LieToMe RR
|
IZVORNA PORUKA: M.A.M. IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305 IZVORNA PORUKA: M.A.M. IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305 IZVORNA PORUKA: M.A.M. IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305 Čestitam Rose Da budete žive,zdrave i nasmijane ako Bog da Žene jesu li na Jeszeru te njihove spavaćice kratkih rukava? I dozvoljavaju li da se nose svoje ili moraš baš njihove? Šta se još nosi? Šta sve treba za bebu? Spavacice su do lakta,kapri ne znam kako ih ti zoves a u salu moras u njihovoj spavacici,nosis samo svoje vl.maramice,uloske i papuce koje su ti na nogama,e kad sam izasla iz sale opet sam dobila njihovu spavacicu na odjeljenju,znaci ako direktno odes u salu nemozes nista unijeti osim te higijene,a poslije ti tvoji donose stvari,a za bebu ti treba samo ono u cemu ces je iznijeti I da ne zaboravim kad ti tvoji donesu stvari obavezno nek ponesu zdravstvenu,jer nemozes izaci bez nje Hvala MAM Znači uglavnom njihove se nose.. A jel'' beba bude s tobom u sobi ili? Nakon poroda lezis u sali 2 sata,i cim te prebace na odjeljenje donesu bebice malo,e sad ja sam se navece porodila pa su mi je donijeli nakon ta 2 sata,bila uz mene nekih satak,pa naredno jutro donijeli mi je u 8 i bila samnom do izlaska Ta 2 sata su mi bila najduza u zivotu,dok nisam vidjela svoju srecicu A joj duše De mi reci jesi li ti kupala bebu onim pliva septom po izlasku? Čula sam za to u školi za trudnice.. Jesam ja dosadna, sve me zanima Jesam draga,vidjet ces po izlasku dobit ces ti savjete gore sta i kako oko bebe,dobit ces i nekih pokloncica,i karticu s popustom u baby centru,oni na Jezeru savjetuju 20 dana kupanje bebe plivaseptom,meni dosla patronazna kaze nesmijem vise od 10 dana jer je agresivan za bebinu kozu,koga da slusam ni sama ne znam,al cu najvjerovatnije kupat je bar 15 dana s njim,onda kupanje 3 dana bicnom vodom e onda nekom kupkom koju sama izaberes,ja sam uzela niveu pa cu vidjet kako ce se pokazat Slobodno pitaj draga sta god te zanima evo ja i Rose smo najfriskije s info,znam kako je meni bilo Araj ja kad sam uzimala uputnice striktno sam trazila za ctg pa mi je tako i pisalo,mada ako je prazna uputnica mislim da mogu i oni gore to upisat,ona plava sestra na ctg-u je super nece praviti probleme na jezeru imaju dobro veci postotak mrse nego u vojnoj (ja bar nisam cula u zadnje vrijeme za vojnu). uglavnom imas dvije vrste plivasepta zuti i crveni. crveni je agresivniji i jaci i njega preporucuju bebama i mama sa gaka a nama su ovaj zuti jer eto nije jak i nema potrebe. u principu taj zuti plivasept posto nije puno agresivan mozes stalno koristiti. mi smo ga navukli ko krtice, kupio mm, pa onda moja mama 2 pa sveki isto 2 cini mi se. sipali ga u posudu za tecni sapun pa kad su gosti dolazili prvo operu rukice time i onda se druze sa mnom i sa bebom. a i malenu smo s njim kupali duze od 10 dana (trebalo je ono sve potrositi) kupao se i mm i ja kasnije ga samo sipali u onu contru za tecni sapun, cini mi se da se po kuci povlacio 3-4 mjeseca