RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

hexe -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 11:23:07)

IZVORNA PORUKA: ninuska

IZVORNA PORUKA: hexe

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Odjeca je slatka, a ja sam jedna od tih teta sto narucuje h&m odjecu na fb [sm=smiley36.gif]
Sad pauziram, tesko mi isporucivati.
Ja nisam kupila nista kratkih rukava a u deveti ulazim 26.08.

ja uzela par bodica kratkih rukava, kontam ako nista moze ispod necega[sm=zmeden.gif] hajd sta fali[sm=smiley36.gif]

Pa eto vjerovatno ce trebati. Imam par bodica bez rukava broj 56 sto mi je ostalo od A. Ali svi su plavi a sad djevojcica. Kontam ne vidi se ispod sta me briga

Ma trebace...ja sam najvise iskoristila kratki rukav..prakticniji su, a nije mi u kuci hladno pa da iblacim dugi rukav. Jedino kad idemo napolje.a najcesce sam dugi rukav pa preko majica kratki rukav

Bas mi je zao za te briseve..a ne znam sto te vaginalno pregledaju.bas nezgodno..mene nisu ni u prvoj trudnoci osim na pocetku jer sam krvarila i izgubila jednu bebu..

Ti prodajes robu? Aida tz?

Nisam Aida, Aida je bezobrazna sa cijenama plus ne odgovara na poruke. Kod mene je 5 km po proizvodu nebitno koliko kosta. Prvo sam samo koga poznajem pa su onda ljudi navalili hoce da saljem i u druge gradove a ja pored posla i djeteta nemam vremena da idem jos i u postu, u tome ostanem trudna pa mirovanje...tako da sam za sada deaktivirala profil.

Morat cu onda kupit sta roza kratkih rukava. Nije hladno u septembru a ako ostane karlicno valja mi na ugovoren carski prije termina.

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 11:24:18)

Da se pozalim...mogu li [sm=smiley36.gif]. Ko govno sam da izvinete. Ne mogu nicim. Oprah stazicu iz wc-a s malom...reko da se rashladimo..a, ostalo pojma nemam sta cu...mozda sto sam malo kasnije ustala [sm=zmeden.gif].

Ma desi se svima da imaju los dan. Danas odmori pa sutra nastavi sa obavezama[sm=smiley1.gif]

araj -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 11:28:27)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: araj

IZVORNA PORUKA: ziel

Rose gdje je izvjestaj sa kontrole?

stranicu prije a evo ima i nekih citata iznad [sm=smiley36.gif]

A i ja sad dok se snadjoh s vasim putokazima [sm=smiley36.gif] znaci nista do ponedjeljka, a pitanje je i ponedjeljak hoce li htjeti izaci [sm=smiley36.gif]
Kod mene godisnjica braka 21.nov. a termin po menst. 19.nov. hehe moze i da se poklopi [sm=smiley36.gif]

ma sveki mi je tu od sutra poslije podne pa beba kad krene...nemam brige da S ostavim [sm=smiley1.gif]

Beba te slusa od malih nogu [sm=jezicek.gif]

rose, kojem dr.te je Murtezic prosljedio? Ja danas idem gore aBd. Bas me neka nervoza uhvatila.
mene sva moja djecaslusaju, ja sam najstarija u kuci [sm=smiley36.gif]

Divanovicu u ponedjeljak...CTG da uradim u subotu bilo koji dr moze potpisati a u pondjeljak Divanovicu

Super. On je pravo fin. Da hoce i mene njemu prosljediti :)

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 11:30:30)

IZVORNA PORUKA: aidana

Joj [sm=hudicek1.gif] Ova moja dr. izgleda na odmoru, zovem od ponedjeljka da se narucim za kontrolu, al nema odgovora...
Valjda se vrati do 24.08. kad sam ja planirala na pregled....

A nesto ste pisale o vaginalnom pregledu, mene ova dr. na svakoj kontroli, znaci mjesecno pregleda i vaginalno i UZ. Pa valjda tako treba, moze da primjeti ako ima pojacan sekret ili nesto slicno. Zadnji put mi je i mjerila grlic, pa sta ja znam, smatram da je to ok

Mene je pregledao vaginalnim uz na pocetku i jos jednom na predzadnjoj kontroli ali zato sto sam se zalila na pojacan sekret i jer je isao na godisnji mjesec dana pa da budemo sigurni da je sve ok. Sad opet samo uz. I u prvoj trudnoci su me pregledali samo na pocetku i na kraju vaginalno. Obicno nema potrebe svaki mjesec cackati dole

I meni je na pocetku, do neke 14. ned. radila vag.UZ , onda presla na abd. ali bez obzira na UZ ona svaki mjesec od pocetka pregleda i vaginalno mislim s prstima ako se ne razumijemo [sm=smiley36.gif], bar do sad... ne znam sta ce na ovoj kontroli biti sto trebam za 10-ak dana... al meni ne smeta, evo npr. vec nekoliko dana primjetim povecan sekret, ne znam jel to normalno, pa kad me pregleda i nista ne kaze , znaci ok je i ja mirna i ne razmisljam o tome [sm=smiley36.gif]

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 11:30:55)

Araj dok se ninuska ne javi da ti ja kazem gdje sam vidjela ove komplete. U Tiffany u Importaneu, a ima vjerovatno i u drugim. Samo sto ja nisam vidjela ovaj zeleni vec crno bijelu kombinaciju sa pandom, pink sa tufnicama i sa zvjezdicama. Cini mi se da su 18 km.

araj -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 11:33:12)

IZVORNA PORUKA: aidana

Araj dok se ninuska ne javi da ti ja kazem gdje sam vidjela ove komplete. U Tiffany u Importaneu, a ima vjerovatno i u drugim. Samo sto ja nisam vidjela ovaj zeleni vec crno bijelu kombinaciju sa pandom, pink sa tufnicama i sa zvjezdicama. Cini mi se da su 18 km.

Hvala. Taman da danans svratim kad krenem na kontrolu :)

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 11:38:27)

A kako ono bii za kontrole, kad trebaju biti cesce?
Ja sam to jednom citala, ali sad ne mogu da nadjem,
jel poslije 30. nedjelje svake 2 nedjelje se ide na kontrole ili ?

Eh evo ha nasla sam [sm=bravo.gif] malo sam skratila
Obavezni pregledi po tjednima trudnoće:
1. pregled (8. tjedan)
2. pregled (12. tjedan)
RR, TT, urin alb, genitalni pregled
3. pregled (16. − 18. tjedan)
Drugi UZV pregled
4. pregled (20. tjedan)
5. pregled (24. tjedan)
6. pregled (28. tjedan)
7. pregled (31. tjedan)
Treći UZV pregled
8. pregled (34. tjedan)
9. pregled (36. tjedan)
10. pregled (38. tjedan)
CTG
11. pregled (39. tjedan)
Amnioskopija
12. pregled (40. tjedan)

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 12:29:25)

[img]http://www.dodaj.rs/f/L/Tv/3PaFBv71/6e8d7eac3ed8c4a31b8d61b9.jpg[/img]

Evo naseg kompletica za izlazak iz bolnice aBd[sm=bravo.gif]. Ako bude hladnije imam dzemperak u ovoj boji ili navucem plisani skafandercic.
Evo ovakav

[img]http://www.dodaj.rs/f/8/Yr/2XANp89c/2/hmprod.jpg[/img]

Ninuska, jesi li ovo porucila preko FB od Amre sto prodaje H&M? Koliko je kostao? Bas je slatko.

Nisam..donijela mi prijateljuca od sestre iz svedske, 20 KM. A, vidjela sam mislim i.kod Amre..super mi je crno bijeli na pruge :). A, evo rece ti aidana da ima u tiffaniju..pa pogledaj..moze se naci i kod njih samo moras naletiti u dobar cas da bi nasla velicinu i boju obzirom da nemaju puno komada.
A, skafander mi je odprije...njega nisam.sad uzimala

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 12:32:50)

Odjeca je slatka, a ja sam jedna od tih teta sto narucuje h&m odjecu na fb [sm=smiley36.gif]

ja uzela par bodica kratkih rukava, kontam ako nista moze ispod necega[sm=zmeden.gif] hajd sta fali[sm=smiley36.gif]

