Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 7:57:45
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: Travelove
Hvala drage na dobrodoslici. Ziel, da i ja sam DZ Tz, bas sam se juce prijavila za skolicu, pa da olaksam sebi na porodu :-). Da li neka od vas ima spisak sta je potrebno za bolnicu? A i za bebaca, tih prvih dana. Kada udjem u 7, voljela bih to polako poceti spremati.
stavljala sam ja nekad te spiskove na neku od tema, pokusat cu pronaci pa postavim opet
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 8:20:38
LieToMe RR
nadjoh spisak sa junske teme (jao kad je to bilo ), opet sam dopunila u letu neke stvari
evo ja iskopah spisak za bolnicu sta sam sve nosila (malo sam sad na brzinu dopunila), dopunice me i ove iskusnije trudnice (rose, maksi, anita, ninuska...) ako sam sta ispustila (cini mi se da sam i ja ubacivala jos nesto onako u letu) uglavnom evo spiska
Zdravstvena dokumentacija: -novčanik (za svaki slučaj) - lična karta - zdravstvena knjižica (provjeriti ovjeru) - potvrda o krvnoj grupi i Rh faktoru (ako nije upisano u zdravstvenu knjizicu) - nalaz krvi i urina (ja sam nosila i zadnje nalaze od ginekologa - kopije) -nalaz za oči (zbog dioptrije) - nalaz vaginalnog i cervikalnog brisa (sad treba i bris nosa i grla) - uputnica za porodilište iz doma zdravlja (velika A4 formata)
Torba za porodilište: - sobne papuče i plastične papuče ili japanke (za tuširanje poslije poroda) - jednokratne mrežaste gaćice (min 5 komada) - mrežasti ulošci (min 3 paketa – meni bilo knap a bila sam samo 24 sata) + stavila sam libress one najvece nocne koje stavljam ispod ovih mrezastih da mi ne bi proslo na gacice i spavacicu - grudnjak za dojenje - ulošci za dojenje (ja sam kupila aventove pamucne koji se otkuhavaju, isplatnije nego jednokratni) - kućni ogrtač (ja sam se zimi porodila sad vjerovatno nece trebati) - dvije spavaćice koje se otvaraju na prednjoj strani zbog dojenja (jedna ce vjerovatno otici na porodu) - 1 veliki i 1 manji peškir - toalet papir, vlažne maramice - pribor za ličnu higijenu (česalj, ogledalo, četkica za zube, kaladont, krema, krema za bradavice) - čarape ili soknice (2 para) - dugačka pamučna majica (1-2 komada) -ja sam ponijela i donji dio pidjame za svaki slučaj + stavila sam i pidjamu na kopcanje s obzirom da sam u letu skontala da imam samo jednu spavacicu (ukoliko se ne porodim do sutra sutra kupujem spavacicu )
Ostalo: - mobitel, punjač, foto aparat - flaširana voda za piće (ja sam nosila sok od jabuke 2 po 0,5l, 2 snikersa dupla i keksice, bombone, zvake…) - plastične kese (zatrebaju za svei svasta)
spisak sta za bebu treba (od opreme i kozmetike) i apoteka je kuci pa cu njega iskopati eventualno sutra nakacim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 8:28:23
ziel
IZVORNA PORUKA: LieToMe
nadjoh spisak sa junske teme (jao kad je to bilo ), opet sam dopunila u letu neke stvari
evo ja iskopah spisak za bolnicu sta sam sve nosila (malo sam sad na brzinu dopunila), dopunice me i ove iskusnije trudnice (rose, maksi, anita, ninuska...) ako sam sta ispustila (cini mi se da sam i ja ubacivala jos nesto onako u letu) uglavnom evo spiska
Zdravstvena dokumentacija: -novčanik (za svaki slučaj) - lična karta - zdravstvena knjižica (provjeriti ovjeru) - potvrda o krvnoj grupi i Rh faktoru (ako nije upisano u zdravstvenu knjizicu) - nalaz krvi i urina (ja sam nosila i zadnje nalaze od ginekologa - kopije) -nalaz za oči (zbog dioptrije) - nalaz vaginalnog i cervikalnog brisa (sad treba i bris nosa i grla) - uputnica za porodilište iz doma zdravlja (velika A4 formata)
