|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj
13.5.2015 10:57:38   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Zenice ovako ja nosim naocale vec nekih 7-8 godina,eh mjesecima razmisljam o lecama,zanima me vase misljenje ako vas ima koje koristite duze vrijeme,i da li ce mi dati s naocalama u salu,jer ne vidim ni bjelu macku bez njih user posted image

ti bas ne citas user posted image  ja pisala o svom porodu i svom minusu, nije ti veci minus garant od mog, kod mene skoro -6. nosim sociva od 97 i hvala bogu na njima meni naocale spadaju s glave, nosim ih samo navece i nekad na moru kad odmaram od ronjenja (inace ronim sa socivima nekad stavim naocale i masku za ronjenje ali mahom ronim onako bez icega). sta te konkretno zanima u vezi sociva? kod mene su meke lece (bausch&lomb), kupujem ih u optici salihbegovic. sad jel jeftino nije li, generalno skup je to sport ako ces se pridrzavati svih pravila, redovno mjenjati sociva, kupovati vodu. vrstu i dioptriju sociva ti odedi oftamolog, mada mahom su sad sve meke lece. ja sam pocela nekad u prvom srednje aktivno da ih nosim tad su bile jos varijante trdih i polu mekih pa Boga molila da ne budem alergicna i da oko ne odbija ove meke (i to se moze desiti, potrebna je odredjena kolica vlaznosti oka i zdrave roznjace kako bi socivo bilo postojano u oku) ali to sve vec vidis sa oftamologom na licu mjesta

ja sam na porod otisla sa socivima najnormalnije, ujutru se probudila, puko vodenjak, ja se umila, stavila sociva, malo se namackarila i pravac radjaonauser posted image  porodila se najnormalnije, dioptrija mi se cak malo i smanjila. jedino sam prije poroda morala donijeti Nakasu pismenu potvrdu od oftamologa ( i da znas odmah uzmi uputnicu za drzavnog doktora posto privatne ne priznaju, sreca pa ne odoh i ne bacih pare, vec bila zakazala i termin kod privatnika. kljucno je mjerenje ocnog pritiska i pregled ocnog dna i roznjace ne sama dioptrija ko dioptrija)

< Poruku je uredio LieToMe -- 13.5.2015 11:02:56 >

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 926
13.5.2015 11:03:40   
rose

IZVORNA PORUKA: ninuska

Mi nismo imali monitor..bili smo u prizemlju, a spavaca je blizu dnevne. Sad vec razmisljam, ali bih baby phone...cisto da cujem kad se beba probudi. Jer cemo spavati na spratu, najvjerovatnije, a dnevna je u prizemlju.
da vas pitam. Jel' vasa djeca spavaju s vama u sobi? Ja pojma nemam kako cemo se rasporediti kad se beba rodi user posted image . Sto se tice prostora imamo ga dovoljno. Ali, mislim da mala nije jos spremna sama u sobi da spava..bas nisam pametna user posted image .
razmisljala sam i da kupim trosjed pa da ona i muz zajedno spavaju, ali nisam sigurna da je to dobra ideja user posted image

da...S spava s anama a i beba ce aBd....jos sam u dumanju kako nas sve smjestiti...dosao je njen ormar jos joj krevet trebam nabaviti pa onda uklapaj user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 927
13.5.2015 11:06:04   
ziel

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Jutro zene,
Evo ustadoh, kafu zacas napravih i evo sad uzivam. Nisam se nesto naspavala.
Danas mi je po rasporedu endokrinolog, U pola jedan imam pregled. Nisam odavno bila.

LTM, vidis ovaj ti je monitor odlican. user posted image

De mi recite, da li je dozvoljeno koristiti canesten? Nesto me kao pecka dole pa bih ja to da prekinem na vrijemeuser posted image

ziel, garant su u pitanju godisnji odmori pa neka ko drugi je liuser posted image

