|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni
8.6.2015 10:32:48   
Leena
Drage moje, evo napokon nadoh vremen da se javnem...
Bila sam na kontroli prije 15ak dana i nuhalni je bio los (3mm), pa sam bila van sebe... Milion misli u glavi, niti jedna lijepa...
Ugl., da skratim, isla sam nakon 10 dana ponoviti nuhalni, jer je na prvom beba bila 4 cm, a od 4.5 do 5 treba biti da bi parametri bili dobri. I, hvala Bogu, 0.17mm, ali sam uradila u double za svaki slucaj i uredan nalaz, hvala Bogu... Ma eto, sekiracije na izvoz bilo...
Inace, mucnine taman malo popuste, pa se vrate... Sinoc sam kod mame bila na rostilju i uopste nisam puno pojela, ali dzaba.... I da, alergicna sam na nestouser posted image mislim da su jagode, osipam se bas, evo smirilo se ovo nekoliko dana kako ih ne jedem... A mama kaze da je ona bila alergicna na jagode u trudnoci sa mnom, nikad ni prije ni poslije..
Eto izjadah se user posted image
Ma sada je sve ok, hvala Bogu, ali tezak period bio... I da, dr kaze da joj se cini da je ovaj put braco, ali meni stvarno ne moze biti vise svejedno za spol, posebno nakon ove drame... Ali eto Esma zeli bracu jos od Lejle user posted image , pa mozda joj se zelja ispuni

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 301
8.6.2015 10:50:24   
mala curica
Carobno,radila sam ja bris i dobila vaginalete.Zavrsila sam s terapijom.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 302
8.6.2015 11:04:40   
ziel

IZVORNA PORUKA: Leena

Bila sam na kontroli prije 15ak dana i nuhalni je bio los (3mm), pa sam bila van sebe... Milion misli u glavi, niti jedna lijepa...
Ugl., da skratim, isla sam nakon 10 dana ponoviti nuhalni, jer je na prvom beba bila 4 cm, a od 4.5 do 5 treba biti da bi parametri bili dobri. I, hvala Bogu, 0.17mm, ali sam uradila u double za svaki slucaj i uredan nalaz, hvala Bogu... Ma eto, sekiracije na izvoz bilo...
Inace, mucnine taman malo popuste, pa se vrate... Sinoc sam kod mame bila na rostilju i uopste nisam puno pojela, ali dzaba.... I da, alergicna sam na nestouser posted image mislim da su jagode, osipam se bas, evo smirilo se ovo nekoliko dana kako ih ne jedem... A mama kaze da je ona bila alergicna na jagode u trudnoci sa mnom, nikad ni prije ni poslije..
Ma sada je sve ok, hvala Bogu, ali tezak period bio... I da, dr kaze da joj se cini da je ovaj put braco, ali meni stvarno ne moze biti vise svejedno za spol, posebno nakon ove drame... Ali eto Esma zeli bracu jos od Lejle user posted image , pa mozda joj se zelja ispuni

I kod mog bebca je nuhalni 3mm, ali svi ostali parametri -kosti, srce, bubrezi i neke velike vene sve ok, tako da nisam pristala na dalje testove... Kako sam ja prostudirala taj nuhalni ide do 3mm, znaci 3mm spada u normalni iako je gornja granica...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 303
8.6.2015 11:41:51   
maksi
Dan zene user posted image ,

Evo mene nakon krecenja.umorna ali vrijedilo je sve je cakum pakum,cisto,uredno mirise ma milina.

Nisam nista citala atako nemam pojma sta ste pisale user posted image user posted image

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 304
8.6.2015 11:47:24   
alman

draga mogu misliti kako si se isikirala, al hvala Bogu nek je sve uredu, sad se malo opusti i uzivaj,
valjda i te mucnine prestanu vise
a vjerujem da ti je svejedno za spol, jer znam po sebi kad prezivis neki stres i brigu, onda samo molis Bogu da bude zdravo i uredu a za spol ne maris uopste user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 305
8.6.2015 11:55:20   
ziel
Joj zene kod mene opet noge otekle, a na poslu sam od 7 do 15:00... Jel trebam uzeti bolovanje? Radim u ambulanti sama, tako da sav posao moram ja uraditi, nema ko da me postedi niti imam vremena da drzim noge podignute, uvijek su na podu... user posted image
Kako vi koje radite, jel radite s otocima?

< Poruku je uredio ziel -- 8.6.2015 12:07:40 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 306
8.6.2015 11:58:35   
rose

ma rano je za spol..pa meni je u 16-oj mislila da je braco al amnio rece cura user posted image kasnije i ono sto smo vidjeli a vjerovatno bila pupcanica je nestalo user posted image dobro da je na kraju sve ok, hvala Bogu da se smiris user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 307
8.6.2015 12:06:59   
rose

IZVORNA PORUKA: ziel

Joj zene kod mene opet noge otekle, a na poslu sam od 7 do 15:00... Jel trebam uzeti bolovanje? Radim u ambulanti sama, tako da sav posao moram ja uraditi, nema ko da me postedi niti imam vremena da drzim noge podignute, uvijek su na podu... user posted image

ja nisam uzimala bolovanje...tj. ne znam ni kako bi gledali na to ovdje gdje radim...radila sam do 7 dana pred termin...tako otecena...nema tu puno pomoci

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 308
8.6.2015 12:13:00   
pandica
Draga ziel i ja oticem kako su ove vrucine pocele. Cak sam se negdje u predhodnim postovima zalila i pitala cure sta one rade, ali su me izignorisale user posted image
Mene je posavjetovala radnica u apoteci da navecer kad krenem leci istusiram noge u ledenoj vodi i da obavezno stavim deku ili jastuk ispod, odnosno spavam sa podignutim nogama. Meni je to poprilično pomoglo. Treba smanjiti unos soli i piti sto vise tekucine ali u manjim kolicinama svako malo, kako bi sto vise isla u wc. I da obavezno kontrolisi pritisak. Meni je hvala Bogu za sad ok. Ja radim i dalje, isto mi je posao koji zahtjeva cjelodnevno sjedenje, mislim da ima i do toga, ali isto tako mislim da nije nista alarmantno da bi isla na bolovanje. Do tebe je, kako se ti osjecas ti odluci.

My Ovulation Chart

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 309
8.6.2015 12:18:41   
rose

IZVORNA PORUKA: pandica

Draga ziel i ja oticem kako su ove vrucine pocele. Cak sam se negdje u predhodnim postovima zalila i pitala cure sta one rade, ali su me izignorisale user posted image
Mene je posavjetovala radnica u apoteci da navecer kad krenem leci istusiram noge u ledenoj vodi i da obavezno stavim deku ili jastuk ispod, odnosno spavam sa podignutim nogama. Meni je to poprilično pomoglo. Treba smanjiti unos soli i piti sto vise tekucine ali u manjim kolicinama svako malo, kako bi sto vise isla u wc. I da obavezno kontrolisi pritisak. Meni je hvala Bogu za sad ok. Ja radim i dalje, isto mi je posao koji zahtjeva cjelodnevno sjedenje, mislim da ima i do toga, ali isto tako mislim da nije nista alarmantno da bi isla na bolovanje. Do tebe je, kako se ti osjecas ti odluci.

nisam vidjela da si pitala..a ja sam bas imala problem proslu trudnocu...otecna od 17-sedmice do nakon poroda...nista nije pomagalo, otok nije spadao dana...radila do 7 dana pred termin, isla na more u 6-om mjesecu...isla na vlasic poslom u 9-om mjesecu user posted image

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 310
8.6.2015 12:32:14   
pandica
Mene je u početku bilo strah pritiska, ali eto hvala Bogu jos uvijek je u granicama normale. Radnim danima nikako mi ne spada otok ono bas skroz, ne stigne valjda user posted image , a vikendom kad ne radim je malo lakse. I broj obuce mi se povecao, nadam se da ce se vratiti u normalu nakon poroda user posted image

My Ovulation Chart

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 311
8.6.2015 12:34:48   
rose

Mene je u početku bilo strah pritiska, ali eto hvala Bogu jos uvijek je u granicama normale. Radnim danima nikako mi ne spada otok ono bas skroz, ne stigne valjda user posted image , a vikendom kad ne radim je malo lakse. I broj obuce mi se povecao, nadam se da ce se vratiti u normalu nakon poroda user posted image

mene je takodje bilo strah...kontala sam da mi ne gine ekpamsija ili slicno sra*e ...al izgleda da me masilo oticanje ovaj put...najvise sam se bojala otoka jer kad sam to vec jednom imala...ovaj put moze biti samo gore ...medjutim ok sam...otok i ako se javi spadne preko noci user posted image i pritisak je sad ok..mada sam prosli put u 9-om mjesecu bila na aldometu..i od prosle trudnoce i imam problem s protiskom...trenutno sam na isoptinu...pa moguce da drzi pod kontrolom

< Poruku je uredio rose -- 8.6.2015 12:35:59 >

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 312
8.6.2015 12:37:52   
pandica
Ma samo je bitno da covjek zna sta moze biti i da prati. Iskreno ja zbog tog razloga idem paralelno kod privatnog i drzavnog doktora. U drzavnoj ambulanti ne znam prije da li sam usla ili izasla. Prosli put neki doktor bio na zamjeni, trcala sam za njim po ambulanti da mu pokazem otok i da pitam sta mi je ciniti. Znate da sam dobila odgovor... Nisu svjesni kako se igraju sa ljudskim zivotima, ali eto valjda im se moze...

