Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 19:40:56
rose
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305
Čestitam Rose Da budete žive,zdrave i nasmijane ako Bog da
Žene jesu li na Jeszeru te njihove spavaćice kratkih rukava? I dozvoljavaju li da se nose svoje ili moraš baš njihove? Šta se još nosi? Šta sve treba za bebu?
Spavacice su do lakta,kapri ne znam kako ih ti zoves a u salu moras u njihovoj spavacici,nosis samo svoje vl.maramice,uloske i papuce koje su ti na nogama,e kad sam izasla iz sale opet sam dobila njihovu spavacicu na odjeljenju,znaci ako direktno odes u salu nemozes nista unijeti osim te higijene,a poslije ti tvoji donose stvari,a za bebu ti treba samo ono u cemu ces je iznijeti I da ne zaboravim kad ti tvoji donesu stvari obavezno nek ponesu zdravstvenu,jer nemozes izaci bez nje
a mozes je i drzati uza se ko ja...meni je u neseseru bila uz mene svo vrijeme licna i zdravstvena...na otpustu traze i uputnicu u bolnicu, veliku
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 21:24:26
UmmuHamza2305
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305
Čestitam Rose Da budete žive,zdrave i nasmijane ako Bog da
Žene jesu li na Jezeru te njihove spavaćice kratkih rukava? I dozvoljavaju li da se nose svoje ili moraš baš njihove? Šta se još nosi? Šta sve treba za bebu?
e pala si mi na pamet...dodje jedna koja nosi nikab...gore je otkrila lice imala je bijelo pokrivalo na glavi ali je hodala otkrivena lica ...za svoje doro, ipak je treba dr pogleati da li je blijeda i slicno...spavacice su onako srednje duzine rukava ali ti mozes nositi i svoju sem u sali na porodu
Hvala ti draga na informaciji :) Ja još ne znam ni gdje ću se poroditi Btw naredne sedmice idem na 4D na Jezero, pa cu se in shaa Allah raspitati za to i kakva je procedura za muza, posto mm zeli biti prisutan na porodu , ako Bog da..
< Poruku je uredio UmmuHamza2305 -- 19.8.2015 21:36:27 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 21:43:45
araj
vidim tema spavacice. Ja takodjer ne nosim spavacice, volim pidjame. U Bingu imate jako fine spavacice sa dugmadima naprijed i cijena je 12 KM kratki rukav. Ja sam uzela 2 spavacice. A grudnjak za dojinje u tiffaniju za 17 KM.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 22:35:45
aidana
Danas sam se lijepo pohvalila kako nista ne pripremam za porod, bebu i poslije ....evo uradila sam nesto, napravila sam 3 rucka i zaledila da imam po potrebi poslije poroda. Prvi put sam znala biti gladna po citav dan jer nisam stizala nista od stalnog dojenja i bebe koja place. Mm poslije sedmicu otisao na poslovni put i bila sam potpuno sama. E ovaj put cu biti pripremljena, narocito jer imam jos jedno dijete koje mora jesti pa planiram napraviti jos par jela.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 22:43:33
ninuska
dobra ideja..ako vec neces imati koga da te pripazi s kuhanjem. Ja se nadam da ce muz biti s nama 15 dana..nek nam pravi svaki dan piletinu . a mama ne vjerujem jer joj je problen uzeti godisnji u tom periodu.
Eh, da...kupila sam jami sirnicu neki dan. Samo je treba ispeci po potrebi
< Poruku je uredio ninuska -- 19.8.2015 22:44:26 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 22:46:25
ziel
IZVORNA PORUKA: aidana
Danas sam se lijepo pohvalila kako nista ne pripremam za porod, bebu i poslije ....evo uradila sam nesto, napravila sam 3 rucka i zaledila da imam po potrebi poslije poroda. Prvi put sam znala biti gladna po citav dan jer nisam stizala nista od stalnog dojenja i bebe koja place. Mm poslije sedmicu otisao na poslovni put i bila sam potpuno sama. E ovaj put cu biti pripremljena, narocito jer imam jos jedno dijete koje mora jesti pa planiram napraviti jos par jela.
Koju hranu pravis pa da mozes koristiti i kasnije? Daj i nama koju ideju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 22:48:50
aidana
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
IZVORNA PORUKA: LieToMe koja opustenost sa drugim djetetom uzas
bas tako ja sa prvim imala sve spremno u 7. mjesecu, za ne daj Boze....a sad nisam kod kuce vec 2 sedmice, sljedecu idem na more...Kad dodjem kuci, ulazim u deveti i trebala bih oprati sve i ispeglati, kupiti sve sta mi treba...valjda kontam da imam vecinu stvari, samo treba mahnuti prasinu s njih i ubaciti bebu meni je bitno da smo okrecili, oprali tepihe, dubinski oprali sve, smontirali nov namjestaj....a ostalo kad i ako stignem
A tek s trecim Nemajka. Svi su mi preci. Sve kontam imam jos fore adani lete ko ludi
Mene je sramota priznati da sam ja jutros prvi put uzela pogledati slike sa UZ i one mjere I to samo jer je ninuska napisala da cu se vratiti s mora prije ulaska u 9. mjesec. Skontam ja da nisam nikad pogledala u kojoj sam sedmici po UZ. A bolje da nisam gledala. Pise pregled sa 31+1, a kod mjera da je butna kost 34+5 Po uz su mi sve mjere 33/34 sedmica. U prvoj trudnoci sam svaki put sve prostudirala, googlala mjere, raspitivala se sad nista
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 22:49:25
ninuska
IZVORNA PORUKA: ziel
Mogu ja ..dok se ne javi aidana..pita, punjene paprike, sarma, gulas, teleci/pileci temeljac za supu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 23:06:23
aidana
IZVORNA PORUKA: ninuska
IZVORNA PORUKA: ziel
Mogu ja ..dok se ne javi aidana..pita, punjene paprike, sarma, gulas, teleci/pileci temeljac za supu
ovo sto je ninuska napisala danas sam pravila sve sa fasiranim...cufte, bolonjez i lazanje. S tim sto sam lazanje nepecene stavila u alu posudu i onda samo po potrebi ispecem. Ovo iskreno nisam jos pokusavala ali sam nasla na rr info da zene to rade pa da isprobam. A cufte i bolonjez su vec isprobani iz zamrzivaca. Imam jos i gulas vec zaledjen.
Tebi je svekrva u istoj kuci i mama ti je blizu koliko sam skontala, pa ce vjerovatno uskociti ponekad sa hranom. Moja mama ce biti u Njemackoj, iako se nesto raspituje moze li doci na par dana...i prvi put kad sam se porodila nije mogla doci. A svekrva mi radi od jutra do sutra Zena stoji u kuhinji po 10 sati, dodje kuci preumorna od nje ne mogu ocekivati nikakvu pomoc. Ona cak nema vremena ni da pricuva malca ponekad.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 7:12:00
Travelove
Pozdrav mamice drage,
Evo odlucih da se i ja pridruzim vasim razgovorima. Trenutno sam u 26. sedmici, za sad se drzimo dobro, na pocetku smo se bas namucili sa mucninama i povracanjem, ali hvala Bogu to je iza nas. Od septembra krecem u skolu za trudnice, i iskreno se nadam da ce mimto pomoci, jer zaista imam veliki strah od poroda. Mozete nas staviti na spisak, termin 28.11.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 7:19:36
ninuska
Jutro zene..ustadoh ranije da pozavrsavam poslice dok mala nije ustala. Potkuhala sam nam za lokume pa cemo ih zajedno iskruziti. Ni danas nece i vrtic. Reko'' da je odvedem briseve da izvadi pa cu i ja usput s njom.valjda bude nagodna . travelove dobro dosla. Idi obavezno na vjezbe. Bice ti lakse i prije ces se osloboditi straha aidana mislim da je sve ok . Ko da sam procitala na dr temi. Uletim tamo ponekad da se podsjetim sta me ceka . ltm gdje si jutros? Navikla sam da se tuspasis prva
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 7:35:19
ziel
IZVORNA PORUKA: Travelove
Pozdrav mamice drage,
Evo odlucih da se i ja pridruzim vasim razgovorima. Trenutno sam u 26. sedmici, za sad se drzimo dobro, na pocetku smo se bas namucili sa mucninama i povracanjem, ali hvala Bogu to je iza nas. Od septembra krecem u skolu za trudnice, i iskreno se nadam da ce mimto pomoci, jer zaista imam veliki strah od poroda. Mozete nas staviti na spisak, termin 28.11.
I ja sam jedan od ranoranilaca
Dobrodosla u klub debelih Mi smo blizu sa terminima A vidim ides u sept.u skolu za trudnice, i ja isto tako u sept., da nisi mozda i ti u D.Zdravlja Tuzla?
Evo i mene na poslu, mm dosao sinoc s posla jadnik krepo od umora, ali hajd neka ga malo nek oznoji dupe kao i ja sto oznojim dosta je sjedio kod kuce. Jutros ga samo poljubim i kazem da idem da ne ustaje, nek spava, danas opet ide u drugu. Ja sam inace ok, evo poceli oni iritirajuci pacijenti, jedna zena mi upravo stavlja knjizicu na salt_er i govori : MASHALA MASHALA JESI MI TI DOBRO , JESI SE POPRAVILA
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 7:39:08
LieToMe RR
evo mene, tu sam probudila se 2u1, dok sam ispratila mm na posao, pa malo pospremila, evo dorucak pristavila, gladna ko vuk uglavnom, sve po planu i programu
dobrodoslica novoj clanici odoh papati, cujemo se kasnije
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 7:44:01
ninuska
Aha..neka te..reko' nije valjda da je krenulo . Al znam ja da bi ti javila ziel ne upratih da ti je miz dobio posao. Super..da bude zadovoljan poslom i platom . Ne zali ga previse
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 7:46:55
Travelove
Hvala drage na dobrodoslici. Ziel, da i ja sam DZ Tz, bas sam se juce prijavila za skolicu, pa da olaksam sebi na porodu :-). Da li neka od vas ima spisak sta je potrebno za bolnicu? A i za bebaca, tih prvih dana. Kada udjem u 7, voljela bih to polako poceti spremati.