RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 12:39:47)

LTM je pisala o tome, nije kao na filmovima prvo krene samo malo, nakon toga krece nekontrolisano i ostaju tragovi (meni je pukao u sobi i dok sam isla hodnikom do radjaone ostavila sam mokri trag [sm=smiley36.gif] ) Treci slij je probi dr u radjaoni i tad je izaslo najvise bukvalno kao bara je bilo oko mene i na podu. To je topla bistra voda bez mirisa, stim da kad je dr probio treci dio vidjela sam djelice vodenjaka. Eto mozda nekom bude od koristi ovaj post

araj -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 12:46:12)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] cestitke pnadici. Sto me razocara Murtezic. On mene vodi al ode na GO. MAM ti nesto ubrzala. Ja danas ulazim u 9 mjesec. Tako me panika fata. LTM kupila sam omeksivac Chicco. Uzela odmah 2 kom. Ostalo je jos 2 :) Tako da znas, a i ostale mame :)

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:03:49)

Zene jel vi racunate po ovom :

Prvo tromjesečje
1. mjesec = tjedni 1, 2, 3, 4
2. mjesec = tjedni 5, 6, 7, 8,
3. mjesec = tjedni 9,10,11,12,

Drugo tromjesečje
4. mjesec = tjedni 13, 14, 15, 16, 17
5. mjesec = tjedni 18, 19, 20, 21, 22
6. mjesec = tjedni 23, 24, 25, 26, 27

Treće tromjesečje
7. mjesec = tjedni 28, 29, 30, 31
8. mjesec = tjedni 32, 33, 34, 35
9. mjesec = tjedni 36, 37, 38, 39, + 40

I jel npr. kad napunis 36 nedjelja ulazis u 9. mjesec ili kad napunis 35, to mi je malo nejasno?

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:08:02)

Mene je probudilo piskenje,piskila i onda kao neki kvrc i poce voda ici niz noge ne mozes stisnuti da prekines kao sto mozes kada ti se piski,a onda je stalno po malo curkalo i nema boje ni mirisa kao voda. Otidji doktoru da vidis,mozda si se samo upiskila
IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

zene kako izgleda kad pukne vodenjak sad dok sam isla prema wc-u osjetila sam kao blago pucanje i nisam mogla zaustaviti ves mi je sav mokar a bezbojno[sm=zmeden.gif]

tek sad upratih.
ja bih zapucala na gak ako vec nisi [sm=smiley1.gif]
pucanje vodenjaka je kao nekontrolisano mokrenje, bez boje.
sretno i javi sta bi! [sm=smiley1.gif] drzim fige

ja se vratila kuci. pravo brzo zavrsila. u 9:10 vec bila van bolnice. bio neki mladi doktor, pogledao ctg, nalaze briseva sve za 10, rece mi da se Puzic vraca cetvrtak ili petak pa da njega ganjam.
dok sam do kunzuma pa kuci...malena spava, to jednom je povratila valjda nije nista strasno.

...od nakita je nosila jedino oči!

(odgovor članu Carobno jutro)

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:11:58)

Pandice cestitam od srca da ste zivi i zdravi puno godina,neka je sve proslo a polako ces se oporaviti,ja sam ti pukla ko tikva pa evo me ziva[sm=smiley36.gif] sve se prezivi samo da su bebe zdrave [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:19:56)

IZVORNA PORUKA: maksi

Pandice cestitam od srca da ste zivi i zdravi puno godina,neka je sve proslo a polako ces se oporaviti,ja sam ti pukla ko tikva pa evo me ziva[sm=smiley36.gif] sve se prezivi samo da su bebe zdrave [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Koliko dana nakon poroda te boljela rana?
Jesil stavljala neke obloge ili kreme?

E da i htjedoh pitati ove zene koje imaju strije, kad su se pocele pojavljivati ?

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:20:08)

Zene evo i mene,sama sa bebom ali ne mirujem,on spava a ja malo kucu pospremila. Svi mi govore smiri malo lezi ali to stvarno nije moguce pored troje djece,tek sam maloprije stigla da doruckujem a kamoli sta drugo. Nemaspavana sam ali sta se moze,doduse on se budi nocu samo da jede i to je nekih cetiri puta u prosjeku,ali sve su to slatke muke. Maloprije se gledam u ogledalo bas sam nekakva blijeda,i podocnjaci uzas.

LTM ne brini se oko doktora vjeruj svi su fini i Aida ,Miseljic on me primio onu noc kad sam dosla pravo je fin,Spahovic isto on je mladi doktor ali je jako fin bio je dezurni onaj dan kada sam rodila bas brine o pacijenticama obilazi redovno stalno pita treba li sta,tako ne brini se samo moli boga da ne bude Beciragic on je katastrofa ja mu ne bi dala da porodi kravu a ne zenu. Ma mila sve ce biti uredu vidjeces

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:23:28)

Mene jos boli a danas 13 dan ali je vec bole, pa doktori preporucuju samo tusiranje i nista stavljati ali ja prskam sprejem i bivacin praskom da soe ne bi upalilo. Mila nemoj se prepadati meni je to zato sto sam ja bas puno ispucala i postarim savovima a i novi,a plus ne mirujem. Sve prvorotke koje su samnom radjale prosle su bolje od mene tako se ne prepadaj
IZVORNA PORUKA: ziel

Koliko dana nakon poroda te boljela rana? Jesil stavljala neke obloge ili kreme?

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:29:46)

Mene jos boli a danas 13 dan ali je vec bole, pa doktori preporucuju samo tusiranje i nista stavljati ali ja prskam sprejem i bivacin praskom da soe ne bi upalilo. Mila nemoj se prepadati meni je to zato sto sam ja bas puno ispucala i postarim savovima a i novi,a plus ne mirujem. Sve prvorotke koje su samnom radjale prosle su bolje od mene tako se ne prepadaj

Koliko dana nakon poroda te boljela rana? Jesil stavljala neke obloge ili kreme?

A ima li ijedna prvorotka da nije pucala ? haman da sve pucaju i prvorotke i ostale...

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:37:18)

A ima li ijedna prvorotka da nije pucala ? haman da sve pucaju i prvorotke i ostale...

imaju [sm=smiley1.gif] rose i ja nismo pukle
mene su capnuli imala 2 koncica
kad me patronazna obisla, vidjela L pa mene prvo pitala oprostite gdje vam je stala [sm=smiley36.gif] a kad mi je pogledala ranu rekla vi ko da se niste ni porodili
tako da ima nas da smo pravo super prosle na prvom porodu

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:39:42)

e sad izvjestaj
M.A.M. mi se javila sms-om, pukao joj je vodenjak, 2 je prsta otvorena nema bolova ni kontrakcija, zadrzali su je na patologiji.
puno vas je sviju pozdravila i zaduzila me da redovno izvjestavam, javljace se [sm=smiley1.gif]

ja sam joj rekla samo polako, sve ce biti ok, da je sve pozdravljamo i drzimo fige [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:43:19)

IZVORNA PORUKA: araj

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] cestitke pnadici. Sto me razocara Murtezic. On mene vodi al ode na GO. MAM ti nesto ubrzala. Ja danas ulazim u 9 mjesec. Tako me panika fata. LTM kupila sam omeksivac Chicco. Uzela odmah 2 kom. Ostalo je jos 2 :) Tako da znas, a i ostale mame :)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] nasmija me za omeksivac. ja planiram mozda u petak sa mm prosetati po omeksivac
ja iskreno ne znam nista o doktorima sa GAK-a ali znam da su Murtezic i Nikulin takvi, zapocnu pa odu u po frke. dvije su mi drugarice tako zaplatile

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:44:21)

Dan drage moje, nema me dan-dva i svašta se izdešava, malo sam preletila predhodne stranice

Čestitam pandici[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] da vam je živ i zdrav zajedno sa vama, i tebi želim što prije da se oporaviš[sm=smiley31.gif]

MAM sretno držimo ti fige [sm=smiley31.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:44:50)

e sad izvjestaj
M.A.M. mi se javila sms-om, pukao joj je vodenjak, 2 je prsta otvorena nema bolova ni kontrakcija, zadrzali su je na patologiji.
puno vas je sviju pozdravila i zaduzila me da redovno izvjestavam, javljace se [sm=smiley1.gif]

ja sam joj rekla samo polako, sve ce biti ok, da je sve pozdravljamo i drzimo fige [sm=smiley1.gif]

LTM jel ti frka, kako kod ovih nasih zena pucaju vodenjaci,
pocele su i ove sto su trebale poslije tebe [sm=smiley36.gif]

MAM neka je sa srecom , da sve prodje u najboljem redu [sm=smiley27.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:47:18)

e sad izvjestaj

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] vidi ionapoletila, jao sve su ubrzaale..samo da joj sve fino prodje[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] drzimo fige

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:47:49)

Zene jel vi racunate po ovom :

Prvo tromjesečje
1. mjesec = tjedni 1, 2, 3, 4
2. mjesec = tjedni 5, 6, 7, 8,
3. mjesec = tjedni 9,10,11,12,

Drugo tromjesečje
4. mjesec = tjedni 13, 14, 15, 16, 17
5. mjesec = tjedni 18, 19, 20, 21, 22
6. mjesec = tjedni 23, 24, 25, 26, 27

Treće tromjesečje
7. mjesec = tjedni 28, 29, 30, 31
8. mjesec = tjedni 32, 33, 34, 35
9. mjesec = tjedni 36, 37, 38, 39, + 40

I jel npr. kad napunis 36 nedjelja ulazis u 9. mjesec ili kad napunis 35, to mi je malo nejasno?

Ziel ni ja se bas ne razumijem u ovo[sm=zmeden.gif] .Ja sam 25+2 sedmica i kada me neko pita koji si mjesec ja govorim za sedmicu, dvije sam u 6 aBd a vidi sada po ovome što sei ti postavila već smo 6 mjesec [sm=zmeden.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:48:16)

Zene evo i mene,sama sa bebom ali ne mirujem,on spava a ja malo kucu pospremila. Svi mi govore smiri malo lezi ali to stvarno nije moguce pored troje djece,tek sam maloprije stigla da doruckujem a kamoli sta drugo. Nemaspavana sam ali sta se moze,doduse on se budi nocu samo da jede i to je nekih cetiri puta u prosjeku,ali sve su to slatke muke. Maloprije se gledam u ogledalo bas sam nekakva blijeda,i podocnjaci uzas.

LTM ne brini se oko doktora vjeruj svi su fini i Aida ,Miseljic on me primio onu noc kad sam dosla pravo je fin,Spahovic isto on je mladi doktor ali je jako fin bio je dezurni onaj dan kada sam rodila bas brine o pacijenticama obilazi redovno stalno pita treba li sta,tako ne brini se samo moli boga da ne bude Beciragic on je katastrofa ja mu ne bi dala da porodi kravu a ne zenu. Ma mila sve ce biti uredu vidjeces

joj vjerujem ti...stalno u krug. jos uvijek je rano ali cim beba pocne izbacivati nocna dojenja bice bolje.
ma vala ja ne brinem, generalno su svi ok pa vidjecemo ko ce me zapasti, ne mozes uticati na to.
L me pravo pripazila, pukao vodenjak kad je Nakas tek dosao u smjenu... vidjecemo kako ce me druga beba pripaziti [sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:49:15)

Ja sam po terminu odmah iz tebe[sm=smiley1.gif] znaci i jcu brzo u deveti[sm=jezicek.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:49:47)

MAM nek je sa srecom bice sve uredu,samo polako.

LTM znas zeno skroz mi je krivo sto se nismo upoznale,ali ako bogda kada se porodis ima da idemo na kaficu i setnjicu sa bebama. Ti zeno kukala samo da ne uranis a mogla bi i prenjeti [sm=smiley36.gif] ma bice kada je sudjeno

araj -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:52:45)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Ja sam po terminu odmah iz tebe[sm=smiley1.gif] znaci i jcu brzo u deveti[sm=jezicek.gif]

Mozda budemo zajedno :) JA cu morati na cr. Sad u cetvrtak idem da vidim kome ce me Murtezuc prebaciti. Samo da ne budu sestre Imsirovic :) Ja se ponadala da cu skupa sa MAM, al njenoj bebi se negdje zuri :)

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:53:17)

e sad izvjestaj

ma nije mi frka uopste, bice kad biti mora. sem toga sve sam spakovala, sredila, mm ove sedmice radi drugu smjenu tako da je vise kuci nego na poslu, dosla mi mama sa puta, dosla i rodbina iz dijaspore [sm=smiley36.gif]
ja samo cekam Puzica i Nakasa i da malenu u cetvrtak odvedem mami da popijem ove kafe sa forumasicama [sm=smiley36.gif]

e jedino se nisam osisala i ofarbala ali i to cu sa frizerkom danas da dogovorim. do cetvrtka cu i glavu da sredim [sm=smiley36.gif]

araj -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:55:09)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] nasmija me za omeksivac. ja planiram mozda u petak sa mm prosetati po omeksivac
ja iskreno ne znam nista o doktorima sa GAK-a ali znam da su Murtezic i Nikulin takvi, zapocnu pa odu u po frke. dvije su mi drugarice tako zaplatile

Kaze muz, sto ce ti 2 boce hahahhaha. AL brzo se trosi. Il ja seljak puno stavim ahhahahah.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:56:20)

MAM nek je sa srecom bice sve uredu,samo polako.

LTM znas zeno skroz mi je krivo sto se nismo upoznale,ali ako bogda kada se porodis ima da idemo na kaficu i setnjicu sa bebama. Ti zeno kukala samo da ne uranis a mogla bi i prenjeti [sm=smiley36.gif] ma bice kada je sudjeno

ama upoznacemo se aBd bice lijepih dana u oktobru i novembru [sm=smiley1.gif]
ti si meni u komsiluku ako me ova trudnicka demencija nije unistila.

ma ja sam ti u principu veliki zajebant, kod mene sve ko u nekoj komediji [sm=smiley36.gif] bilo mi bitno da grlic izdrzi do 9tog sad vala svejedno kad god. mada divke rece prosle hefte da nebi trebalo sedmicu-dvije ali niko ne zna
picemo mi tu kaficu aBd nista ne brini

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:58:21)

e sad izvjestaj

ma nije mi frka uopste, bice kad biti mora. sem toga sve sam spakovala, sredila, mm ove sedmice radi drugu smjenu tako da je vise kuci nego na poslu, dosla mi mama sa puta, dosla i rodbina iz dijaspore [sm=smiley36.gif]
ja samo cekam Puzica i Nakasa i da malenu u cetvrtak odvedem mami da popijem ove kafe sa forumasicama [sm=smiley36.gif]

e jedino se nisam osisala i ofarbala ali i to cu sa frizerkom danas da dogovorim. do cetvrtka cu i glavu da sredim [sm=smiley36.gif]

Blago tebi, sve spremno, jos samo da beba da znak da hoce van [sm=smiley1.gif]
Hajd i frizuru ces zacas srediti i ja moram se opet farbati, sad mi nekakva boja bronze mislim razne nijanse bronze [sm=smiley36.gif] pa cu sad neku bez plavu uzeti valjda se izjednaci [sm=smiley36.gif]
Eto zene ja idem, imam jednu kucnu posjetu pa kuci [sm=bravo.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-August (10.8.2015 13:58:28)

Uf žene drage ja sam se zadeverala oko kolica gledali smo malo inako imamo neki uži izbor i to:
1.Graco Evo (kod njih mi se ne sviđa što ovdje kod nas imaju samo u crnoj boji, i korpe su im jako skupe. Prednost je što imaju nulti položaj.
2. PerPerego Book ( super su ali su i preskupa)
3. ABC desing 3tec ili Cobra ( ta su mi najljepša i cjenovno najbolja ali im je mana što sportsko sjedište nema nulti položaj, e sada s obzirom da mi je termin krajem novembra aBd onda bi bebu trebala vozati u košari prvih šest mjeseci i to sve do maja, a sada da li ce bebi da se svidi tako dugo da bude u košari)

Dajte vi iskusne žene svoje prijedloge, najgore mi je taj nulti položaj , odnosno da li kupiti kolica sa košarom ili samo kolica koja imaju nulti položaj.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>