My Ovulation Chart

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 313
8.6.2015 12:47:18   
rose
ja ne idem drzavnom ginekologu...samo privatno ...a pretpostavljam da mi uputnicu za porod moze dati i ljekar opste prakse user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 314
8.6.2015 12:58:55   
ziel
Ja sad zvala svoju dr. ali se ne javlja a rekla mi njena med.sestra da ce ici uskoro na odmor pa vjerovatno je na odmoru, pa sam zvala ovu dr. sto mi je radila fetalni skrining sreca pa mi dala br. ako mi sta zatreba, i savjetuje mi da uzmem bolovanje par dana pa da vidim hoce li biti bolje i da mjerim pritisak i da urin provjerim...

Pijem vode taman i piskim cesto a none ko u crtanom filmu bas smijesno izgledaju user posted image
Rose
moze ti dr. opste prakse dati uputnicu za porod, ja sam 4god radila u hitnoj pa znam svakakvih caka user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 8.6.2015 13:01:26 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 315
8.6.2015 13:02:26   
lala88
zdravo zene, evo i mene, legla 1 ustala u 5h, beba opet pravila party i kasnije sam legla oko 8h, a ustala u 12h, vec mi je spavanje izgubilo red koji je imalo, Vrucina haus, valja se izlezavati user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 316
8.6.2015 13:05:48   
rose

Ja sad zvala svoju dr. ali se ne javlja a rekla mi njena med.sestra da ce ici uskoro na odmor pa vjerovatno je na odmoru, pa sam zvala ovu dr. sto mi je radila fetalni skrining sreca pa mi dala br. ako mi sta zatreba, i savjetuje mi da uzmem bolovanje par dana pa da vidim hoce li biti bolje i da mjerim pritisak i da urin provjerim...

Pijem vode taman i piskim cesto a none ko u crtanom filmu bas smijesno izgledaju user posted image
Rose
moze ti dr. opste prakse dati uputnicu za porod, ja sam 4god radila u hitnoj pa znam svakakvih caka user posted image

ma da mislim da mi je i prosli put dala dr opste prakse...jedino sam kad sam amnio u KCUS-u radila morala ganjati neke uputnice preko zavoda za materinstvo

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 317
8.6.2015 13:56:30   
pandica
Rose meni je moja dr. opste prakse rekla da ona bilo sta ne moze bez ginekologa i da oni ne smiju priznavati nalaz privatnika. Obzirom da sam ja na početku bila na dabrostonima ptisla sam ginekologu radi toga. Ustvari vise na nagovor prijateljice koja mi je rekla da budem oprezna, ne daj Boze da nesto se zakomplikuje, dok nadjem kome da se obratim kakvo nam je zdravstvo svasta moze biti. Iskreno odem jednom mjesecno, bukvalno se tuspasim i nazad. Hiljadu puta sam pomislila kako li je jadnim zenama koje nisu u stanju priustiti sebi pregled kod privatnika.

My Ovulation Chart

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 318
8.6.2015 14:21:16   
anitaa
Samo da prijavim da sam bila na pregledu, hvala Bogu ništa novo, curica napreduje (33. sedmica, između 1.600 i 1.800), fino se namjestila, ja se u zadnjih mjesec i po udebljala 1 kg, pitala je za putovanje (planiramo za desetak dana do Zagreba, s tim da bi odmorili na pola puta), doktorica se zeza samo nemoj putovati pred sami termin...nešto sam presretna, samo Bože podrži ostatak trudnoće...ne otičem, ali nisam ni s prvom curom, a kad sam otišla u Mostar negdje zadnjih mjesec i po buknula sam, sad je li do vrućine ili bi tako bilo da sam ostala u Sarajevu  ne znam, ali hajde dođe i prođe...evo malo sam proguglala koji su prirodni diuretici : brusnica, limun, celer, đumbir, trešnje, zobene pahuljice, patlidžan, lubenica, paradajz...sretno.

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 319
8.6.2015 14:39:47   
M.A.M.
Za kontrolu i bebicu user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 320
8.6.2015 14:52:29   
pandica
user posted image Bravo za super kontorlu user posted image

My Ovulation Chart

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 321
8.6.2015 15:27:46   
rose

Rose meni je moja dr. opste prakse rekla da ona bilo sta ne moze bez ginekologa i da oni ne smiju priznavati nalaz privatnika. Obzirom da sam ja na početku bila na dabrostonima ptisla sam ginekologu radi toga. Ustvari vise na nagovor prijateljice koja mi je rekla da budem oprezna, ne daj Boze da nesto se zakomplikuje, dok nadjem kome da se obratim kakvo nam je zdravstvo svasta moze biti. Iskreno odem jednom mjesecno, bukvalno se tuspasim i nazad. Hiljadu puta sam pomislila kako li je jadnim zenama koje nisu u stanju priustiti sebi pregled kod privatnika.

al to je samo radi recepata/lijekova i nalaza...da ih ne placas ili ima tu jos nesto? ...ja sam vec pominjala da imam strano osiguranje (imam ja i nase) i da sve sto platim i refundiram

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 322
8.6.2015 15:35:00   
*pcelica*
Dobar dan zenMske. Ja maloprije iz skitnje. Napravila na brzinu rucak, rucali i sad odmaram user posted image Nabacila sam novi friz. Kad sam se vratila iz grada svratila do svoje frizerke i uradila pramencice. Super mi ispali. Nisu oni bijeli vec boja meda. Sama sam sebi lijepa i da nisam zaljubila bih se u sebe user posted image Vidim kukate zbog vrucina. Meni ove vrucine bas gode. Doduse ja sam julsko dijete pa volim sunce i vrucinu.
Alman sretno na pregledu
Mala curice sretno i tebi u odbrojavanju i da urinokultura bude uredna
Ziel ne znam sta bih ti rekla za te otekline, ja stvarno do sad s tim nisam imala problema. Nogice miuvijek bile ko cackalice. A gornji dio tijela kvasa pa izgledam ko ono lizalo user posted image
Leena super za double. Znam kako ti je bilo jer sam isto prosla. Na pregledu mi izmjerili 2,1 i 2,4mm. Onda uzeli vrijednost manjeg nuhalnog. Kad sam radila fetalni nuhalni bio 1,8. Mozda je bebica bila u polozaju gdje je bilo teze izmjeriti. Bar moja bebica nikad na pregledu ne suradjuje.
Uvijek se okrene kako ne treba i bjezi ko da zna sta rade user posted image Elem moj pregled traje i po petnaest minuta dok se uganjaju da uzmu mjere user posted image LTM jos uvijek uziva. Blago njoj. Mi ove godinenecemo ici na more. Kontali smo ako dobijem zeleno svjetlo od dr da odemo do Istambula user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 323
8.6.2015 16:13:48   
pandica
Moguce je da moze i dr. opste prakse da ti da uputnicu za bolnicu, samo ne znam kako ide radi otvaranja bolovanja, da li ako nije čuvanje trudnoce moze ljekar opste prakse otvoriti bolovanje ili moras opet ginekologu?
Al sto kazes svejedno, ako bude i trebao ginekolog naci ce se vec neko
IZVORNA PORUKA: rose

al to je samo radi recepata/lijekova i nalaza...da ih ne placas ili ima tu jos nesto? ...ja sam vec pominjala da imam strano osiguranje (imam ja i nase) i da sve sto platim i refundiram

My Ovulation Chart

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 324
8.6.2015 16:28:55   
rose

Moguce je da moze i dr. opste prakse da ti da uputnicu za bolnicu, samo ne znam kako ide radi otvaranja bolovanja, da li ako nije čuvanje trudnoce moze ljekar opste prakse otvoriti bolovanje ili moras opet ginekologu?
Al sto kazes svejedno, ako bude i trebao ginekolog naci ce se vec neko
IZVORNA PORUKA: rose

ja radim za strance...nema kod nas doznaka i otvaranja bolovanja...samo za sve duze od tri dana moram donjeti nalaz gdje se nalaze bolovanje (imamo nesto sto ze zove necertificirano i certificirano bolovanje), mirovanje i slicno...ali nemamo klasicno otvaranje bolovanja ...aBd planiram raditi do 1 augusta...gdje cu pisati 2 sedmice godisnji odmor...a od 14 augusta ce mi se voditi porodiljsko porodila se tada ili kasnije user posted image i tako narednih 16 sedmica...to je interna zabiljeska....po isteku tih 16 sedmica ja cu uzeti da radim pola radnog vremena a pola cu biti na godisnjem...pa to samo trebam popuniti zahtjev

a sto se tice otvaranja bolovanaj od ljekara opste prakse...evo nevzan promjer...znaci muz je povrijedio nogu...isao specijalisti na KCUS i na osnovu tog nalaza ljekar opste praske otvorio mu bolovanje

< Poruku je uredio rose -- 8.6.2015 16:30:09 >

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *