Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 11:35:00
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Heeeejjj maksi pa gdje si ti udarilo se po vitaminima.
Evo proguglah sad ovo sto mi je carobno jutro dala, ma nalazi mi super bas sam zadovoljna mashala jedino mi ovi mcv, mch,mchc na donjim granicama, ovo ostalo sve sredina ili prema gornjoj. Ja sam iskreno najvise bila zabrinuta zbog trombocita, zeljeza i urina ali to od svega ispade najbolje MAM isto ko i ja usla u 8mi mjesec mi smo tu negdje sa terminom (ja eto po bebi tj uzvu danas ulazim u 32 sedmicu a po terminu poroda za 2 dana) ja jutros muzu da se pohvalim, reko ja usla u 8mi mjesec kaze on eto jos jedna plata i eto te u 9tom a reko budalice
Ja sam na posao ponijela nektarine i breskve evo se kancelarija uzmirisala Odoh sad po vodu, popila sam nes i caj...
LTM ja i ti cemo se trkati ja mislim do bolnice,mada ja sad brojim dane samo da uletim u deveti rad ove posteljice,mada hvala Bogu beba napreduje,pa cemo vidjeti
ja zbog grlica i otvaranja kod mene ce to samo da izleti ja se sad cesto sjetim Nakasa kad mije u prvoj trdnoci nakon poroda rekao kaze ako planiras drugo ti lijepo cim udjes u 9ti kruzi oko Drzavne bolnice, ti neces ni znati da se poradjas bas nesto kontam da mi je ovaj 8mi mjesec kljucan da sve pripremim i zavrsim i da spakujem kofer just in case mozda ja ne budem imala vremena ni da ga ponesem mada eto vidjecemo sta ce Divke reci na sljedecem pregledu. Osjetim strasan pritisak u zadnje vrijeme i beba se bas navaljuje...samo da doguram sa srecom do 9tog lako cemo onda
Tebi nema druge nego kad udjes u deveti sator i pred drzavnu na kampovanje. Imam ja veeeliki bazen da se osvjezis na ovim vrucinama Ja ne znam ni kako ce mi biti ni sta cu. Dva puta sam otisla otvorena cetiri prsta bez bolova ni plodna voda nije otisla nista. Samo prebacila preko termina. Valjda cu znati kad me prirodno zaboli
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 11:48:22
rose
Morat cu raditi rad hpv-a prije poroda,a i cesce kontrolisat rad konusa tako mi dr rece,e sad da ja nebi cekala nalaz 2 mj na Jezeru uradit cu privatno,mislim nemam sad hpv hvala Bogu,al moram kontrolisat u slucaju da imam morala bi na carski
a ok...pa onda idi amri ...vec je poznajes i bude brzo nalaz
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 11:49:41
rose
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Evo proguglah sad ovo sto mi je carobno jutro dala, ma nalazi mi super bas sam zadovoljna mashala jedino mi ovi mcv, mch,mchc na donjim granicama, ovo ostalo sve sredina ili prema gornjoj. Ja sam iskreno najvise bila zabrinuta zbog trombocita, zeljeza i urina ali to od svega ispade najbolje MAM isto ko i ja usla u 8mi mjesec mi smo tu negdje sa terminom (ja eto po bebi tj uzvu danas ulazim u 32 sedmicu a po terminu poroda za 2 dana) ja jutros muzu da se pohvalim, reko ja usla u 8mi mjesec kaze on eto jos jedna plata i eto te u 9tom a reko budalice
Ja sam na posao ponijela nektarine i breskve evo se kancelarija uzmirisala Odoh sad po vodu, popila sam nes i caj...
LTM ja i ti cemo se trkati ja mislim do bolnice,mada ja sad brojim dane samo da uletim u deveti rad ove posteljice,mada hvala Bogu beba napreduje,pa cemo vidjeti
ja zbog grlica i otvaranja kod mene ce to samo da izleti ja se sad cesto sjetim Nakasa kad mije u prvoj trdnoci nakon poroda rekao kaze ako planiras drugo ti lijepo cim udjes u 9ti kruzi oko Drzavne bolnice, ti neces ni znati da se poradjas bas nesto kontam da mi je ovaj 8mi mjesec kljucan da sve pripremim i zavrsim i da spakujem kofer just in case mozda ja ne budem imala vremena ni da ga ponesem mada eto vidjecemo sta ce Divke reci na sljedecem pregledu. Osjetim strasan pritisak u zadnje vrijeme i beba se bas navaljuje...samo da doguram sa srecom do 9tog lako cemo onda
Tebi nema druge nego kad udjes u deveti sator i pred drzavnu na kampovanje. Imam ja veeeliki bazen da se osvjezis na ovim vrucinama Ja ne znam ni kako ce mi biti ni sta cu. Dva puta sam otisla otvorena cetiri prsta bez bolova ni plodna voda nije otisla nista. Samo prebacila preko termina. Valjda cu znati kad me prirodno zaboli
sto bih ja volila da odem na kontrolu a ono 4-5 prstiju bez bolova i samo mi kazu ostajes ...nako sam par dana bila 1.5 prst...onda mi puko voedenjak...onda bolovi otvaranje i cuda
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 11:51:02
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
e to su me vec zezali za sator kaze meni drugarica mogla bi ti ko oni svojevremeno ispred zgrada zajednickih insititucija...podic sator i da si tu blizu ma ja ne znam tacno kako cu kad krene, em cu biti sama sa malenom (muz ce raditi), mozda eventualno bude mama ili sveki da se potrefi... u prvoj bilo dobro ja se za praznik porodila, nismo morali na sitno dijete misliti... vec se vidim ko u kakvom filmu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 11:54:58
maksi
Draga ja u drugoj trudnoci nisam ni znala da se poradjam malo me boluckala ledja vise neki osjecaj nego bol,odem na ctg i da me slucajno pogleda jer mi bio taj dan termin ja otvorena 7 na 8 prstiju,ja joj rekla de to vi ponovo da niste pogrijesili. Iskreno sada me malo strah jer mi rece na zadnjoj kontroli ima beba ovaj put da zacas izleti. Sreca blizu smo bolnice
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 12:02:35
alman
jutro drage moje i od mene, kako jucer nisam nista uradila, evo danas moram, nema vise odlaganja, a i bolje sam volje pa cu ja to sve ako Bog da da odradima, uglavnom ponekad se jave lazne kontrakcije, tijelo se priprema u srijedu cu na kontrolu pa cemo vidjeti sta ima, beba je pravo aktivna, jos uvijek nista ne curi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 12:09:44
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: ziel
Morat cu raditi rad hpv-a prije poroda,a i cesce kontrolisat rad konusa tako mi dr rece,e sad da ja nebi cekala nalaz 2 mj na Jezeru uradit cu privatno,mislim nemam sad hpv hvala Bogu,al moram kontrolisat u slucaju da imam morala bi na carski
Jesil mozda upucena jel se mora na carski ako se imaju kondilomi? I ako se uklone 2-3 mjeseca prije poroda? Jel se oni broje u HPV
Vidi draga ja sam recimo imala hpv al bez kondiloma,samo promjene imala na grlicu pa su mi skidali to,e sad postoji mogucnost da se beba zarazi hpv virusom ako ga imas na normalnom porodu,ako imas kondilome obavezno naglasi svom dr J a sam nakon op dizala imunitet i uspjela sam to sanirati,al moram se cesce kontrolisati,i moj mi je dr rekao ako mi se opet vrati hpv nedaj Boze da cu na carski
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 12:24:04
ziel
IZVORNA PORUKA: ziel
Jesil mozda upucena jel se mora na carski ako se imaju kondilomi? I ako se uklone 2-3 mjeseca prije poroda? Jel se oni broje u HPV
Vidi draga ja sam recimo imala hpv al bez kondiloma,samo promjene imala na grlicu pa su mi skidali to,e sad postoji mogucnost da se beba zarazi hpv virusom ako ga imas na normalnom porodu,ako imas kondilome obavezno naglasi svom dr J a sam nakon op dizala imunitet i uspjela sam to sanirati,al moram se cesce kontrolisati,i moj mi je dr rekao ako mi se opet vrati hpv nedaj Boze da cu na carski
Kod mene dr. primjetila tek kad sam ostala u drugom stanju iako sam joj isla i prije toga jednom. Ustanovila je samo na vanjskim polnim usnama nekoliko kondiloma, nema nista unutra i rekla da uklonim negdje gdje to rade... Kako su tebi to skidali jel hiruski ili laserski? I koliko je trajalo? Citala sam negdje da ako ima vise traje u nekoliko tretmana... Zanima me ako ih uklonim npr. za mjesec ili 2, dal cu se smjeti prirodno poroditi?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 12:29:20
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: alman
jutro drage moje i od mene, kako jucer nisam nista uradila, evo danas moram, nema vise odlaganja, a i bolje sam volje pa cu ja to sve ako Bog da da odradima, uglavnom ponekad se jave lazne kontrakcije, tijelo se priprema u srijedu cu na kontrolu pa cemo vidjeti sta ima, beba je pravo aktivna, jos uvijek nista ne curi
ma ti si super, sitno brojis, sad ce to uskoro aBd. samo lagano i da sve bude kako treba od srca ti zelim!!! drzim fige za pregled u srijedu
meni kako je sad zbog grlica uveo cesce preglede ja konstantno imam osjecaj da ne izlazim iz ordinacije
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 12:32:04
M.A.M.
Meni je dr na kolposkopiji otkrila promjene na grlicu,u vidu kako je ona meni objasnila bijela zadebljanja,i nije se sirilo dalje,bez kondiloma,i uradila sam hirurski jer laserski ovdje rade privatno i zara su cijene,kad su me uradili sutradan sam odmah pustena kuci,a cula sam nakon lasera da ides kuci za par sati,desetak dana se malo pripazila nisam sjedala direktno vec na bok,i nista tesko nisam dizala,to sam radila prosle godine u martu Eh sada kakva je procedura sa kondilomima stvarno ne znam,znam samo da moras kontrolisati redovno pogotovo sad rad trudnoce,da izvines jeb.. je hpv
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 12:34:00
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: maksi
Draga ja u drugoj trudnoci nisam ni znala da se poradjam malo me boluckala ledja vise neki osjecaj nego bol,odem na ctg i da me slucajno pogleda jer mi bio taj dan termin ja otvorena 7 na 8 prstiju,ja joj rekla de to vi ponovo da niste pogrijesili. Iskreno sada me malo strah jer mi rece na zadnjoj kontroli ima beba ovaj put da zacas izleti. Sreca blizu smo bolnice
ma pravo da ti kazem i mene malo strah toga da cu ja to u neznanju (to mi najgore). jer i prvi put nisam imala nesto pretjerano jake bolove, mislim trpim ja to ok i onda mi belaj posto imam visok prag bola da cu ja bas ono doci 5 do 12. a ni ledja me nisu boluckala, niti upratih onaj cep tacno da mi vodenjak nije pukao ja ne znam ni kako bih znala da se poradjam i da sam 9 prstiju otvorena ali eto sto kazes sreca pa nam je blizu stici cemo mi to nadam se
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 12:54:51
*pcelica*
Ja imam drugaricu koja zivi u Pazaricu. I kad je bila trudna, trebala da se porodi.Muz joj biona poslu nju pomalo boluckalo cijeli dan. Kad joj je muz dosao kuci odluce otici u bolnicu jer su bolovi postali cesci. Stigli do doma zdravlja u Hadzicima i u ginekoloskoj ambulanti se porodila. Odatle jeu hitnu odvukli u bolnicu gore ustanovili da je sve uredu bebi dali vakcinu i poslali ih kuci Zato zene idite marsutom gdje ima ginekoloskih ordinacija
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 13:04:54
M.A.M.
dobro je ta tvoja drugarica prosla,kod mene ambulanta vecinom radi do 15,ja kakav sam peh ufatice me navece ,mogla bi sjesti i plakati ispred ambulante ,a do Jezera se mogu poroditi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 13:11:18
LieToMe RR
meni je srecom do bolnice 10ak minuta samo picim pravo Put zivota i eto me u cas oka na Marijin dvoru i u Drzavnoj meni ce veci belaj biti izorganizovati malenu ako me uhvati po danu pa ne bude muza, mame ili sveki ja vec sebi vidim neki cirkus Jos mi vozacka istekla nekad u aprilu i nisam ni produzila. Kontala da idem da ne idem (moram i ljekarsko zbog ociju vaditi) mrsko mi bilo izlaz s posla jos i za to ganjati. I tako konsultujem se sa muzem, kad kaze on nemoj,nije ti hica, vadi kad se porodis, koliki si hajvan sama bi se odvezla na porod
eeee a vidis Divke mi u zgradi mogla bih jakod njega evo mene doktore ja dosla da se porodim kod vas u ordinaciji
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 13:28:53
Carobno jutro
Moja prijateljica se porodila prije par dana i tako ima slicnu pricu. Vec je bila prosla termin za nekoliko dana i to jutro bila na ctg-u u Vojnoj i rekli joj da dodje opet sutra i onda ona spici u grad. Malu odvede u vrtic a ona po gradu zujala, povruce je bilo. Sacekala muza u BBi i rucali i kaze ona da je osjetila male neke bolove. I tako su onu sjedili skoro do 8 navece u BBI i krenuli kuci a moraju proci pored Vojne na putu. Inace sve su pjehe to obilazili i hajde muz je nagovori da svrati za svaki slucaj posto se pozalila da je ledja bole malkice. To je bilo u 8 sati tacno navece, inace beba se rodila u 8 i 15 . Nije uspjela tene ni skinuti. Muz joj otisao tu blizu na kafu da saceka, covjek nije stigao ni dobiti sto je porucio Ona se kasnije doktoru zahvalila a on joj rekao nisam nista ni uradio, nemate se na cemu zahvaljivati. Znaci malo joj je nedostajalo da se porodi na cesti
Meni prodiliste nije blizu, s obzirom da sam u drugom gradu pa ce to biti malo nezgodno. Jedino da se vrstim u svoj stan koji je na marin dvoru pa mi je onda sve blizu Ne znam, o tome jos ne razmisljam, nekako mi daleko
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 13:43:45
lala88
zdravo zene, kako ste. Blago vama pa vam porodilista blizu, meni porodiliste 1h voznje, ovdje ima ambulanta u Domu zdravlja ima i porodjajna sala, ali nerade porode, osim u hitnim slucajevima. CArobno jutro bas mi je sega kad kazu nije znala da je trudna, ovdje je se prije 10 dana neka porodila sto nije znala da je trudna, nije ni bila nikad na pregledu, samo dosla i pordoila se. Gledala sam par tih slucajeve kad nisu znale da su trudne Cim su dizale noge znale su da postoje sanse za zacecce jer nepostoji 100% kontracepcija, uvjek postoji sansa da se zatrudni, cim ti izostane odam radis test. Pa ja sam htjela trudnocu i nije mi ni zakasnilo ja odma radila test. Kod mene ta prica ne pije vodu. A volila bi i ja te brze porode, mada mislim da to kod mene nece ici, ja sam maksimalno zatvorena. Desavali se to zenama koje su uvjek zatvorene i grlici su im ok, da se otvore a da neboli, joj to bi bilo super.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 13:44:09
Carobno jutro
meni ovo nikako nije jasno. Skontala je poslije porodjaja da je ustvari imala spotting svaki mjesec. I pokaazuju slike dok je bila trudna a nije znala, zivota mi se vidi da je trudna I porodila se na parkingu nekog soping centra
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 13:44:20
rose
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
Moja prijateljica se porodila prije par dana i tako ima slicnu pricu. Vec je bila prosla termin za nekoliko dana i to jutro bila na ctg-u u Vojnoj i rekli joj da dodje opet sutra i onda ona spici u grad. Malu odvede u vrtic a ona po gradu zujala, povruce je bilo. Sacekala muza u BBi i rucali i kaze ona da je osjetila male neke bolove. I tako su onu sjedili skoro do 8 navece u BBI i krenuli kuci a moraju proci pored Vojne na putu. Inace sve su pjehe to obilazili i hajde muz je nagovori da svrati za svaki slucaj posto se pozalila da je ledja bole malkice. To je bilo u 8 sati tacno navece, inace beba se rodila u 8 i 15 . Nije uspjela tene ni skinuti. Muz joj otisao tu blizu na kafu da saceka, covjek nije stigao ni dobiti sto je porucio Ona se kasnije doktoru zahvalila a on joj rekao nisam nista ni uradio, nemate se na cemu zahvaljivati. Znaci malo joj je nedostajalo da se porodi na cesti
Meni prodiliste nije blizu, s obzirom da sam u drugom gradu pa ce to biti malo nezgodno. Jedino da se vrstim u svoj stan koji je na marin dvoru pa mi je onda sve blizu Ne znam, o tome jos ne razmisljam, nekako mi daleko
ja bih bila na m. dvoru...vec kad imas stan mozes i pjehe u bolnicu ako bude stani pani
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 13:46:58
maksi
Poradih malo po kuci,usisala obrisala podove sredila kupatilo stavila paprike u rernu da se peku i moram skontati sta cu jos praviti.
Doci ce mi veceras brat sa curom reko da je uglancano
Ne znam sta bi vam rekla mene po malo strah ali kontam ipak sam dva puta rodila valjda cu znati prepoznati bolove a ako nista kad pocne da gura i boli u guzi znam da je jos malo pa napolju
LTM ma meni je vece pri izgleda izasao taj cep jer mi bili koncici krvi a nisam ni znala sta je,a iskreno i ja imam bas veliku toleranciju na bol,kod prvog poroda zene u porodilistu vriste i deru se ja cekala da me toliko zaboli da i ja toliko vristim kad se ja porodi bez vriske
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 13:50:24
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: rose
ja bih bila na m. dvoru...vec kad imas stan mozes i pjehe u bolnicu ako bude stani pani
O tome smo i razmisljali da se pred kraj preselimo. Jer fakat mi je ovo pegla. Dok ja dodjem iz Vi, moze svasta biti. A tu imam sve. Mislim tu sam ranije zivjela sa roditeljima, odrasla tu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 13:52:50
*pcelica*
Ja cu seuvijek sjecati. Porodila se ja prvi put i uvece moram u wc. Kako ja ustajem s kreveta tako zvone na ona vrata.Cujem zena govori da ima trudove. I dok sam ja od kreveta do wc dosla ona se porodila. Kasnije mi prica ona legla na sto da je pregledaju a bebi glava vec izasla Kaze jos trece joj dijete. Plodna voda joj curila nije odmah sve otislo. I zajedno izlazimo iz bolnice i ja govorim mm kako se ona lahko porodila ni konca nema kaze on vidis da je stela takva ces i ti biti s trecim Nasluti mi sluto trece
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 13:54:58
rose
IZVORNA PORUKA: rose
O tome smo i razmisljali da se pred kraj preselimo. Jer fakat mi je ovo pegla. Dok ja dodjem iz Vi, moze svasta biti. A tu imam sve. Mislim tu sam ranije zivjela sa roditeljima, odrasla tu
jel ono ti rece i da radis u Sa..a gdje ti muz radi...mislim sto se ne preselite zaoprave, skroz :D
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 22.6.2015 13:59:41
LieToMe RR
joj citam vas i smijem se prvo ja ni u prvoj ni u drugoj trudnoci nisam znala da sam trudna mislim ono ni kraj mi pameti nije bilo da sam trudna posto jel imam te poduze cikluse (koji nekad budu i po 3 mjeseca razmaka i te ovulacije kasne drzi nedaj) u prvoj trudnoci trebali mi na jednu svadbu subota bila, maj 12. moj najbolji drug se zenio. i petak popodne bio moj brat na rcku kod nas a ja navece bogu dusu bog je nece (inace imam osjetljiv zeludac stalno povracam) i svu noc ja tako grlim wc solju, ujutru ustala nastavila nikakva... ali ja kao eto u uvjerenju idemo mi na svadbu (bila u popodnevnim satima) otisao muz vani u grad da se osisa obrije...sredi vratio se (ja povracala do iznemoglosti) i vec krajnji rok da seoblacim i spremam moramo i cvijece kupiti...ja ne mogu da maknem...kaze meni muz da se mi ne lazemo ne idemo mi nigdje i tako ih nazovemo i kazemo ja pokvarila stomak i u pon 14.maja snijeg pao, zima hladno ja trebam u drzavnu na fiziklanu terapiju (bila koljeno sjebala) i naravno ja opet sve u krug kad meni kaze muz a da ti uradis jedan test ja uradila 3 kasnije iz drzavne svratim u apoteku i kupim jos dva za svaki slucaj kasnije sve historija Leonicemo pricati da je mama mislila da je pokvarila stomak
isto mi u drugoj bilo, Bozic, Nova Godina Leonin rodjendan...stalno u kuhinji, kuhala spremala...hrane oko mene a ja povracam samo sad sam bila malo pametnija, sjela i racunala i kao moglo bi biti i uradim samo jedan test i narucim se kod Divketa mada ono ne mogu da vjerujem da neko ne zna 9 mjeseci da je trudan pa to prosto ne mogu da svarim. Hajd prvih 2-3 mjeseca pa i 4 dok se stomak i ne vidi pa jos ako neko nema ni mucninu ni nikakve tegobe to mi je ok ali bas svih 9 mjeseci
sto se tice bolnice, carobno ja bih sto rece rose ipak u taj stan za svaki slucaj maksi nisam ni ja vristala soba do mene bila porodiljakoja je bas vristala (mi smo skroz bile pri vrhu) a mm je cuo i na hodniku i salje meni poruku kaze jl ovo ti vrstis? a ja uvrijedjeno odgovarak joj ja ba, ova soba do mene to je bilo u 9:47, onda on meni salje poruku boli li te a ja njemu odgovaram jel ti mislis da imam vremena da tipkam izmedju trudova? Leona se rodila u 10:10 eto toliko o dopisivanju ostavili smo poruke za uspomenu tek toliko da znam kakvo mi je prolazno vrijeme
ja kako se sad vise ovog prisjecam mene vise strah da cu ko ta prijateljica doci i onako usetat u Drzavnu i reci evo mene ja dosla