RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 12:44:16)

IZVORNA PORUKA: lala88

bilo je oblacno, a sad bas ugrijalo. Ja cu rucku jucerasnji ulov [sm=smiley36.gif]

neces valjda i puza? [sm=smiley36.gif]

savi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 12:48:37)

Dan žene. Kod mene danas za ručak sitni, doduse i jučer je bio,ali ostalo pa danas ne moram kontat šta ću [sm=zz_smug.png]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 12:49:35)

Helou [sm=smiley1.gif]
kod mene komplikacije od samog jutra. Posla preko glave, ne stigoh ni primirisati web-u [sm=smiley36.gif]

Slabo spavala, malenu mucili zubici, zaspala normalno prije pola 11 ali se nadigla oko 1 pa jutros do pola 5 [sm=smiley19.gif] sreca ne place nego plese i skace ali meni ni do plesa ni do skakanja. I jos napravim epic fail, ona zaspala mi sebi prikljucili seriju (pocela sam gledati Hanibala) i odlgedam epizodu i po i zaspem doslovno na pola sata kad ona. Na kraju su me njih dvoje iselili iz sobe u dnevnu da bar malo odspavam.

A danas nekakav lud dan, posla preko glave, moram na depilaciju, dolazi nam njen krevet... ima da trcim s kraja grada na kraj, sutra ujutru sabahom kod Divketa...

Iscitah sve sto ste pisale. Grcevi super, kako pijem duplu dozu i donat odlicno.

ziel cini mi se da si ti pitala od kad grcevi. Ja u zivotu nikad nisam imala grceve dok nisam ostala trudna. U prvoj me uhvatilo mozda dva puta (to sam pripisivala tome da sam pretjerala sa aktivnostima). ovo nedavno promjenih magnezij, uzeh onaj direkt i da prostite zajebah se ko nikad u zivotu. Od kako njega pijem nema dana skoro da me ne uhvati grc. Ali povecala sam dozu pa je ok. Ostale mi jos tri kesice pa se vracam naone svoje sumece.

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 12:54:01)

ma ne rose, juce nije bio ulovljen niti jedan puz, samo ribe [sm=jezicek.gif]
Puz je francuski delikates, a ja sam ipak bosnjo

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 12:54:27)

ziel super..nije moglo bolje

Najvise volim Rucak za dva dana. Mislim da mojih paprika nece ostati za sutra. Nisam imala dovoljno fasiranog.

Ja obukoh kombinezon i dole cu baletanke bez carapa. Kontam da nije rano, ali je bas toplo

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 13:04:22)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Helou [sm=smiley1.gif]
kod mene komplikacije od samog jutra. Posla preko glave, ne stigoh ni primirisati web-u [sm=smiley36.gif]

Slabo spavala, malenu mucili zubici, zaspala normalno prije pola 11 ali se nadigla oko 1 pa jutros do pola 5 [sm=smiley19.gif] sreca ne place nego plese i skace ali meni ni do plesa ni do skakanja. I jos napravim epic fail, ona zaspala mi sebi prikljucili seriju (pocela sam gledati Hanibala) i odlgedam epizodu i po i zaspem doslovno na pola sata kad ona. Na kraju su me njih dvoje iselili iz sobe u dnevnu da bar malo odspavam.

A danas nekakav lud dan, posla preko glave, moram na depilaciju, dolazi nam njen krevet... ima da trcim s kraja grada na kraj, sutra ujutru sabahom kod Divketa...

Iscitah sve sto ste pisale. Grcevi super, kako pijem duplu dozu i donat odlicno.

ziel cini mi se da si ti pitala od kad grcevi. Ja u zivotu nikad nisam imala grceve dok nisam ostala trudna. U prvoj me uhvatilo mozda dva puta (to sam pripisivala tome da sam pretjerala sa aktivnostima). ovo nedavno promjenih magnezij, uzeh onaj direkt i da prostite zajebah se ko nikad u zivotu. Od kako njega pijem nema dana skoro da me ne uhvati grc. Ali povecala sam dozu pa je ok. Ostale mi jos tri kesice pa se vracam naone svoje sumece.

Rose Ma bila inspekcija pa sve su digli na noge , vjerovatno nisu smjeli da me posalju jer nije nikad 1 osoba radila u 2 ambulante, inace treba u jednoj ambulanti 2 med. sestre a ne ovako kao sad sto jedna radi posao za 2... A samo ostaje nada da ce uskoro doci neke pozitivne promjene...
LTM Jel pijes obicne one sumece tablete s MG ili imaju neke posebne za trudnice?

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 13:10:40)

Ja Mg ponekad popijem. Ne pijem svaki dan jer onda od njega imam problema sa stolicom. Ionako mi je neredovna jos kad popijem mg onda em je nema em mi oci ispadnu [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 13:16:15)

IZVORNA PORUKA: ziel

Helou [sm=smiley1.gif]

Rose Ma bila inspekcija pa sve su digli na noge , vjerovatno nisu smjeli da me posalju jer nije nikad 1 osoba radila u 2 ambulante, inace treba u jednoj ambulanti 2 med. sestre a ne ovako kao sad sto jedna radi posao za 2... A samo ostaje nada da ce uskoro doci neke pozitivne promjene...
LTM Jel pijes obicne one sumece tablete s MG ili imaju neke posebne za trudnice?

ja pila one dietfarmove sumeci magnezij, dodje u kutijici dvije tube po 10 sumecih (ukupno 20). Imaju cini mi se i dodatak c vitamina i onako su prakticne, male kutijice, simpa. samo da mi se ovog direkta kotarisati
nadjoh sliku cini mi se da je ovakav
http://danas.net.hr/2012/04/12/0590007.48.JPG

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 13:17:05)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Ja Mg ponekad popijem. Ne pijem svaki dan jer onda od njega imam problema sa stolicom. Ionako mi je neredovna jos kad popijem mg onda em je nema em mi oci ispadnu [sm=smiley36.gif]

ne bi trebalo uopste, "predoziranje" magnezijem obicno rezultuje proljevom [sm=smiley36.gif]

evo malo o magneziju

AKO GA UZIMATE PREMALO: ak i blag manjak moe poveati rizik nastanka bolesti srca ili dijabetesa. Teki manjak moe prouzroiti nepravilan rad srca, umor, greve u miiima, razdraljivost, nervozu i zbunjenost.

AKO GA UZIMATE PREVIE: Magnezij moe izazvati muninu i proljev. Ako organizam ne uspije izbaciti preveliku koliinu tog minerala, mogu se pojaviti slabost miia, ravnodunost, zbunjenost i oteano disanje.

Velike doze sniavaju krvni tlak pa se moe pojaviti vrtoglavica. Ipak predoziranje je magnezijem rijetko jer je poveani unos ovoga minerala praen smanjenom apsorpcijom, a eventualni viak bubrezi lako sklanjaju.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 13:17:40)

Probaj svako jutro natašte- sto kazu na gladan zeludac popiti iscjedjenu jednu polovicu limuna u casi vode, za nekoliko dana ces osjetiti pozitivne promjene, bar sam ja to isporbala i utvrdila, probaj i ti [sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 13:20:46)

Helou [sm=smiley1.gif]

ja pila one dietfarmove sumeci magnezij, dodje u kutijici dvije tube po 10 sumecih (ukupno 20). Imaju cini mi se i dodatak c vitamina i onako su prakticne, male kutijice, simpa. samo da mi se ovog direkta kotarisati
nadjoh sliku cini mi se da je ovakav
http://danas.net.hr/2012/04/12/0590007.48.JPG

Aha super da si mi sliku pokazala, imam jako vizuelno pamcenje, dok nazive i brojke sto mi rijetko zatrebaju bas i ne zapamtim na prvu [sm=smiley36.gif] ako budem imala grceve i ja cu pokusati sa ovim sumecim

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 13:21:59)

ne bi trebalo uopste, "predoziranje" magnezijem obicno rezultuje proljevom [sm=smiley36.gif]

Kod mene je inace sve naopako [sm=smiley36.gif]Kad mi je dr rekla da pocnem piti pila svaki dan i sedam dana nisam mogla ici u vc. Napuhala se ko balon. I kad je krenulo muka mojih. Oci mi ispale. Nije ni onim geyevima lahko [sm=jezicek.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 13:23:57)

Probaj svako jutro natašte- sto kazu na gladan zeludac popiti iscjedjenu jednu polovicu limuna u casi vode, za nekoliko dana ces osjetiti pozitivne promjene, bar sam ja to isporbala i utvrdila, probaj i ti [sm=smiley1.gif]

Probacu koliko je vec sutra.Inace imam lijena crijeva, a sad su katastrofa

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 13:27:18)

sad se sjeti da moja mama pojede svaku vece pred spavanje jabuku kad ima problema sa stolicom i super joj bude, ali mora se redovno jesti. A ja juce jela jagode i stolica za 10, cim jedem jagode samo sjedem na w-c milina :)
Ako sam ranije rekla sorry sto se ponoavljam ali caj od maslacka je jako efikasan mm ga pije on ima probleme sa stolicom cak mu i hemoroidi pocnu, ali taj caj sve rjesi.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 13:35:18)

Kod mene je inace sve naopako [sm=smiley36.gif]Kad mi je dr rekla da pocnem piti pila svaki dan i sedam dana nisam mogla ici u vc. Napuhala se ko balon. I kad je krenulo muka mojih. Oci mi ispale. Nije ni onim geyevima lahko [sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Stvarno si me nasmijala s tim za gejeve [sm=jezicek.gif]
A i jagode su dobre slazem se [sm=smiley1.gif] Pune vode kao i paradajz

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 13:40:38)

Probacu koliko je vec sutra.Inace imam lijena crijeva, a sad su katastrofa

svako jutro casa mlake /vise vruce vode sa iscjedjenim limunom ima da kakis ko beba poslije podoja [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 13:51:57)

Ja stvarno jedem puno voca i povrca. Ali dzaba. Kod mene sestra opet svako jutro tacna ko sat. Cim kafu popijei zapali cigaru trk u vc. Dok kod mene katastrofa sedam do deset dana nista. Jos ako sam negdje u gostima e tek onda nema sanse. Kad sam bila u bolnici deset dana nisam mogla imam nagon ali nekakva blokada kad udjem u onaj vc ne mogu. Odveli me u porodiliste klistirali ja kad je onda krenulo jedva stigoh do sobe [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 13:56:29)

Peglala sam vise od dva sata,slomise me muzeve kosulje ali sta se moze.

Onda sam ogladnila,pa si isjeckah pola glavice mladog kupusa napravila salatu i bas se najela koda sam pojela kilu pecenja[sm=smiley36.gif]

Sada malo legoh da odmorim ledja i da skontam sta cu za rucak

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 14:04:00)

ja posla preko glave, ali evo zavrsavam...ubila sam se danas od posla...nekakav lud dan.
sad cu malo da predahnem i da se nagradim sa par redova milke [sm=bravo.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 14:10:15)

u prosloj trudnoci sam izbjegavala jagode...sad ih tamanim ko velika...upravo je zdjelica jagoda ispred mene [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 14:17:54)

Ja sam za dorucak napravila vocni jogurt s jagodama. I jogobela bi se postidila, koliki su komadi jagoda [sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 14:18:39)

Ista sam,ubijam se jagodama zadnjih mjesec dana,vidim juce stigle breskve i kajsije al su cijene paprene,a tvrde nikakvog ukusa

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 14:19:58)

Ja jedva cekam lubenicu [sm=bravo.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 14:24:00)

uh ne spominji heheheh,tada je vrijeme i kuhanom kukuruzu[sm=smiley36.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj (14.5.2015 14:30:38)

PO HITNO prestani pisati dalje jer sve mi se sad jede [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>