RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 12:27:32)

IZVORNA PORUKA: maksi

Rose cestitam na lakom porodu.

E draga te kontrakcije skupljanja materi ne bole poslije prvog poroda a poslije svakog sledeceg bole sve vise mene susada bukvalno rasturale bile jace nego porodjajne,pila sam brufen

Sto me utjesi [sm=smiley36.gif] Ima da puhcem po kuci [sm=smiley36.gif] Kako momak slusa li? Jesu li braca ljubomorna? KOd mene AJla nekad spomene bebu ali Atija udavi. Jutros doruckujemo ona samo meni trpa kaze da nahrani brata.Kad ona bebi bude dala komad pite da se najede [sm=smiley36.gif]

Novim clanicama zelim dobrodoslicu. Ugodnu lahku i skolsku trudnocu. Porod ko kod rose i maksi. Onaj brzopotezni [sm=bravo.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 12:35:05)

ovo za dr jeste tragicno i zalosno, ali za tvoje i bebino dobro je bolje da nadjes dr. Meni je carski rez radila dr Latifagic, a na CR me poslala DR Serak nakon razgovora sa mm, jer su 17h pokusavali prirodno, ali se ja nisam mogla otvoriti. Dr koja mi je radila CR me nikad nije obisla iako sam 7 dana bila gore.

Leptiri -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 12:35:32)

evo i mene[sm=smiley36.gif]
Prvo da Rose cestitam na lahkom porodu i na princezici[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]tako mi je drago da imamo i ovakav primjer poroda.
Novim clanicama zelim dobrodoslicu[sm=smiley1.gif]koliko vidim nisam vise posljednja na spisku[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]taman sam pomislila da cu sama sa sobom pricati pred porod[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Ltm tebi puno srece vidim jos si 2u1, i divno je to sto si tako opustena, ne ocekujem nista drugacije nego kao kod Rose lagan i brz porod[sm=bravo.gif]
Moja mrvica i ja smo danas punih 20nedelja[sm=bravo.gif]tacno na pola puta[sm=bravo.gif].

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 12:41:14)

Stvarno sramota...Nemam rijeci, i iskreno se jezim od tih koverti, a opet ako se "mora" ... sta cemo.

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 12:57:23)

Momak je dobar masala,a braca nekada ga neizmjerno vole i sve bi ok njega a nekada im ide na zivce[sm=smiley36.gif]. Ovaj najstariji je vise ljubomoran od mladjeg ma sve su to faze
IZVORNA PORUKA: *pcelica*

IZVORNA PORUKA: maksi

Rose cestitam na lakom porodu.

E draga te kontrakcije skupljanja materi ne bole poslije prvog poroda a poslije svakog sledeceg bole sve vise mene susada bukvalno rasturale bile jace nego porodjajne,pila sam brufen

Sto me utjesi [sm=smiley36.gif] Ima da puhcem po kuci [sm=smiley36.gif] Kako momak slusa li? Jesu li braca ljubomorna? KOd mene AJla nekad spomene bebu ali Atija udavi. Jutros doruckujemo ona samo meni trpa kaze da nahrani brata.Kad ona bebi bude dala komad pite da se najede [sm=smiley36.gif]

Novim clanicama zelim dobrodoslicu. Ugodnu lahku i skolsku trudnocu. Porod ko kod rose i maksi. Onaj brzopotezni [sm=bravo.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 13:22:35)

Kod mene sad za sad Ajla jesuzdrzana. Nit je odusevljena niti se jos uvijek zali. Dok Atija ubi. nJen brat. Nista nece pojesti dok ne podijeli s Ajlom i sa mnom [sm=smiley36.gif] Jutros je mm rasplakao jer joj je rekao da bebi nece nistakupiti. Kaonismo njoj jer je naslijedila od sestre nece sad ni bebi. To su krokodilske suze bile. Jedva je smirili [sm=smiley36.gif] Valjda se nece promijeniti kad beba dodje [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 14:11:28)

Kod mene sad za sad Ajla jesuzdrzana. Nit je odusevljena niti se jos uvijek zali. Dok Atija ubi. nJen brat. Nista nece pojesti dok ne podijeli s Ajlom i sa mnom [sm=smiley36.gif] Jutros je mm rasplakao jer joj je rekao da bebi nece nistakupiti. Kaonismo njoj jer je naslijedila od sestre nece sad ni bebi. To su krokodilske suze bile. Jedva je smirili [sm=smiley36.gif] Valjda se nece promijeniti kad beba dodje [sm=smiley36.gif]

Hej lutke male...bas je simpaticna, voli bracu iako ga jos nije vidjela hehe... a mozda ta srednja djeca i nisu ljubomorna ili razmazena, bar tako kazu filmovi [sm=smiley36.gif]

araj -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 14:29:14)

zelim dobrodoslicu novim clanicama [sm=bravo.gif] ja sam jutros na komisiji bila i aBd 31.8 trebam da legnem u bolnicu a 1.9. ce mi raditi cr. Bas me panika uhvatila :)