Pa eto vjerovatno ce trebati. Imam par bodica bez rukava broj 56 sto mi je ostalo od A. Ali svi su plavi a sad djevojcica. Kontam ne vidi se ispod sta me briga

Ma trebace...ja sam najvise iskoristila kratki rukav..prakticniji su, a nije mi u kuci hladno pa da iblacim dugi rukav. Jedino kad idemo napolje.a najcesce sam dugi rukav pa preko majica kratki rukav

Bas mi je zao za te briseve..a ne znam sto te vaginalno pregledaju.bas nezgodno..mene nisu ni u prvoj trudnoci osim na pocetku jer sam krvarila i izgubila jednu bebu..

Nisam Aida, Aida je bezobrazna sa cijenama plus ne odgovara na poruke. Kod mene je 5 km po proizvodu nebitno koliko kosta. Prvo sam samo koga poznajem pa su onda ljudi navalili hoce da saljem i u druge gradove a ja pored posla i djeteta nemam vremena da idem jos i u postu, u tome ostanem trudna pa mirovanje...tako da sam za sada deaktivirala profil.

Morat cu onda kupit sta roza kratkih rukava. Nije hladno u septembru a ako ostane karlicno valja mi na ugovoren carski prije termina.

Svidja mi se to 5 KM...korektno [sm=smiley20.gif]. Mozda bih uspjela naci semu da mi preuzme u tz [sm=smiley1.gif]. A, vidjela sam da je dosta raje like-ovalo njenu stranicu.a i meni se ucini skupa obzirom da znam cijene.

ABd da se bebica okrene :)

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 12:37:33)

A kako ono bii za kontrole, kad trebaju biti cesce?
Ja sam to jednom citala, ali sad ne mogu da nadjem,
jel poslije 30. nedjelje svake 2 nedjelje se ide na kontrole ili ?

Eh evo ha nasla sam [sm=bravo.gif] malo sam skratila
Obavezni pregledi po tjednima trudnoće:
1. pregled (8. tjedan)
2. pregled (12. tjedan)
3. pregled (16. − 18. tjedan)
Drugi UZV pregled
4. pregled (20. tjedan)
5. pregled (24. tjedan)
6. pregled (28. tjedan)
7. pregled (31. tjedan)
Treći UZV pregled
8. pregled (34. tjedan)
9. pregled (36. tjedan)
10. pregled (38. tjedan)
CTG
11. pregled (39. tjedan)
Amnioskopija
12. pregled (40. tjedan)

Ja sam 35 sedmica i isla sam do sada svako 3 sedmice.

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 13:03:52)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

http://tinypic.com/view.php?pic=149xm40&s=8#.VcxFcK0qJPY

Nadam se da sam uspjela,moraju me i tete sa rr vidjeti [sm=smiley1.gif]

Masallah bebice ko med je [sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif][sm=zz_inlove.gif]

hexe -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 13:17:42)

Svidja mi se to 5 KM...korektno [sm=smiley20.gif]. Mozda bih uspjela naci semu da mi preuzme u tz [sm=smiley1.gif]. A, vidjela sam da je dosta raje like-ovalo njenu stranicu.a i meni se ucini skupa obzirom da znam cijene.

ABd da se bebica okrene :)

Da mi dobijemo svoje bebice pa cemo se dogovoriti. [sm=smiley1.gif]
Boli me stomak evo sat vremena. Nosila sam jutros malog i evo sad opet sam jer je pao i rasplaka se skroz. Svi vi koji imate svekrve, mame, bilo koga ko hoce pomoci cijenite to.

Leptiri -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 13:35:24)

Evo i mene[sm=smiley1.gif]

MAM pricezica je masala ko medic, obrazi mali slatki [sm=duda.gif].

Mi smo jutros isli vaditi nalaze, uskoro bi trebali biti i gotovi nekad kroz dva sata mozda, taman kad mm sa posla da pokupi.
Citam vi pisete o odjelima za izaci iz porodilista i kontam, uh...mi tek na pola puta, a rado bih i ja zarovila se u djecije stvari. Sto se tice H&Ma oni su bas kvalitetni ali i pristupacni, naravno ko ima priliku tamo da ode, mislim u EU. Dok sam bila stara trudilica obisla sam sve to uzduz i poprijeko [sm=smiley36.gif] i mastala da cu jednog dana doci po te stvari za svoju bebicu...al sipak...sad kad skontam da mi treba 12h do Minhena ni ne ide mi se [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Al mm ce ici pa cu ja poslijati sta mi se svidja, mada sve je to meni jos rano.

LTM kako slusa ovcica, cini mi se sad kad god ovcu vidim ti mi naumpadnes [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Mi smo danas pinih 19 sedmica, zato sad idem da se slikam da vidim koliko smo narasli od prosli put [sm=smiley36.gif], kaze mi mm da sam se prosirila, ne znam u sta on gleda al ja i dalje nosim S velicnu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], al hajd eto mozda i jesam[sm=smiley36.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 15:06:02)

Jeli se javljala LTM danas da nije rodila

Rose znaci nece cura jos pa ljepo joj kod mame u pupi.

Ja sam za izlazak pripremila bodi kratkih rukava i hlacice,obukla mu sestra samo bodi i carapice bilo bas vruce

Ostale [sm=nosecka.gif] imate veliko mahanje

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 15:46:56)

Jeste jutros...ne vjerujem da se porodila..mislim da je otisla u skitnju i malu odvela kod svojih

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 16:32:51)

ja prebacih stvari u kofer [sm=smiley36.gif] lakse nosat tamo vamo...naspricala kupatilo da perem i zadala se malo u radove [sm=smiley36.gif]

araj -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 16:35:55)

isla sam u Tiffany u Importane. Nestalo im je kompletica sa pandicom imaju neki drugi u bez varijanti al vel.80. Al nadjem fine bodice 6 kom. 24,50 KM i vrecu za spavanje 17 KM. Imaju snjizenje od 30%
Rose, mene je Murtezic prebacio dr. Nikulinu. Trebam se javiti aBd 19.08. jer ce mi Nikulin biti svakako na komisiji za CR. Pitala ga za vag.briseve, kaze rano je jos? JEsi li ti vadila? Gore je tolika guzva da je to nevkjerovatno. Sve zene cekaju Murtezica.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 16:49:59)

isla sam u Tiffany u Importane. Nestalo im je kompletica sa pandicom imaju neki drugi u bez varijanti al vel.80. Al nadjem fine bodice 6 kom. 24,50 KM i vrecu za spavanje 17 KM. Imaju snjizenje od 30%
Rose, mene je Murtezic prebacio dr. Nikulinu. Trebam se javiti aBd 19.08. jer ce mi Nikulin biti svakako na komisiji za CR. Pitala ga za vag.briseve, kaze rano je jos? JEsi li ti vadila? Gore je tolika guzva da je to nevkjerovatno. Sve zene cekaju Murtezica.

da sve cekaju nega....ja sam briseve uradila ima mjesec dok sam jos kod svoje dr bila...da imam, niko mi na gak nije trazio

araj -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 16:52:22)

da sve cekaju nega....ja sam briseve uradila ima mjesec dok sam jos kod svoje dr bila...da imam, niko mi na gak nije trazio

Tako cu i ja. Otici privatno i neka mi urade. Za svaki slucaj.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 17:20:36)

Evo i mene, vidim prepale ste se da se nisam porodila [sm=smiley36.gif]
ja rekoh da ce biti prijenos uzivo [sm=smiley36.gif] jos sam 2u1 i nemam namjeru bar do iza vikenda, sve sam lijepo isplanirala [sm=smiley36.gif]

Dosao svekar po nas jutros, otisli kod mojih, ostavili L kod bake i dede, baka sa puta donijela svega i igracaka i garderobe...ona pozelila i dedu...ma nema razletila se nije znala gdje ce prije. Ja popila kafu sa mojima i lagano mm i ja pjehe krenemo i skroz sa alipasina na socijalno [sm=smiley1.gif]
Svrati vamo, svrati tamo, do DM-a na otoci pa konzum, nagib, vindija [sm=smiley36.gif] dovukli se kuci oko 1. Rucali malo odpajkim i kad je on krenuo na posao krenem i ja s njim do moje raje na poslu, popijem sa sefom i kolegom kafu, i tamo se zadrzim pofino. Onda u povratku konzum i cm i evo dosla kuci.
Kontam kasnije mozda opet na neku kafu ali mrsko mi se po 3ci put presvlaciti [sm=smiley36.gif]

Vidim svasta ste nesto pisale, ima stranica i stranica za citati. Preletih letimicno. Vidim rose je jos tu [sm=smiley1.gif]
Ja sam zvala drzavnu bolnicu, Puzic je poceo raditi pa odoh ujutru aBd sa mm na ctg i da ga uhvatim da ove nalaze pogleda, briseve i sve...pa cemo do grada, pa kod sveki na rucak... eto imam nekih planova. u to sve cu da uklopim i peglanje i standardne kucne aktivnosti.

Neko je pitao za briseve, ja sam prije 10 dana radila briseve, 4.8. kad sam bila kod Divketa, uzeo mi bris vagine i odnijela u laboratoriju nalaz u sopingu (najbliza mi) i tamo mi uzmu i bris grla i nosa i sve skupa me doslo 55 KM (dok bih ja uputnice pa na carsiju ili ilidzu, nije mi se dalo peglati)
Meni je puzic na pregledu prije ovog kod divketa trazio da uradim briseve a sad u ponedjeljak ja napomenula dr. Spahovicu da imam nalaze briseva, on pogledao i rekao mi da se dr puzic vraca u cetvrtak-petak pa da se njemu javim jer me on vodi. Uglavnom nije da se ne traze [sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 18:10:21)

Jesam nikakva.... Danas sam ranije dosla s posla, nisam nikako dobro, nije da me nesto boli nego mi se samo suti. Neka me depresija spopala.
A ignorisanje se nastavlja. [sm=zz_ninja.png]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 18:23:41)

Jesam nikakva.... Danas sam ranije dosla s posla, nisam nikako dobro, nije da me nesto boli nego mi se samo suti. Neka me depresija spopala.

pusti sebi neku muzikicu, malo plesi, okupaj se, zapali si mirisne svijece...posveti se sebi. eksperimentisi sa sminkom, uradi piling...
sve sto osjecas osjeca i beba. nemoj sebi to bezveze da radis.
ja sam ovisnik o muzici... nista mi ne popravi raspolozenje kao brzi ritmovi muzike [sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 19:02:11)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

pusti sebi neku muzikicu, malo plesi, okupaj se, zapali si mirisne svijece...posveti se sebi. eksperimentisi sa sminkom, uradi piling...
sve sto osjecas osjeca i beba. nemoj sebi to bezveze da radis.
ja sam ovisnik o muzici... nista mi ne popravi raspolozenje kao brzi ritmovi muzike [sm=smiley1.gif]

Okupala se dvaput kako sam dosla s posla, evo maloprije opet, odem pod tus i 5 min. se samo hladim vodom po citavom tijelu jer mi je i prevruce pored svega... a odoh makar licu da se posvetim, mozda si upravu, da mi malo odvuce misli...

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 19:06:38)

Pisala sam s kolegicom s porodilista, ona je med.sestra-babica, pitam ja nju u vezi doktora, koga bi mi ona prpeorucila da angazujem za porod , kaze mi da mi nije toliko bitan doktor koliko je babica, kao doktor gotovo nikad nije tu, dodje samo na kraju, svoje zadatke prenese specijalizantu, a babica je glavna, pa mi kaze da je bolje da angazujem iskusnu babicu pa i ako ona ne bude na smjeni kad budem trebala da se porodim, ona prenese kolegici /ama i opet cu dobiti tu neku uslugu...

A i ja kad sam se kasnije skontala, pa mozda je i upravu... Sta vi mislite?

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (13.8.2015 19:12:48)

doktor bude tu i pedijatar (bar je tako meni bilo) a da babica odradi sve odradi. to je oduvijek tako. doktor je tu da nedaj boze nesto krene po zlu a i dezurni je 24 sata.
ja se vala ne opterecujem puno, ko mi bude bude...nije da mogu uganjati kad porod krene koga bih ja.
sa L mi je slucajno bilo da mi je Nakas vodio trudnocu i to jutro kad je meni pukao vodenjak on tek dosao u dezuru. to je sve lutrija

Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>