RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:58:42)

IZVORNA PORUKA: araj

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: araj

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] cestitke pnadici. Sto me razocara Murtezic. On mene vodi al ode na GO. MAM ti nesto ubrzala. Ja danas ulazim u 9 mjesec. Tako me panika fata. LTM kupila sam omeksivac Chicco. Uzela odmah 2 kom. Ostalo je jos 2 :) Tako da znas, a i ostale mame :)

Ja sam po terminu odmah iz tebe[sm=smiley1.gif] znaci i jcu brzo u deveti[sm=jezicek.gif]

Mozda budemo zajedno :) JA cu morati na cr. Sad u cetvrtak idem da vidim kome ce me Murtezuc prebaciti. Samo da ne budu sestre Imsirovic :) Ja se ponadala da cu skupa sa MAM, al njenoj bebi se negdje zuri :)

moj dr jos ne odluci da li cu na cr li ne, da je meni upasti samo u deveti aBd. On dolazi 01.09. pa da vidim. Svi mi preporucuju ccarskki ali vidjet cu ta ce mimoj dr reci. A negdje ranije bas sa MAM pricah o sestrama imsirija. Znnaci koju minutu prije nego joj je pukao vodenjak[sm=smiley36.gif] Eto nju nece potrefiti, izbjeggla ih je[sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 14:07:54)

nur, ja ti slabonesto znam o tim nabrojanim kolicima[sm=smiley1.gif] Ja gledalacamova i nji cemo i uzeti, tako da nisam ostala ni ramatrala[sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 14:09:45)

nur proguglam kasnije kolica odom mm i malenoj rucak da serviram, on jos malo pa mora na posao.
moja kolica imaju i korpu a sportski dio ima i nulti polozaj. sta da ti kazem, meni bilo bitno i jedno i drugo.

nakacim vam kasnije slike ovcica slikala sam i jedno i drugo [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 14:31:38)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

e sad izvjestaj
M.A.M. mi se javila sms-om, pukao joj je vodenjak, 2 je prsta otvorena nema bolova ni kontrakcija, zadrzali su je na patologiji.
puno vas je sviju pozdravila i zaduzila me da redovno izvjestavam, javljace se [sm=smiley1.gif]

ja sam joj rekla samo polako, sve ce biti ok, da je sve pozdravljamo i drzimo fige [sm=smiley1.gif]

[sm=rozacrtici.gif]..da sve prodje ok..najbolje sto moze...cuvamo fige [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 14:34:15)

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: maksi

Mene jos boli a danas 13 dan ali je vec bole, pa doktori preporucuju samo tusiranje i nista stavljati ali ja prskam sprejem i bivacin praskom da soe ne bi upalilo. Mila nemoj se prepadati meni je to zato sto sam ja bas puno ispucala i postarim savovima a i novi,a plus ne mirujem. Sve prvorotke koje su samnom radjale prosle su bolje od mene tako se ne prepadaj

Pandice cestitam od srca da ste zivi i zdravi puno godina,neka je sve proslo a polako ces se oporaviti,ja sam ti pukla ko tikva pa evo me ziva[sm=smiley36.gif] sve se prezivi samo da su bebe zdrave [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Koliko dana nakon poroda te boljela rana? Jesil stavljala neke obloge ili kreme?

A ima li ijedna prvorotka da nije pucala ? haman da sve pucaju i prvorotke i ostale...

imaju [sm=smiley1.gif] rose i ja nismo pukle
mene su capnuli imala 2 koncica
kad me patronazna obisla, vidjela L pa mene prvo pitala oprostite gdje vam je stala [sm=smiley36.gif] a kad mi je pogledala ranu rekla vi ko da se niste ni porodili
tako da ima nas da smo pravo super prosle na prvom porodu

Nisam ni ja pucala. Oni me recnuli [sm=smiley36.gif].
maksi zeno...radi ono sto moras..znam..jos dvoje djece traze paznju..al brzo ce i to proci..eto prodje vec 13 dana [sm=bravo.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 14:35:32)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

nur, ja ti slabonesto znam o tim nabrojanim kolicima[sm=smiley1.gif] Ja gledalacamova i nji cemo i uzeti, tako da nisam ostala ni ramatrala[sm=smiley1.gif]

Gledal sam i ja i nisu me dojmila, ogromna su i a i poskupa, a po mojoj procijeni nije srazmjeran kvalitet i cijena, prenapuhano

Uf baš sam u nedoumici [sm=zmeden.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 14:41:02)

nur proguglam kasnije kolica odom mm i malenoj rucak da serviram, on jos malo pa mora na posao.
moja kolica imaju i korpu a sportski dio ima i nulti polozaj. sta da ti kazem, meni bilo bitno i jedno i drugo.

Evo svo vrijeme googlam ali su razliciti stavovi?

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 14:47:44)

Mene jos boli a danas 13 dan ali je vec bole, pa doktori preporucuju samo tusiranje i nista stavljati ali ja prskam sprejem i bivacin praskom da soe ne bi upalilo. Mila nemoj se prepadati meni je to zato sto sam ja bas puno ispucala i postarim savovima a i novi,a plus ne mirujem. Sve prvorotke koje su samnom radjale prosle su bolje od mene tako se ne prepadaj

Pandice cestitam od srca da ste zivi i zdravi puno godina,neka je sve proslo a polako ces se oporaviti,ja sam ti pukla ko tikva pa evo me ziva[sm=smiley36.gif] sve se prezivi samo da su bebe zdrave [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Koliko dana nakon poroda te boljela rana? Jesil stavljala neke obloge ili kreme?

A ima li ijedna prvorotka da nije pucala ? haman da sve pucaju i prvorotke i ostale...

ma ne pucaju vec ih uglavnom rezu [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 14:48:57)

imaju [sm=smiley1.gif] rose i ja nismo pukle
mene su capnuli imala 2 koncica
kad me patronazna obisla, vidjela L pa mene prvo pitala oprostite gdje vam je stala [sm=smiley36.gif] a kad mi je pogledala ranu rekla vi ko da se niste ni porodili
tako da ima nas da smo pravo super prosle na prvom porodu

ja nr znam koliko konaca sam imala mozda 7

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 14:49:53)

e sad izvjestaj
M.A.M. mi se javila sms-om, pukao joj je vodenjak, 2 je prsta otvorena nema bolova ni kontrakcija, zadrzali su je na patologiji.
puno vas je sviju pozdravila i zaduzila me da redovno izvjestavam, javljace se [sm=smiley1.gif]

ja sam joj rekla samo polako, sve ce biti ok, da je sve pozdravljamo i drzimo fige [sm=smiley1.gif]

ako joj bude ko meni eto bebe oko ponoci [sm=smiley1.gif]

ladyblue RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 14:54:51)

rose, taman mislim na tebe i hocu da ti saljem poruku da vidim u koja si doba. I rekoh odoh na rr da vidim ima li je i je li u 1 ili 2 komada.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 14:55:22)

IZVORNA PORUKA: *nur*

Uf žene drage ja sam se zadeverala oko kolica gledali smo malo inako imamo neki uži izbor i to:
1.Graco Evo (kod njih mi se ne sviđa što ovdje kod nas imaju samo u crnoj boji, i korpe su im jako skupe. Prednost je što imaju nulti položaj.
2. PerPerego Book ( super su ali su i preskupa)
3. ABC desing 3tec ili Cobra ( ta su mi najljepša i cjenovno najbolja ali im je mana što sportsko sjedište nema nulti položaj, e sada s obzirom da mi je termin krajem novembra aBd onda bi bebu trebala vozati u košari prvih šest mjeseci i to sve do maja, a sada da li ce bebi da se svidi tako dugo da bude u košari)

Dajte vi iskusne žene svoje prijedloge, najgore mi je taj nulti položaj , odnosno da li kupiti kolica sa košarom ili samo kolica koja imaju nulti položaj.

moja jr podignuta sa cca 4,5-5 mjeseci...nije joj se vise lezalo

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 14:58:28)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

rose, taman mislim na tebe i hocu da ti saljem poruku da vidim u koja si doba. I rekoh odoh na rr da vidim ima li je i je li u 1 ili 2 komada.

jos smo 2 u 1 [sm=smiley1.gif] termin je u petak a imam osjecaj da cu prebaciti mada me slomi naka zgaravica i mucnina ima dva dana [sm=smiley13.gif]

ladyblue RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 15:04:43)

IZVORNA PORUKA: rose

jos smo 2 u 1 [sm=smiley1.gif] termin je u petak a imam osjecaj da cu prebaciti mada me slomi naka zgaravica i mucnina ima dva dana [sm=smiley13.gif]

Eh bicu u Sa onda. Dosta mi mora i guzve. Muntam mm da se vratimo.
N proplivala pa slomi.
A ti, znas sta ti je ciniti[sm=jezicek.gif]
Sve smo to vec prosle samo neke eto hoce opet a neke ni u ludilu[sm=jezicek.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 15:04:54)

dobila sam 7 malih uputnica za kontrole da se nadje [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 15:06:15)

N proplivala pa slomi.
Sve smo to vec prosle samo neke eto hoce opet a neke ni u ludilu[sm=jezicek.gif]

ja sam od pocetka htjela al nikako da se odlucim [sm=smiley36.gif]...kako ti zavidim na tom moru

ladyblue RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 15:09:06)

N proplivala pa slomi.

ja sam od pocetka htjela al nikako da se odlucim [sm=smiley36.gif]...kako ti zavidim na tom moru

zavidiš mi zato što ne možeš na more. ja sam dugo pa mi dosadilo. a idem u septembru sama u Bašku Vodu pa mi to zvuči mnogo zanimljivije od plivanja za N.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 15:12:45)

prosle godine ne odosmo em bilo ruzno vijeme em kad sam planirala godisnji odem u prag 15dana ,,,kontam ok ima slijedeca godina...shipak [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 15:20:09)

IZVORNA PORUKA: *nur*

Evo svo vrijeme googlam ali su razliciti stavovi?

ja evo proguglala, do duse samo slike gledala. sta ja znam, svak bira po sebi.
ja sam vec pisala o svojima cam-cortina (ova sto se carobno jutro odlucila da kupi) meni su ona predubra. cjenovno nisu najskuplja, ima i skupljih, da su poskupa jesu. e sad koliko para toliko i muzike. nama su prioritet bila da su komforna za dijete, da imaju velike tockove jer svaki dan moram preci preko tramvajskih sina. jezim se od malih tockica.
ujedno mi smo pravo aktivna porodica, stalno smo vikendima negdje tako da smo ih drndali po moru, po planinama, pravi off road [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
sto se tice korpe i to sam pisala. mi smo nasu prva 3 mjeseca transportovali u korpi i spavala nam je prva 2 mjeseca u korpi, bilo mi tako lakse. na velikom bracnom izmedju nas dvoje, spavala i L u korpi, podojim je i spustim, nisam morala ustajati.
sto se tice korpe ko korpe nije dugo u njoj vozana na kolicima. brzo smo je u AS koja ujedno ide i na kolica.
sto se tice nultug polozaja na sportskom dijelu, nama je bio izrazito bitan jer smo vikendima kao sto rekoh cesto na planine, na vikendice drzi nedaj... ona recimo popodne prespava u udobnosti svojih kolica.
zato kazem sve zavisi od afiniteta, onog sto ti zaista zelis od kolica kao i finansijskih mogucnosti.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 15:26:25)

e evo i ovcica [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

podloga na komodi
[img]http://s12.postimg.org/a9f26q0fd/WP_20150810_13_13_31_Pro.jpg[/img]

[img]http://s16.postimg.org/3jsus858h/WP_20150810_13_13_19_Pro.jpg[/img]

najbolji je bio mm koji malo prije rece pa eto nije toliko ni lose, isto pampers ovcica [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

a evo i lezaljke

[img]http://s13.postimg.org/gfeegqxf7/WP_20150810_13_23_53_Pro.jpg[/img]
[img]http://s29.postimg.org/494iyaf43/WP_20150810_13_24_58_Pro.jpg[/img]
[img]http://s24.postimg.org/t6rneh51t/WP_20150810_13_24_44_Pro.jpg[/img]

mi smo uparili pa kako god [sm=smiley36.gif] to sto je u sobi sve bez-ciklama nema veze. i krevet je bez [sm=smiley36.gif] samo ovcica remeti harmoniju i sklad i bode moje oci [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 15:34:10)

strpi se 10-ak mjeseci ...nakon tog perioda ce ti prerasti i ljulju i podlogu [sm=smiley36.gif]

araj -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 15:38:31)

e evo i ovcica [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

podloga na komodi
[img]http://s12.postimg.org/a9f26q0fd/WP_20150810_13_13_31_Pro.jpg[/img]

[img]http://s16.postimg.org/3jsus858h/WP_20150810_13_13_19_Pro.jpg[/img]

najbolji je bio mm koji malo prije rece pa eto nije toliko ni lose, isto pampers ovcica [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

a evo i lezaljke

[img]http://s13.postimg.org/gfeegqxf7/WP_20150810_13_23_53_Pro.jpg[/img]
[img]http://s29.postimg.org/494iyaf43/WP_20150810_13_24_58_Pro.jpg[/img]
[img]http://s24.postimg.org/t6rneh51t/WP_20150810_13_24_44_Pro.jpg[/img]

mi smo uparili pa kako god [sm=smiley36.gif] to sto je u sobi sve bez-ciklama nema veze. i krevet je bez [sm=smiley36.gif] samo ovcica remeti harmoniju i sklad i bode moje oci [sm=smiley36.gif]

Ja ne znam sta si toliko zakukala. Al Boga mi, meni interesatno izgleda. Bas za bebaca. Ja sam po tvom savjetu, kupila komodu i podlogu cvrstu koju sam stavila na komodu. Al mene strah posto nije fix.za komodu, da mi dijete nedo BOg ne padne :( Sta ti kazes? Kako da postavim slike? Da Vam pokazem kako je kod mene.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 15:40:08)

strpi se 10-ak mjeseci ...nakon tog perioda ce ti prerasti i ljulju i podlogu [sm=smiley36.gif]

ma ja, sta je 10 mjeseci [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 15:43:53)

araj nema te sta biti strah u pocetku. nama je ovoj istoj komodi bila podloga koja nema tvrdo dno ko ova. do duse ja nakon 2 mjeseca nisam L smjela ni treptaj oka ostaviti samu jer se okretala uveliko.
ali uvijek prije presvlacenja pripremim sta mi treba i sve stavim da mi je na ruku.
ova sad podloga je tvrda pa moze i na krevet bracni, na krevetic, na trpezarijski sto ma svugdje.

sto se tice uploada slika napravi profil na nekoj stranici za upload i udri po slikama [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 15:50:16)

Ltm..super je..sve je spremno...samo se jos cura ceka [sm=smiley1.gif]. Kako je malena?
[nur/b] sve zavisi gdje zivis..ja sam imala kolica na tri tocka i ona su za bebu super udobna. Prelazis preko rupa, a beba i ne osjeti. To je sve bilo fino dok sam kod mame na Malti. Medjutim, ja zivim malo uzbrdo i tu je bio problem. Sici i popeti se. Tako da sam kasnije opet kupila na 4 tocka koja su bila dosta laganija.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>