Uzas, doslo do promjene radnih mjesta za 2-3 medicinara i sad ja moram u 2 amb. a koji je posao, koji su pacijenti i procedure oko izvjestaja, zaboli me glava na tu pomisao user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 928
13.5.2015 11:07:59   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Zenice ovako ja nosim naocale vec nekih 7-8 godina,eh mjesecima razmisljam o lecama,zanima me vase misljenje ako vas ima koje koristite duze vrijeme,i da li ce mi dati s naocalama u salu,jer ne vidim ni bjelu macku bez njih user posted image

ti bas ne citas user posted image  ja pisala o svom porodu i svom minusu, nije ti veci minus garant od mog, kod mene skoro -6. nosim sociva od 97 i hvala bogu na njima meni naocale spadaju s glave, nosim ih samo navece i nekad na moru kad odmaram od ronjenja (inace ronim sa socivima nekad stavim naocale i masku za ronjenje ali mahom ronim onako bez icega). sta te konkretno zanima u vezi sociva? kod mene su meke lece (bausch&lomb), kupujem ih u optici salihbegovic. sad jel jeftino nije li, generalno skup je to sport ako ces se pridrzavati svih pravila, redovno mjenjati sociva, kupovati vodu. vrstu i dioptriju sociva ti odedi oftamolog, mada mahom su sad sve meke lece. ja sam pocela nekad u prvom srednje aktivno da ih nosim tad su bile jos varijante trdih i polu mekih pa Boga molila da ne budem alergicna i da oko ne odbija ove meke (i to se moze desiti, potrebna je odredjena kolica vlaznosti oka i zdrave roznjace kako bi socivo bilo postojano u oku) ali to sve vec vidis sa oftamologom na licu mjesta

ja sam na porod otisla sa socivima najnormalnije, ujutru se probudila, puko vodenjak, ja se umila, stavila sociva, malo se namackarila i pravac radjaonauser posted image  porodila se najnormalnije, dioptrija mi se cak malo i smanjila. jedino sam prije poroda morala donijeti Nakasu pismenu potvrdu od oftamologa ( i da znas odmah uzmi uputnicu za drzavnog doktora posto privatne ne priznaju, sreca pa ne odoh i ne bacih pare, vec bila zakazala i termin kod privatnika. kljucno je mjerenje ocnog pritiska i pregled ocnog dna i roznjace ne sama dioptrija ko dioptrija)

Kod mene je -3,e zato pitam u slucaju ako se nebudem mogla naviknuti na sociva,da dzaba ne bacam pare,zanima me da li daju sa naocalama u salu

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 929
13.5.2015 11:08:31   
ziel

user posted image  hvala carobno jutro user posted image
sto se tice canestena ja sam na preporuku Nakasa negdje prije poroda (mozda 2-3 sedmice prije) aplicirala jednu ili dvije user posted image  vise se ne sjecam. Nije bilo nikakvih problema niti bakterija oba brisa bila uredena ali eto kao svakoj trudnici to preporuce. Mada sam citala da zene znaju postati vremenom imune na canesten pa im preporuce onda neke truge vaginalete

ziel user posted image user posted image   imas li mogucnost da malo "pobjegnes" na bolovanje (zvuci ruzno sto ti ovo govorim ali ja sam imala u prvoj trudnoci tezak period pocetka trudnoce a veliko nerazumjevanje od strane svoje nadredjene, puno stresa, namjerno zatrpavanje poslom, bas sam bila nikakva, gubila na kilazi puno, povracala, infuzije i doktor me spengao na bolovanje). sad se svi ibrete sto ne idem na bolovanje i sto sam radila veci dio trudnoce (bila sam samo dva puta po 5 dana na bolovanju zbog jakih mucnina i povracanja) ali sef mi je super, radna atmosfera super i stvarno nemam ama bas nikakav razlog da "bjezim" ranije.  

Razmisljam i o tome, vjeruj da mi je to opcija... Kud puklo da puklo i danas mi na sve to kao slag na tortu i inspekcija bila, provjeravala, nasli nekih neispravnosti , tezak periodu tezaaaaaaakkk user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 930
13.5.2015 11:10:40   
putujuca
Oh jeste se raspisale na milion tema, ne mogu vas pratiti.
Rose kod tebe ce znaci biti veselo user posted image i nasa curica jos uvijek spava s nama u sobi a sve razmisljam kako da to promijenim prije nego sto beba dodje aBd.
Sve se kanim danas cu, sutra cu je prebaciti u njenu sobu al mi malo frka kako ce to podnijeti. Nadam se dobro.

novim trudnicama zelim dobrodoslicu i urednu trudnocu user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 931
13.5.2015 11:13:30   
LieToMe RR

Kod mene je -3,e zato pitam u slucaju ako se nebudem mogla naviknuti na sociva,da dzaba ne bacam pare,zanima me da li daju sa naocalama u salu

ama naravno da daju. kad moze sa socivima sto ne bi moglo sa naocalama user posted image
samo ja bih na tvom mjestu ipak nekad krajem osmog pocetkom devetog mjeseca otisla na pregled kod oftamologa cisto da se konsultujes i da vidis kakav ti je ocni pritisak i zdravost oka (u Drzavnoj-Općoj bolnici je odlican dr. Paćo, vrstan doktor)

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 932
13.5.2015 11:14:30   
rose

IZVORNA PORUKA: alman

LTM ovo za ribu je biser mog humoriste, joj kako dijete ima smisla za humor, ma da oplaces od smijeha, al da on izvaljuje, al na svoj racun tesko prihvata salu, vrlo cesto se naljuti user posted image

ja sam sinoc doslovno plakala od smijeha, sjedimo mi i pricama nako o imenima, ne mozemo nikako da se odlucimo, mm jedno ima a meni se nesto ne svidja niasm nikad zamisljala da mi se dijete tako zove, al mozda se i naviknem, prvom sam ja dala mozda je i red da sad oni daju, ja bih radije da se zove Ali ono dugo, a on sjedi i ira se na mob, i kaze gdje ces djeteu dat ime ali (Kratko), ja kazem neko druo a na to pa tako ti se zovu samo stari ljudi (imamo jednog komsiju stariji covjek a tako se zove) kad hoce on da se zove Muhamed, po njegovom drugu, a ja necu jos na to svekar doda ma to je teso ime, znas da se dijete s tim imenom ne smije ruziti ni udariti, user posted image a on o iz topa od sad se zovem Muhamed, kako se predije ime, ja ga kasnije zovem, a on ce meni ko ti je Harun ja nisam taj user posted image

a dodao je i za Sulejmen, kaze pa da postane velicasnstveni pa da mu je budem slugauser posted image

izvini te ako vas smaram, al ja se evo i sad smijem a mogu misliti kako je bilo bebici u stomaku kad sam se sinoc onoliko smijalauser posted image

user posted image user posted image ne volim kratka ni starinska imena user posted image a sta mislis da mu das ime Davud ili tako nekako...nije uobicajeno ni cesto a ni ne nose ga stari ljudi user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 933
13.5.2015 11:18:31   
putujuca
alman user posted image

ne spominji imena ja jos pooojma nemam, bas mi tesko naci nesto fino za djecaka user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 934
13.5.2015 11:22:29   
LieToMe RR
ni mi nemamno ideja za imena user posted image  za curicu jos postoje neke varijante (ima spisak i od prosli put) ali za djecaka bas nikako. S obzirom da sam ja dala ime nasoj curici jos prije nego su nam djeca i bila u planu (ap je spisak bio proforme radi user posted image ) muzu sam dala totalnu slobodu da izabere ime od onih koje zajednicki odaberemo za nas skromni spisak user posted image  a za djecaka... teska tema.

(odgovor članu putujuca)
Neposredna veza do poruke: 935
13.5.2015 11:22:46   
rose

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

LTM, jao pa vi cete svi biti kucile u sobiuser posted image user posted image user posted image Tako je kod mojih rodjaka. Velika spavaca soba a mala razlika medju djecom. Tacno godina. I svi su u jednoj sobi. Ispocetka je bilo medjusobnog budjenja ali su se brzo navikli. Preslatko ih je vidjetiuser posted image . Bracni krevet i dva mala krevetica, jedan naspram drugog da se mogu za rukice uhvatiti njih dvojicauser posted image

ninushka, ma nazvat cu ja svog ginekologa obavezno ali ovo cisto da vidim iskustva. Vidim da ih daju pa mi je odmah lakse ako zatreba, ne moram se sekiratiuser posted image . Kako prepona? Boli li te jos?

user posted image user posted image  ma zaista je ogromna spavaca, skoro 20 kvadrata. ogromna stvarno ali na zalost ne moze da sepregradi adekvatno tako da je sad za sad ovakav raspored. meni nije belaj, prilagodis se. ma ova moja spava kolicinski na tatu a ima dobar san na mene user posted image user posted image  nas dvije i zemljotrese prespavamo. da nije ovog mog ne bi ni znali za zemljotres user posted image

a ja se nadam da ce beba biti bar upola na seku. mi nju osjetili nismo. sinoc na babinama kod prijatelja i vidis da su umorni 8a bebi vec puna 4 mjeseca trebao je vec neku rutinu da uspostavi), nenaspavani i jos oni poceli o nasoj malenoj kako se sjecaju kako je samo spavala, nama gosti, sjedeljke, kartanje navece ona spava li spava (znala po 12-13 sati prebaciti u komadu) bitno joj bilo samo da dobro posiki, da se nasopa i saku pod glavu user posted image

heh i moja S je nas tako pripazila...zna i sada nekad po 12 sati u komadu odvaliti spavalcina...i nadam se da ce joj sestra biti u pola dobra ko ona user posted image

Neposredna veza do poruke: 936
13.5.2015 11:31:10   
rose

IZVORNA PORUKA: maksi

zene drage ja evo juros gledam u ogledalu i primjetim neke promjene, cijelu trudnocu mi je cisto lice, a sad su mi se pojavile nekakve pjegice, nikad nisam imala pjege po licu, i ne sjecam se da sam ih imala u prosluj trudnoci, iskreno se nadam da je do trudnoce i da ce nestati poslije poroda, sta vi mislite user posted image

Meni je inace u ovoj trudnoci lice grozno,puno bubuljica i nekakvo crveno dok sa njima dvojicom nije bilo bilo mi je ko bebino zato svi govore mozda je curauser posted image a i ja sam primjetila par pjegica kazu da su to trudnicke i da ce proci poslije poroda, nadam se da hoce. Ja sam sama sebi ruzna sad u trudnoci imam osjecaj i da mi se lik izmjenio user posted image

ja sam u trudnocama generalno ljepsa nego u netrudnom stanju...sjajim, lice mi uglavnom cisto...a nosim cure...teorija pada u vodu da mi cure kradu ljepotu...vec je malo i meni daju dok ih nosim user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 937
13.5.2015 11:33:26   
rose

zene drage ja evo juros gledam u ogledalu i primjetim neke promjene, cijelu trudnocu mi je cisto lice, a sad su mi se pojavile nekakve pjegice, nikad nisam imala pjege po licu, i ne sjecam se da sam ih imala u prosluj trudnoci, iskreno se nadam da je do trudnoce i da ce nestati poslije poroda, sta vi mislite user posted image

Meni je inace u ovoj trudnoci lice grozno,puno bubuljica i nekakvo crveno dok sa njima dvojicom nije bilo bilo mi je ko bebino zato svi govore mozda je curauser posted image a i ja sam primjetila par pjegica kazu da su to trudnicke i da ce proci poslije poroda, nadam se da hoce. Ja sam sama sebi ruzna sad u trudnoci imam osjecaj i da mi se lik izmjenio user posted image

Meni su inace te predpostavke kojeg je spola beba po izgledu super user posted image  ja u prvoj trudnoci imala super blistav ten i kosu, nisam se puno debljala, (kazu kad zenaima cisto lice onda nosi djecaka jer kao curice uzimaju ljepotu mami pa se proruznjis), sva bila u stomaku i sikama, kazu djecak garant user posted image  
I sad imam predivan ten, lice cisto (do duse uvijek imam cisto lice pa nis ad niej nista drugacije) opet sam sva u sikama i stomaku, opet je stomak ko kugla naprijed i opet mi govore djecak user posted image  reko mora da ce biti curica user posted image
Do duse jedina razlika u odnosu na prvu trudnocu sto sa malenom sam jako vise povracala i sto nisam mogla slatko ni ocima. Sad tamanim slatko i manje sam povracala. Valjda ce Divke u petak ujutru rijesiti ovu misteriju zvanu spol bebe user posted image

Sto se tice pjegica  ne mora znaci nuzno da je od trudnoce, mozda vam je i od sunca. Ja inace imam te pjegice izrazene pa ako ih ne tretiram na vakat ljeti bas budem pirgava (svijetao ten, svijetle oci genetika, baka mi je imala pjegice bila prirodno neobicno crvenokosa, ne kao mrkva nego bas neka neobicno priorodna crveno-svjetlosmedja boja). Ja u martu pocnem sa apliciranjem betakarotena u vidu tabletica (natur welth) i nemam problema onda sa naglim tamljenjem tena niti se pjegice pojavljuju.

ja sam sa S stalno jela slatko...a sada onako, nis posebno...i opet je cura user posted image nisam povracala ni s jednom, sa S oticala od 17-e sedmice s ovom jos ne oticem ...jedino piskim cesto od prvog dana , cak sam prvih par mjeseci u noci najmanje 3 puta ustajala da piskim user posted image

Neposredna veza do poruke: 938
13.5.2015 11:34:00   
pandica
Drage moje trudnjače user posted image Imam jedno pitanje, koje bi se moglo posebno odnositi na ove iskusnije... Bebicu sam do jučer osjećala u predjelu pupka i to dosta jako. Evo vec dva dana osjetim blage udarce u dnu stomaka, pa me zanima da li je to normalna pojava? Ja se super osjecam, ne boli me nista. Inače sam 27 sedmica...

My Ovulation Chart

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 939
13.5.2015 11:36:42   
rose

ako ti je velika dioptrija, ne gine ti carski

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 940
13.5.2015 11:42:39   
rose

IZVORNA PORUKA: putujuca

Oh jeste se raspisale na milion tema, ne mogu vas pratiti.
Rose kod tebe ce znaci biti veselo user posted image i nasa curica jos uvijek spava s nama u sobi a sve razmisljam kako da to promijenim prije nego sto beba dodje aBd.
Sve se kanim danas cu, sutra cu je prebaciti u njenu sobu al mi malo frka kako ce to podnijeti. Nadam se dobro.

novim trudnicama zelim dobrodoslicu i urednu trudnocu user posted image

mi imamo samo dvije sobe, podstanari smo i nemamo puno opcija...kad dodje vrijeme prepustit cemo curama sobuy a mozda nekad nesto svoje budemo imali user posted image

(odgovor članu putujuca)
Neposredna veza do poruke: 941
13.5.2015 11:44:35   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: pandica

Drage moje trudnjače user posted image Imam jedno pitanje, koje bi se moglo posebno odnositi na ove iskusnije... Bebicu sam do jučer osjećala u predjelu pupka i to dosta jako. Evo vec dva dana osjetim blage udarce u dnu stomaka, pa me zanima da li je to normalna pojava? Ja se super osjecam, ne boli me nista. Inače sam 27 sedmica...

beba se vjerovatno okrece, lupka rukama i nogicama, zavisi kako je okrenuta. Mene moja udara sa svih mogucih strana, bocno, oko pupka, skroz dole skoro pa u predjelu prepona, imam osjecaj da mi sve zive organe pomjera, nekad znam i bez daha da ostanem ili mi se pocnu vracati krastavice i paprike i kiselina me ubi... ma u principu udara me gdje stigne user posted image  nekad imam osjecaj da se premjesta pa se stomak izboci na jednu stranu vise (mislim da bude ili glavica ili guza. bitno je da ona udara user posted image  a sad gdje ce udarati zavisi od njenog polozaja user posted image

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 942
13.5.2015 11:44:44   
alman

IZVORNA PORUKA: rose

LTM ovo za ribu je biser mog humoriste, joj kako dijete ima smisla za humor, ma da oplaces od smijeha, al da on izvaljuje, al na svoj racun tesko prihvata salu, vrlo cesto se naljuti user posted image

ja sam sinoc doslovno plakala od smijeha, sjedimo mi i pricama nako o imenima, ne mozemo nikako da se odlucimo, mm jedno ima a meni se nesto ne svidja niasm nikad zamisljala da mi se dijete tako zove, al mozda se i naviknem, prvom sam ja dala mozda je i red da sad oni daju, ja bih radije da se zove Ali ono dugo, a on sjedi i ira se na mob, i kaze gdje ces djeteu dat ime ali (Kratko), ja kazem neko druo a na to pa tako ti se zovu samo stari ljudi (imamo jednog komsiju stariji covjek a tako se zove) kad hoce on da se zove Muhamed, po njegovom drugu, a ja necu jos na to svekar doda ma to je teso ime, znas da se dijete s tim imenom ne smije ruziti ni udariti, user posted image a on o iz topa od sad se zovem Muhamed, kako se predije ime, ja ga kasnije zovem, a on ce meni ko ti je Harun ja nisam taj user posted image

a dodao je i za Sulejmen, kaze pa da postane velicasnstveni pa da mu je budem slugauser posted image

izvini te ako vas smaram, al ja se evo i sad smijem a mogu misliti kako je bilo bebici u stomaku kad sam se sinoc onoliko smijalauser posted image

user posted image user posted image ne volim kratka ni starinska imena user posted image a sta mislis da mu das ime Davud ili tako nekako...nije uobicajeno ni cesto a ni ne nose ga stari ljudi user posted image

nesvidja se mm i to ime sam predlagala user posted image , stvarno nemam pojma, sa ovim se nisam zamarala proslu trudnocu, majcinski instikt mi je govorio od prvog dana da je djecak i odmah sam znala da ce biti Harun i nije bilo premisljanja user posted image a sad glavu razbijamo

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 943
13.5.2015 11:45:20   
rose

moja stalno po dnu udara user posted image

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 944
13.5.2015 11:46:58   
LieToMe RR

ne mora nuzno znaciti. meni je eto kao relativno velika dioptrija (-6) i meni su tako svi redom govorili ti ces 100% na carski. Otisla na pregled covjek rekao ma ne dolazi u obzir carski ti mozes za ovim ocima jos desetero roditi user posted image  porodila se normalno, prirodno, prvi pregled ociju obavila kad je malenoj bilo 4 mjeseca smanjila se dioptrija na jednom oku user posted image  nije puno ali se smanjila i tako se izjednacila sa drugim (a godinama muku mucim sa razlicitom dioptrijom na oba oka).

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 945
13.5.2015 11:47:08   
pandica
Nek udara hvala Bogu, to ja najviše i volim user posted image Bar tako znam da je sve ok. Nego mi sinoc muz crv sumnje ubaci, reko osjecam ga nisko. Kaze on da momak nije naumio poraniti... Reko nadam se da nije... Bas me strahuser posted image

My Ovulation Chart

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 946
13.5.2015 11:47:59   
alman

ja sam u trudnocama generalno ljepsa nego u netrudnom stanju...sjajim, lice mi uglavnom cisto...a nosim cure...teorija pada u vodu da mi cure kradu ljepotu...vec je malo i meni daju dok ih nosim user posted image

ma ja sam sebi prelijepa da se razumijemo, jesam skromna user posted image al ih nisam primjetila do jutros, bas kad sam bila na kontroli govori mi jedna sestra jao kako samo blistas, i izgledas svjeze, a taj dan sam se bas tako i osjecala user posted image

nadam se da su ovo samo trudnicke pjege i da ce proci user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 947
13.5.2015 11:48:00   
rose

ne mora nuzno znaciti. meni je eto kao relativno velika dioptrija (-6) i meni su tako svi redom govorili ti ces 100% na carski. Otisla na pregled covjek rekao ma ne dolazi u obzir carski ti mozes za ovim ocima jos desetero roditi user posted image  porodila se normalno, prirodno, prvi pregled ociju obavila kad je malenoj bilo 4 mjeseca smanjila se dioptrija na jednom oku user posted image  nije puno ali se smanjila i tako se izjednacila sa drugim (a godinama muku mucim sa razlicitom dioptrijom na oba oka).

ti ipak znas bolje...ja napisala sta am cula user posted image

Neposredna veza do poruke: 948
13.5.2015 11:51:06   
rose

Nek udara hvala Bogu, to ja najviše i volim user posted image Bar tako znam da je sve ok. Nego mi sinoc muz crv sumnje ubaci, reko osjecam ga nisko. Kaze on da momak nije naumio poraniti... Reko nadam se da nije... Bas me strahuser posted image

ma jok...ja svoju stalno osjetim nisko...a blizu smo s terminima...bila je vec na glavi pa poprecno pa ko zna sada kako je okrenuta user posted image

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 949
13.5.2015 11:52:25   
rose

ma ja sam sebi prelijepa da se razumijemo, jesam skromna user posted image al ih nisam primjetila do jutros, bas kad sam bila na kontroli govori mi jedna sestra jao kako samo blistas, i izgledas svjeze, a taj dan sam se bas tako i osjecala user posted image

nadam se da su ovo samo trudnicke pjege i da ce proci user posted image

ja sam se proslu trudnocu ispjegala po grudima...ogromne smedje pjege grupisane oko bradavica i stizale se prema dekolteu...nestale nakon poroda user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *