|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni
15.6.2015 10:53:01   
pandica
Samo da mahnem trudnjacama i pitam kako su :) Ja vala nikad gore, ne znam sta mi je jutros, bas sam nekakva sazvakana user posted image Kao da vikenda uopste nije ni bilo...

My Ovulation Chart

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 651
15.6.2015 11:05:35   
alman
jutro zenice kako ste mi sve redom, evo da vam se javim da sam jos 2u1 pa cemo vidjeti do kada, bebi je bas aktivna gura me dole nenormalno, prepone me bole, al jos nisam primjetila nikakve druge naznake user posted image

pripreme se danas zavuser posted image savaju, ja sve odgadjam al danas stvarno moram sve u torbu kompletirati i u auto ostaviti

joj drae moje mene je od jucer poslije podne uhvatilo kihanje i curenje na nos, nenormalno, bas sam se nahladila, evo vec sam nos ogulila od brisanja, sinoc stavljla i fizioloske i morske vode u nos, malo lakse al opet sva se stisnem kad hocu da kihnem, pa valjda me popusti

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 652
15.6.2015 11:18:31   
LieToMe RR
nur dobrodosla nazad nakon izbivanja user posted image sto se tice tog dnevnika ja sam vodila u prvoj trudnoci, bila sam na mirovanju, imala vremena, nisam imala dijete od 2,5 godine pored sebe...sve se stizalo... sad jednostavno ne znam kojom magijom nokte nalakiram i istusiram se a kamo li jos da dnevnik vodim user posted image malenoj rodjendan bio 2.1 mi jos slike nismo razvili sa rodjendana da polijepimo u radosnicu a u mob pisem njenje nove rijeci pa cu nekad upisati u radosnicu (nadam se da cu to sve stici kad odem sad na ovaj veliki godisnji u julu pa ona bude malo kod baka). sto se tice dimenzija beba moje sene uklapaju u taj prosjek user posted image ova moja druga fura haman 500 gr u tezini ispred prosjeka ptice znaju koliko je to u centrimetrima, a pupo mi u mjerama (Divke to redovno mjeri metrom) na zadnjem pregledu bio kao da sam 33 sedmica user posted image tako da ja to ne citam, sto da se bezveze zanosim da cu roditi prosjecno dijete. jos da bude koma veca rekao mi je da mi nece pisati na nalazu predvidjenu tezinu poroda (nije ni u prvoj) kaze cim vide da je predvidjena tezina preko 4,200 gr odmah salju na carski bezveze. e jest me utjesio user posted image jos prica nedavno mu se porodila pacijentica (kaze tako ko vi gradje malo krupnija user posted image ) predvidio sam joj bebu 4,800 ona rodila bebu od 5 kg lijepo prirodno user posted image user posted image doslo mi da mu kazem suti ziv bio kakvih 5 kg user posted image user posted image

pandice user posted image i tebi user posted image nisi jedina i ja sam danas nekakva slomljena, mucnina mi cijelo jutro, neznam od cega i sta mi je tacno.

alman pa zenice gdje si ti user posted image izguraj to sa nosem, bice bolje (ne znam jel imas problema sa alergijama, jel moguce da je to) meni je gore kad krenem da kihnem pa se stiscem po 3-4 puta hoce-nece hoce- ece pa na kraju nista. juce me tako dva puta uhvatilo sva sam se ja jadna zgrcila krenem pa nista krenem nista user posted image

sta je ovo sa rose, nigdje je.

< Poruku je uredio LieToMe -- 15.6.2015 11:20:27 >

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 653
15.6.2015 11:26:51   
rose
pozz zene moje...i ja sam sinoc lose spavala...opet mi se u snu vratila kiselina i onda sam je udahnula i u panici skocila s kreveta..em odvratan okus u ustima em se gusim jer sam udahnula tecnost i muza sam prepala...jedva papuce nabila da odem u halu...ne povracam al se jedva ja povratih..bas mi je to cudno, toga nije bilo kad sam saju nosila

kupih i ja prolom vodu al male flasice sinos strusila odmah jednu a u ovom konzumu kod posla nema malih flasica user posted image ma meni je jutarnji urin uvijek ok..ali onaj dnevni svako sat..je uvijek mutan i to mi je bas cudno user posted image ...cini mi se da sam od juce u 8 mjesecu...mislim gledam po datumu..14 augusta mi je termin...user posted image

imala posla pa se sad javih..a inace i meni pocesto smeta onaj jastuk ...valjda zato sto mi je vruce..valja se sa njim okrenuti user posted image

< Poruku je uredio rose -- 15.6.2015 11:27:39 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 654
15.6.2015 11:35:23   
maksi
Dan user posted image

Evo i mene vucaram se nesto po kuci jedva,ovo se vrijeme muti pa i ja sa njim,jos sam se sinoc prepala mladji zapeo i pao zgulio nos,dobro je prosao.

