RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 17:56:23)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: ninuska

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: putujuca

Helou [sm=nosecka.gif]
Prvo, jel se jos koja porodila nisam stigla nista citati?

Hvala vam svima na cestitkama, to sam letimicno vidjela. Neko rece uranio, ja kazem nije hvala Bogu [sm=smiley1.gif]
Jeste ranije (prema njihovom terminu) ali je iovako masallah fina beba od 3600.
Ustvari su mi rekli da je bolje ovako sto je prirodno ranije krenuo, jer bi ionako za par dana radili indukciju posto su vidjeli da je krupniji i da bi do termina presao 4200 tako da [sm=bravo.gif]

A i drugo je, red je da urani [sm=smiley36.gif]

ostalim trudnicama sretnu i ugodnu trudnocu zelim, a terminusama porode iz snova [sm=smiley1.gif]

eto pokvari mi teoriju...tebi drugo i uranilo a ja se tjesimm da drugo ide isto ko i prvo ili na termin [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif] ti i tvoje teorije zavjere [sm=smiley36.gif]
moja je dan pred termin...sad cemo vidjeti [sm=smiley1.gif]
ja eto mislim da ce uraniti ali malo, da je htjela beba da urani do sad je vec mogla. moze i sljedece hefte nije belaj [sm=smiley36.gif]

Moja teorija je da druge bebe urane..pa vas dvije vidite [sm=smiley36.gif].
Malu sam rodila 11 dana prije termina. Ovoj cu se nadati pocetkom septembra [sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
sad gledala Divketov nalaz od zadnji put ispade da mi je sad po njegovom 27og termin [sm=smiley36.gif] e ne znam zivotas mi do sad se sve poklapalo [sm=smiley36.gif] valjda je zato on meni govorio rodicu bez problema bebu od 5 kg [sm=smiley36.gif]
nema veze, nek urani ne mora puno, samo eto malo da ovo pozavrsavam sto imam [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif]
Po racunici moje dr termin mi 11.09..na rodjendan male..bilo bi super isti dan slaviti [sm=smiley36.gif]. Sto se mene tice nek urani..dok je jos lijepih dana

Maslackica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 18:18:33)

Cao, djevojke! Cestitam pandici i putujucoj (ako sam dobro upratila :)) i sretno M.A.M :)

ja sam za prvo dijete kupila camova kolica, puno sam ih navozala uzbordo, nizbordno, po kamenju, po gradu, na planini i zadovoljna sam sa njima... Iz opet cu ih koristit. Uzela ona sa cetiri tocka (tu mi se svidjalo sto su bila laksa i malo manja od onih sa tri), 3 u 1 varijantu i sve sam dijelove koristila. U dijelu koji je autosjedila sam je iznijela iz bolnice (odmah po propisima:) i to sam koristila kao autosjedalicu preko godinu dana. Prva tri, tri i po mjeseca smo u setnju isle sa onom ravnom kosarom, a koristila sam je i po kuci da mi dijete bude na ocima :) onda sam pocela vani korsiti i autosjedalicu dio kao kolica (jer se dijete pocne uspravljati u onoj lezajci), pa na kraju onaj klasicni dio. E, ono sto se meni svidjalo kod kaslicnog dijela jeste da je imao nultu poziciju i da se mogao okrenuti tako da dijete gleda u mene i tako da gleda u smjeru voznje... Manje dijete se okrece prema sebi, a vece se okrece u smjeru voznje.

Neke prijateljice su izabrale kolica obicna, ali sa nultim polozajem (bez ovog lezajka dijela) + autosjedalica i isto su bile zadovoljne :) tako da je to sve stvar izbora... S tim da u slucaju kad bih kupovala samo kaslicna kolica, ali sa nultim polozajem, uvijek bih licno gledala da su te vrste da se dijete moze okrenuti prema mami dok je malo, u smjetu voznje kasnije. Mislim, cudno bi mi bilo gurati bebu od dva mjeseca a da je ne vidim. Drugo je kad ima bar pola godine. Ali to je moj stav:)

Također, bitno je gledati da su cvrsta, koliko su teska(ova prva moraju biti teska, ali ima puno razlika), zatim visina rucki (posebno ako su mama i tata visoki)....

Maslackica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 18:33:15)

I bila sam na vjezbama za trudnice :) Isla sam u prvoj trudnoci i meni je to bilo super tad, pa rekoh da navratim i sad prije poroda :) :) Tako, preporuke za vjezbe zbog pozitvine atmosfere koje stvaraju sestre i samopuzdanja koje dobije novopecena mama i onoga sto se nauci (ja u prvoj trudnoci ni o cem nista nisam znala:)) sad vec kontam da cu se sjetiti :)
I na vjezbama su nam spominjali da porodilje dobiju u obje bolnice neku cestitku u kojoj je ukljucen popust za sve AVENTove, CAMove i jos neke proizvode u Baby Centru u BBI. Ja sam neki dan bila tamo u shoppingu sa svojim velikom stomom i niko mi to nije bio rekao, tako da sam sve kupila po regularnoj cijeni. Ali, mislim da je to pravo isplatno ko zeli da kupi kolica camova.... Steta propustiti. Mozete i pitati da vam odobre popust unaprijed :) :)

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 18:33:20)

Helou [sm=nosecka.gif]

Hvala vam svima na cestitkama, to sam letimicno vidjela. Neko rece uranio, ja kazem nije hvala Bogu [sm=smiley1.gif]
Ustvari su mi rekli da je bolje ovako sto je prirodno ranije krenuo, jer bi ionako za par dana radili indukciju posto su vidjeli da je krupniji i da bi do termina presao 4200 tako da [sm=bravo.gif]

ostalim trudnicama sretnu i ugodnu trudnocu zelim, a terminusama porode iz snova [sm=smiley1.gif]

eto pokvari mi teoriju...tebi drugo i uranilo a ja se tjesimm da drugo ide isto ko i prvo ili na termin [sm=smiley36.gif]

ja eto mislim da ce uraniti ali malo, da je htjela beba da urani do sad je vec mogla. moze i sljedece hefte nije belaj [sm=smiley36.gif]

Malu sam rodila 11 dana prije termina. Ovoj cu se nadati pocetkom septembra [sm=jezicek.gif]

sad gledala Divketov nalaz od zadnji put ispade da mi je sad po njegovom 27og termin [sm=smiley36.gif] e ne znam zivotas mi do sad se sve poklapalo [sm=smiley36.gif] valjda je zato on meni govorio rodicu bez problema bebu od 5 kg [sm=smiley36.gif]
nema veze, nek urani ne mora puno, samo eto malo da ovo pozavrsavam sto imam [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif]
Po racunici moje dr termin mi 11.09..na rodjendan male..bilo bi super isti dan slaviti [sm=smiley36.gif]. Sto se mene tice nek urani..dok je jos lijepih dana

gdje ces ti raije, neka te[sm=smiley36.gif] ti si iza mene[sm=smiley36.gif] Doduse kakoje krenulo ove augostovske odose svve prije osim rose i LTM[sm=smiley36.gif]

i da, ja bih na kafu ali da sam jos 2u1[sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 18:36:32)

Cisto da se podsjetimo[sm=smiley36.gif]

Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti user posted image user posted image

AUGUST

06.08. Maksi [sm=modricrtici.gif] porodila se 29.07. [sm=bravo.gif]
14.08. Rose [sm=rozacrtici.gif]
15.08. Pandica [sm=modricrtici.gif] porodila se 10.08.[sm=bravo.gif]
18.08. Putujuca [sm=modricrtici.gif] porodila se 01.08.[sm=bravo.gif]
24.08. LieToMe[sm=rozacrtici.gif]
28.08. MAM [sm=rozacrtici.gif]
28.08. Bebac bucko

SEPTEMBAR

02.09. Novo Ime [sm=modricrtici.gif]
12.09. Araj [sm=modricrtici.gif]
20.09. Carobno Jutro[sm=rozacrtici.gif]
23.09. Ninuska [sm=modricrtici.gif]
23.09. hexe [sm=rozacrtici.gif]

OKTOBAR

06.10. Aidana [sm=rozacrtici.gif]
09.10. mojbebac [sm=modricrtici.gif]

NOVEMBAR

08.11. Blue moon [sm=rozacrtici.gif]
12.11. UmmuHamza2305 [sm=modricrtici.gif]
12.11. Pcelica [sm=modricrtici.gif]
19.11. ziel [sm=modricrtici.gif]
22.11. *nur* [sm=modricrtici.gif]
26.11. Farah 00 [sm=rozacrtici.gif]

DECEMBAR

03.12. *JJ* [sm=rozacrtici.gif]
07.12 Elastigirl [sm=modricrtici.gif]
14.12. Leena [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri [sm=rozacrtici.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 18:37:53)

IZVORNA PORUKA: Maslackica

I bila sam na vjezbama za trudnice :) Isla sam u prvoj trudnoci i meni je to bilo super tad, pa rekoh da navratim i sad prije poroda :) :) Tako, preporuke za vjezbe zbog pozitvine atmosfere koje stvaraju sestre i samopuzdanja koje dobije novopecena mama i onoga sto se nauci (ja u prvoj trudnoci ni o cem nista nisam znala:)) sad vec kontam da cu se sjetiti :)
I na vjezbama su nam spominjali da porodilje dobiju u obje bolnice neku cestitku u kojoj je ukljucen popust za sve AVENTove, CAMove i jos neke proizvode u Baby Centru u BBI. Ja sam neki dan bila tamo u shoppingu sa svojim velikom stomom i niko mi to nije bio rekao, tako da sam sve kupila po regularnoj cijeni. Ali, mislim da je to pravo isplatno ko zeli da kupi kolica camova.... Steta propustiti. Mozete i pitati da vam odobre popust unaprijed :) :)

Maslackica, daj nam termin da te upisem na spisak i sta ocekujemo[sm=bravo.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 18:44:43)

Ne znam kad ce Lala88 navrnuti ponovo na ovu temu, posto se porodila... zanima me ko je nju porodio? Na Ukc Tz cu i ja aBd pa zato me zanimaju utisci, ko je dobar a ko ne...

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 18:47:35)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Helou [sm=nosecka.gif]

[sm=smiley36.gif]

gdje ces ti raije, neka te[sm=smiley36.gif] ti si iza mene[sm=smiley36.gif] Doduse kakoje krenulo ove augostovske odose svve prije osim rose i LTM[sm=smiley36.gif]

Ma mi cemo zajedno...ti na jezero,,a ja u vojnu..pa cemo u uporedo izvjestavati [sm=smiley36.gif].

Ni mene nemojte zaboraviti za kafu...svaki dan do pola dva sam slobodna..onda idem po malu...
maslackica dobrodosla [sm=sloncek.gif].

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 20:53:08)

IZVORNA PORUKA: ziel

Ne znam kad ce Lala88 navrnuti ponovo na ovu temu, posto se porodila... zanima me ko je nju porodio? Na Ukc Tz cu i ja aBd pa zato me zanimaju utisci, ko je dobar a ko ne...

pa posalji privatnu poroku, upoznaj se, ispricajte se, razmjenite iskustva...

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 20:56:11)

Helou [sm=nosecka.gif]

[sm=smiley36.gif]

Ma mi cemo zajedno...ti na jezero,,a ja u vojnu..pa cemo u uporedo izvjestavati [sm=smiley36.gif].

Ni mene nemojte zaboraviti za kafu...svaki dan do pola dva sam slobodna..onda idem po malu...
maslackica dobrodosla [sm=sloncek.gif].

ma ide kafa srijeda ili petak prijepodne, javim vam sutra 100% samo da frizuru nabacim [sm=smiley36.gif]
moracemo se samo prilagoditi rose, posto je ona sa malenom (mozda i ja u srijedu budem sa malenom) petak sam libero, malena bi trebala kod mame ali meni i rose je sad lutrija svaki dan [sm=smiley36.gif]
aBd sutra se sve zdogovorimo u toku dana [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 21:00:52)

IZVORNA PORUKA: Maslackica

Maslackica, daj nam termin da te upisem na spisak i sta ocekujemo[sm=bravo.gif]

dobrodoslica i od mene [sm=smiley1.gif] zelim ti lijepo i ugodno druzenje

sto se tice popusta za baby centar popust se pikao samo ako dodjes sa cestitkom. ja u prvoj trudnoci dobila cestitku od drugarice koja se porodila na jezeru i 4 mjeseca prije mene. bas nam je dobro dosao popust jer smo sve uzeli kod njih, bas onako cifra dobra bila, cini mi se da smo kad se sabralo gratis na cijeli popust dobili hranilicu (kad sve preracunas redovne cijene i cijene sa popustom).
tad je samo jezero bilo u igri. lijepo ako je ukljucena i drzavna bolnica. bice garant nekih sitnica koje ce se poslije poroda uzimati tako da popust uvijek dobro dodje.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 21:02:29)

Legendo...hehe Bgm mi ne pqde to na pamet [sm=smiley36.gif] ja ulazim na RR bas da vidim jel se MAM porodila , jel se javlja ?

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 21:08:20)

Legendo...hehe Bgm mi ne pqde to na pamet [sm=smiley36.gif] ja ulazim na RR bas da vidim jel se MAM porodila , jel se javlja ?

pa ja [sm=smiley1.gif]
MAM se ne javlja, nemam novih informacija. i ja imala goste, evo sad uletih na forum da vidim sta ima... ja sve nesto imam predosjecaj da se ona porodila pa joj nije do telefona [sm=smiley1.gif]
javim vam svima cim saznam sta konkretno aBd, drzim joj fige [sm=smiley1.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 21:50:25)

pa ja [sm=smiley1.gif]
MAM se ne javlja, nemam novih informacija. i ja imala goste, evo sad uletih na forum da vidim sta ima... ja sve nesto imam predosjecaj da se ona porodila pa joj nije do telefona [sm=smiley1.gif]
javim vam svima cim saznam sta konkretno aBd, drzim joj fige [sm=smiley1.gif]

Ma porodila se sigurno [sm=bravo.gif]. Cim saznas sta javni.
I ja malu uspavala u 9, pa mozak odmaram [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 22:27:51)

M.A.M. se porodila. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Upravo sam saznala lijepu i radosnu vijest [sm=smiley1.gif]
Otvorila sam i temu pa bujrum, cestitajte [sm=smiley36.gif]

Ove augustovske bebe bas opasne [sm=smiley1.gif]

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 22:41:35)

Porodi se MAM izmedju moja dva javljanja [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] bas je brz porod [sm=bravo.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 22:47:09)

Eeee lijepih vijesti [sm=bravo.gif] Cestitam

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 22:58:16)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Rekoh da ce prije ponoci [sm=smiley36.gif]. Imas li jos koju.info? Kako porod prodje?

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 23:02:58)

I ja sam se zene danaas prijavila za vjezbe za trudnice koje pocinju iduceg mjeseca 08.09.u 12:30 prostorije GAK-a u Domu Zdravlja Tuzla, bicu u 30.nedjelji... eto idem sad spavati, sutra posao pa i gosti ce mi doci pa se moram sutra angazovati za veceru nesto skontati... laku noc

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 23:05:28)

Ponosna tetka (inace moja prijateljica sa fakulteta) je malo dopunila lijepu vijest.
MAM je postala ponosna mama curice Asje teske 3200 gr. Znam samo da su obje dobro. MAM ce nam se sigurno javiti cim bude u mogucnosti sa detaljnim izvjestajem.

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 23:24:10)

Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti user posted image user posted image

AUGUST

06.08. Maksi [sm=modricrtici.gif] porodila se 29.07. [sm=bravo.gif]
14.08. Rose [sm=rozacrtici.gif]
15.08. Pandica [sm=modricrtici.gif] porodila se 10.08.[sm=bravo.gif]
18.08. Putujuca [sm=modricrtici.gif] porodila se 01.08.[sm=bravo.gif]
24.08. LieToMe[sm=rozacrtici.gif]
28.08. MAM [sm=rozacrtici.gif] porodila se 10.08.[sm=bravo.gif]
28.08. Bebac bucko

SEPTEMBAR

02.09. Novo Ime [sm=modricrtici.gif]
12.09. Araj [sm=modricrtici.gif]
20.09. Carobno Jutro[sm=rozacrtici.gif]
23.09. Ninuska [sm=modricrtici.gif]
23.09. hexe [sm=rozacrtici.gif]

OKTOBAR

06.10. Aidana [sm=rozacrtici.gif]
09.10. mojbebac [sm=modricrtici.gif]

NOVEMBAR

08.11. Blue moon [sm=rozacrtici.gif]
12.11. UmmuHamza2305 [sm=modricrtici.gif]
12.11. Pcelica [sm=modricrtici.gif]
19.11. ziel [sm=modricrtici.gif]
22.11. *nur* [sm=modricrtici.gif]
26.11. Farah 00 [sm=rozacrtici.gif]

DECEMBAR

03.12. *JJ* [sm=rozacrtici.gif]
07.12 Elastigirl [sm=modricrtici.gif]
14.12. Leena [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri [sm=rozacrtici.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 23:25:53)

Uletih da vidim ima li update, kad ima[sm=bravo.gif]

Cestitke MAM od srca, da ste zivi i zdravi i veseli dugo godina[sm=bravo.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 23:36:29)

M.A.M. se porodila. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Upravo sam saznala lijepu i radosnu vijest [sm=smiley1.gif]
Otvorila sam i temu pa bujrum, cestitajte [sm=smiley36.gif]

Ove augustovske bebe bas opasne [sm=smiley1.gif]

kazem ja do ponoci gotovo [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 23:38:08)

Ponosna tetka (inace moja prijateljica sa fakulteta) je malo dopunila lijepu vijest.
MAM je postala ponosna mama curice Asje teske 3200 gr. Znam samo da su obje dobro. MAM ce nam se sigurno javiti cim bude u mogucnosti sa detaljnim izvjestajem.

ja mislila djecaci se ubezobrazili i krenuli preko reda kad ono ima i cura zeznutih [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (11.8.2015 6:55:12)

Jutrrrooo [sm=smiley1.gif]
kakve ste, jeste se naspavale?

Ja sjela da ocejfim prvu jutarnju, prije nego se razbacam i po kuci i ubacim u pet.
Danas ce pasti i frizura [sm=bravo.gif] sve lagano ide po planu i programu...sad za sad [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>