LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (27.8.2015 18:13:54)
|
Helou zene [sm=smiley1.gif] ja danas lijepo otipkala veliki post i to sa mobitela i naravno otisaaaaaooooo u nepovrat [sm=hudicek1.gif] Mi smo danas samo zensko drustvo [sm=smiley36.gif]. Mm otisao ganjati papirologiju, meni da zatvori bolovanje, pa u nasu opstinu, pa u opstinu centar gdje smo mi rodjeni vjencani... porodiljsko mi ide sutra otvoriti u Skerlicevu jer se nas dom zdravlja renovira [sm=smiley36.gif]. Za bebu mu rekose ne mogu biti papiri za mjesec dana, samim tim necu moci ni porodiljsku naknradu zaganjati, niti mozemo djetetu zdravstvenu. koji je ovo sad idiotizam majko draga. E da, ni on ne moze dobiti uzeti onih 5 dana placeno od firme dok dijete ne bude prijavljeno [sm=smiley36.gif] ma cirkus. Mada kontam i bolje da uzme kasnije, malena ce vec biti velika, mozda bude jos lijepih i finih dana pa da izadjemo i u setnju. Vakcinu cemo otici sa mjesec daprimimo, svakako mi drugarica rekla ne moramo imati zdravstvenu jer znaju da su procedure uzas. E sad sto se tice naseg tima, sve super fercera [sm=smiley1.gif] malena ima ritam ko i seka joj, siki na svako 2 i po-3 sata odspava pofino, nekad i preskoci koju siku jer popije obje i onda duze pajki, kaki, malo progleda, snimi nas sve i komira se. Nas cetvero smo pravi uigrani tim navece, nema potrebe da sveki ili mama ostaju, mm svakako radi drugu pa je prijepodne i navece kuci. Mama moja dosla danas ranije, jer je on isao ganjati papire. On kad je sve zavrsio dosao sa sveki, ostavio papire spremio se i na posao. Moja mama je maloprije otisla sveki ce biti dok on ne dodje s posla. Mada je L stvarno divna, slusa, sve razumije... rose pade mi na pamet da si pisala kako je bolje na GAK-u nego u OBS-u, i vjeruj mi da je nebo i zemlja u odnosu na prvi put. samo zeno, ja da sam morala na GAK ja ne bih stigla ni u kom slucaju [sm=smiley36.gif] em bila spica, em ja haman u autu se porodila... kontam da bi se Nora rodila negdje oko zetre rodila, eventualno bi stigla u krug bolnice [sm=smiley36.gif] Ja imam mali problem koji se pojavio poslije poroda. Meni je od napona i stiskanja da beba ne izadje u nevakat, doslo do pucanja kapilara i naravno pojavili se hemoroidi. Kako ja bas plaho nemam iskustva s tim s cim ono rekoste da je najbolje tretirati. Jel ima neka dobra kremica nesto...? Nisam tacno upratila ko je sve bio na kontrolama (cini mi se Ummuhamza i jos neko) vidim da su vam bebice mashala napredne i da je sve ok i cestitam na urednim kontrolama svima [sm=bravo.gif] ziel ja sam jednom pisala tebi u najboljoj namjeri, i rose, nas dvije smo istih stavova. jako je tesko sa strane govoriti sta i kako. evo imam dvije cure, nadam se samo da ce biti pametnei mudre na mamu i da nece dati na sebe...sem toga ima ona narodna: nisu one repe bez korjena, imaju svoju mamu i tatu i vrata su im uvijek otvorena da se vrate. draga zelim ti od sveg srca pameti i razuma, snage i dobre volje da to sve prevazidjes sto je najbolje moguce po tebe i tvoju bebu. najpreca si prvo sebi onda svom djetetu i onda svima drugima. kad to shvatis zivot ce ti biti jednostavniji. i bez suza i ocajavanja...vjeruj mi, nema toga sto zena ne moze da izgura i prezivi. svako ti dobro od srca zelim! vi ostale imate veliki zagrljalj i pusu od mene...necete se vi mene jos odavde kotarisati [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|