RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 7:53:07)

Jutro zene..
ltm sretno na pregledu danas. Javni se bar da znamo dokle si [sm=smiley36.gif]
ziel vrijedna si [sm=bravo.gif]. Je li torta sa pudingom [sm=zmeden.gif].

Moji odose..mala ce nociti kod nane, jer sam planirala s muzem sutra da hodamo. Trebali bi svasta nesto obaviti pa vidjecemo. Lakse mi ipet bez nje [sm=smiley36.gif]. Danas ce sa tetkom mozda na bazen. Pa joj spakovah misice i slauf. Valjda ce se znati ponasati na bazenu. Nije nikad bila [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 7:58:36)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Juutroooo [sm=nosecka.gif]
Ja samo da prijavim jos sam 2u1 [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Evo se laganini spremam, odoh sa mm na ctg pa kod Puzica i onda u zivot [sm=smiley36.gif]
Javim se nekad u toku dana kad se negdje stacioniram prvom prilikom [sm=smiley36.gif]

Hajde nek ti je sa srecom , ocekujemo izvjestaj danas [sm=smiley1.gif]

E hvala hvala [sm=smiley1.gif]
Evo sam se stacionirala cekam da pocnu sa prozivkama.
Mm sam u zadnji tren ostavila kuci...krenuo da se brije, pa tusiranje...reko necemo mi do bogojavljenja [sm=smiley36.gif] a i guzva je ogromna tako kad krenu prozivati ima fore da dodje.

Uhh ja se jezim od tih guzvi... a valja i to sve proci... Nadam se da neces dugo cekati

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 8:00:45)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Jutro zene..

Moji odose..mala ce nociti kod nane, jer sam planirala s muzem sutra da hodamo. Trebali bi svasta nesto obaviti pa vidjecemo. Lakse mi ipet bez nje [sm=smiley36.gif]. Danas ce sa tetkom mozda na bazen. Pa joj spakovah misice i slauf. Valjda ce se znati ponasati na bazenu. Nije nikad bila [sm=smiley36.gif]

Nema pudinga [sm=smiley36.gif] Eto vrati na moj post, editovala sam pa sam ubacila link [sm=smiley1.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 8:16:59)

Jedva udjoh ma forum.

Da se javnem brzinski samo i pozelim srecu LTM, javni nam se odmah poslije pregleda da znamo na cemu smo[sm=smiley36.gif] i sretno naravno. Nadam se da neces dusgo cekati.

Ja evo cekam mamu da mi dodje na kafu. Dosla s mora juce a nije je bilo deset dana pa sam je bas pozeljel. Evo sam nam i neki doruckic prirpemila brzinski. Odoh da me ne zatekne u lezecem stavu[sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 8:30:52)

Dobro jutro
LTM sretno na kontroli. Javi nam se s rezultatima. Mene komsinice probudile. Jutros mibilo vruce i otvorim prozore na kant. Kad u po frke nekakva galama kontam sta je kad ova sto se neki dan udala danas ide kuci pa dosla joj svekrva zajedno putuju. A sto zena glasno prica kako li izgleda kad galami [sm=smiley36.gif]
Babo mi danas radi kateterizaciju. Evo meko na iglama cekam da mi jave da li je zavrsio. Najvise me brine njegova alergija. Valjda sve prodje kako treba.

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 8:33:11)

Jutro i od mene zenice,necu nista pisati o spavanju,neke mamice znaju kako je,a neke ce tek saznati akoBogda [sm=smiley1.gif]
Pojavilo se mlijeko pa sam presretna [sm=smiley36.gif]

LTM sretno draga na kontroli [sm=bravo.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 8:38:37)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Jutro i od mene zenice,necu nista pisati o spavanju,neke mamice znaju kako je,a neke ce tek saznati akoBogda [sm=smiley1.gif]

Sta smo ti rekle. Pored rr zena ne treba ti patronazna [sm=smiley36.gif]Super sad uzivajte i mazite se [sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 8:49:03)

Eeee super [sm=bravo.gif] pozitivne misli i kao sto Pcelica kaze slusaj iskusnije zene s foruma koje su to sve prosle i nema boljeg rezultata [sm=smiley36.gif]

a Pcelice drzim fige da prodje uredno ta intervencija kod tvog oca, pokusaj se necim zabaviti dok cekas da ti jave...da ti brze prodje to cekanje [sm=smiley31.gif]

Gledam sad izvjestaj iz Tuzlanskog porodilista, u zadnja 24 sata :
*** PORODILITE Rođeno je 14 beba, 10 dječaka i četiri djevojčice.

Kad bude i moja beba aBd u toj brojci [sm=zz_showoff.gif]

Elastigirl -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 9:40:20)

Jutro i od mene drage moje...

Ja sam na poslu, vec mi je prevruce....

Htjela sam vas pitati jeste li vi imale dana kada slabije osjetite bebace? Ja jucer skroz slabo, tako da sam se vec uspanicila jer sam prethodnih dana bas imala udarce nekoliko puta na dan...23+5 sedmica sam.

Ljubim vas

[sm=smiley13.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 9:57:48)

jutro [sm=nosecka.gif]
LTM sretno draga.
Ziel nece ti biti na pameti ta statistika, niko od moje niti muzeve porodice nezna koliko je se beba rodila kad se rodio moj B, nije nam bilo na pameti da to provjeriomo. Kod nas sve po starom, B salje puse tetama sa rr

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 10:00:16)

IZVORNA PORUKA: lala88

jutro [sm=nosecka.gif]
LTM sretno draga.
Ziel nece ti biti na pameti ta statistika, niko od moje niti muzeve porodice nezna koliko je se beba rodila kad se rodio moj B, nije nam bilo na pameti da to provjeriomo. Kod nas sve po starom, B salje puse tetama sa rr

bas tako

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 10:03:54)

Jutro i od mene,

LMT sretno i čekamo izvještaj [sm=smiley36.gif]

Elastigirl jašta je več je prevruce i meni, a to se tie pokreta mislim da je to OK pa mora se beba bmalo odmoriti [sm=smiley1.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 10:06:20)

I ja da se prijavim, sinoc sam kasno legla, pravila neku tortu, SLADOLED TORTA bez pecenja, nije tesko napraviti ali se stoji na nogama pa me stopala zabolila bas i kad sam zavrsila stavila mlijeko da prokuha (moja sveki ima farmu krava pa mi daje mlijeko domace [sm=smiley1.gif] koje uvijek prije upotrebe treba prokuhati) i samo sto se ja ispruzi hajd reko'''''''' 2 min. kad ono mlijeko izadje... dok sam i to oprala, morala cekati da se ohladi kolo na kojem sam kuhala, procedura... Uglavnom mislim da je torta odlicno ispala, danas cu je tek probati, eno je frizderu hladi se [sm=smiley1.gif]
To je ovo: http://zizunews.blogspot.com/2014/05/sladoled-torta.html

Vcrs opet gosti dolaze, pa cu jos neko jela spremati , odmah se zaokrenuti cim dodjem kuci...
Eto tako [sm=duda.gif]

super izgleda samo ja ne bi smjela jesti niti praviti po ovoj vručini ništa sa "živim" jajima. Samo ona koja su i to dobro termički obrađena [sm=smiley1.gif]

araj -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 10:08:53)

LTM sretno na kontroli. Ja cu danas kod dr. Zejne, da vidim bebaca :) Na Jezeru nista ne vidis. I da uradim briseve jer na Jezeru to nije praksa

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 10:09:56)

jutro [sm=nosecka.gif]
LTM sretno draga.

Ja imam isjecke iz novina sa statistikom. Kad sam Ajlu rodila pisali su imenom i prezimenom i pol djeteta. S Atijom samo koliko djevojcica i koliko djecaka. Doduse, meni je tokomsinica sacuvala i donijela kad sam izasla iz bolnice. Ja imam tako tih sitnica. Kao sto su slika prvog uz-a isjeci iz novina odijelce za iznijet koje su obukle samo tada i nikad vise. Prve papice, prvu igracku. To sam sacuvala u jednoj kutiji i kad porastu i udaju se onda cu im dati [sm=smiley1.gif]

Airyfairy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 10:12:47)

Bas ste rijedne zeMske, raspisale se, ne mogu sve pohvatati..

ninushka, odijelce premedeno, ovi prugasti printovi me uvijek osvoje, u bilo kojoj boji! a super su i za djecake i za djevojcice!

Mi jucer bili na kontroli, sve super hvala Bogu, kaze beba teska 3038g, curica je, pa i ne ocekujem vise.

Kakve ste vi po pitanju ovog straha od poroda, meni je ovo cetvrti, sve tri su bila prirodno i u rekordno brzom vremenu sve zavrseno. Zadnji put je sve bilo govoto u roku 45 minuta, od prvog laganog probadanja do samog izgona, jedva stigoh do bolnice. A bojala sam se strasno i sad se bojim. Od same pomisli pocnem se znojiti, nesvestica, moram pod tush. jutros neke lagane kontrakcije, ma heej premrla sam, samo molim Boga da nije jos, da jos malo pshicki skupim snage. Ne znam ni sama cega me toliko strah, da li same boli ili ne znam ni ja... omalo se bojim da ovaj put necu stici do bolnice, ako je tacno da svaki porod bude brzi nego prethodni... Samo da na vrijeme prepoznam da je to to.
Huh... raspisah se ja... danas sam opet, po ne znam vise koji put, cistila detaljnije, ko priprema za porod, ma vise da malo skrenem misli i pobjegnem od straha...

neka napisa da izlazi ove zadnje dane, da se provede, pa i ako krene krenuce ha kuci ha vani, bolje onda vani da uziva. [sm=bravo.gif] Svaka cast, vrtim tu recenicu u glavi stalno, heheh malo mi da snage[sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 10:42:01)

Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti user posted image user posted image

AUGUST

06.08. Maksi [sm=modricrtici.gif] porodila se 29.07. [sm=bravo.gif]
14.08. Rose [sm=rozacrtici.gif]
15.08. Pandica [sm=modricrtici.gif] porodila se 10.08.[sm=bravo.gif]
18.08. Putujuca [sm=modricrtici.gif] porodila se 01.08.[sm=bravo.gif]
24.08. LieToMe[sm=rozacrtici.gif]
28.08. MAM [sm=rozacrtici.gif] porodila se 10.08.[sm=bravo.gif]
28.08. Airyfairy
28.08. Bebac bucko

SEPTEMBAR

02.09. Novo Ime [sm=modricrtici.gif]
12.09. Araj [sm=modricrtici.gif]
20.09. Carobno Jutro[sm=rozacrtici.gif]
23.09. Ninuska [sm=modricrtici.gif]
23.09. hexe [sm=rozacrtici.gif]

OKTOBAR

06.10. Aidana [sm=rozacrtici.gif]
09.10. mojbebac [sm=modricrtici.gif]

NOVEMBAR

08.11. Blue moon [sm=rozacrtici.gif]
12.11. UmmuHamza2305 [sm=modricrtici.gif]
12.11. Pcelica [sm=modricrtici.gif]
19.11. ziel [sm=modricrtici.gif]
22.11. *nur* [sm=modricrtici.gif]
26.11. Farah 00 [sm=rozacrtici.gif]

DECEMBAR

03.12. *JJ* [sm=rozacrtici.gif]
07.12 Elastigirl [sm=modricrtici.gif]
14.12. Leena [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri [sm=rozacrtici.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 10:49:22)

jutro [sm=nosecka.gif]
LTM sretno draga.

bas tako

Hehehe pa nece sigurno ni meni biti na umu ali sad jest dok cekam [sm=smiley36.gif] odem cesto samo da vidim koliko je beba rodjeno [sm=smiley36.gif]

A na spisku Rose i LTM okruzene porodiljama a zenske skitaju po citav dan, blago njima [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 10:49:50)

evo mene samo da se javnem. konacno zavrsila, jao horora danas, sestre se svadjaju, gubile se knjizice, malo islo po redu malo kako se kome cefnulo. ma cirkus.
ja bila kod dr. Puzica, sve ok, nije me pregledao, pogledao briseve, ctg, ponovo u srijedu na ctg ako se citiram: ne porodim do tad [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
odoh sa mm na dorucak pa malo stuhati po gradu i onda kod sveki na rucak.
javnem se kad dobauljam kod sveki.

imate mahanje i hvala vam na brizi drage moje [sm=nosecka.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 10:56:15)

Jutro zene..

Nema pudinga [sm=smiley36.gif] Eto vrati na moj post, editovala sam pa sam ubacila link [sm=smiley1.gif]

Procitah...djeluje ukusno. Jedino mi se ne svidja sto jaja nisu termicki obradjena..sta znam..nekako me strah

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 11:02:49)

mam [sm=smiley31.gif]. Sve znam. Ali mislim da sam dobar dio zaboravila tj potisnula "tamo negdje" [sm=smiley36.gif].
elastigirl ne sekiraj se. Nekad su vise nekad manje aktivni. Bitno je da se javi ponekad. Kasnije ce javljanje biti ucestalije
pcelice super je to kad sacuvas. Ja nisam nista..ustvari, imam bodi u kojem je izasla iz bolnice i pramen kose [sm=smiley1.gif].
ltm [sm=bravo.gif]...neces ti jos..neka te.. a, njima udarila vrucina u glavu haha [sm=smiley36.gif]. Ne sjecam se takvog haosa i guzve za ctg...2011 godine
airyfairy mislim da je normalno imati odredjenu dozu straha. Ali, eto, tri poroda iza tebe, ekspresno brza tako da: skreni misli [sm=smiley1.gif].
I kod mene prvi porod bio bas brz..ali opet...da te ne lazem..malo me strah kako ce to sve ici...jedno znam..mora izaci [sm=smiley36.gif]

Cure, i ja evo k9nacno ukljucih prvu masinu bebecih stvari da operem [sm=bravo.gif]. Skinula i navlaku sa autosjedalice..vrijeme je bilo za pokret [sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 11:03:56)

Jutro zene..

Procitah...djeluje ukusno. Jedino mi se ne svidja sto jaja nisu termicki obradjena..sta znam..nekako me strah

Pa dobro jest za ove vrucine malo kriticno ali eto utjeha mi je sto su jaja domaca, tek sto je koka snijela ja sam uzela al bez zezancije stvarno[sm=jezicek.gif] inace zivim na selu pa mi sveki svasta ima, doduse ja i mm smo kupili 6 koka nosilja pa ima jaja koliko hoces uzimaju i oni i mi [sm=smiley36.gif] torta se biti u frizderu pa valjda vcrs vec pola nestane , da ne bi morala da bacam....

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 11:10:01)

Jutro zene..

Pa dobro jest za ove vrucine malo kriticno ali eto utjeha mi je sto su jaja domaca, tek sto je koka snijela ja sam uzela al bez zezancije stvarno[sm=jezicek.gif] inace zivim na selu pa mi sveki svasta ima, doduse ja i mm smo kupili 6 koka nosilja pa ima jaja koliko hoces uzimaju i oni i mi [sm=smiley36.gif] torta se biti u frizderu pa valjda vcrs vec pola nestane , da ne bi morala da bacam....

I kod mene su domaca..moja svekrva malo dalje zivi, ali kad odemo donesemo..ma najvise volim kad se pojede. Jer, ako ostane najvise ja pojedem

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 11:17:08)

Jutro zene..

I kod mene su domaca..moja svekrva malo dalje zivi, ali kad odemo donesemo..ma najvise volim kad se pojede. Jer, ako ostane najvise ja pojedem

Hahaha dobra si [sm=smiley36.gif] Kod mene su kolaci vucaju po nekoliko dana i na kraju pola se baci, ja kad pravim pogotovo neke nove koje nisam prije pravila, ja samo copnem da probam i to je to , ne znam zasto tako ali eto [sm=smiley36.gif] ako se ne pojede podijelicu po komsiluku steta da se bacaju a ulozen trud [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (14.8.2015 11:23:00)

IZVORNA PORUKA: Airyfairy

Bas ste rijedne zeMske, raspisale se, ne mogu sve pohvatati..

ninushka, odijelce premedeno, ovi prugasti printovi me uvijek osvoje, u bilo kojoj boji! a super su i za djecake i za djevojcice!

Mi jucer bili na kontroli, sve super hvala Bogu, kaze beba teska 3038g, curica je, pa i ne ocekujem vise.

Kakve ste vi po pitanju ovog straha od poroda, meni je ovo cetvrti, sve tri su bila prirodno i u rekordno brzom vremenu sve zavrseno. Zadnji put je sve bilo govoto u roku 45 minuta, od prvog laganog probadanja do samog izgona, jedva stigoh do bolnice. A bojala sam se strasno i sad se bojim. Od same pomisli pocnem se znojiti, nesvestica, moram pod tush. jutros neke lagane kontrakcije, ma heej premrla sam, samo molim Boga da nije jos, da jos malo pshicki skupim snage. Ne znam ni sama cega me toliko strah, da li same boli ili ne znam ni ja... omalo se bojim da ovaj put necu stici do bolnice, ako je tacno da svaki porod bude brzi nego prethodni... Samo da na vrijeme prepoznam da je to to.
Huh... raspisah se ja... danas sam opet, po ne znam vise koji put, cistila detaljnije, ko priprema za porod, ma vise da malo skrenem misli i pobjegnem od straha...

neka napisa da izlazi ove zadnje dane, da se provede, pa i ako krene krenuce ha kuci ha vani, bolje onda vani da uziva. [sm=bravo.gif] Svaka cast, vrtim tu recenicu u glavi stalno, heheh malo mi da snage[sm=smiley36.gif]

hehe ja...i LTM tako misim..doduse meni je termin danasa a cekam da mi sveki dodje veceras da izadjm s muzem [sm=smiley36.gif]

nesto sam utripovala da mi se beba opet okrenula na zadak [sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>