Banancica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 14:40:53)

Pozdrav veliki za sve[sm=nosecka.gif]Evo jos jednog starog -novog kolaca ,ako nas primate u drustvo:-)neke davne 2008-09 sam svskodnevno tipkala..druga trudnoca ocekujemo [sm=modricrtici.gif] 23 oktobra..nadamo se finom druzenju

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 14:47:25)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: Travelove

LTM hvala na spisku, pa cemo korigovati u odnosu na sta smijemo, a sta ne [sm=smiley1.gif]
Mi polako pocinjemo da spremamo sobicu,namjestaj, krecenje zavjese, pokusati cemo za pocetak bebija smjestiti u sobicu, a ako ne bude islo, krevetac ima tockice pa cemo ga dovuci u spavacu sa nama [sm=duda.gif]

A ne znam bas kad si to spomenula, spavanje u drugoj sobi, ti ces spavati u spavacoj a beba u drugoj sobi...

Kako to funkcionise? Jel neko tako radio od ovih zena koje imaju djecu vec, LTM , Rose, Ninuska , Pcelica?
Bas me zanima....

Ja planiram u spavacu i to bas mi je krevet postavljen da gleda u krevetic tako da cim dignem glavu vidjecu sta je s bebom a i cucu je odmah ako je budna... a imam i sobu praznu do nase spavace koja ce biti djecija malo kasnije... Ne znam ni kad kasnije, kad djeca mogu sama spavati ali eto u planu je [sm=smiley36.gif]

mi smo svi zajedno...s tim sto je velika cura trenutno u dnevnoj s nanom [sm=smiley36.gif]

i mi cemo svi biti na gomili [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
vjerovartno ce biti nekog saltanja ali u principu bicemo svi skupa [sm=smiley1.gif] ma soba je i onako da se prespava a i mala je razlika tako da fercerace to ja sam ubjedjena

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 14:49:53)

ja se vratila sa kafe [sm=smiley36.gif] nasla se sa carobno jutro oko 12 i zasjele i raspricale se, bas smo uzivale.
ja obavila sve kafe koje sam trebala, upoznala sve koje sam planirala sad mogu rahat da se porodim [sm=smiley36.gif]

uletila u kucu, pustila samo masinu vesa, sad cu da odmaram dok mm ne dodje s posla da rucamo, mozda cemo veceras negdje (ako mi se bude dalo) poprilicno se umorih, te po kuci, te jedna kafa, druga kafa [sm=smiley36.gif] tezak ovaj trudnicki zivot

vidim ima jos novih clanica, dobrodoslicu od srca zelim.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 14:52:40)

IZVORNA PORUKA: araj

zelim dobrodoslicu novim clanicama [sm=bravo.gif] ja sam jutros na komisiji bila i aBd 31.8 trebam da legnem u bolnicu a 1.9. ce mi raditi cr. Bas me panika uhvatila :)

ma polako draga, bice to sve ok, samo bez panike. bice to sve aBd kako treba. [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 14:57:46)

IZVORNA PORUKA: Leptiri

Prvo da Rose cestitam na lahkom porodu i na princezici[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]tako mi je drago da imamo i ovakav primjer poroda.
Novim clanicama zelim dobrodoslicu[sm=smiley1.gif]koliko vidim nisam vise posljednja na spisku[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]taman sam pomislila da cu sama sa sobom pricati pred porod[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Ltm tebi puno srece vidim jos si 2u1, i divno je to sto si tako opustena, ne ocekujem nista drugacije nego kao kod Rose lagan i brz porod[sm=bravo.gif]
Moja mrvica i ja smo danas punih 20nedelja[sm=bravo.gif]tacno na pola puta[sm=bravo.gif].

e hvala hvala [sm=smiley1.gif]
ja eto osvanula 2u1 [sm=smiley36.gif] sad ne mogu puno unaprijed planirati nego dan po dan, samo javim ujutru s kim sam se dogovorila jos sam 2u1 i pijem kafe onda
ma ja sam opustena da opustenija ne mogu, sa prvim sam bila opustena, a sa drugim sam katastrofa [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] tek juce konstatovah da nemam nijedan grudnjak za dojenje [sm=smiley36.gif] mozak isto na pasi [sm=smiley1.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 15:24:36)

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11863434_1338280109519042_6819102021541357932_n.jpg?oh=ab1d8096d3fe703b2e660b80e5ae8259&oe=568244A9

Ovo mi je sestra postavila na zid fb. Kaze da sei ona osjecako ovaj djecak kad mene uhvate moji hormoni [sm=sad.gif][sm=sad.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 15:51:44)

Pcelice, kako pročitah ovo gore za tvoju malu,odmah se ovog sjetih https://www.youtube.com/watch?v=84DLT4yRcy4 [sm=smiley36.gif] Baš je lijepo kad se djeca vole.. [sm=smiley1.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 15:55:23)

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Pcelice, kako pročitah ovo gore za tvoju malu,odmah se ovog sjetih https://www.youtube.com/watch?v=84DLT4yRcy4 [sm=smiley36.gif] Baš je lijepo kad se djeca vole.. [sm=smiley1.gif]

Ovako ce i kod mene biti. Ona uziva u maloj djeci da ih cuva i igra se s njima. Vec je sad pripremila one muzicke igracke plisane za bebu. Prestala piti mlijeko iz flasice da je moze dati bebi. Ma cirkus s njom [sm=smiley36.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 15:59:32)

A dušaaa [sm=smiley36.gif] Baš volim tu neiskvarenu djecu, dobrice

Leptiri -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 15:59:43)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

ja eto osvanula 2u1 [sm=smiley36.gif] sad ne mogu puno unaprijed planirati nego dan po dan, samo javim ujutru s kim sam se dogovorila jos sam 2u1 i pijem kafe onda
ma ja sam opustena da opustenija ne mogu, sa prvim sam bila opustena, a sa drugim sam katastrofa [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] tek juce konstatovah da nemam nijedan grudnjak za dojenje [sm=smiley36.gif] mozak isto na pasi [sm=smiley1.gif]

Znaci upoznala si nasu Carobnicu[sm=bravo.gif]i mi smo neki dan ispijale kafe, doduse zivimo u iztom gradu a i dugo se znamo.
Svidja mi se ta opsutenost i iskreno se nadam da cu bar 50% takava da budem[sm=smiley36.gif], al zato znam 100% ko nece[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]a to je mm[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]on vec brine sta cemo ako snijeg bude zatrpao autoput[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 16:03:17)

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Ovako ce i kod mene biti. Ona uziva u maloj djeci da ih cuva i igra se s njima. Vec je sad pripremila one muzicke igracke plisane za bebu. Prestala piti mlijeko iz flasice da je moze dati bebi. Ma cirkus s njom [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley1.gif] dusa draga, odrekla se i flasice [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 16:06:22)

Znaci upoznala si nasu Carobnicu[sm=bravo.gif]i mi smo neki dan ispijale kafe, doduse zivimo u iztom gradu a i dugo se znamo.
Svidja mi se ta opsutenost i iskreno se nadam da cu bar 50% takava da budem[sm=smiley36.gif], al zato znam 100% ko nece[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]a to je mm[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]on vec brine sta cemo ako snijeg bude zatrpao autoput[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].

dogovarale smo se mi dugo, trebale smo sve da se iskupimo u subotu, pa u pon ali tesko se organizovati u vecoj grupi kad si pred kraj trudnoce, pa i imas dijete kuci, pteglede... nas dvije se u letu dogovorile jer sam osvanula 2u1 i planiram dan za dan
i pravo mi drago sto smo se nasle, ispricale [sm=smiley1.gif] zao mi sto nisam vise forumasica upoznala, ali bice prilike kad se bebice rode [sm=smiley1.gif]

Lovely -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 16:06:39)

Pozdrav, drage žene! Evo da se i ja upišem na temi, iako [sm=duda.gif] stiže kraj septembra/početak oktobra.
Da li ima ženica iz Tuzle, ja ću se poroditi na UKC Tuzla, pa me zanima kojeg doktora preporučuju (kojeg ne) i ako mogu da podijele svoja iskustva sa doktorima gore. Trudnoću mi vodi dr. Amela Adžajlic i ne znam koga će mi preporučiti na Gradini, znate li sa kojim ljekarima gore sarađuje?!
Hvala vaaaam :)

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 16:16:46)

preselis se u stan od carobne oko termina...pretpostavljam da ti autoput treba zbpg sarajeva a ne zenice

Leptiri -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 16:26:14)

Rose zbog Zenice mi treba, a imam i ja stan [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]al se nikad nisam prijavila na njega pa zato sad nosam zelenu knjizicu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], vec zamisljam mm od Carobnice kad bi rekla eto Leptiri nama u stan, ionako smo em cesto na vezi em se vidjamo...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] nasi muzevi se zezaju na taj racun stalno. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ko na fazon sta ce to biti vi se ne dopisujete[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 16:28:19)

mislil sam da ces i i u sa pa reko u njn stan jer ne znam da li imas ili ne [sm=smiley36.gif] i njoj sam isto govorila.... [sm=smiley36.gif]

Leptiri -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (20.8.2015 16:31:10)

IZVORNA PORUKA: rose

mislil sam da ces i i u sa pa reko u njn stan jer ne znam da li imas ili ne [sm=smiley36.gif] i njoj sam isto govorila.... [sm=smiley36.gif]

Eh ja cu u Zenicu, nek i oni nesto rade [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] a do januara naci cu valjda neki smjestaj tamo[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Mene i onako kace Bozici [sm=smiley36.gif] od Bozica do Bozica [sm=smiley36.gif]rece mi Zejna da se nadamo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]a mm se zaledio, kaze uh valjda ce biti doktora [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].
Ja se zezam sa njim da nisam ni prva ni posljednja koja se porodila u kuci, a on odmah izadje iz sobe [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>