Airyfairy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (1.9.2015 16:22:21)
|
Heee zene! Evo mene, nadam se da me nista bacile u zaborav [sm=smiley36.gif] Porodila sam se u srijedu,26.08. u 12:30h, porod koji bih svakome pozeljela. Sve je bilo ekspresno, samo manje stresno nego sa trecim. Ovaj put sam na vrijeme stigla u bolnicu:) na prijemu bila otvorena 6cm, dok su izmjerili pritisak jednoj teti ispred mene, ja se malo prosetala hodnikom, disala lagane bolove, onda mjerenje pritiska, otkucaji srca i u pripremnu salu na krevetu me odvukli, nisam vise mogla da hodam. U pripremnu me uvezli ja 9 cm tvorena, trceci su me odgurale u salu, vremena nije bilo ni za sta. Porodila se u svojoj odjeci, potpuno prirodno, bez epiziotomije, njihovih "pomagala"... rodila se mala cupava gaavica! mamina ruza mirisna[sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif] Plakala sam kao ni sa jednim, najljepsi osjecaj na svijetu dozivjeh i cetvrti put, a svaki put kao da je prvi! Milo moje medeno... Stavila mi je na prsa, dok smo jos bile povezane pupcanom vrpcom, tako mila i smirena,nije plakala samo se skupila uz mene. Doktoricaje brse, ona otvara okice, sva mirna i bespomocna...a ja placeeeem, ne mogu protiv suza. Neka je neizmjerna hvala Allahu, onome Koji stvara ova medena bica! Sada se mazimo, mirisemo, brace i seka samo oblijecu oko mirisnog smotuljka [sm=duda.gif][sm=duda.gif] ltm i meni su hormoni podivljali, svaka sitnica me rasplace [sm=smiley19.gif] Trudnicama zelim skolsku trudnocu, uzivajte u svakom pokretu bebija! Ovima sto iscekuju svoje smotuljke zelim i ljepse porode nego moj[sm=nosecka.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] i to poneada toliko da ni sama ne znam kako pocne, nekada samo pogledam ovu djecicu i [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
|
|
|
|