LTM ma oni procjenjuju na osnovu svih parametara tezinu,tako da moze a i ne mora tacna. Ja se iskreno nadam da ce moj biti u granicama normale,cak imam osjecaj da ce biti manji od brace ne znam sto,jer mi stomak uopste nije veliki a on na svakom pregledu ima 300 do 400 grama vise.ma samo nek su nam zdravi i zivi.

Rose pa i ja racunam po terminu ulazak u novi mjesec tako da sam ja 5.6 usla u osmi,jos malo bogami primaklo se

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 655
15.6.2015 11:35:55   
pandica
Ojjj bas sam katastrofa na poslu jedva, a more posla imam ne znam kako cu zavrsiti user posted image Kupila sam i ja prolom vodu, uzela paket cijeli za početak user posted image Samo da bude efekta ako Bog da

My Ovulation Chart

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 656
15.6.2015 11:37:19   
rose

IZVORNA PORUKA: maksi

Dan user posted image

Evo i mene vucaram se nesto po kuci jedva,ovo se vrijeme muti pa i ja sa njim,jos sam se sinoc prepala mladji zapeo i pao zgulio nos,dobro je prosao.

LTM ma oni procjenjuju na osnovu svih parametara tezinu,tako da moze a i ne mora tacna. Ja se iskreno nadam da ce moj biti u granicama normale,cak imam osjecaj da ce biti manji od brace ne znam sto,jer mi stomak uopste nije veliki a on na svakom pregledu ima 300 do 400 grama vise.ma samo nek su nam zdravi i zivi.

Rose pa i ja racunam po terminu ulazak u novi mjesec tako da sam ja 5.6 usla u osmi,jos malo bogami primaklo se

i meni je stomak nekako malesan user posted image mada je ona u skladu s mjerama na svakoj kontroli user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 657
15.6.2015 11:58:03   
maksi
Pa i mene tjese mjere koje su uredu,ali mi bas mali stomak,ja gledam jetrvin ona je u sestom mjesecu skoro joj ko moj,ali ja se tjesim da se nisam puno udebljala pa je do toga
IZVORNA PORUKA: rose

Dan user posted image

i meni je stomak nekako malesan user posted image mada je ona u skladu s mjerama na svakoj kontroli user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 658
15.6.2015 11:58:41   
LieToMe RR

Dan user posted image

bogam meni Divke lijepo predvidio u prvoj trudnoci rekao oko 4 kg ali bila je pravo dugacka (a i rekao je ce biti dugacka i da ce imati duge noge na mamu), pupo bio onako srednji (tu negdje ko sad, mozda cak i manji) ova beba bas pici u odnosu na L u istim sedmica, strasno fura i u duzini a bogam i u kilazi, za nekih 350-400 gr je teza po pregledu user posted image a i pupo mi je dosta veci jos kako me kiselina uhvati umjece obuci carape user posted image
ma nek su zivi i zdravi ali na meni se bas primjeti da je pupo veci. pravi morz user posted image jos i on kad je zadnji put mjerio metrom odmah konstatovao kaze furamo 3 sedmice kasnije kad je bebu mjerio kaze nije ni cudo, sad ce tek genetika doci do izrazaja user posted image kontam da pitam a sta je do sad sa genetikom, ja ne mogu da disem user posted image
da ste vi samo mogli vidjeti moje ustajanje iz plicaka kad sam se igrala sa malenom ili kad se iskupam i isplivam pa krenem plivati prema plazi i sad one kamenice a treba izaci user posted image ma strasno bilo zivota mi, tacno ko nasukan kit user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 659
15.6.2015 12:02:05   
rose

Pa i mene tjese mjere koje su uredu,ali mi bas mali stomak,ja gledam jetrvin ona je u sestom mjesecu skoro joj ko moj,ali ja se tjesim da se nisam puno udebljala pa je do toga

Dan user posted image

i ja se tjesim tim...stalno piskim, ne oticem jos...pa sam malesna user posted image a ni ne jedem puno user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 660
15.6.2015 12:04:26   
lala88
ej okroglice, kako ste mi. Ja radno, danas generelak, pa sad radis, sat lezim. Jos sparno vrjeme pa haus. Jel se ulazak u mjesec racuna po ZM ili po terminu poroda, ako je po zm ja sam usla u 9, onda nastupa sexona user posted image
Za vikend sam se najela tresanja, mislila sam da ce mi na usi poceti izlaziti i sto se tice mene sezona tresanja zavrsena. Sad jedem ribizle. Odo raditi, nesmijem zabusavati.

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 661
15.6.2015 12:11:08   
*nur*
LTM nisam prije cula za to mjerenje pupe, evo sam sada citala po netu, bas cu izmjeriti kada dodjem kuci aBd a ima li neka tablice, neke mjere da vidim odgovara li. I još kažu da se mjeri od početka do grudi, gdje je taj početak gdje se stavi metar user posted image user posted image

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 662
15.6.2015 12:15:31   
*nur*
jeste vi sve žene vrijedne, i ja sam generalku za vikend, ostalo mi još danas da operem paravane i još one navlake na jastuke to cu kada dodjem kuci valjda nece padati kiša. A krečit ću tamo nekada u septembru aBd

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 663
15.6.2015 12:24:55   
rose
mewni nikad niko nije mjerio obim stimaka..ni moja dr ni u bolnici...jedino mi u bolnici izmjerise karlicu da vide moze li beba proci i to je to od vanjskih mjerenja user posted image

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 664
15.6.2015 12:30:21   
maksi
Tako i kod mene isto user posted image
A i ja skroz malo jedem za jednu trudnicuuser posted image ,nista mi se ni nejede konkretno,bas cudno jer ja inace ne mogu bez slatkisa i kolaca a sada slabo,pojedem sladoled. A nepravim ni kolace kaze meni muz bas si bezobrazna ako ti ne jedes jedemo mi user posted image evo sada sam im napravila panakotu

mewni nikad niko nije mjerio obim stimaka..ni moja dr ni u bolnici...jedino mi u bolnici izmjerise karlicu da vide moze li beba proci i to je to od vanjskih mjerenja user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 665
15.6.2015 12:31:51   
*nur*
Drage ženice, šta mislite o postu i trudnoći s obzirom da nam dolazi mjesec Ramazan aBd.

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 666
15.6.2015 12:35:41   
Carobno jutro

Zene samo da mahnem
Nisam nista citala. Nadam se da su nam terminuse jos 2u1. Vidim alman je tu a sta je sa malom curicom.
I ja sada kupujem prolom vodu. Pijem je u velikim kolicinama, Ustvari umjesto obicne. Brusnica je stalna. I jos sam na antibiotiku danas i sutra. Pa tek od sljedeceeg utorka ponovvo urinokulturu raditi.
Meni isto nikada niko nije mjerio pupu. Meni se icnii da mi je preko noci narasta.
Brojim manje od 100 dana, Znaci spala sam na dvocifren brojuser posted image Jos sekundu mi fali da upadnem u sedmi mjesec ali eto dan po danuser posted image

Nadam se da su vam djecica dobro user posted image Ovi koji su na moru neka uzivaju a vama mahanjeuser posted image user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 667
15.6.2015 12:37:09   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: *nur*

LTM nisam prije cula za to mjerenje pupe, evo sam sada citala po netu, bas cu izmjeriti kada dodjem kuci aBd a ima li neka tablice, neke mjere da vidim odgovara li. I još kažu da se mjeri od početka do grudi, gdje je taj početak gdje se stavi metar user posted image user posted image

ja to ne mjerim sama mjeri se od pocetka maternice odozdo (iznad nje user posted image ne znam tacno) i ispod grudi 4 prsta (tu bi trebali da zavrsava maeternica (tako meni bar divke stavi 4 prsta ispod ne bas grudi nego gdje kao pocinje pupo gore malo teze za objasniti jebi ga on je strucnjak user posted image u principu mjeri se duzinom i br centimetara trebao bi da odgovara sedmici u kojoj se nalazis, svaki cm za jednu sedmicu. znaci ako si 30 sedmica 30 cm ako si 32 sedmica 32 cm. kod mene to malo fura user posted image
negdje se mjeri i obim ali ja to nikad nisam

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 668
15.6.2015 12:42:14   
LieToMe RR

Tako i kod mene isto user posted image
A i ja skroz malo jedem za jednu trudnicuuser posted image ,nista mi se ni nejede konkretno,bas cudno jer ja inace ne mogu bez slatkisa i kolaca a sada slabo,pojedem sladoled. A nepravim ni kolace kaze meni muz bas si bezobrazna ako ti ne jedes jedemo mi user posted image evo sada sam im napravila panakotu

ma ne jedem ni ja previse (jos sam i pravo aktivna nista na moru nisam dobila a jela sam ko luda jos se znalo omaci i vino i piva nekad sta cu valja utaliti zedj user posted image a piva dobra za bubrege i mokracne kanale pa se tjesim) user posted image ja kad skontam koliko sam imala kg kad sam ostala trudna i sad na polovini 7og i koliko od te dobijene kilaze je samo bela ja sam prezadovoljna, meni je problem sto mi je pupo dosta dosta veci i sto vec imam napade panike od ovih sparina koje ne podnosim ni kad nisam trudna
ja slatko nista ne pravim, malena i onako ne jede, par puta sam palacinke radi nje, ona ih jede same, ima voca sad u izobilju, nekad sladoled i eto za rodjendan je bilo mafina i torte... jos malo pa ce bajram treba se pripremiti za bajklavu i ruzice user posted image

ja sam skontala da ja pravo puno tekucine unosim u organizam, pa ja konstantno piskim user posted image od jutros sam popila pola litra soka od zove sto sam ponijela od kuce, pola litre prolom vode, ness, caj od brusnice, sad sam udarila po jogurtu...kasnije ide drugi krug cajeva (brusnica i vjerovatno zeleni) u to ce i voda uletiti user posted image ja sta radim ja samo idem da piskim user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 669
15.6.2015 12:46:18   
M.A.M.
Samo da vam mahnem,ne znam jel vise isparavam ja ili ova boja na zidovimauser posted image ,uglavnom spavacu zavrsila,ocistila stolariju i ormar veliki,ciko zavrsava kuhinju,pa cu je do veceras ocistiti,tako da mi sutra ostaje samo jos dnevna soba,izgledam kao da me neko ubacio u bure i izvukao user posted image
Nur i meni je ovo prvi ramazan koji necu postiti.al s razlogom lijepim,ja licno nebih na tvom mjestu postila,ipak su sada dani dugi a bebica nebi trebala da ispasta rad vode i hrane,moje licno misljenje

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 670
15.6.2015 12:49:19   
*nur*

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Samo da vam mahnem,ne znam jel vise isparavam ja ili ova boja na zidovimauser posted image ,uglavnom spavacu zavrsila,ocistila stolariju i ormar veliki,ciko zavrsava kuhinju,pa cu je do veceras ocistiti,tako da mi sutra ostaje samo jos dnevna soba,izgledam kao da me neko ubacio u bure i izvukao user posted image
Nur i meni je ovo prvi ramazan koji necu postiti.al s razlogom lijepim,ja licno nebih na tvom mjestu postila,ipak su sada dani dugi a bebica nebi trebala da ispasta rad vode i hrane,moje licno misljenje

Slažem se sa tobom, mada čitam da su neke žene postile bez problema. Nekako mi žao, a nisam baš sigurna i da bi mogla jer često i ogladnim, puno vode pijem, a i radim. Takođe sada pijem i Dabraston tako da je više razloga ali ipak mi nekako žao.

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 671
15.6.2015 12:54:01   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

user posted image samo lagano, nemoj da se forsiras user posted image
sta da ti kazem, ne krecim al isparavam user posted image ja ne znam iskreno kako cu izgurati do augusta, mrzim ljeto na sarajevskom asfaltu bez metra hlada i ovim silnim betonom koji kad se ugrije horor...

sto se tice posta, nisam muslimanka pa ne bih da se petljam ali znam drugarice koje su bile trudne u vrijeme ramazana nisu ni pomisljale da poste, cak jedna rece da nije uopste preporucljivo da ztrudnica posti jer ti u sebi nosis drugi zivot. iskreno, ne znam koliko je bas preporucljivo na ovim vrucinama i sparini odricati se vode. trudnici treba voda, uravnotezena ishrana, voce i povrce, vitamini...a sem toga sad su najduzi dani... ali ne bih da se petljam zaista. svako za sebe zna najbolje.

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 672
15.6.2015 12:57:02   
rose

Drage ženice, šta mislite o postu i trudnoći s obzirom da nam dolazi mjesec Ramazan aBd.

mislim da se ne preporucuje..odi na stranu rijaseta...neko je vec sigurno pitao..a uvijek mozes napostiti poslije ramazana user posted image

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 673
15.6.2015 13:00:00   
Carobno jutro

nur, evo ja sam svaki do sada Ramazan ispostila. Radujem mu se ali sam i tuzna jer ovaj necu. Znam da su neke govorile da su postile ali ja iskreno ne znam kako. Ja kada do podne ne bih jela , srusila bih se ali bukvalno. Inace dosta lijekova pijem, primam svakodnevno inekcije pa mi ni to ne dozvoljava da postim. MOje misljenje je da ne bi trebala jer stvarno je po ovim vrucinama tesko. Neces ni tecnost moci unositi a kamoli hranu koja treba tvojoj bebi. Draga, nismo obavezne. Znas da mozes i da nahranis nekog u zamjenu za post. Ja cu tako ovajput uraditi. Sve drugo obavljati u skladu sa ramazanom ali postiti ne mogu nazalost. A sevap nam je iako iftar napravimo postacima je li takouser posted image

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 674
15.6.2015 13:01:25   
Carobno jutro

MAM draga, da sto prije zavrsis sa tim krecenjem, suosjecamuser posted image

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *