadrana [sm=smiley1.gif] napokon odmor. Cure uzivaju sa tatom, a mama trudnicki ljencari u hladu[sm=smiley1.gif]
Ugl, vracamo se kuci za dva dana, pa sve po starom.
Cestitam novim mamicama

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (30.8.2015 9:21:19)

[sm=kava.gif] bujrum ko je za :). Nije valjda da spavate [sm=smiley36.gif].
Ja skuhala kafu i zovem muza, nikako ga dozvati [sm=hudicek1.gif].
Jucer obavismo kupovinu za bebaca. Ostala mi flasica i krema da kupim. Ustvari, muz uzeo pavlovicevu kremu i kad smo dosli kuci vidimo da je za djecu iznad 3 godine[sm=hudicek1.gif]. E, svasta.
Mala napravila dvorac na uglu od jastuka. Nemamo gdje da sjednemo [sm=smiley36.gif]. Ne da mi da sklonim [sm=smiley36.gif]

mojbebac -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (30.8.2015 9:57:33)

Pozzzz svima i cestitke novim bebcima,nisam pratila par dana,bila u haosu sa poslom.... radim jos ovu sedmicu,pa go i bolovanje.... uglavnom sam ok,malo umor stigao a i ne smirujem se... jedva cekam da prestanem raditi pa da pocnem pripremati stvari za bebca..

Imam jedno pitanje,za par dana ulazim u deveti,a ostala mi jos 3 kom. Prenatal kapsula,da li da nastavim piti ili prestanem? Kakva su vasa iskustva? Lijep pozdrav svima i ugodan dan.... mm na putu pa ja i cura razmisljamo kuda cemo....

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (30.8.2015 10:21:27)

Jutro i od mene, ja nisam jutros bas puno vrijedna, ustala oko 9 [sm=smiley36.gif]Napravila supu sebi i mm-u i skuhala tijesto za sirnicu i oprala sudja sto mi je od jucer ostalo, nije mi se dalo oprati odmah ... A sad moram ukljuciti u petu brzinu, nije da zurim imam citav dan nego mi je haos po kuci, moram usisati pa tepih i staze malo izribati ovako na sobi pa brisanje prasine... a kad mm ode na posao oko 4 onda cu kupatilo da sredim.
Inace dobro se osjecam dok ovo sve planiram uraditi danas hehe. Sad kad sam kod kuce bice mi uvijek pospremljeno, sta cu drugo raditi...
Eto drage moje idem sad za poslom pa pisemo kasnije [sm=duda.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (30.8.2015 11:51:09)

IZVORNA PORUKA: Leena

Mi da mahnemo malo i sa Jadrana [sm=smiley1.gif] napokon odmor. Cure uzivaju sa tatom, a mama trudnicki ljencari u hladu[sm=smiley1.gif]
Ugl, vracamo se kuci za dva dana, pa sve po starom.
Cestitam novim mamicama

ma ja prednost januarskih beba moze se na more u augustu/septembru [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (30.8.2015 11:52:17)

IZVORNA PORUKA: mojbebac

Pozzzz svima i cestitke novim bebcima,nisam pratila par dana,bila u haosu sa poslom.... radim jos ovu sedmicu,pa go i bolovanje.... uglavnom sam ok,malo umor stigao a i ne smirujem se... jedva cekam da prestanem raditi pa da pocnem pripremati stvari za bebca..

Imam jedno pitanje,za par dana ulazim u deveti,a ostala mi jos 3 kom. Prenatal kapsula,da li da nastavim piti ili prestanem? Kakva su vasa iskustva? Lijep pozdrav svima i ugodan dan.... mm na putu pa ja i cura razmisljamo kuda cemo....

nastavi + nastavi i kad se beba rodi [sm=smiley1.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (30.8.2015 13:00:08)

Slabo pišete danas, nedjelja..
Joj Rose jest mi neobično kako si promijenila sliku [sm=smiley36.gif]
Opet ja, ''iskusna mati'' [sm=smiley36.gif] imam jedno pitanje Na koliko se stepeni pere bebina odjeća? I može li se koristiti obični deterdžent za veš?

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (30.8.2015 13:04:15)

malo, inicijali imena mojih cura [sm=smiley1.gif]

ja perem na 60 svakako prglam..ako je bas prljavo ostavim a otkuhavamje

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (30.8.2015 13:19:33)

Lijepa su imena, pogotovo mi se Soraja sviđa [sm=smiley1.gif]
A deterdžent? Jel' obični, koji i za svoj veš koristiš ili?

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (30.8.2015 13:47:37)

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

A deterdžent? Jel'''''''' obični, koji i za svoj veš koristiš ili?

I ja sam to skoro pitala, Ninuska mi bas rece da pere istim deterdzentom kojim pere i svoje i muzeve stvari... a mene interesuje ova robica sto sam nabavila za bebu koja ima na sebi nekih boja osim bijele, dal ce opasti pa se prosareniti? I dal uopste kad budem pripremala robicu i slagala vec pred kraj trudnoce, dal da perem u masini prvi put ili rucno?

