|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-August
20.8.2015 10:01:10   
rose

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Rose kako je prosla kontrola juce ujutru u viziti?user posted image user posted image

Sta te zeno boli,ja ne znam da je mene to bolilo user posted image

Jutro bebele i od nas dvije,a novoj clanici dobrodoslica user posted image

ma ok je kontrola ja sam spremna bila da to moze da zaboli user posted image

nije ni mene bolilo 2010,,,,boli nakon drugog djeteta,,,materica se vraca u prvobitnu velicinu i bas cujem os mase drugorotki ili onih sa troje...pcelce jel tebe bolila materica i kontraakcije nakon drugog....dok dojis i mimo toga

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1626
20.8.2015 10:04:36   
suncica15
Primate li još jednu članicu u ovu grupu. .. pratim vas duže vrijeme provirim ponekad dok sam još bila u čekaonici. user posted image ušla sam u 7 tt i prošle sedmice smo vidjeli samo jednu malu al najljepšu tačkicu...
pozz za sve

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1627
20.8.2015 10:10:12   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: rose

Rose kako je prosla kontrola juce ujutru u viziti?user posted image user posted image

nije ni mene bolilo 2010,,,,boli nakon drugog djeteta,,,materica se vraca u prvobitnu velicinu i bas cujem os mase drugorotki ili onih sa troje...pcelce jel tebe bolila materica i kontraakcije nakon drugog....dok dojis i mimo toga

pa sto ne rekoste prije da se pripremim user posted image user posted image ,nego me onako na sabahu doceka dr user posted image user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1628
20.8.2015 10:18:06   
Travelove
LTM hvala na spisku, pa cemo korigovati u odnosu na sta smijemo, a sta ne user posted image
Mi polako pocinjemo da spremamo sobicu,namjestaj, krecenje zavjese, pokusati cemo za pocetak bebija smjestiti u sobicu, a ako ne bude islo, krevetac ima tockice pa cemo ga dovuci u spavacu sa nama user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1629
20.8.2015 10:45:05   
ziel
IZVORNA PORUKA: Travelove

LTM hvala na spisku, pa cemo korigovati u odnosu na sta smijemo, a sta ne user posted image
Mi polako pocinjemo da spremamo sobicu,namjestaj, krecenje zavjese, pokusati cemo za pocetak bebija smjestiti u sobicu, a ako ne bude islo, krevetac ima tockice pa cemo ga dovuci u spavacu sa nama user posted image

A ne znam bas kad si to spomenula, spavanje u drugoj sobi, ti ces spavati u spavacoj a beba u drugoj sobi...

Kako to funkcionise? Jel neko tako radio od ovih zena koje imaju djecu vec, LTM , Rose, Ninuska , Pcelica?
Bas me zanima....

Ja planiram u spavacu i to bas mi je krevet postavljen da gleda u krevetic tako da cim dignem glavu vidjecu sta je s bebom a i cucu je odmah ako je budna... a imam i sobu praznu do nase spavace koja ce biti djecija malo kasnije... Ne znam ni kad kasnije, kad djeca mogu sama spavati ali eto u planu je user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 20.8.2015 10:49:05 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 1630
20.8.2015 10:47:35   
ziel

IZVORNA PORUKA: suncica15

Primate li još jednu članicu u ovu grupu. .. pratim vas duže vrijeme provirim ponekad dok sam još bila u čekaonici. user posted image ušla sam u 7 tt i prošle sedmice smo vidjeli samo jednu malu al najljepšu tačkicu...
pozz za sve

Dobrodosla draga, napisi nam svoj predvidjen termin poroda da bi te mogla Carobno Jutro upisati na spisak user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu suncica15)
Neposredna veza do poruke: 1631
20.8.2015 11:00:03   
rose

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

pozz zene, hvala na cestitkama i lijepim zeljama. Mi smo kuci, sisavac je naucila da se zakaci na sik. mlijeko tek nadolazi al se ona puno ne zali....eno je pajki uz upaljenu televiziju user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image
zeznula te u danuser posted image
ti kao da si otisla na kafu pa se vratila sa bebomuser posted image
svaka cast, divim vam seuser posted image

aBd i tebi i drugima lake porode user posted image

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 1632
20.8.2015 11:03:48   
maksi
Rose cestitam na lakom porodu.

E draga te kontrakcije skupljanja materi ne bole poslije prvog poroda a poslije svakog sledeceg bole sve vise mene susada bukvalno rasturale bile jace nego porodjajne,pila sam brufen

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu suncica15)
Neposredna veza do poruke: 1633
20.8.2015 11:07:57   
rose

pa sto ne rekoste prije da se pripremim user posted image user posted image ,nego me onako na sabahu doceka dr user posted image user posted image

a ne rekoh ti ni za ono pritiskanje stomaka nakon poroda? user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1634
20.8.2015 11:09:09   
rose

IZVORNA PORUKA: ziel

A ne znam bas kad si to spomenula, spavanje u drugoj sobi, ti ces spavati u spavacoj a beba u drugoj sobi...

Kako to funkcionise? Jel neko tako radio od ovih zena koje imaju djecu vec, LTM , Rose, Ninuska , Pcelica?
Bas me zanima....

Ja planiram u spavacu i to bas mi je krevet postavljen da gleda u krevetic tako da cim dignem glavu vidjecu sta je s bebom a i cucu je odmah ako je budna... a imam i sobu praznu do nase spavace koja ce biti djecija malo kasnije... Ne znam ni kad kasnije, kad djeca mogu sama spavati ali eto u planu je user posted image

mi smo svi zajedno...s tim sto je velika cura trenutno u dnevnoj s nanom user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1635
20.8.2015 11:11:05   
rose

IZVORNA PORUKA: maksi

E draga te kontrakcije skupljanja materi ne bole poslije prvog poroda a poslije svakog sledeceg bole sve vise mene susada bukvalno rasturale bile jace nego porodjajne,pila sam brufen

ja ih predisem...masile me ove sad na porodu....nisam imala kontrakcije i onda odmah dobila one najjace sto se guraju a ne disu user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1636
20.8.2015 11:13:45   
maksi
Tako je i kod mene bilo ja isto nisam imala kontrakcija ja se zabrinula user posted image kasnije sam imala 4 one za izgon bebe bukvalno me slomile

IZVORNA PORUKA: maksi

ja ih predisem...masile me ove sad na porodu....nisam imala kontrakcije i onda odmah dobila one najjace sto se guraju a ne disu user posted image

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1637
20.8.2015 11:36:25   
lala88
zdravo bebele, dobrodoslica novim clanicama. Ja sinoc bila na kontroli, hvala Bogu sve ok, dobro su me zakrpili user posted image , dr je cak dao zeleno svjetlo user posted image
Rose naumpla si mi na pregledu, dr mi preporuci kondom ili rikverc metodu, a za suhocu kanastein ili kantarion, i odma u glavi kodom i kantarion.
Cure koje ce se na UKC poradjati, ponestite bombone i zvake, predlazem mentol bombone. A ako se porodite prirodno mogu vam donijeti vasi voce, moze svako voce. Prirodne porodjene zene smogu sve jesti, samo one koje su porodjene CR ne smiju nista osim bombona i uvinog caja. Papuce su ok st oni dadnu, plasticne pa se mozes u njima kupati.

8.7.2015g B

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1638
20.8.2015 11:44:19   
rose

IZVORNA PORUKA: lala88

zdravo bebele, dobrodoslica novim clanicama. Ja sinoc bila na kontroli, hvala Bogu sve ok, dobro su me zakrpili user posted image , dr je cak dao zeleno svjetlo user posted image
Rose naumpla si mi na pregledu, dr mi preporuci kondom ili rikverc metodu, a za suhocu kanastein ili kantarion, i odma u glavi kodom i kantarion.
Cure koje ce se na UKC poradjati, ponestite bombone i zvake, predlazem mentol bombone. A ako se porodite prirodno mogu vam donijeti vasi voce, moze svako voce. Prirodne porodjene zene smogu sve jesti, samo one koje su porodjene CR ne smiju nista osim bombona i uvinog caja. Papuce su ok st oni dadnu, plasticne pa se mozes u njima kupati.

heh ako kantarion onda 7 dana apstinencije nakon zadnje primjene user posted image

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 1639
20.8.2015 11:48:04   
Travelove
Lala88 sta jos da se ponese gore, sta se moze i smije?

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 1640
20.8.2015 11:52:36   
Travelove

Bas me zanima....

Misljenja strucnjaka su podijeljena, ima prednosti i mana i jedno i drugo, pokusati cemo, pa cemo vidjeti kako fercera, ako ne ide, nismo daleko user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1641
20.8.2015 11:59:42   
Travelove

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

Hvala drageuser posted image na dobrodoslici.
Ziel, da i ja sam DZ Tz, bas sam se juce prijavila za skolicu, pa da olaksam sebi na porodu :-).
Da li neka od vas ima spisak sta je potrebno za bolnicu? A i za bebaca, tih prvih dana. Kada udjem u 7, voljela bih to polako poceti spremati. user posted image

I od mene dobrodoslica....i menu je nermin u nov.samo 15ako Bog da.user posted image i ja cu od septembra u skolicu u DZTuzla pa eto vjerovatno cemo se druziti...Kod koje si ti doktorice i kod koga si se prijavila meni su rekli da se mogu prijaviti kad budem isla 28 na kontrolu...

Ja privatno vodim trudnocu, a ne razumijem ovo za prijavljivanje?

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 1642
20.8.2015 12:01:12   
_ayla_
pozdrav okruglice
evo i mi da se prijavimo na temicu user posted image termin 05.02.2016.
čestitam ženicama koje su se porodile user posted image , a user posted image kojima je usitnilo zelim sto laksi porod user posted image
Leena ti i ja opet skupa na temici user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1643
20.8.2015 12:11:22   
lala88
NA UKC TZ TREBA PONIJETI:

1. doktora ( kosta od 100-300km zavisno na kojem je polozaju)
2. 5 komada jednokratnog vesa (apoteka)
3. 3 paketa vir 80 ulozaka
4. neseser sa sredstvima za higjenu (pasta za zube, cetkica, sampon, gel za tusiranje, sapun, dezodorans)
5. peskir (staviti na dno kese da ga ne vide
6. kuhinjki papir
7. bombone i zvake
8. plasticnu casu
9. keks plazma ili krekeri (sta ko vise voli)
10. sok (bilo koji bistri sok, predlazem jabuku)
11. mobitel i punjac (staviti u neseser jer njega ne pregledaju)

Za bebu ponijeti pakovanje pelena (pampers, violeta isl po vasem izboru)

Sve stvari staviti u kesu jer kofere, cegere, torbe i slicno ne daju unijeti.
Ako se jos sta sjetim napisacu. Ovo je pisano iz iskustva zene porodjene CR koja je bila 7 dana u bolnici.
Ako se porodite prirodno (sto vam od srca zelim) mogu vam donijeti bilo koje voce i ogromne kolicine soka. Zene porodjene CR ne smiju nista izuzev onog sto dobiju od bolnice.

8.7.2015g B

Neposredna veza do poruke: 1644
20.8.2015 12:12:29   
*pcelica*

Jeste. Kad dojim a ono dole ziguca. user posted image Ali je bilo podnosljivo. Mojoj sestri su znale suze na oci kad je uhvati , kaze isto kao kontrakcije porodjajne. Kako li ce mi biti sad Boga pitaj. Vec sad me ziga i boli i lijeva strana mi je natecena. Izgleda retardirano user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1645
20.8.2015 12:16:19   
*pcelica*

Bas me zanima....

Tosbebom u drugoj sobi prvih dana vjeruj ne funkcionise nikako. Zamisli da nekoliko puta u toku noci ustajes da nahranis bebu pa da provjeris dise li i svaki ut moras ici u drugu sobu. Ja sam cak prvih par dana skinula stranicu s krevetica i krevetic skroz pregurala do naseg kreveta da mi je lakse kad je hranim da ne moram ustajaeti jer me je sve zivo boljelo. Od rane preko koljena i nogu paledja. Valja da se svaki organ i svaka kost vrate na svojemjesto

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1646
20.8.2015 12:17:13   
lala88
A sto se tice teme da li krevetac drzati u spavacoj sobi roditelja i nekoj drugoj, ja sam za da beba bude u spavacoj sobi roditelja, jako je prakticno zbog dojenja, beba je uvjek na oku ako se zagrcne u snu pa mozete brzo reagovati, a i majka je mnogo mirnija kad je beba uz nju. Beba bolje spava ako osjeti majkin miris. Kod mene je krevetac na mojoj strani kreveta i jako mi je prakticno da je navece uzmem kad hoce dojiti, cak joj tu mjenjam pelene.
Pamucne (tetra) pelene su jako prakticne za sve, ja ih koristim kad navece dojim bebija, prostrem ih ispod bebe. Cak i u krevetcu ih postavim ispod glave zbog bljuckanja, lakse je nju mjenjati svaki dan nego posteljinu.

8.7.2015g B

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 1647
20.8.2015 12:19:47   
*pcelica*
Jesam opalila po monolozima user posted image
Dobar vam dan user posted image Ja se sita ispricalai skontam da se nisam ni pozdravila. Ko kad su mi poremetili jutarnje rituale. MM je na godisnjem. Pa su on i Ajla isli da kupuju knjige i pribor za skolu. Ja sam ostala i oprala prozore usisala obrisala prasinu i laminate ocistila kupatilo dok su oni dosli. Onda smo doruckovali. Sad sam pripremila sve za rucak pa cu kod svojih. Babo mi je izasao iz bolnice, pa cu odvesti djecu da ga vide. Nisu ga vidjele vise od tri mjeseca

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1648
20.8.2015 12:20:33   
lala88
uh sto sam zaboravna, to za kontrakcije i mene zna zaboliti kad bebi doji, to je zbog lucenja nekog hormona (tako mi je dr sinoc objasnio) osim prolaktina luci se i jos neki hormon koji skuplja maternicu. Kod mene maternica pomjerila se prema kicmi, prije je bila ok. Sad sam malo guglala i nije nista opasno.

8.7.2015g B

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 1649
20.8.2015 12:21:20   
Travelove

IZVORNA PORUKA: lala88

NA UKC TZ TREBA PONIJETI:

1. doktora ( kosta od 100-300km zavisno na kojem je polozaju)
2. 5 komada jednokratnog vesa (apoteka)
3. 3 paketa vir 80 ulozaka
4. neseser sa sredstvima za higjenu (pasta za zube, cetkica, sampon, gel za tusiranje, sapun, dezodorans)
5. peskir (staviti na dno kese da ga ne vide
6. kuhinjki papir
7. bombone i zvake
8. plasticnu casu
9. keks plazma ili krekeri (sta ko vise voli)
10. sok (bilo koji bistri sok, predlazem jabuku)
11. mobitel i punjac (staviti u neseser jer njega ne pregledaju)

Za bebu ponijeti pakovanje pelena (pampers, violeta isl po vasem izboru)

Sve stvari staviti u kesu jer kofere, cegere, torbe i slicno ne daju unijeti.
Ako se jos sta sjetim napisacu. Ovo je pisano iz iskustva zene porodjene CR koja je bila 7 dana u bolnici.
Ako se porodite prirodno (sto vam od srca zelim) mogu vam donijeti bilo koje voce i ogromne kolicine soka. Zene porodjene CR ne smiju nista izuzev onog sto dobiju od bolnice.

Ovo za doktora mi je iskreno tragikomicno user posted image .
Ko je tebe porodio, koji doktor i koje babice? Imas li slucajno informaciju kako ide i sta treba za prisustvo muza? Je li bude od pocetka sa mnom ili sam cin kada bude?

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *