Carobno jutro
|
IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: Carobno jutro Dan zene, evo i mene sa hematologije. Jos nakih lijekova dobih. Dade mi i za zeljezo. Sve je opalo. Mater mu njegovu. Ja cu se u cveklu pretvoriti al ono jok, umjesto gore, ono dole ELem ostavila mi clexan 0.6 boce i tako. Stomak mi je modar sav Izvadh i krv za tsh i odnesoh durgi urin za urinokulturu. Elem nahodah se po doktorima Meni ova vrucina ne smeta, za divno cudo. Meni godi, ja uzivam. Bas sam guster ziel, neka si na bolovanju, ma samo neka je pritisak dobar. Neka on en ide gore. Sta kaze dr jos? Nisam ti sigurna za taj uvin h caj da li se on pije u trudnoci. Meni dr rece prosle sedmice, nemoj njega nego brusnicu. I dizi noge sto vise mozes pandice draga, jos nije gotov nalaz pape . Pa tri mejseca . A sad pogotov nece jer su godisnji. CUj ako vam se zuri, Kako je bezobrazna tako. Ja taj nalaz radim kod privatnika, jest da placam uredno zdravstveno ali nekako odvojim te pare za jedan dobar sistematski..i onda sam mirna. Nazalost, tjeraju te da ides privatno. Zamisli kome se stvarno zuri a ne moze da plati. Uzas uzas uzas. maksi, mene je pretprosle sedmice krecenje smorilo bas. Lezi i odmaraj. Sve mi je na pamet padala LTM, kako je ona to strucno odradila i jos se smahtala sama radeci. Ja crkla od krecenja. ALi eto makar je sve cisto sada rose, sta si jela pcelice, ista sam ti, rekoh ne smetaju ni meni vrucine eh nadam se da nisam nikog fulala..ako jesam halalite..odoh sebi ocistiti jagoda. Kupismo juce 5 kg. Hrpa jagoda zene drage. Ne znam sta cu s njima Brdo bukvalno A sta cu draga, ova dr. u DOMU Zdravlja mi rece da ga pijem do 2 litra dnevno, ja sebi napravila za pocetak 1 ibrik pa cu do vcrs dok ne legnem popiti, ako nije dobro u trudnoci moracu malo proguglati pa uvbaciti brusnicu... Pritisak jucer 100 /60 a danas me trema neka uhvatila, jos kad mi rece med. sestra kad sam tek dosla kao ne zna hoce li moci me dr. primiti jer nemam kod njih karton, idem privatno bla bla, kao da ja ne znam te cake, i kad je otisla do dr. ja sam razmisljala u glavi ako me odbije primiti da se odmah uputim kod direktora i haman mi od toga pritisak skocio na 140/ 80 Inace kad me neko pokusa tako prevariti odmah mi srce pocne ubrzano kucati, nesvjesno I uglavnom nije lose sve u svemu, samo mi je ova dr. kad je vidjela da je nuhalni 3mm rekla da bi ona da je na mom mjestu radila amnio, a ja nisam za to.....jer sve ostalo ok, nosna kost razvijena fino, da je nosna kost do pola ili da je nema onda bi definitivno jer je to dobar pokazatelj anomalija, a ovako... jos se drzim one da sve ce biti dobro, da mi je bebac zdrav i jedva cekam da ga upoznam u novembru Imas li tlakomjer da kod kuce mjeris. Moguce da se on povisio od nervoze. Meni tako uvijek bude 120/80 kod dr, sto je za mene visok pritisak Ovako kod kuce kad mjerim, bude 90/60, moj standardni. E za taj nuhalni, ti znas sama. Bitno je da si ti mirna. Znas i sama da sam ja radila amnio pa sam ja uvijek za to ako kome preporuce jer stvarno nije strasno. Ali ti znas najbolje. I bitno je naravno da su ostali parametri ok. Rodit ce se aBd u novembru jedno malo slatko i naravno zdravo bebce aBd
|