RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 16:41:59)

IZVORNA PORUKA: Leptiri

IZVORNA PORUKA: rose

mislil sam da ces i i u sa pa reko u njn stan jer ne znam da li imas ili ne [sm=smiley36.gif] i njoj sam isto govorila.... [sm=smiley36.gif]

Eh ja cu u Zenicu, nek i oni nesto rade [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] a do januara naci cu valjda neki smjestaj tamo[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Mene i onako kace Bozici [sm=smiley36.gif] od Bozica do Bozica [sm=smiley36.gif]rece mi Zejna da se nadamo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]a mm se zaledio, kaze uh valjda ce biti doktora [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].
Ja se zezam sa njim da nisam ni prva ni posljednja koja se porodila u kuci, a on odmah izadje iz sobe [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ja sam se poslije nove godine porodila, vjeruj mi bolja situacija sa doktorima nego sad kad su godisnji...sad je horor, em sestre po godisnjim, em doktori, svi predpostavljam uzmu minimum po 3 hefte godisnjeg i onda bas belaj.
zato mi i jest guzva na ovom ctgu i pregledima, sto nema ni doktora ni sestara a puno trudnica...pa uleti stalno neko mimo reda...
ja bas s njom danas pricam i spominjemo stan i marijin dvor...ona moze sabirni centar da otvori da vas sve iskuplja u stanu...mozete u spavacicama na ctg i nazad [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 16:44:41)

nisam se pohvalila, jutros pila kafu sa druigaricom, pa otisla sa carobno na kafu kasnije mi prijateljica salje poruku, dosla iz njemacke ali nece dugo biti pa da nas vidi, i dogovorimo se veceras oko pola 9 druzenje, kod nas kuci sabirni centar [sm=smiley36.gif]
a ona mi sretna, kad sam bila trudna sa L dosla par dana prije toga i sjelili do neka doba, ja se 2 dana poslije porodila [sm=smiley36.gif] i maloprije joj saljem poruku reko ti meni sretna, ja nakon sijela sa tobom odem da se porodim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Leptiri -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 16:46:15)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

mislil sam da ces i i u sa pa reko u njn stan jer ne znam da li imas ili ne [sm=smiley36.gif] i njoj sam isto govorila.... [sm=smiley36.gif]

Eh ja cu u Zenicu, nek i oni nesto rade [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] a do januara naci cu valjda neki smjestaj tamo[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Mene i onako kace Bozici [sm=smiley36.gif] od Bozica do Bozica [sm=smiley36.gif]rece mi Zejna da se nadamo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]a mm se zaledio, kaze uh valjda ce biti doktora [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].
Ja se zezam sa njim da nisam ni prva ni posljednja koja se porodila u kuci, a on odmah izadje iz sobe [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ja sam se poslije nove godine porodila, vjeruj mi bolja situacija sa doktorima nego sad kad su godisnji...sad je horor, em sestre po godisnjim, em doktori, svi predpostavljam uzmu minimum po 3 hefte godisnjeg i onda bas belaj.
zato mi i jest guzva na ovom ctgu i pregledima, sto nema ni doktora ni sestara a puno trudnica...pa uleti stalno neko mimo reda...
ja bas s njom danas pricam i spominjemo stan i marijin dvor...ona moze sabirni centar da otvori da vas sve iskuplja u stanu...mozete u spavacicama na ctg i nazad [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Da mm procita ovo za dr kamen bi mu sa srca pao.[sm=smiley36.gif]
Ja jos nisam dosla do toga da o tome mislim, vise mi je briga sto mi Carobnica ulazi u deveti a ja idem na more [sm=smiley36.gif],kaze mm pa Boga ti sta ces joj ti [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]ne konta on to, ko musko[sm=smiley36.gif]
Tako da eto sve se nadam da ce ceza ipak doci na moj rodjendan tj.na njen termin pa da rahat budem tih par dana dok sam na moru[sm=smiley36.gif]
A sto se tice stana, vec nas vidim, okruglice[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]po stanu hodamo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]i jedna po jedna ide na pregled[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 17:05:00)

Umorih se [sm=smiley36.gif] napravila rucak,rucali poredala sudje u masinu,sada napravila puding i vocnu salatu i sjela.veliki se igraju a tata i beba spavaju.
Bolio ga je jutros stomacic bas puno prvi put bas mi ga bilo zao.

Mene nesto glava boli,od kada sam se porodila bas cesto.

E odo ssada ubaciti ves u susilicu da mi se susi a trebala bi i peglati vidjecu hocu li sada ili sutra

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 17:08:13)

LTM zeno ti stvarno ne mirujes,ali neka ima da se porodis ekspresno [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Leptir mila ti si na pola puta vjeruj mi brzo ce to proci i drzaces svoje zlato u rukama.

Ja sada kad sam se porodila bila sam bas preemotivna nesto sam kontala kad su mi donjeli moju srecu,maloprije bio u stomaku a sada meni u rukama i onda odvalila plakati[sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 17:10:10)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Da mm procita ovo za dr kamen bi mu sa srca pao.[sm=smiley36.gif]
Ja jos nisam dosla do toga da o tome mislim, vise mi je briga sto mi Carobnica ulazi u deveti a ja idem na more [sm=smiley36.gif],kaze mm pa Boga ti sta ces joj ti [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]ne konta on to, ko musko[sm=smiley36.gif]
Tako da eto sve se nadam da ce ceza ipak doci na moj rodjendan tj.na njen termin pa da rahat budem tih par dana dok sam na moru[sm=smiley36.gif]
A sto se tice stana, vec nas vidim, okruglice[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]po stanu hodamo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]i jedna po jedna ide na pregled[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Meni u glavi slika hausa gdje se ne zna ko pije a ko placa [sm=smiley36.gif]Stalno nesto trazimo jer smo zaboravile gdje smo ostavile. Kasnimo na ctg, ispijamo kafe.Ali bio bi to pozitivni haos [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 17:23:28)

IZVORNA PORUKA: Travelove

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

Hvala drage[sm=nosecka.gif] na dobrodoslici.
Ziel, da i ja sam DZ Tz, bas sam se juce prijavila za skolicu, pa da olaksam sebi na porodu :-).
Da li neka od vas ima spisak sta je potrebno za bolnicu? A i za bebaca, tih prvih dana. Kada udjem u 7, voljela bih to polako poceti spremati. [sm=smiley1.gif]

I od mene dobrodoslica....i menu je nermin u nov.samo 15ako Bog da.[sm=duda.gif] i ja cu od septembra u skolicu u DZTuzla pa eto vjerovatno cemo se druziti...Kod koje si ti doktorice i kod koga si se prijavila meni su rekli da se mogu prijaviti kad budem isla 28 na kontrolu...

Ja privatno vodim trudnocu, a ne razumijem ovo za prijavljivanje?

Pa koliko sam ja tebe shvatila ti si se jucer prijavila za skolu za trudnice koja pocinje u sep u Domu zdravlja Tuzla,zato pitam kod koga si se prijavila da znam jer i ja se trebam prijaviti sad kad budem krajem mjeseca imala kontrolu....[sm=smiley1.gif]

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 17:30:24)

IZVORNA PORUKA: Lovely

Pozdrav, drage žene! Evo da se i ja upišem na temi, iako [sm=duda.gif] stiže kraj septembra/početak oktobra.
Da li ima ženica iz Tuzle, ja ću se poroditi na UKC Tuzla, pa me zanima kojeg doktora preporučuju (kojeg ne) i ako mogu da podijele svoja iskustva sa doktorima gore. Trudnoću mi vodi dr. Amela Adžajlic i ne znam koga će mi preporučiti na Gradini, znate li sa kojim ljekarima gore sarađuje?!
Hvala vaaaam :)

Pozdrav i dobro dosla i ja sam iz TZ i takodje mi Adjajlicka vodi trudnocu u Domu zdravlja....cula sam da ona nikog ne preporucuje i ne salje doktorima na UKC kao sto radi drugi dr koji su medjusobno uvezani....ako se sta nije promjenilo....A sto se tice poroda ja sam cula da je boljevimati sestru nego doktoricu jer sestra odradi najveci dio a doktor tu samo ako sta krene po zlu...
Pa sad neznam ni ja jos kako cu sts cu....

Leptiri -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 17:37:47)

IZVORNA PORUKA: maksi

Leptir mila ti si na pola puta vjeruj mi brzo ce to proci i drzaces svoje zlato u rukama.

Ja sada kad sam se porodila bila sam bas preemotivna nesto sam kontala kad su mi donjeli moju srecu,maloprije bio u stomaku a sada meni u rukama i onda odvalila plakati[sm=smiley36.gif]

Uhh...meni to draga bas sporo prolazi...doduse najsporije onih prvih 12 sedmica...cini mi se nikad proci...sad vec inekako prodje dan. A sto se tice emocija...to ti vjerujem...mada ja ne znam plakati ako je bilo ko tu...tako da cu se isplakati negdje nasamo 100% a pred drugima cu da budem cool[sm=smiley1.gif]

Pcelice mene od trudnoce prati simptom zaboravljanja...bojim se da ne zaboravim koji ce me dr poroditi[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] vec mi je dr rekla koga ima u planu al da me ubijes ja ne znam ni prvo slovo imena, o prezimenu da ne govorim[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Sreca pa je rekla da cemo o tome na sl kontroli...pa cu naglasiti muzu da zapamti dobro sta je dr rekla[sm=smiley36.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 17:38:24)

ali te babica nemoze poslati na CR. iz mog iskustava bolje je imati dr, jer ako platis dr on je cjeli porod tu, ako ne platis dodje samo da pogleda posteljicu i da te sasije. A ako ga pocastis, svo vrijeme je uz tebe

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 17:47:32)

Zene ove iz Tz, nacula sam za dr.Asima Musica da se brine citavo vrijeme o svojim pacijenticama,citav period i dok su bolovi i pripreme i sam porod...ali da se nagradi [sm=wink.gif]

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 17:55:55)

Pa mozda jest bolje imati doktora al kod moje drugarice slucaj bio da je dogovorila s dr i kad je dosla na porod on nije bio tad u smjeni....ma joj neznam ni ja sama sad mi nekako joa daleko o tom mislit necu da se opterecujem....zalosno je to da ga za njegov posao moras jos dodatno placati a odabrao je jedno od najljepsih zanimanja da pomaze donijet na svijet novi zivot.....bas zalosno..
Najvise bih voljela da mi sve bude s hajrom da mi niko ne zatreba ....al eto sta je tu je vidjet cemo [sm=smiley13.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 18:10:48)

IZVORNA PORUKA: maksi

Uhh...meni to draga bas sporo prolazi...doduse najsporije onih prvih 12 sedmica...cini mi se nikad proci...sad vec inekako prodje dan. A sto se tice emocija...to ti vjerujem...mada ja ne znam plakati ako je bilo ko tu...tako da cu se isplakati negdje nasamo 100% a pred drugima cu da budem cool[sm=smiley1.gif]

Pcelice mene od trudnoce prati simptom zaboravljanja...bojim se da ne zaboravim koji ce me dr poroditi[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] vec mi je dr rekla koga ima u planu al da me ubijes ja ne znam ni prvo slovo imena, o prezimenu da ne govorim[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Sreca pa je rekla da cemo o tome na sl kontroli...pa cu naglasiti muzu da zapamti dobro sta je dr rekla[sm=smiley36.gif]

I sama sam takva [sm=smiley36.gif] Prve dvije jedini simptomi su bili izostanak mjesecnice i stomak koji je kasnije rastao. Sad em mucnine prva cetiri mjeseca, detektor mirisa u nosu. Iz kuce sam mogla namirisati sta mi komsinica kuha za rucak. Crveno meso ne jedem od kako sam ostala trudna. Poslije imam mucnine i tezinu u stomaku. Sad se ne smijem ni najesti. Obrok mi se sastoji bukvalno od par zalogaja pa nakon sat vremena opet par zalogaja jerme onda kiselina ubi. Ustajem po nekoliko puta u noci u vc. Pijem kesu vitamina magnezij zeljezo cajeva.Boli me s lijeve strane prepona i stidna kost i udara u nogu pa ako sjedim polahko ustajem i dok se rastimam treba mi pet minuta [sm=smiley36.gif] Elem raspadam se, alli se jos ne dam [sm=smiley36.gif]Dnevno prevalim i do pet kilometara pjeske [sm=smiley36.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 18:11:02)

ziel svi dr koji uzimaju pare budu svo vrijeme sa pacijenticom, cak je posjecuju sve dok ne izadje iz bolnice, jer ipak ti placas njegovu dodatnu paznju i vjeruj mi svi hoce pare. A ako ga unaprijed pocastis doce on bez obzira sto mu nije smijena. Sa mnom je bila zena koju je dr Fatusic (nacelnik klinike) porodio u 23h. Tako da nebrinite, ako platite dolaze oni odma.
A imate i opciju kad dodjete gore nek muz pozove dr na hodnik, rado oni izadju i dadne kovertu.

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 18:16:50)

IZVORNA PORUKA: lala88

ziel svi dr koji uzimaju pare budu svo vrijeme sa pacijenticom, cak je posjecuju sve dok ne izadje iz bolnice, jer ipak ti placas njegovu dodatnu paznju i vjeruj mi svi hoce pare. A ako ga unaprijed pocastis doce on bez obzira sto mu nije smijena. Sa mnom je bila zena koju je dr Fatusic (nacelnik klinike) porodio u 23h. Tako da nebrinite, ako platite dolaze oni odma.
A imate i opciju kad dodjete gore nek muz pozove dr na hodnik, rado oni izadju i dadne kovertu.

Boze sacuvaj [sm=smiley13.gif] Pa sta je s onim trudnicama koje nemaju da plate? Nek se pate? Svaki dan se sve vise razocaram u nase zdravstvo [sm=smiley13.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 18:18:38)

pcelice one se bas napate, na CR ih salju kad dodje u pitanje njihiv ili bebin zivot, a prirodne zavrse sa po 15 konaca. Pa ti onda bude sve jasno, osim ako si sretnica pa se lahko porodis.

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 18:22:58)

IZVORNA PORUKA: lala88

pcelice one se bas napate, na CR ih salju kad dodje u pitanje njihiv ili bebin zivot, a prirodne zavrse sa po 15 konaca. Pa ti onda bude sve jasno, osim ako si sretnica pa se lahko porodis.

I onda nam kazu da smo drzava staraca. Kako zene da radjaju kad dozive strasne traume na porodu. Mimo onoga da nam je sve za djecu nenormalno skupo. I da nas uzimaju lopatom. Jos moras gledati da imas da das doktoru da bi on radio svoj posao [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]To je isto ko da odes u prodavnicukupis namirnice i kasirki platis da ti otkuca i naplati robu. Pa dokle vise [sm=hudicek1.gif]

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 19:10:11)

Drage žene, imam pitanje, koje su najjeftinije vitaminske tablete za trudnice

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 19:25:04)

IZVORNA PORUKA: škorpija

Drage žene, imam pitanje, koje su najjeftinije vitaminske tablete za trudnice

Nezz koje su najjeftinije, ali eto ja placam PRENATAL 19,90 KM u Tz...

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 19:39:23)

Jeste se raspisale [sm=smiley36.gif]. Neka, neka...
Vidim dosta novih clanica. Dobro dosle,,drage nase.

Ja dodjoh kuci tek u 6. Evo me ko prebijena macka [sm=smiley36.gif]. Mala nam zaspa u autu i jos uvijek spava. Bice veselo veceras. Uradili briseve, curica i ja [sm=bravo.gif]. Uplatili vrtic i odosmo do tete da nam da potvrdu o izmirenim obavezama i naravno, po baksuzluku, fali im jedna uplata [sm=hudicek1.gif]. A, znam da sam.sve redovno placala [sm=hudicek1.gif]. Uglavnom, nadjem tu uplatnicu kuci, pa moram sutra opet do njih nositi..zbog njihove greske..je4 svaki mjesec njima ostavim jednu i sebi..da se upucas [sm=hudicek1.gif].
Trazila maloj abc carape sa nekim detaljim i nisam nasla. Reko da je spremna za rodjendan. Sta znam kad cu se poroditi.moram jos pogledati u konzumu jer na pijacama i fisu nema. E, kome treba bodi bez rukava da znate da ima u fisu za 2,90 KM. Moze se uzeti za sljedecu godinu. Isplati se.

Eee, i pala je nova frizura. Obavih i to [sm=bravo.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 20:02:17)

lako je tebi nisi jos pred porod [sm=smiley36.gif] mozes svasta nesto da obavis [sm=smiley1.gif] ja se evo prijavljujem jos sam 2u1 [sm=smiley1.gif]

[sm=bravo.gif] za briseve. mislim da carapa ima u konzumu ovom nasem na socijalnom [sm=smiley1.gif] a u lindexu je snizenje pa ne znam jel ti usput provjeri mozda i oni imaju nesto sto ti treba.

ja sam zavrsila sa masinom, oprala i jastuke iz dnevnog boravka [sm=smiley36.gif], mislim da nemam vise nista za prati [sm=smiley36.gif]
cekamo drustvo da nam dodje, pa sijelo laganini, sutra aBd ujutru ranim na ctg. pa se nadam da cu to brzo zavrsiti onda cu do amka pa konacno da vidim malenu. tj dovodimo je kuci. konacno [sm=smiley1.gif] bas je pusta i turobna kuca bez nje, i nas dvoje se povlacimo po kaucu ko dva slunta. sreca pa nam se najavilo ovo drustvo, tacno za pobudaliti...

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 21:06:12)

bas mi je grozno ovo o kad citam postove o kupovini dr...evo ja se u 5 godin porodila u 2 bolnice u Sa...ni jednom nisam dala ni marke....mozda bi me ubrzali u prvom porodu da sam dala...al nisam smatrala ispravnim i babica je sve odradila..a u drugom nije bilo ni blizu slicnih razmisljanja..osoblje na GAK-u profesionalno ljubazno samo tako...od tete sto cisti do dr. [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 21:14:16)

nama danas dosla patronazna...neka sto mjenja nasu koja je u ovom podrucju te po njenom savjetu okupasmo bebu...par kapi plivasepta naa rukavicu,voda pa malo istrljali i onda saprali...malo i kosicu...sutra aBd cemo to sve odraditi malo spretnije ...primjetih da nam ne rece nista za siroki povoj....maxi jel stavljate siroki?

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 21:36:22)

Hvala drage[sm=nosecka.gif] na dobrodoslici.
Ziel, da i ja sam DZ Tz, bas sam se juce prijavila za skolicu, pa da olaksam sebi na porodu :-).
Da li neka od vas ima spisak sta je potrebno za bolnicu? A i za bebaca, tih prvih dana. Kada udjem u 7, voljela bih to polako poceti spremati. [sm=smiley1.gif]

I od mene dobrodoslica....i menu je nermin u nov.samo 15ako Bog da.[sm=duda.gif] i ja cu od septembra u skolicu u DZTuzla pa eto vjerovatno cemo se druziti...Kod koje si ti doktorice i kod koga si se prijavila meni su rekli da se mogu prijaviti kad budem isla 28 na kontrolu...

Ja privatno vodim trudnocu, a ne razumijem ovo za prijavljivanje?

Pa koliko sam ja tebe shvatila ti si se jucer prijavila za skolu za trudnice koja pocinje u sep u Domu zdravlja Tuzla,zato pitam kod koga si se prijavila da znam jer i ja se trebam prijaviti sad kad budem krajem mjeseca imala kontrolu....[sm=smiley1.gif]

035 368 411 je broj na koji sam izvrsila prijavu, mada ce te oni dalje saltati po lokalima, cin mi se da je lokal 175

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 21:41:04)

Uglavnom ja znam za obicaj da se pocasti doktorica, babica, i teta koja oblaci bebu na izlasku, a za ovu unaprijed i ne znam bas.
Znam za slucaj da je placeno i dogovoreno unaprijed i jos se doktor nije zadesio u smjeni, a naknadno nije dolazio, jos se mama bas namucila, tako da....nikad se ne zna.
Necu da razmisljam jos i o tome, imam jos vremena.

Vi ste zene pravo vrijedne i aktivne, svaka cast [sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>