|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni
8.6.2015 17:17:26   
Leena
Hvala, mile moje... Ma super sam sada, samo da sve aBd bude ok.

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 326
8.6.2015 19:25:30   
ziel
Uhh zene ja se danas nahodala, s posla u 3 , u putu razmisljam kako cu da legnem , ispruzim none... a ono ni nalik... morala sam se odmah zaokrenuti za poslom i evo sad tek rahat da sjednem nasula sebi sprite hladan, bas godi, trne ova moja natekla stopala user posted image A jos se sad najavi i sestra i zet s curicom da dodju na sijelo... uhh nema meni odmora

< Poruku je uredio ziel -- 8.6.2015 19:40:20 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 327
8.6.2015 20:02:45   
Carobno jutro

Meni hvala Bogu ne oticu noge, makar jos ne. Ne znam da li ce kasnije. Doktor me jos davno upozorio da ne solim hranu. Ja puno tecnosti unosim inace i mokrim bas u skladu sa tim, ne zadrzava se uglavnom. Vidjet cemo kako ce sa ovim vrucnama da se ponasajuuser posted image

Ziel, digni te noge, ne spustaj ih. Jesi li mjerila pritisak danas?

Leena, uh zeno draga mogu misliti kako si se isekirala. Hajde nek je saad ok. Ma hej, neka bude zivo i zdravo pa sta god Bog da je. AKo bude curica, slatka ce biti, tu vise nema priceuser posted image a jedan djecaci ne bi bio na odmet da ga one dvije riktaju po svomuser posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 328
8.6.2015 20:03:31   
Carobno jutro

i da, rose, tvoj porodicni ljekar ti daje uputnicu u bolnicu veliku. Ne sekiraj se dobijes je bez problemauser posted image

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 329
8.6.2015 20:19:07   
rose
ma ja tako sam i mislila user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 330
8.6.2015 21:16:53   
alman
evo i mene sad dosli kuci, poslije kontrole malo hodali pokupovala sta mi je jos trebalo za bebi, jedino nisam pelene, nisam imala vremena uci u konzum

e sad izvjestaj sa kontrole user posted image kao prvo beba se okrenula na glavicu i sad je fino namjestena, tako da cekamo termin ako Bog da, pa doktor kaze da cemo pokusati prirodno user posted image , al za svaki slucaj ja da uradim sve nalaze i pregled interniste, da imam spremno u slucaju da se sta promjeni
on odlazi na godisnji al se vraca 29 u bolnicu, tako da ce me tad i primiti, al cu mu otici ponovo za 15 dana na kontrolu user posted image
beba pravo dobro napreduje on procjenjujje tezinu oko 3 250 g, tako da on misli da bih do termina mogla imati i preko 4 kg,

ja presretna sto nece bit ranije sto cemo cekati termin, sad cu fino da uzivam ovo jos malo do termina user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 331
8.6.2015 21:18:47   
alman

IZVORNA PORUKA: anitaa

Samo da prijavim da sam bila na pregledu, hvala Bogu ništa novo, curica napreduje (33. sedmica, između 1.600 i 1.800), fino se namjestila, ja se u zadnjih mjesec i po udebljala 1 kg, pitala je za putovanje (planiramo za desetak dana do Zagreba, s tim da bi odmorili na pola puta), doktorica se zeza samo nemoj putovati pred sami termin...nešto sam presretna, samo Bože podrži ostatak trudnoće...ne otičem, ali nisam ni s prvom curom, a kad sam otišla u Mostar negdje zadnjih mjesec i po buknula sam, sad je li do vrućine ili bi tako bilo da sam ostala u Sarajevu  ne znam, ali hajde dođe i prođe...evo malo sam proguglala koji su prirodni diuretici : brusnica, limun, celer, đumbir, trešnje, zobene pahuljice, patlidžan, lubenica, paradajz...sretno.

user posted image za urenu kontrolu drago mi je sto je sve uredu user posted image

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 332
8.6.2015 21:23:37   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: alman

evo i mene sad dosli kuci, poslije kontrole malo hodali pokupovala sta mi je jos trebalo za bebi, jedino nisam pelene, nisam imala vremena uci u konzum

e sad izvjestaj sa kontrole user posted image kao prvo beba se okrenula na glavicu i sad je fino namjestena, tako da cekamo termin ako Bog da, pa doktor kaze da cemo pokusati prirodno user posted image , al za svaki slucaj ja da uradim sve nalaze i pregled interniste, da imam spremno u slucaju da se sta promjeni
on odlazi na godisnji al se vraca 29 u bolnicu, tako da ce me tad i primiti, al cu mu otici ponovo za 15 dana na kontrolu user posted image
beba pravo dobro napreduje on procjenjujje tezinu oko 3 250 g, tako da on misli da bih do termina mogla imati i preko 4 kg,

ja presretna sto nece bit ranije sto cemo cekati termin, sad cu fino da uzivam ovo jos malo do termina user posted image

znaci moguce i da krene prirodnouser posted image hajde neka bude hairli pa kako god. Sad pripreme one zadnje i eto bebacauser posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 333
8.6.2015 21:44:08   
anitaa
Alman takoder, drago mi je zbog uredne kontrole...i kod mene je sve moguce, voljela bi ovaj put prirodno, ali i dr mi jerekla zbog godina mi je izgledniji ponovo cr...ma hajde kako god, nek samo dobro prode...pratim temu, ali nekako povrsno, jos 5 radnih dana, pa cu se popraviti :-)

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 334
8.6.2015 21:52:11   
rose
nek vam bude onako kako zelite user posted image i user posted image za uredne kontrole

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 335
8.6.2015 21:59:51   
alman

IZVORNA PORUKA: anitaa

Alman takoder, drago mi je zbog uredne kontrole...i kod mene je sve moguce, voljela bi ovaj put prirodno, ali i dr mi jerekla zbog godina mi je izgledniji ponovo cr...ma hajde kako god, nek samo dobro prode...pratim temu, ali nekako povrsno, jos 5 radnih dana, pa cu se popraviti :-)

sad jedino moze bit ponovo cr zbog krupne bebe i ako se ponovo ne budem otvarala kao prosli put, ma i ja kazem kako kod ne bunim se ni da ponovo bude cr,, nek nam samo bebice budu dobro a mi cemo se oporaviti user posted image

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 336
8.6.2015 22:14:36   
anitaa
Isto sve i kod mene, praticemo, gledacemo, stvarno sam prosli put super podnijela cr, tijelo utrenirano, dugo isla na aerobik, a sad malo drukcija prica :-) samo nesto imam otpor prema epiduralnoj...

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 337
9.6.2015 6:28:41   
*pcelica*
Dobro jutro drage trudnice.
Alman user posted image za kontrolu. Da sve prodje ako Bog da dobro.user posted image
MM me probudio u pola sest. Morao ranije na posao, i ko fol da se isunja iz kuce. A ja ko da imam senzore odmah se budim user posted image Sad leskarim u krevetu uzivam u tisini dok djeca spavaku. Necu jos da ih budim

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 338
9.6.2015 7:18:17   
ziel

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Meni hvala Bogu ne oticu noge, makar jos ne. Ne znam da li ce kasnije. Doktor me jos davno upozorio da ne solim hranu. Ja puno tecnosti unosim inace i mokrim bas u skladu sa tim, ne zadrzava se uglavnom. Vidjet cemo kako ce sa ovim vrucnama da se ponasajuuser posted image

Ziel, digni te noge, ne spustaj ih. Jesi li mjerila pritisak danas?

Leena, uh zeno draga mogu misliti kako si se isekirala. Hajde nek je saad ok. Ma hej, neka bude zivo i zdravo pa sta god Bog da je. AKo bude curica, slatka ce biti, tu vise nema priceuser posted image a jedan djecaci ne bi bio na odmet da ga one dvije riktaju po svomuser posted image

Evo mene opet na poslu, danas cu kod dr. u D.Zdravlja jer je moja dr. na godisnjem, pa cu da vidim za bolovanje makar nekoliko dana... Jucer sam se izmorila i na poslu i kuci pa sinoc none trne od koljena pa dole bas neugodan osjecaj, jedva sam zaspala...
A mjerila jucer pritisak, bio 100 / 60. Ja inace imam nizak pritisak i tako se dobro osjecam, cim se malo povisi ja to osjecam kroz glavobolju i vrtoglavicu.

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 339
9.6.2015 8:28:53   
M.A.M.
Jutro drage moje user posted image

alman user posted image za bebicu i tebe

ziel ako mozes zeno ganjaj to bolovanje da se ne patis s tim oticanjem,onako kad si kuci none u zrak i uzivaj u trudnoci user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 340
9.6.2015 11:02:36   
pandica
Dobro jutro drage moje, jeste li se vi naspavale? user posted image  Mi smo danas isli da vadimo nalaze i pripremamo se za kontrolu u cetvrak kod privatnog doktora. Radujem se sto cemo se druziti malo duze user posted image  
Svratim usput u ambulantu, kad sam vadila krv, da vidim da li mi je gotov papa nalaz, koji sam radila u martu, kaze nije, pa reko hoce li ako Bog da prije poroda. Kaze ako vam se zuri otidjite privatno. Gledam zenu i nevjerujem... Pa ima li kod nas imalo razumijevanja, ako nista s te strane sto je i ona zena??? Majke mi, najvise mi je zao novca koji mi ode za zdravstvo, jer je ovo sve postalo takav javasluk, da ne povjerujes... Fuj...user posted image

My Ovulation Chart

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 341
9.6.2015 11:55:37   
maksi
Dobar dan od mene drage user posted image ,

Evo sam zalegla,nekako se bas lose osjecam jedva micem valjda od vrucine,a mozda me umor od krecenja tek popustio.

