mojbebac
|
IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: LieToMe nadjoh spisak sa junske teme (jao kad je to bilo ), opet sam dopunila u letu neke stvari evo ja iskopah spisak za bolnicu sta sam sve nosila (malo sam sad na brzinu dopunila), dopunice me i ove iskusnije trudnice (rose, maksi, anita, ninuska...) ako sam sta ispustila (cini mi se da sam i ja ubacivala jos nesto onako u letu) uglavnom evo spiska Zdravstvena dokumentacija: -novčanik (za svaki slučaj) - lična karta - zdravstvena knjižica (provjeriti ovjeru) - potvrda o krvnoj grupi i Rh faktoru (ako nije upisano u zdravstvenu knjizicu) - nalaz krvi i urina (ja sam nosila i zadnje nalaze od ginekologa - kopije) -nalaz za oči (zbog dioptrije) - nalaz vaginalnog i cervikalnog brisa (sad treba i bris nosa i grla) - uputnica za porodilište iz doma zdravlja (velika A4 formata) Torba za porodilište: - sobne papuče i plastične papuče ili japanke (za tuširanje poslije poroda) - jednokratne mrežaste gaćice (min 5 komada) - mrežasti ulošci (min 3 paketa – meni bilo knap a bila sam samo 24 sata) + stavila sam libress one najvece nocne koje stavljam ispod ovih mrezastih da mi ne bi proslo na gacice i spavacicu - grudnjak za dojenje - ulošci za dojenje (ja sam kupila aventove pamucne koji se otkuhavaju, isplatnije nego jednokratni) - kućni ogrtač (ja sam se zimi porodila sad vjerovatno nece trebati) - dvije spavaćice koje se otvaraju na prednjoj strani zbog dojenja (jedna ce vjerovatno otici na porodu) - 1 veliki i 1 manji peškir - toalet papir, vlažne maramice - pribor za ličnu higijenu (česalj, ogledalo, četkica za zube, kaladont, krema, krema za bradavice) - čarape ili soknice (2 para) - dugačka pamučna majica (1-2 komada) -ja sam ponijela i donji dio pidjame za svaki slučaj + stavila sam i pidjamu na kopcanje s obzirom da sam u letu skontala da imam samo jednu spavacicu (ukoliko se ne porodim do sutra sutra kupujem spavacicu ) Ostalo: - mobitel, punjač, foto aparat - flaširana voda za piće (ja sam nosila sok od jabuke 2 po 0,5l, 2 snikersa dupla i keksice, bombone, zvake…) - plastične kese (zatrebaju za svei svasta) spisak sta za bebu treba (od opreme i kozmetike) i apoteka je kuci pa cu njega iskopati eventualno sutra nakacim _____________________________ ...od nakita je nosila jedino oči! Draga kod vas je drugacije u SA , u Tz ne daju da se unese pola od ovih stvari, npr. papuce, ogrtac, spavacicu, majicu, slatkise sto si nabrojala.... Draga moja, hvala puno za spisak...