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (30.8.2015 13:48:02)

Slabo pišete danas, nedjelja..
Joj Rose jest mi neobično kako si promijenila sliku [sm=smiley36.gif]
Opet ja, ''''iskusna mati'''' [sm=smiley36.gif] imam jedno pitanje Na koliko se stepeni pere bebina odjeća? I može li se koristiti obični deterdžent za veš?

Samo pitaj sto te zanima :).
Obiilcno perem na 60. Bijelo kad je zaprljano i kad iskupim tetra pelene onda otkuham. Koristim obicni deterdzent. Sad sam prala arielom. Jedino nisam koristila omeksivac. To cu malo kasnije. Tako sam i sa prvim djetetom. Ona hB nije bila osjetljiva.
I, da u pocetku perem odvojeno bebece, a kasnije sam mijesala sa nasim :)

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (30.8.2015 13:54:46)

IZVORNA PORUKA: ziel

I ja sam to skoro pitala, Ninuska mi bas rece da pere istim deterdzentom kojim pere i svoje i muzeve stvari... a mene interesuje ova robica sto sam nabavila za bebu koja ima na sebi nekih boja osim bijele, dal ce opasti pa se prosareniti? I dal uopste kad budem pripremala robicu i slagala vec pred kraj trudnoce, dal da perem u masini prvi put ili rucno?

Ja sve u masini perem. A, ocijeni ako mislis da ce pobojiti onda nemoj otkuhavati vec samo na 60. Kao i svoje sto peres :). Mada ja imam bodija sa aplikacijama - i ❤ dad, mom - njih sam otkuhavala i nista im nije bilo. Bas srce crvene boje, a slova crna. Otkuhala sam i narandzasti i zuti bodi sa bijelim vesom i ok je. Ovo su stvari koje su istale od male pa ce braco nositi [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (30.8.2015 15:25:49)

A deterdžent? Jel' obični, koji i za svoj veš koristiš ili?

da tecni ...isperem par puta i ne koristim omeksivac..uglavnom skupljam i odvojeno perem mada nece stetiti i da peres sa vasim stvarima

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (30.8.2015 15:26:38)

IZVORNA PORUKA: ziel

ja sve perem masinski i na 60 tako i da boje ostaju

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (30.8.2015 15:38:16)

Hvala na odgovoru dvoumila sam se oko masinskog pranja ove nove robice jer je to.sve iz Binga i Fisa i jos jedne radnje, mislim nije markirano pa da me ne bude strah jer kvalitet je drugaciji ali nisam tip markiranih stvari ne bih mogla platiti nesto tako skupo kad ima jeftinije i dobijem par stvari za tu cijenu, vise volim da mijenjam [sm=smiley1.gif] moja prijateljica koja zivi u Svicii curici kupuje CHANEL ADIDAS i tako te marke i to redovno reklamira na FB a mogu misliti jednom obuce i vec preraslo [sm=smiley36.gif]
Ja ispratila mm na posao , sama u kuci [sm=bravo.gif] Sad laganini obaviti ovo posla po kuci sto je ostalo i izlezavati se uhh kako mi je ovo trebalo [sm=smiley36.gif] a sutra cu otici pokupiti svoje stvari koje su mi ostale u ambulanti gdje sam radila jer kad se vracam iduce god.i cak nezz hocu li na isto radno mjesto... nikad se ne zna mozda me pomaknu na neko bolje mjesto [sm=smiley1.gif]

mojbebac -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (30.8.2015 15:46:39)

Ja sam isto za opciju da bebece stvari perem odvojeno,tako sam i sa anjicom pa cu i sada,nekad na 60 nekad na 90,zavisi,pa malo prosusim u susilicu i na peglanje.... ni ja ispocetka nisam koristila omeksivac,prvu godinu....tako cemo i sada i uvijek koristim ariel mada kazy da treba promjeniti,mozda cu sada mijenjati kad stigne bebac ;)

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (30.8.2015 15:49:13)

Gdje ste zene [sm=smiley36.gif] stigo Cola [sm=smiley1.gif]
Mi danas relaksirajuce. Sami nas troje (mm, Nora i ja). malo smo se duze izlezavali, pajkili. Cura slusa ko velika, pajki, kaki, siki i sve u krug. vec joj stolica poprima zlatno zutu boju (to vas sad ne zanima ali zanimace vas)
Uspjela sam i da sredim malo kucu, prasinu, mm ce kasnije jos da usise, ja imam da opeglam ves od cura.E da...evo gledam drugi film danas, mm i Nora pajke
Ako niste gledali A little chaos toplo preporucujem (ovaj prvi me bacio u depresiju, pretuzan, malo i hormoni proradili pa sam plakala, njega ne preporucujem mislim da se zove one day)

E sad malo o temi, ja ves od cura perem skupa na 40 sa tecnim persilom i cikovim omeksivacem. bijelo otkuhavam. Mada su i ovi bodiji sto imam kvalitetni i boje postojane pa ih otkuham sa vremena na vrijeme.
Sto se tice vitamina pila ih cijelu trudnocu i pijem i dalje, vjerovatno cu uzeti jos 2-3 kutije zbog dojenja a uzimam i maticnu mlijec svako jutro (tako sam i sa Leonom) vjerujem da mi ona stvarno poboljsava kvalitet mlijeka

Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sljedeća stranica >   >>