RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:40:49)

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Kod mene je šećer 4,1 a željezo mi je van trudnoće bilo 30, sad mi je oko 18.. mislim to je super,ali je opalo drama..

Pa obrati paznju, za neko vrijeme opet da provjeris da ne bi naglo padalo pa da ode ispod granice...
A sta cemo kad nam ove bebe kradu zeljezo [sm=hudicek1.gif][sm=duda.gif] [sm=smiley1.gif]

Rose pa moze i tako preko hljeba , kako ko voli , meni ovako sladje [sm=smiley36.gif]

Pa trebam sad,ako Bog da, opet nalaze vaditi, pa ćemo vidjet.. Čitala sam neki dan da je konjsko meso dobro jesti u trudnoći, baš zbog željeza.. ja nisam nikad jela, a nemam gdje ni kupiti halal konjsko meso, a kupila bih baš..
Ti ušla u 7. ,ma shaa Allah, približava nam se i taj novembar [sm=smiley1.gif]

Uhh draga dobra si , ja ne bih mogla od konja meso, sta ja znam... navikla sam na govedje i piletinu i taman [sm=smiley36.gif]
YAH i ja usla u 7. a bebac kao da slavi , udara citav dan [sm=bravo.gif]

Pa nisam ni ja nikad, možda bi me malo grizla savjest što jedem konja , i vjerovatno nikad ni jednom konju više ne bih mogla pogledati u oči [sm=smiley36.gif]ali mogla bih pojesti ako nije ružno..
I mene moj , samo što se smiri, ova mama nešto pojede i probudi ga i šta će [sm=smiley36.gif] joj jedva čekam ,in shaa Allah .. kad mi budemo ovako po ctg-u hodale i pisale [sm=smiley36.gif] dal' nam se LTM porodila u međuvremenu [sm=smiley1.gif]

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:42:23)

IZVORNA PORUKA: škorpija

Meni je dr. predložio neke vitamine new life, ne znam koliko su i nije me briga, uez ću najjeftinije, iskreno smatram da su to gluposti i pljačka nas farmaceutska industrija,

A mozda ce ti opasti zeljezo u drugom i trecem trimestru ako ne budes pila, sta znas.... Ja nisam redovno pila pa mi je zeljezo palo na 10 a uvijek imala oko 20, eh onda sam uvela malo redovnije, na rafalne savjete zena s RR [sm=smiley36.gif] ponekad samo zaboravim popiti, i uvela Ferrolin C kesice pa danas ce mi biti nalazi gotovi, da vidim jel zeljezo sta poraslo ili se snizilo...

meni je željezo 6 čitav život, i ne može ga podići ni tenk da progutam [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:46:01)

Kod mene je šećer 4,1 a željezo mi je van trudnoće bilo 30, sad mi je oko 18.. mislim to je super,ali je opalo drama..

Pa obrati paznju, za neko vrijeme opet da provjeris da ne bi naglo padalo pa da ode ispod granice...
A sta cemo kad nam ove bebe kradu zeljezo [sm=hudicek1.gif][sm=duda.gif] [sm=smiley1.gif]

Rose pa moze i tako preko hljeba , kako ko voli , meni ovako sladje [sm=smiley36.gif]

Pa trebam sad,ako Bog da, opet nalaze vaditi, pa ćemo vidjet.. Čitala sam neki dan da je konjsko meso dobro jesti u trudnoći, baš zbog željeza.. ja nisam nikad jela, a nemam gdje ni kupiti halal konjsko meso, a kupila bih baš..
Ti ušla u 7. ,ma shaa Allah, približava nam se i taj novembar [sm=smiley1.gif]

Uhh draga dobra si , ja ne bih mogla od konja meso, sta ja znam... navikla sam na govedje i piletinu i taman [sm=smiley36.gif]
YAH i ja usla u 7. a bebac kao da slavi , udara citav dan [sm=bravo.gif]

Pa nisam ni ja nikad, možda bi me malo grizla savjest što jedem konja , i vjerovatno nikad ni jednom konju više ne bih mogla pogledati u oči [sm=smiley36.gif]ali mogla bih pojesti ako nije ružno..
I mene moj , samo što se smiri, ova mama nešto pojede i probudi ga i šta će [sm=smiley36.gif] joj jedva čekam ,in shaa Allah .. kad mi budemo ovako po ctg-u hodale i pisale [sm=smiley36.gif] dal'' nam se LTM porodila u međuvremenu [sm=smiley1.gif]

Hehehe aBd i to ce brzo doci, taj period kad se budemo ganjale po CTG-u i po cekaonicama, ja bih radije to izbjegla [sm=smiley36.gif] ne volim guzvu ali eto ono sto se mora valja izdrzati... nezz ustvari ni kako to ide na UKC Tz, kad bude vrijeme vidjecmeo...

LTM se ne javlja, otisla po curicu da je vidi dok nije zaglavila na porodjajnom

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:46:20)

I mojoj tetki, nema šta ne jede, željezo joj ne mrda.. 6 je maksimum.. cijedi sokove, kuha neke ŽELJEZNE stvari, ali ništa .. meni opet bilo visoko, a ništa mu ne radim.. možda zato što sam iz Zenice, pa od željezare [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:48:39)

I mojoj tetki, nema šta ne jede, željezo joj ne mrda.. 6 je maksimum.. cijedi sokove, kuha neke ŽELJEZNE stvari, ali ništa .. meni opet bilo visoko, a ništa mu ne radim.. možda zato što sam iz Zenice, pa od željezare [sm=smiley36.gif]

Hahaha sto me nasmija za Zeljezaru [sm=smiley36.gif] Mogla bih se i ja doseliti tamo kod vas [sm=smiley36.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:49:47)

Hahaha sto me nasmija za Zeljezaru [sm=smiley36.gif] Mogla bih se i ja doseliti tamo kod vas [sm=smiley36.gif]

Hahhah, nisam više u Zenici, udala se u Sarajevo, i vidiš da mi je i željezo opalo [sm=smiley36.gif] A ti Ziel ako se ne mozes preseliti u Zenicu,probaj makar preko vikenda da odes,da se ''banjas'' u zenickom zraku [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:49:54)

Dobar dan. Danas kasnim sprijavljivanjem. Isla malenoj po nalaze pa nekakve poslice obavljala sad rucak pravim

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Ja samo da se javim, jos uvijek 2u1 [sm=smiley36.gif] ali izgleda ne zadugo [sm=smiley1.gif]
Pregledao me Miseljic, otvorena 3-4 prsta (napisao 3 ali kaze subjektivno i vise [sm=smiley36.gif]), ctg uredan tj reaktivan, prednjaci glavica, plodova voda mlijecna... sutra ujutru u pola 10 na drugi sprat da se javim, ako se ne porodim u medjuvremenu [sm=smiley36.gif]

Boga mi svaka cast mm on je meni predvidio subotu i Nakasa u dezuri [sm=bravo.gif]

Ja dosla kuci samo da se presvucem, pripremila stvari za izlazak iz bolnice (da ne objasnjavam mm kao prosli put), presvukla se, stavila ulozak, odoh hititi kod mojih da dijete vidim, nisam je vidjela 8 dana, pa ako se porodim u medjuvremenu nema veze [sm=smiley36.gif]
Javim vam se u toku dana ako ne bude ko u pjesmi nemam ti kad, nemam kad, nemam kad [sm=smiley36.gif]

Ja sam juce krenula da napisem zasto ne odes da vidis malenu i da je ne dovodis jer ako bude kako je tm predvidio opet ce ona kod tvojih. Ali sam odustala jer mi je bilo malo bezz da se mijesam. Sretno mila da prodje ko i prosli [sm=bravo.gif]

Airyfairy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 15:13:06)

he zeMske, evo i mene! ne stigoh juce da se javim, kad danas imam sta da vidim[sm=bravo.gif]

ltm, kad udjem prvo ganjam tvoje postove, jer su nam termini ublizu i ganjam onu tvoju pozitivnu energiju! hehe

da bude ako Bog da brzi nego prvi, da to rijesis caskom i sa lahkocom, najmanje bolan, brz i sretan porod! ne znam sta vise pozeljeti[sm=smiley31.gif] da se brzo vratis sa malenim smotuljkom, svojoj malenoj i u onu kucu koju si mislim uglajncala kao apoteku, sto bi narod reko [sm=smiley36.gif]

kad vidjeh i mene neki zmarci prodjose, ako mi LTM rijesi to danas, ja sam sljedeca [sm=smiley13.gif] a mene jos uvijek trema drma, sinoc mi neka lagana probadanja u ledjima, pomislih da nije slucajno to to, ma heeeej tresla sam se ko nikada... ne znam si pomoci. jedva se dozvah, umivala se hladnom vodom, rashladjivala dok se beba nije pocela vrtiti i dala mi znak da ipak nije jos doslo vrijeme[sm=smiley13.gif]

rose, tebe imam negdje u podsvjesti, kako si ti to caskom rijesila. Samo jedan dan te nije bilo i eto te sada opet sa nama [sm=smiley1.gif]

uhhh... raspisah se ja..

ostalim gegalicama zelim najljepse trenutke sa njihovim pupanama[sm=nosecka.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 15:37:48)

ja samo da se javnem jos sam 2u1 [sm=smiley1.gif]
hvala vam na ovim divnim zeljama, super ste!!! tako ste me nasmijale sa nekim postovima
pokusala malo odspavati ali dijete me nije vidjelo 8 dana samo sto mi po glavi ne skace. a ko mi je kriv sto sam sjelila do pola 2 [sm=smiley36.gif]
maloprije mm zove, da vidi kako sam i kaze nemoj jos nisam usisao a i tebi ostao ves nisi skinula jutros sa zice (jer smo prespali u pola 7 smo se jedva nadigli) [sm=smiley36.gif]
reko nista ti ne brini, sve po planu i programu, pokupis nas kod mojih idemo kuci, veceras kod komsinice na sjelo, sutra polaze drzavni za doktoricu...ujutru mi Nakasu u smjenu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
moja djeca cekaju izgleda Nakasa da udje u smjenu da ih porod, tacno bi im mogao kum biti [sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 16:13:28)

zene drage ja tek sad uspjeh se konektovat. Nisam imala interneta.
Bila sam na kontroli jutros. Bebi ima tri kg[sm=smiley36.gif] sve je super. napredujemo. Kaze prof, moze ona nama vani za sedmicu pa eto a ja ni ulozaka nemam[sm=smiley36.gif]

odoh sad citat, sta ste pisale.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 18:49:40)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

zene drage ja tek sad uspjeh se konektovat. Nisam imala interneta.
Bila sam na kontroli jutros. Bebi ima tri kg[sm=smiley36.gif] sve je super. napredujemo. Kaze prof, moze ona nama vani za sedmicu pa eto a ja ni ulozaka nemam[sm=smiley36.gif]

odoh sad citat, sta ste pisale.

[sm=bravo.gif] 3 kg taman prava beba, tacno moze odmah izaci [sm=smiley36.gif]
ja jedva cekam utorak da vidim dal moja ima makar 1 kg [sm=smiley36.gif]

A ima dosta novih trudnica, 3-4 dok ih sad nadjes da upises [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 19:32:12)

ja samo da se javnem jos sam 2u1 [sm=smiley1.gif]
hvala vam na ovim divnim zeljama, super ste!!! tako ste me nasmijale sa nekim postovima
pokusala malo odspavati ali dijete me nije vidjelo 8 dana samo sto mi po glavi ne skace. a ko mi je kriv sto sam sjelila do pola 2 [sm=smiley36.gif]
maloprije mm zove, da vidi kako sam i kaze nemoj jos nisam usisao a i tebi ostao ves nisi skinula jutros sa zice (jer smo prespali u pola 7 smo se jedva nadigli) [sm=smiley36.gif]
reko nista ti ne brini, sve po planu i programu, pokupis nas kod mojih idemo kuci, veceras kod komsinice na sjelo, sutra polaze drzavni za doktoricu...ujutru mi Nakasu u smjenu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
moja djeca cekaju izgleda Nakasa da udje u smjenu da ih porod, tacno bi im mogao kum biti [sm=smiley36.gif]

Pametne. Bar da ih lijep doktor porodi [sm=smiley36.gif] Ne znam kakav je ovaj novi, ali ono sve stari doktori [sm=smiley36.gif]Osim Miseljica Nakas najveci lafac na ginekologiji. On je u drzavnoj sto je MUrtezic na GAKu [sm=jezicek.gif]

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 19:36:07)

Nista vas nisam upratila ni juce ni danas, samo da je LTM otvorena.
E pa draga moja sretno [sm=smiley1.gif] brzo ces ti to odraditi i javiti nam se sa lijepim vijestima[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif]

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 19:43:39)

LTM zelim ti jako lagan porodddd i niti u jednom trenutku ne sumnjam da nece biti tako. [sm=rozacrtici.gif]
Sto se tice vitamina ja pijem orthomal natal i jedva cekam da zavrsim sa njima, ne volim onaj prasak nikako. Onda cu Prenatal od Naturala i Magnezij. Samo ne znam koji Mg? Kakva su vasa iskustva?

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 19:46:39)

pozdrav zenice, jes mi nesto danas tezak dan [sm=zmeden.gif], naka sam bezeze ali je tu moja [sm=duda.gif] da me oraspolozi jer udara svako malo, bas kao da me prodma[sm=smiley36.gif]

LMT sretno da prodje sretno i hairli [sm=bravo.gif]

Ziel pa i nije ti lose zeljezo ja evo nikako da se nakanim da napravim med i zarine sjemenke jer je to odlicno za zeljezo. Evo sada cu odmah ustati i napraviti jer i ja vadim nalaze za 15 dana.

Ej zene maloprije mi na netu izbaci neke tekstove o pohranjivanju maticnih celija (ko kada samo nesto trazim oko beba, poroda i sl.[sm=jezicek.gif]) kakvo je vase misljenje po tom pitanju, posebno me interesuje i sa vjerskog aspekta.

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 19:47:58)

IZVORNA PORUKA: Travelove

LTM zelim ti jako lagan porodddd i niti u jednom trenutku ne sumnjam da nece biti tako. [sm=rozacrtici.gif]
Sto se tice vitamina ja pijem orthomal natal i jedva cekam da zavrsim sa njima, ne volim onaj prasak nikako. Onda cu Prenatal od Naturala i Magnezij. Samo ne znam koji Mg? Kakva su vasa iskustva?

Ja pijem New Life Calvita vitamine i Mg Bioelectra

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 19:48:51)

IZVORNA PORUKA: Travelove

Ja koristim MG sumece tbl, 375 tako se zovu, i kako sam ih pocela redovno trositi trnjenja u rukama mi nema, inace su mi trnile ruke puno, stalno, i u mirnom stanju i kad nesto radim... a nemam jos grceve hvala Bogu, valjda necu ni imati...

Nur malo me zabrinilo sto je bilo 10, pa sad 9,3, lagano opada pa se moram malo oko toga pobrinuti, da ne bi dalje opadalo..

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 21:29:34)

ja sam jos 2u1, evo nas konacno svi kuci, malena ko navijena od jutros, naravno nije ni spavala popodne. mi dok smo od mojih, raspremili se, oko nje, evo je skace...cekam samo da se reset_uje [sm=smiley36.gif]
ja subjektivno dobro, sem sto mi je najvjerovatnije izletio ovaj sluzavi cep a i ne izletio kad onaj nije mogao da odoli i da ne proviri [sm=smiley36.gif]
nadam se da ce noc biti mirna i da cu je prespavati u komadu i onda aBd ujutru po planu i programu.

pcelice e vala gdje nadje Miseljica pored Stojkanovica i Spahovica [sm=smiley36.gif] mislim da se razumijemo, meni je Nakas vrh i moja ga djeca vole [sm=smiley36.gif] al Miseljic ne ostavi dojam lafca na mene sem da je morao da cacka [sm=smiley36.gif]

salim se. ja preumorna, dinamican dan skroz, a i ja slomljena. e da, ja pricam o spavacici i govorim mami ne trknuh do amka jer sam pozurila da dijete vidim kad ona vadi istu narandzastu u kojoj sam se porodila i prvi put [sm=smiley36.gif] rekoh zivota ti koliko si ih to nakupovala.
sutra ujutru aBd prvo malenu vodimo kod sveki pa cemo mm i ja skupa na 2. sprat [sm=smiley1.gif] mozda vam se ne stignem javiti ali bicete blagovremeno obavjestene [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 21:44:44)

mene je i taj sluzavi chep i bolni pregledi masili ovaj put mada je bilo nake sluzi danima...definitivno preporucujem gak ...sad imam iskustva iz obje bolnice,,,jest malo gnjavaza oko pregleda i cekanja..al vec kad udjes na neko od odjeljenja...ko masina rade [sm=smiley1.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 21:53:28)

Rose o kod mene je bilo sluzi i nekog sekreta pojacanog par dana pred porod
IZVORNA PORUKA: rose

mene je i taj sluzavi chep i bolni pregledi masili ovaj put mada je bilo nake sluzi danima...definitivno preporucujem gak ...sad imam iskustva iz obje bolnice,,,jest malo gnjavaza oko pregleda i cekanja..al vec kad udjes na neko od odjeljenja...ko masina rade [sm=smiley1.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 21:55:24)

LTM sretno mila,da sve prodje kako treba brzo i lako

Sto se tice doktora mogu proci Stojakovic,Spahovic i Nakas [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ostali su stari [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 22:46:11)

ja sam jos 2u1, evo nas konacno svi kuci, malena ko navijena od jutros, naravno nije ni spavala popodne. mi dok smo od mojih, raspremili se, oko nje, evo je skace...cekam samo da se reset_uje [sm=smiley36.gif]
ja subjektivno dobro, sem sto mi je najvjerovatnije izletio ovaj sluzavi cep a i ne izletio kad onaj nije mogao da odoli i da ne proviri [sm=smiley36.gif]
nadam se da ce noc biti mirna i da cu je prespavati u komadu i onda aBd ujutru po planu i programu.

pcelice e vala gdje nadje Miseljica pored Stojkanovica i Spahovica [sm=smiley36.gif] mislim da se razumijemo, meni je Nakas vrh i moja ga djeca vole [sm=smiley36.gif] al Miseljic ne ostavi dojam lafca na mene sem da je morao da cacka [sm=smiley36.gif]

salim se. ja preumorna, dinamican dan skroz, a i ja slomljena. e da, ja pricam o spavacici i govorim mami ne trknuh do amka jer sam pozurila da dijete vidim kad ona vadi istu narandzastu u kojoj sam se porodila i prvi put [sm=smiley36.gif] rekoh zivota ti koliko si ih to nakupovala.
sutra ujutru aBd prvo malenu vodimo kod sveki pa cemo mm i ja skupa na 2. sprat [sm=smiley1.gif] mozda vam se ne stignem javiti ali bicete blagovremeno obavjestene [sm=smiley1.gif]

Nisam mislila da je Miseljic lafac. Nego spada u grupu mladjih doktora. Ovi ostali blizi penziji [sm=smiley36.gif] ali eto zaboravih da sad imaju Spahovic i ovaj drugi Stojakovic jel? Ali meni je Nakas lafac. Ne zbog fizickog izgleda nego zbog njegovog pristupa pacijenticama

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (22.8.2015 6:37:25)

Dobro jutro drage moje. Jeste li se naspavale? Ja sam budna od pet sati. Morala u vc i vise nisam mogla da zaspim. Malo na fejsu. Malo ns netu da mi vrijeme prodje. Sad cu kafu i caj da popijem i da palim motore. Imam gomilu posla da danas obavim plus da nas spakujem pa sutra put pod noge. Idemo se malo morati [sm=smiley1.gif]
LTM se nocas nije javljala. Valjda doceka Nakasevu smjenu. Sretno drug da sve prodje kako treba. Drzimo ti fige. Javi nam novosti [sm=bravo.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (22.8.2015 6:47:29)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Dobro jutro drage moje. Jeste li se naspavale? Ja sam budna od pet sati. Morala u vc i vise nisam mogla da zaspim. Malo na fejsu. Malo ns netu da mi vrijeme prodje. Sad cu kafu i caj da popijem i da palim motore. Imam gomilu posla da danas obavim plus da nas spakujem pa sutra put pod noge. Idemo se malo morati [sm=smiley1.gif]
LTM se nocas nije javljala. Valjda doceka Nakasevu smjenu. Sretno drug da sve prodje kako treba. Drzimo ti fige. Javi nam novosti [sm=bravo.gif]

Jutro Pcelice, izgleda ti i ja same jutros [sm=smiley36.gif] Lijepo se provedi na moru, nemoj biti ispod 7 dana [sm=smiley36.gif] meni je bilo prelijepo ove godina na moru, ostala bi da je mm mogao i 10 dana.
Evo ispratih ga, ode na posao, ne mogu da vjerujem kako radnim danima kad ustanem hocu da crknem kad zazvoni alarm da ja idem na svoj posao a sad oci ko reflektori, uopste mi se ne spava... Ali cu 99% kasnije da odrijemam [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (22.8.2015 7:08:30)

evo mene jos 2u1 [sm=bravo.gif]ja se komirala. ustajala samo da piskim oko 1 i opet nazad u krevet. naspavala se evo me ukocena [sm=smiley36.gif]
sve ide po planu i programu, nije vodenjak jos pukao. odoh kafu da popijem i da doruckujem ne mogu gladna na gostovanje.
javim vam se cim bude nekih konkretnih vijesti al ne ocekujte prije pola 11-11 nista jer dok sredim po kuci, dok mi do sveki pa nazad u bolnicu... dabogda da bas u pola 10 budem na odjeljenju

Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sljedeća stranica >   >>