LieToMe RR
|
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: Carobno jutro Jutro zene, LTM, svaka cas_t zeno za nalaze. Ja muku mucim da dodjem na donje granice svega. A u brusnicu i prolom vodu sam se pretvorila. Gotovo je, nema nista od mene Od sutra nosim novu urinokulturu, pa cemo vidjeti a i kontrola mi je u srijedu aBd. Ovo mi je najduzi period da nisam bila na kontroli. Mjesec dana. Nemam mi mog dr na Jezeru, na godisjem. Jedva cekam da i on dodje. Ziel, prodje bolovanje, nazad u poslovne pobjede Heeeejjjj zeno Hvala, hvala...ma ja sam vama opisivala svoju rutinu sa vodom, prolom vodom, brusnicom, cajevima... pa tacno me sramota bude i rekao je Divke da je to sve zbog discipline i eto pijem prolom vode i vode puno (to je birilac za bakterije). Da kucnem u drvo u ovoj trudnoci nisam jos nijednom radila urinokulturu a evo dogurah do 8og mjeseca bas sam ponosna nekako na sebe. Ma samo sto vise vode i cajeva (izbaciti sokove) ja sam sad ogranicila na domace ali ni to ne pretjerujem. Voda je najbolja za izbacivanje bakterija. I diueritika prirodnih sad im je sezona (tresnje, lubenice, krastavci...) Jos nisam desifrovala ovu KKS i DKS i ove skracenice ali drugarica mi rece da su mi odlicni nalazi. Protabirila sam ovo sto je odvojeno na 3 lista (urin, crp i suk i zeljezo) ostao jos ovaj jedan zbunjujuci nalaz (sad cu malo da proguglam ) Vjeruj mi da sam disciplinovana jako. Inace pijem vode u ogromnim kolicnama, cajeva. sokove ni pod razno ne pijem, ni obicne ni gazirane. Osim ovo svog to ga ja napravim od cvekle i jabuke i mrkve. I bila sam ubijedjna da ce biti urinn ok ali me bas zaprepasti pa onda sam bbila ubijedjena da ce uk bitii ok E tu sam se razocarala do bola. Ai eto valjda izbacimo podstanara aBd. Sta ne znas sta je na nalazimma, ja znam sve u pola dana u pola noc Ma bice bona to dobro ne brini ja sam u ovoj trudnoci mnogo opustenija nego u prvoj (dozvolim si i gazirano i vise secera i svasta nesto...) u prvoj sam bila u fazonu "strogo zdravo" svaki dan si nosila na posao salatice, voce, jogurt, kuci kuhala samo zdravo, izbjegavala pastete, virsle, namaze i te hepekove, brzu hranu, gazirano...sad si vala s vremena na vrijeme ponekad i to dozvolim. jos me ubi ovo ljeto i sladoled (ja to nekontrolisano supenu kasiku i ne smirim se dok ne vidim dno kutiji ) mislim mogu ja biti i karakter ali kontam sta mi to treba Evo iskopala sam nalaz divketov sto me slao nekad prije da radim nalaze pa gledam sta je upisivao da i to procitam HGM mi je 124 (bolji nego prije) i HCT 36,2% ovo ostalo svaki put drugacije pise (valjda kako ima vise laboratorija sve neki drugaciji nalazi) sta trebam gledati na nalazu (wbc, neu, lym, mono, eus, baso, rbc, mcv, mch, mchc, rdw, plt, mpv) tacno mi treba sifrarnik