Torba za porodilište: - sobne papuče i plastične papuče ili japanke (za tuširanje poslije poroda) - jednokratne mrežaste gaćice (min 5 komada) - mrežasti ulošci (min 3 paketa – meni bilo knap a bila sam samo 24 sata) + stavila sam libress one najvece nocne koje stavljam ispod ovih mrezastih da mi ne bi proslo na gacice i spavacicu - grudnjak za dojenje - ulošci za dojenje (ja sam kupila aventove pamucne koji se otkuhavaju, isplatnije nego jednokratni) - kućni ogrtač (ja sam se zimi porodila sad vjerovatno nece trebati) - dvije spavaćice koje se otvaraju na prednjoj strani zbog dojenja (jedna ce vjerovatno otici na porodu) - 1 veliki i 1 manji peškir - toalet papir, vlažne maramice - pribor za ličnu higijenu (česalj, ogledalo, četkica za zube, kaladont, krema, krema za bradavice) - čarape ili soknice (2 para) - dugačka pamučna majica (1-2 komada) -ja sam ponijela i donji dio pidjame za svaki slučaj + stavila sam i pidjamu na kopcanje s obzirom da sam u letu skontala da imam samo jednu spavacicu (ukoliko se ne porodim do sutra sutra kupujem spavacicu )
Ostalo: - mobitel, punjač, foto aparat - flaširana voda za piće (ja sam nosila sok od jabuke 2 po 0,5l, 2 snikersa dupla i keksice, bombone, zvake…) - plastične kese (zatrebaju za svei svasta)
spisak sta za bebu treba (od opreme i kozmetike) i apoteka je kuci pa cu njega iskopati eventualno sutra nakacim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 8:30:02
LieToMe RR
ziel ja kopirala pa nek se svako uklopi od prilike, ima tu vjerovatno jos stvari koje trudnice nose, ja sam ovo nosila i ovo mi je vec spakovano. i kod nas se dosta stvari promijenilo od kad sam ja rodila prvo dijete. ali prilagodis se. spisak je okvirno tu cisto da znas sta, kad, koliko...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 8:30:36
Leptirica87
Hvala drage na dobrodoslici. Ziel, da i ja sam DZ Tz, bas sam se juce prijavila za skolicu, pa da olaksam sebi na porodu :-). Da li neka od vas ima spisak sta je potrebno za bolnicu? A i za bebaca, tih prvih dana. Kada udjem u 7, voljela bih to polako poceti spremati.
I od mene dobrodoslica....i menu je nermin u nov.samo 15ako Bog da. i ja cu od septembra u skolicu u DZTuzla pa eto vjerovatno cemo se druziti...Kod koje si ti doktorice i kod koga si se prijavila meni su rekli da se mogu prijaviti kad budem isla 28 na kontrolu...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 8:32:27
ziel
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
I od mene dobrodoslica....i menu je nermin u nov.samo 15ako Bog da. i ja cu od septembra u skolicu u DZTuzla pa eto vjerovatno cemo se druziti...Kod koje si ti doktorice i kod koga si se prijavila meni su rekli da se mogu prijaviti kad budem isla 28 na kontrolu...
Eeee jest mi drago sto nas ima iz Tz i idemo ina vjezbe
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 8:32:46
LieToMe RR
stavljala sam ja nekad te spiskove na neku od tema, pokusat cu pronaci pa postavim opet
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 8:33:01
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: rose
pozz zene, hvala na cestitkama i lijepim zeljama. Mi smo kuci, sisavac je naucila da se zakaci na sik. mlijeko tek nadolazi al se ona puno ne zali....eno je pajki uz upaljenu televiziju
zeznula te u dan ti kao da si otisla na kafu pa se vratila sa bebom svaka cast, divim vam se
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 8:34:15
ziel
ziel ja kopirala pa nek se svako uklopi od prilike, ima tu vjerovatno jos stvari koje trudnice nose, ja sam ovo nosila i ovo mi je vec spakovano. i kod nas se dosta stvari promijenilo od kad sam ja rodila prvo dijete. ali prilagodis se. spisak je okvirno tu cisto da znas sta, kad, koliko...
Bilo bi odlicno da se sve ove stvari mogu unijeti, ja sam cak gledala na jednoj hrvatskoj stranici da im dopustaju tamo da ponesu sendvice pa nakon poroda da pojedu da sto brze povrate snagu, a kod nas npr porodilje gladuju jer ne daju nista unijeti osim soka i nezz mozda narandze ali ko se najede od narandzi vala nikad ih nisam mogla ni sita
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 8:40:04
Carobno jutro
Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti user posted image user posted image
AUGUST
06.08. Maksi porodila se 29.07. 14.08. Rose porodila se 18.08 15.08. Pandica porodila se 10.08. 18.08. Putujuca porodila se 01.08. 24.08. LieToMe 28.08. MAM porodila se 10.08. 28.08. Airyfairy 28.08. Bebac bucko
SEPTEMBAR
02.09. Novo Ime 12.09. Araj 20.09. Carobno Jutro 23.09. Ninuska 23.09. hexe
OKTOBAR
06.10. Aidana 09.10. mojbebac
NOVEMBAR
08.11. Blue moon 12.11. UmmuHamza2305 12.11. Pcelica 15.11. Leptirica 87 19.11. ziel 22.11. *nur* 26.11. Farah 00 28.11. Travelove
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 8:42:29
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ziel
Bilo bi odlicno da se sve ove stvari mogu unijeti, ja sam cak gledala na jednoj hrvatskoj stranici da im dopustaju tamo da ponesu sendvice pa nakon poroda da pojedu da sto brze povrate snagu, a kod nas npr porodilje gladuju jer ne daju nista unijeti osim soka i nezz mozda narandze ali ko se najede od narandzi vala nikad ih nisam mogla ni sita
ja se porodila, dosla ujutru gladna, znaci nisam imala vremena da da doruckujem, porodila se u 10:10, lezala poslije poroda 2 sata (moras mirovati namjeste te) fulim i rucak, za veceru se ne sjecam ni sta je bilo, ujutru fulim dorucak jer je malena bila sa mnom, nisu dosli po bebe i ja nisam htjela da je ostavim samu u sobi da bih ja otisla jesti. kasnije odnjeli malenu ja na pregled i kuci... fakticki u vise od 24 sata ja jela jednom, ne sjecam se ni sta i pila dosta soka kojeg mi je muz donio... i opet kad smo kuci, svi se iskupili...ne sjecam se stvarno da sam jela...toliko uzbudjenja i emocija. sjecam se samo snikersa poslije poroda tj poslije tusiranja. to me podiglo iz mrtvih.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 8:53:39
Leptirica87
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
Travelove, dobro dosla, evo stavila sam te na spisak
Leptirice 87, stavih i tebe, samo naam jos reci da li znate da li je braco ili seka, pa da i to zavedemo
Aha hvala ...rekli su mi da je curetak....ako nas ne zezne kad se rodi 😊 jer sam citala da je bilo tih slucajeva da ultrazvuk kaze jedno a na porodu bude drugo hehe
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 9:09:59
LieToMe RR
LTM, je li i spisak za bebe na junskoj temi ja sam ovaj kopirala onda jos ali za bebe nisam koliko sam sebicna odoh proroviti
za bebe sam napisala tekst u onoj temi oprema za novorodjencad ali cini mi se da sam negdje stavljala i spisak bas cega koliko, mislim da je na junskoj temi isto ali ima puno strana pa se nisam zakopala ovaj spisak i onaj sta sam muzu rekla da ponese kad budemo izlazili je na junskoj temi negdje oko 34 strane cini mi se (i ja pamtim svasta )
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 9:10:19
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
Travelove, dobro dosla, evo stavila sam te na spisak
Leptirice 87, stavih i tebe, samo naam jos reci da li znate da li je braco ili seka, pa da i to zavedemo
Aha hvala ...rekli su mi da je curetak....ako nas ne zezne kad se rodi 😊 jer sam citala da je bilo tih slucajeva da ultrazvuk kaze jedno a na porodu bude drugo hehe
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 9:11:25
Carobno jutro
Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti user posted image user posted image
AUGUST
06.08. Maksi porodila se 29.07. 14.08. Rose porodila se 18.08 15.08. Pandica porodila se 10.08. 18.08. Putujuca porodila se 01.08. 24.08. LieToMe 28.08. MAM porodila se 10.08. 28.08. Airyfairy 28.08. Bebac bucko
SEPTEMBAR
02.09. Novo Ime 12.09. Araj 20.09. Carobno Jutro 23.09. Ninuska 23.09. hexe
OKTOBAR
06.10. Aidana 09.10. mojbebac
NOVEMBAR
08.11. Blue moon 12.11. UmmuHamza2305 12.11. Pcelica 15.11. Leptirica 87 19.11. ziel 22.11. *nur* 26.11. Farah 00 28.11. Travelove
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 9:18:34
mojbebac
IZVORNA PORUKA: ziel
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 9:29:08
LieToMe RR
mojbebac ma nema cemu zaista, drago mi je ako nekako mogu pomoci
ja da prijavim da sam se naradila po kuci i prasina, i ves, i raspremila spavacu... sinoc smo otisli spavati samo sve ostavili razbacano u dnevnom... tako da sam sve dovela u red, sve zategla, prebrisala. hocu na balkonu da napravim reorganizaciju posto smo i veliku as izbacili na balkon i onaj neki bibi od L... ma haos mi je na jednoj strani, na drugoj ugao sto i cvijece a vama na drugoj horor kasnije ce mi doci drugarica na jutarnju kafu (ovdje je u komsiluku) a onda idem sa carobno na kaficu iza 12 ja samo ujutru posaljem poruku jos sam 2u1 pa ko moze taj se uklopi
sinoc sam kosu oprala, evo me ko da sam se petardom cesljala bila ni tamo ni vamo hajd reko ako me sutra zadrze da mi je glava bar oprana
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 20.8.2015 9:36:56
ziel
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Ziel a sto vam nedaju papuce?Ili dobijete od njih?
Dobije se od njih, ali je ta oprema u skroz losem stanju.... Ja bih npr donijela svoje pa im i ostavila gore, ne bih nosila kuci nakon toga, ali ni to ne daju...