Pricate o oticanjiu ja hvala Bogu ne oticem,nisam ni u drugoj trudnoci,a u prvoj jesam a isto mi je bila u ovom periodu, doduse tada sam se bas bila udebljala pa mislim da je i do toga.

Pandice potpuno se slazem sa tobom nase zdravstvo katastrofa

Ziel mila probaj uzeti to bolovanje da vidis da li ces oticati kada mirujes

Alman super za bebicu i tebe user posted image user posted image primaklo se jos malo eto tebi tvoje bebice

Rose,Carobno kako ste mi vi?

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 342
9.6.2015 12:01:52   
rose
ja ok..na poslu sam, kontam sta da narucim iz restorana za danasnji rucak...mozda neka tjestenina user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 343
9.6.2015 12:56:04   
*pcelica*
Napravila sam sebi onaj pojas za preko pantola. Da mi se ne vide otkopcane pantole user posted image
Zene ja ne znam sta je sa mnom,ali meni ove vrucine nimalo ne smetaju. Nimalo ne osjecam da mi smeta cak mi i godi user posted image
Sutra moram s babom na Kosevo da radi PET ct. Ici ce i sestra jer ja nemogu uci s njim. Pa cu ih cekati negdje uz kaficu. Sta cu kad mi je babo ko malo dijete. Ne da nikome da ide s njim samo mene tolerise jer smo isti. Oboje tvrdoglavi user posted image Samo da jos nalaz bude ok pa da konacno poravnim do novembra

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 344
9.6.2015 12:59:34   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: rose

ja ok..na poslu sam, kontam sta da narucim iz restorana za danasnji rucak...mozda neka tjestenina user posted image

Blago tebi kad mozes. Ja samo povrce jedem. Tjestenina,pite,meso nula bodova. Pozelila sam makarona i hase i graha ali me odmah napuse i kiselina me ubi. A u stomaku ko da sam kamenje jela tako mi bude nekakva tezina. Vise mi se zelenis i paprike zgadili

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 345
9.6.2015 13:06:32   
rose

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

IZVORNA PORUKA: rose

Blago tebi kad mozes. Ja samo povrce jedem. Tjestenina,pite,meso nula bodova. Pozelila sam makarona i hase i graha ali me odmah napuse i kiselina me ubi. A u stomaku ko da sam kamenje jela tako mi bude nekakva tezina. Vise mi se zelenis i paprike zgadili

nemam takvih problema ni na ste ne reagujem a i ako me nekad u noci kiselina uhvati...ne povezujem ni sa cim...pojedem koji stapic i okrenem se na lijevu stranu

a ti provjeri jesi li malo na gluten osjetljiva...pa zato tako reagujes na tjesteninu

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 346
9.6.2015 14:09:30   
ziel
Evo zene javljam se da sam od sutra na bolovanju, do kontrole kod moje dr. za 9 dana, a sta ce ona odrediti za dalje vidjecemo... Udebljala sam se od pocetka do sad 4 kg. Pa nije tako lose user posted image Pijem caj UVIN H, digla none, jos da se sudje samo hoce oprati....... user posted image Ali cu ga kasnije oprati, sad moram malo sklopiti oci, nahoda se ja opet danas. Veceras na sijelo kod mojih, trebaju na more pa da ih ispratimo user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 9.6.2015 14:29:29 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 347
9.6.2015 14:24:36   
Carobno jutro

Dan zene,

evo i mene sa hematologije. Jos nakih lijekova dobih. Dade mi i za zeljezo. Sve je opalo. Mater mu njegovu. Ja cu se u cveklu pretvoriti al ono jok, umjesto gore, ono doleuser posted image ELem ostavila mi clexan 0.6 boce i tako. Stomak mi je modar savuser posted image
Izvadh i krv za tsh i odnesoh durgi urin za urinokulturu. Elem nahodah se po doktorimauser posted image
Meni ova vrucina ne smeta, za divno cudo. Meni godi, ja uzivam. Bas sam gusteruser posted image

ziel, neka si na bolovanju, ma samo neka je pritisak dobar. Neka on en ide gore. Sta kaze dr jos? Nisam ti sigurna za taj uvin h caj da li se on pije u trudnoci. Meni dr rece prosle sedmice, nemoj njega nego brusnicu. I dizi noge sto vise mozesuser posted image

pandice draga, jos nije gotov nalaz papeuser posted image . Pa tri mejsecauser posted image . A sad pogotov nece jer su godisnji. CUj ako vam se zuri, Kako je bezobrazna tako. Ja taj nalaz radim kod privatnika, jest da placam uredno zdravstveno ali nekako odvojim te pare za jedan dobar sistematski..i onda sam mirna. Nazalost, tjeraju te da ides privatno. Zamisli kome se stvarno zuri a ne moze da plati. Uzas uzas uzas.user posted image

maksi, mene je pretprosle sedmice krecenje smorilo bas. Lezi i odmaraj. Sve mi je na pamet padala LTM, kako je ona to strucno odradila i jos se smahtala sama radeci. Ja crkla od krecenja. ALi eto makar je sve cisto sadauser posted image

rose, sta si jelauser posted image

pcelice, ista sam ti, rekoh ne smetaju ni meni vrucineuser posted image

eh nadam se da nisam nikog fulala..ako jesam halalite..odoh sebi ocistiti jagoda. Kupismo juce 5 kg. Hrpa jagoda zene drage. Ne znam sta cu s njimauser posted image Brdo bukvalnouser posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 348
9.6.2015 14:34:57   
rose
ideja za jagode

http://coolfood.co/jako-socan-i-mocan-a-opet-jednostavan-nabujak-sa-jagodama/

a ja jela tjesteninu s piletinom i malo prepecenim suhim mesom i nekim bijelim sosom user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 349
9.6.2015 14:36:53   
ziel

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Dan zene,

evo i mene sa hematologije. Jos nakih lijekova dobih. Dade mi i za zeljezo. Sve je opalo. Mater mu njegovu. Ja cu se u cveklu pretvoriti al ono jok, umjesto gore, ono doleuser posted image ELem ostavila mi clexan 0.6 boce i tako. Stomak mi je modar savuser posted image
Izvadh i krv za tsh i odnesoh durgi urin za urinokulturu. Elem nahodah se po doktorimauser posted image
Meni ova vrucina ne smeta, za divno cudo. Meni godi, ja uzivam. Bas sam gusteruser posted image

ziel, neka si na bolovanju, ma samo neka je pritisak dobar. Neka on en ide gore. Sta kaze dr jos? Nisam ti sigurna za taj uvin h caj da li se on pije u trudnoci. Meni dr rece prosle sedmice, nemoj njega nego brusnicu. I dizi noge sto vise mozesuser posted image

pandice draga, jos nije gotov nalaz papeuser posted image . Pa tri mejsecauser posted image . A sad pogotov nece jer su godisnji. CUj ako vam se zuri, Kako je bezobrazna tako. Ja taj nalaz radim kod privatnika, jest da placam uredno zdravstveno ali nekako odvojim te pare za jedan dobar sistematski..i onda sam mirna. Nazalost, tjeraju te da ides privatno. Zamisli kome se stvarno zuri a ne moze da plati. Uzas uzas uzas.user posted image

maksi, mene je pretprosle sedmice krecenje smorilo bas. Lezi i odmaraj. Sve mi je na pamet padala LTM, kako je ona to strucno odradila i jos se smahtala sama radeci. Ja crkla od krecenja. ALi eto makar je sve cisto sadauser posted image

rose, sta si jelauser posted image

pcelice, ista sam ti, rekoh ne smetaju ni meni vrucineuser posted image

eh nadam se da nisam nikog fulala..ako jesam halalite..odoh sebi ocistiti jagoda. Kupismo juce 5 kg. Hrpa jagoda zene drage. Ne znam sta cu s njimauser posted image Brdo bukvalnouser posted image

A sta cu draga, ova dr. u DOMU Zdravlja mi rece da ga pijem do 2 litra dnevno, ja sebi napravila za pocetak 1 ibrik pa cu do vcrs dok ne legnem popiti, ako nije dobro u trudnoci moracu malo proguglati pa uvbaciti brusnicu... Pritisak jucer 100 /60 a danas me trema neka uhvatila, jos kad mi rece med. sestra kad sam tek dosla kao ne zna hoce li moci me dr. primiti jer nemam kod njih karton, idem privatno bla bla, kao da ja ne znam te cake, i kad je otisla do dr. ja sam razmisljala u glavi ako me odbije primiti da se odmah uputim kod direktora i haman mi od toga pritisak skocio na 140/ 80 user posted image Inace kad me neko pokusa tako prevariti odmah mi srce pocne ubrzano kucati, nesvjesno user posted image
I uglavnom nije lose sve u svemu, samo mi je ova dr. kad je vidjela da je nuhalni 3mm rekla da bi ona da je na mom mjestu radila amnio, a ja nisam za to.....jer sve ostalo ok, nosna kost razvijena fino, da je nosna kost do pola ili da je nema onda bi definitivno jer je to dobar pokazatelj anomalija, a ovako... jos se drzim one da sve ce biti dobro, da mi je bebac zdrav i jedva cekam da ga upoznam u novembru user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *