RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 12:07:37)

IZVORNA PORUKA: škorpija

Meni je dr. predložio neke vitamine new life, ne znam koliko su i nije me briga, uez ću najjeftinije, iskreno smatram da su to gluposti i pljačka nas farmaceutska industrija,

ja pijem najskuplje [sm=smiley36.gif] yeljeyo u 25-oj sedmici bilo 23 [sm=smiley36.gif]

nego MAM jesu tebi poslije poroda dali feroglobin da pijes?

Banancica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 12:15:55)

Koliko imaju zeljeza u sebi ove imaju 17,7 mg

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 12:19:13)

IZVORNA PORUKA: škorpija

Meni je dr. predložio neke vitamine new life, ne znam koliko su i nije me briga, uez ću najjeftinije, iskreno smatram da su to gluposti i pljačka nas farmaceutska industrija,

A mozda ce ti opasti zeljezo u drugom i trecem trimestru ako ne budes pila, sta znas.... Ja nisam redovno pila pa mi je zeljezo palo na 10 a uvijek imala oko 20, eh onda sam uvela malo redovnije, na rafalne savjete zena s RR [sm=smiley36.gif] ponekad samo zaboravim popiti, i uvela Ferrolin C kesice pa danas ce mi biti nalazi gotovi, da vidim jel zeljezo sta poraslo ili se snizilo...

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 12:26:00)

Zene moze se zeljezo uz vitamine i popravit ishranom vjerujte mi,samo malo organizacije i volje [sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 12:34:24)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Zene moze se zeljezo uz vitamine i popravit ishranom vjerujte mi,samo malo organizacije i volje [sm=smiley1.gif]

A draga ko ce stalno jesti pekmez , zelenu salatu i tome slicno, dosadi [sm=smiley36.gif] I ja sam ZA na prirodnoj bazi da se to odrzava ali kad se ne moze samo jesti ono sto ima zeljeza, ma u 2 mjeseca mi padne na pamet da jedem pekmez npr, iako imam 2 tegle... nesto mi se ne trazi...

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 12:38:42)

IZVORNA PORUKA: ziel

A draga ko ce stalno jesti pekmez , zelenu salatu i tome slicno, dosadi [sm=smiley36.gif] I ja sam ZA na prirodnoj bazi da se to odrzava ali kad se ne moze samo jesti ono sto ima zeljeza, ma u 2 mjeseca mi padne na pamet da jedem pekmez npr, iako imam 2 tegle... nesto mi se ne trazi...

Jedi suhe sljive,marelice,grozdjice,onako usput u saku pa grickaj,bademe isto,ja recimo nisam jela spinat iako je najzdraviji jezim se od pomisli spinata,al sam pravila sebi sok od mrkve,jabuke i cvekle pa pila ,iako ni cveklu ne mogu smisliti al mrkva i jabuka ubiju onaj miris pa se moze popiti

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 12:41:05)

Jedi suhe sljive,marelice,grozdjice,onako usput u saku pa grickaj,bademe isto,ja recimo nisam jela spinat iako je najzdraviji jezim se od pomisli spinata,al sam pravila sebi sok od mrkve,jabuke i cvekle pa pila ,iako ni cveklu ne mogu smisliti al mrkva i jabuka ubiju onaj miris pa se moze popiti

Ooo pogotovo cvekla [sm=bad.gif] moze to ostalo proci, kao sto kazes usput, ma aBd sad cu i ja uzeti malo bolovanja iduci mjesec, ovako na poslu ne mogu da se zdravo hranim... vjeruj samo mi se konzervirana hrana vrti u krug i tijesto iz pekare... ubi me to...

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 12:44:52)

Ooo pogotovo cvekla [sm=bad.gif] moze to ostalo proci, kao sto kazes usput, ma aBd sad cu i ja uzeti malo bolovanja iduci mjesec, ovako na poslu ne mogu da se zdravo hranim... vjeruj samo mi se konzervirana hrana vrti u krug i tijesto iz pekare... ubi me to...

A vjerujem ti,malo teze ide kad se radi,al poslusaj me te grickalice nisu skupe,jesu bademi al neces sad kilu kupovat[sm=smiley36.gif],al eto mozda ti i nije nisko zeljezo,al bolje i da jedes nego da pijes onu totemu za zeljezo,cula sam da je grozno je piti

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 12:45:41)

IZVORNA PORUKA: Elastigirl

Zamolila bih trudnice iz Sa za kratku uputu kako da se prijavim za skolu za trudnice, ja sam u DZ Ilidza?

Bas sam laik :)

Hej draga, ja idem ovdje u Vojničko polje, tu pripadam.. A valjda kako je vrijeme godišnjih odmora, a i negdje se renoviraju ti DZ , dolaze nam žene i iz drugih općina.. pa bi vjerovatno onda i ti ovdje trebala, provjeri.. Ako bi, onda samo trebaš doći u utorak u pola 5.. Sad nas je stvarno previše, pa još uvijek ne radimo vježbe, jer nemamo prostora, ali sestra je rekla da će zvati centralu,da joj kažu šta da radi, pa možda do narednog utorka nađu neko rješenje i budemo radile vježbice [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 12:47:16)

znate li da je spinat cistac zemljista tj skuplja otrove iz zemlje i onda mi to jedemo...najvise zeljeza ima cimet [sm=smiley1.gif]

Banancica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 12:50:06)

Koji pekmez je u pitanju..a sto se tice cimeta kako ga koristiti osim u kolacu ?

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 12:51:33)

IZVORNA PORUKA: Banancica

Koji pekmez je u pitanju..a sto se tice cimeta kako ga koristiti osim u kolacu ?

meni je super na sutliji...a inace mi je to ko obrok...a moye i caj al ne ynam koliko se gubi kuhanjem

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:01:54)

IZVORNA PORUKA: rose

meni je super na sutliji...a inace mi je to ko obrok...a moye i caj al ne ynam koliko se gubi kuhanjem

Dobro je u čašu mlake vode pomješati kašikicu cimeta i kašikicu meda.. ja sam pokušala,ali ja ne podnosim cimet,pa poslje tog nisam čitav dan mogla zalogaja u usta staviti , tako da planiram taj recept da iskoristim kad se porodim , da skinem kile [sm=smiley36.gif] šalim se, naravno..

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:02:54)

Kiseli pekmez je kod mene od jabuka...

Banancica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:07:25)

E super hvala..nekako nemam obicaj onako uzeti kasicicu, pa probat cu..tako i med moze stojati danima jednostavno zaboravim

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:10:06)

E super hvala..nekako nemam obicaj onako uzeti kasicicu, pa probat cu..tako i med moze stojati danima jednostavno zaboravim

Ni ja ne uzimam na kasikicu [sm=smiley36.gif] nego na seljacki nacin naspem u tanjir , pospem vrhnjem za kuhanje i umacem kao u stara vremena [sm=jezicek.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:10:50)

IZVORNA PORUKA: rose

Cimet i pita od jabuka..mljac

Kako malena?jel'' jos imas one bolove?

Banancica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:12:45)

Ehhh ja to radim samo ako imam domace mlijeko pa kajmak skinem..mm bas bi sad mogla[sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:13:09)

Kod mene gotov nalaz:
Secer 4,2
Zeljezo 9,3

Zadnji put kad sam radila prije 2 mj.bilo zeljezo 10, znaci opada pomalo, moram nesto poduzeti,
svakodnevno taj pekmez jesti i bademe, pa valjda ce biti dobro...

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:13:49)

IZVORNA PORUKA: Elastigirl

Ltm draga, sretno da bude. da sve prodje u najboljem redu aBd.

Zamolila bih trudnice iz Sa za kratku uputu kako da se prijavim za skolu za trudnice, ja sam u DZ Ilidza?

Bas sam laik :)

Ne moras se nigdje prijavljivati. Samo odes u vrijeme kad su vjezbe u mjesto koje ti odgovara. Ja sam u prosloj trudnoci usla u Skerlicevu jer mi tu bilo na ruku

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:15:32)

Ni ja ne uzimam na kasikicu [sm=smiley36.gif] nego na seljacki nacin naspem u tanjir , pospem vrhnjem za kuhanje i umacem kao u stara vremena [sm=jezicek.gif]

meni bi bilo muka od te kombinacije [sm=smiley11.gif] inace pekme, dZem, marmelada kod mene idu na hljeb ali prko putera [sm=smiley1.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:16:26)

Kod mene gotov nalaz:
Secer 4,2
Zeljezo 9,3

Zadnji put kad sam radila prije 2 mj.bilo zeljezo 10, znaci opada pomalo, moram nesto poduzeti,
svakodnevno taj pekmez jesti i bademe, pa valjda ce biti dobro...

Kod mene je šećer 4,1 a željezo mi je van trudnoće bilo 30, sad mi je oko 18.. mislim to je super,ali je opalo drama..

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:19:51)

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Kod mene je šećer 4,1 a željezo mi je van trudnoće bilo 30, sad mi je oko 18.. mislim to je super,ali je opalo drama..

Pa obrati paznju, za neko vrijeme opet da provjeris da ne bi naglo padalo pa da ode ispod granice...
A sta cemo kad nam ove bebe kradu zeljezo [sm=hudicek1.gif][sm=duda.gif] [sm=smiley1.gif]

Rose pa moze i tako preko hljeba , kako ko voli , meni ovako sladje [sm=smiley36.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:26:37)

Pa obrati paznju, za neko vrijeme opet da provjeris da ne bi naglo padalo pa da ode ispod granice...
A sta cemo kad nam ove bebe kradu zeljezo [sm=hudicek1.gif][sm=duda.gif] [sm=smiley1.gif]

Rose pa moze i tako preko hljeba , kako ko voli , meni ovako sladje [sm=smiley36.gif]

Pa trebam sad,ako Bog da, opet nalaze vaditi, pa ćemo vidjet.. Čitala sam neki dan da je konjsko meso dobro jesti u trudnoći, baš zbog željeza.. ja nisam nikad jela, a nemam gdje ni kupiti halal konjsko meso, a kupila bih baš..
Ti ušla u 7. ,ma shaa Allah, približava nam se i taj novembar [sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (21.8.2015 13:34:01)

Pa trebam sad,ako Bog da, opet nalaze vaditi, pa ćemo vidjet.. Čitala sam neki dan da je konjsko meso dobro jesti u trudnoći, baš zbog željeza.. ja nisam nikad jela, a nemam gdje ni kupiti halal konjsko meso, a kupila bih baš..
Ti ušla u 7. ,ma shaa Allah, približava nam se i taj novembar [sm=smiley1.gif]

Uhh draga dobra si , ja ne bih mogla od konja meso, sta ja znam... navikla sam na govedje i piletinu i taman [sm=smiley36.gif]
YAH i ja usla u 7. a bebac kao da slavi , udara citav dan [sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>