Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 16:55:58
aidana
IZVORNA PORUKA: LieToMe koja opustenost sa drugim djetetom uzas
bas tako ja sa prvim imala sve spremno u 7. mjesecu, za ne daj Boze....a sad nisam kod kuce vec 2 sedmice, sljedecu idem na more...Kad dodjem kuci, ulazim u deveti i trebala bih oprati sve i ispeglati, kupiti sve sta mi treba...valjda kontam da imam vecinu stvari, samo treba mahnuti prasinu s njih i ubaciti bebu meni je bitno da smo okrecili, oprali tepihe, dubinski oprali sve, smontirali nov namjestaj....a ostalo kad i ako stignem
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 16:59:26
aidana
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
Spavacice, znaci amko, treba i meni nesto jeftinije jer ne nosim inace. Doduse imam jednu kratki skroz ali nije ona bas za svacije Oci zamisljam kad bih nju obukla, istjerali bi me iz bolnice
ta spavacica je sigurno kombinacija gepard uzorka, cipke i perja ....velicine kaisa
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 17:03:37
aidana
IZVORNA PORUKA: blue moon
Za ostale, jeste li vidjele ovu akciju na bebi stvari sto daje bimaco 21%, ja sam nedavno u letu nesto procitala, danas odem na stranicu fakat ima finih popusta, nisam sigurna ni do kad traje al bi definitivno ovo trebalo iskoristiti.
Nisam vidjela ovu akciju, a bas gledam nedavno da su dobili ogledalo za auto koje se postavi tako da u retrovizoru vidis bebu u jajetu. To sam imala namjeru kupiti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 17:13:51
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: aidana
bas tako ja sa prvim imala sve spremno u 7. mjesecu, za ne daj Boze....a sad nisam kod kuce vec 2 sedmice, sljedecu idem na more...Kad dodjem kuci, ulazim u deveti i trebala bih oprati sve i ispeglati, kupiti sve sta mi treba...valjda kontam da imam vecinu stvari, samo treba mahnuti prasinu s njih i ubaciti bebu meni je bitno da smo okrecili, oprali tepihe, dubinski oprali sve, smontirali nov namjestaj....a ostalo kad i ako stignem
ma i meni bilo bitno da okrecimo, da za L krevet narucimo i dodje, onda otisli na more, juni jos radila. medjutim ja sam morala ubrzati zbog onog grlica a i morali smo ranije one ovcice naruciti, dosle drito iz italije mada sam sve pripremila i sredila tj vecinu pa sam valjda zato i opustenija. a i sto kazes samo prasinu skinuti sa stvari. sve imas pa si rahat. ja eto omanula jedino sa grudnjacima za dojenje al to nije belaj ni da se sad porodim.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 17:14:11
Carobno jutro
Spavacice, znaci amko, treba i meni nesto jeftinije jer ne nosim inace. Doduse imam jednu kratki skroz ali nije ona bas za svacije Oci zamisljam kad bih nju obukla, istjerali bi me iz bolnice
ta spavacica je sigurno kombinacija gepard uzorka, cipke i perja ....velicine kaisa
E taman tako, a zgodna bi bila za dojenje
U bimacu vam akcija traje do 21. Znaci do petka. I sve je snizeno, ja neki dan bila u scc. Dok sam se vrtila po radnji, odose cetvera kolica. Bas je sve snizeno. Ja nista ne kupih
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 17:21:29
LieToMe RR
Za ostale, jeste li vidjele ovu akciju na bebi stvari sto daje bimaco 21%, ja sam nedavno u letu nesto procitala, danas odem na stranicu fakat ima finih popusta, nisam sigurna ni do kad traje al bi definitivno ovo trebalo iskoristiti.
Nisam vidjela ovu akciju, a bas gledam nedavno da su dobili ogledalo za auto koje se postavi tako da u retrovizoru vidis bebu u jajetu. To sam imala namjeru kupiti.
oni su za mene polozili kad je nama u maju trebala ona ogradica za krevet da nam L ne pada. vidjeli mm i ja neku hello kitty koja bi nam odgovara. mm sa posla pravo u scc i ubjedjivao se s njima 15ak minuta prodavacice ga umalo ubijedile da je covjek izmislio, nemaju oni to u ponudi, gdje ste vidjeli blabla i mm upali wifi nadje kad one zbunjeno vidi stvarno a i drugarica mi rece da se pravo cesto desava da vecinu stvari sa weba uopste nemaju u sarajevu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 17:22:54
ziel
Zene kakva je kod vas stolica? Jeste li primjetile da mozda Mg sumece tablete cine stolic tecnom ili je kod mene ovo neka faza? Pa ima 20dana kako svaki dan pijem po jednnu Mg sumecu i svaki dan po 2-3 puta moram ici, a zadnja 3 dana crijeva nesto koce, krce na glas bas neprijatno kao da jedva rade.... ne znam sta je ovo..... a i nakon uklanjanja kondiloma krioterapijom iscjedak mi se pojacao bas iako mazem kantarionovim uljem i boli me......jesam nikakva
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 17:27:33
*nur*
IZVORNA PORUKA: ziel
Zene kakva je kod vas stolica? Jeste li primjetile da mozda Mg sumece tablete cine stolic tecnom ili je kod mene ovo neka faza? Pa ima 20dana kako svaki dan pijem po jednnu Mg sumecu i svaki dan po 2-3 puta moram ici, a zadnja 3 dana crijeva nesto koce, krce na glas bas neprijatno kao da jedva rade.... ne znam sta je ovo..... a i nakon uklanjanja kondiloma krioterapijom iscjedak mi se pojacao bas iako mazem kantarionovim uljem i boli me......jesam nikakva
Ziel i ja sam dana nakva niakva upravo zbog stolice, ali je kod mene problem obrnut. Kod mene je jako tvrda stolica, i jedva malo izadjem. Jutros sam cak primjetila malo i krvi pri kraj stolica, opet su mi popucali kapilari vjerovatno, a jos sam se morala napinjati da bi izasla i to malo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 17:29:07
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: LieToMe
oni su za mene polozili kad je nama u maju trebala ona ogradica za krevet da nam L ne pada. vidjeli mm i ja neku hello kitty koja bi nam odgovara. mm sa posla pravo u scc i ubjedjivao se s njima 15ak minuta prodavacice ga umalo ubijedile da je covjek izmislio, nemaju oni to u ponudi, gdje ste vidjeli blabla i mm upali wifi nadje kad one zbunjeno vidi stvarno a i drugarica mi rece da se pravo cesto desava da vecinu stvari sa weba uopste nemaju u sarajevu
Sta god sam trazila, nije bilo. Odgovor prodavacice je bio, to ima u nasoj radnji u mepasu u mostaru. Izivcirale me bas.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 17:32:23
ziel
Nur ...A sigurno je to gore i velika sansa da se pojave hemoroidi kod tvrde stolice...bar se ne bojim.da cu njih dobiti hehh. Ali mi je i ovo cudno.sto ovako cesto moram ici...a skontala sam da je pocelo kad sam pocela redovno.piti Mg sumece svaki dan.... pa da li je to od njih ili slucajnost ne znam
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 17:36:15
LieToMe RR
Sta god sam trazila, nije bilo. Odgovor prodavacice je bio, to ima u nasoj radnji u mepasu u mostaru. Izivcirale me bas.
tako su i mm rekle, kaze ako ima na webu onda ima u mostaru pa ne pada nam na pamet da idem u mostar maksuz zbog toga ja sam njih tad prekrizila, drzim se baby centra unatoc ovcici. kontam to im je jedini kiks u ove 3 godine, desava se svakome a zavoljecemo se ovcica i ja vec
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 17:38:05
ninuska
Hello zene..kupila sam.spavacicu na ciglanama na pijaci, cijelih 15 KM . Imaju otvori sa dvije strane za dvije sike . Gore sam uzela i grudnjak za dojenje, 5 KM. Spavacicu mi se nije isplatilo uzimati skuplju jer ih inace ne nosim. Bilo je i jeftinijih 10-12 KM sa cvijetnim dezenom. Ali meni ova bi ljepsa
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 18:15:56
*pcelica*
A tek s trecim Nemajka. Svi su mi preci. Sve kontam imam jos fore adani lete ko ludi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 18:27:59
LieToMe RR
i meni se pravo svidja slikacu ja ujutru ovu svoju iz kofera (ili nekad kasnije) pa postavim i ona je do 20 KM ova mi je slatka pravo, a svako sam planirala ako se ne porodim do subote, imamo familijarno okupljanje kod sveki pa cu sa mm svakako na pijacu po grudnjake za dojenje i usput vidim i spavacicu maloprije se mm zeza kaze svi cemo biti u subotu na ciglanama, tebi ponesemo kofer, rucamo, prohodamo i odes da se porodis, Nakas ti je u smjeni svakako
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 19:15:02
rose
pozz zene, hvala na cestitkama i lijepim zeljama. Mi smo kuci, sisavac je naucila da se zakaci na sik. mlijeko tek nadolazi al se ona puno ne zali....eno je pajki uz upaljenu televiziju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 19:23:24
ninuska
Akcija traje do 21 augusta. I kad sam vidjela da mi je sjedalica snizena za skoro 50 KM doslo mi da placem. A mjesecima cekala snizenje i nije ga bilo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 19:26:56
ninuska
Nemaju..mala im je radnja pa ne moze stati. Recimo, baby phone imaju samo jednu vrstu i to brevi, a na netu ih ima. Bas glupo. A ako hoces mozes naruciti, ali u tom slucaju placas postarinu. Mi i sjedalicu kad smo uzimali nisam mogla birati boju..bila samo crna.i muz uzme
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 19:32:40
ninuska
ninuska moj topli savjet kad krenes na ctg da dobro poranis jer je tolika guzva, ova jedna trudnica danas prica kaze juce je do pola 3 bila. u 12 tek doktori sisli a ona nije bas bila medju prvima. Ja sam jutros dosla pravo rano, oko 7:25, jer mm ovu heftu radi od pola 8. Tako da sam bila prva, i opet nisam prije pola 11 zavrsila
jaoooo koja guzva a ja nemam gdje sa djetetom...kad se ono javlja na ctg, od 38 sedmice? Moram smisliti sta cu s njim.
Ne znam sta je to tako...prije 4 godine nije bilo..koliko me sjecanje sluzi..ma samo nek me ne cackaju dole
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 19:34:31
rose
IZVORNA PORUKA: ninuska
Ja cu u vojnu bolnicu, a ne znam kako je na jezeru . Tj ne znam sta se smije unijeti. Ma ne nosim ni ja. Ali eto.prakticne su kad se tek porodis. Uzmes one sa otvorom za s... ili da imaju par dugmica...zbog dojenja.. Kod mene pidzame su helanke i tunika preko. Takve kupujem. Najbolje mi nekako
evo friska info....znaci ja sam juce dosla na kontrolu gdje je dr utvrdio da sam 4-5 cm otvorena i zadrzao me...btw imozda ima veze s ovim kostima jher mne bole od pocetka pa ni ne skontas kad se otvaras...nazovem muza da dodje s posla i ode mi kuci po stvari koje sam ja spakovala u kofer...u koferu odvojila samo jdnu kesu s uloscima, papucama i jos nekim sitnicama koje cu snjiejti u salu a sve ostalo u koferu...od nekih 16-17 se vrtila se po patologiji u svojoj spavacici...segacila se s curama i otvarala a nisam ni skontala oko 21.00 dodje dr a u medjuvremenu me jos jednom gledao i kaze 5-6 cm...i kaze hajde dole na porodjajno...odrade klistir koji jedba do wc-a zadrzah, dadise mi svoju spavacicu da sidjem u radjaonu a moj kofer ostane na patologiji, s imenom...dole sisla ...na ctg bneko vrijeme nako neki bolovi mali...prokinuse vodenjak...dobijem 3 ekstremno jake kontrakcije koje nisam mogla predidat vec sam uhkala i moja crnkica se rodila u 21.53 min ..a koliko skontah porodila me dr. divanovic, supruga d. divanovca...on me sio..mislim super su ...poslije poroda sam lezala 2 sata u hodniku...onda dodjeose sestre s porodjajnog...odose na šatologiju da pokupe moj koger, spuste me na porodjajno, pomognu oko tusiranja i smjeste u sobu...sinoc je beba bila odbojena da se ja odmorim i jutros u 5 su mi je donijeli i sa mnom je bila svo vrijeme izuzev kupanja, vakcine i jednog hranjenja
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 19:36:01
ninuska
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
LTM na Jezeru preporucuju taj sa kamilicom,i ja sam ga uzela al eto ova luda od patronaze rece agresivan,a sto kazes i ja nakupovala moze mi biti do godine ,juce sam te se sjetila,kupila onu aventovu flasicu pa sam dobila na poklon i one njihove blaznice za grudi,i jos nekih djidja,koja razlika kvalitete flasice za ne povjerovat
ma taj zuti od kamilice mozes stalno, slobodno vjeruj mi pa ja sam L kupala s njim cini mi se i mjesec dana, imali ga u zalihama mi to nismo ni znali dok nije patronazna dosla prvi put, ona nam rekla da uzmemo taj od kamilice i da je blazi, i da se moze stalno. i onda su svi isti dan kupili po 2 nije lose da ga dajes i ukucanima i gostima da peru ruke s njim. ipak ce ti svi oko bebice. meni trebaju i baby centar i nobilo i jos neki platiti ovo silnop reklamiranje, jer ja to od srca stvarno, iz iskustva kad sam odusevljena necim. ako nisam ja kazem zaobilazi u luku. avent je zakon. nama je od kasika, pribora za jelo, tanjira, onda ona flasica sa kljunom pa sad ova na slamku...sve sto L konzumira je striktno avent. nije da sam htjela nego pokusali smo mi, te nuby te ne znam ni ja nuk ali ni blizu sa kvalitetom. tako da je kod nas stvarno sve avent. mi i kad kupujemo poklone za babine kupujemo avent jer su mi bas dobri.
Jedino ja nisam koristila Plivasept . Necu ni sad kupovati d9k ne vidim stanje..ako bude trebalo nek ode muz do apoteke..to mu je cas posla
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 19:36:26
rose
IZVORNA PORUKA: maksi
Draga trebaju ti dvije spavacice ja sam ponjela tri za svaki slucaj. Jednu dok se ne porodis a druda kasnije kada se porodis,ja ih nosila u bolnici sada ih proslijedila jetrvi ona treba sredinom septembra da se porodi
Ja cu u vojnu bolnicu, a ne znam kako je na jezeru . Tj ne znam sta se smije unijeti. Ma ne nosim ni ja. Ali eto.prakticne su kad se tek porodis. Uzmes one sa otvorom za s... ili da imaju par dugmica...zbog dojenja.. Kod mene pidzame su helanke i tunika preko. Takve kupujem. Najbolje mi nekako
Prosli put sam imala dvije. Doduse, kako nisam od kuce dosla na porod dali su mi jednu svoju i znaci imala jos ove dvije svoje. . Kako su djecaci?
ja bila u vojoj na patolopgiji..porodila se u njihovoj i dali mi drugu poslije poroda...meni se mrsko bilo presvlaciti u moju...spavacica, ko spavacica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 19.8.2015 19:39:24
rose
IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305
Čestitam Rose Da budete žive,zdrave i nasmijane ako Bog da
Žene jesu li na Jezeru te njihove spavaćice kratkih rukava? I dozvoljavaju li da se nose svoje ili moraš baš njihove? Šta se još nosi? Šta sve treba za bebu?
e pala si mi na pamet...dodje jedna koja nosi nikab...gore je otkrila lice imala je bijelo pokrivalo na glavi ali je hodala otkrivena lica ...za svoje doro, ipak je treba dr pogleati da li je blijeda i slicno...spavacice su onako srednje duzine rukava ali ti mozes nositi i svoju sem u sali na porodu