Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 9:26:02
Carobno jutro
LTM, jao pa vi cete svi biti kucile u sobi Tako je kod mojih rodjaka. Velika spavaca soba a mala razlika medju djecom. Tacno godina. I svi su u jednoj sobi. Ispocetka je bilo medjusobnog budjenja ali su se brzo navikli. Preslatko ih je vidjeti . Bracni krevet i dva mala krevetica, jedan naspram drugog da se mogu za rukice uhvatiti njih dvojica
ninushka, ma nazvat cu ja svog ginekologa obavezno ali ovo cisto da vidim iskustva. Vidim da ih daju pa mi je odmah lakse ako zatreba, ne moram se sekirati . Kako prepona? Boli li te jos?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 9:33:42
ninuska
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
LTM, jao pa vi cete svi biti kucile u sobi Tako je kod mojih rodjaka. Velika spavaca soba a mala razlika medju djecom. Tacno godina. I svi su u jednoj sobi. Ispocetka je bilo medjusobnog budjenja ali su se brzo navikli. Preslatko ih je vidjeti . Bracni krevet i dva mala krevetica, jedan naspram drugog da se mogu za rukice uhvatiti njih dvojica
ninushka, ma nazvat cu ja svog ginekologa obavezno ali ovo cisto da vidim iskustva. Vidim da ih daju pa mi je odmah lakse ako zatreba, ne moram se sekirati . Kako prepona? Boli li te jos?
pa, jest' Da je lakse jer vidis da su i dr. trudnice koristile. Ista sam ti Boli draga. Nije konstantna bol, ali boli. Sad nije plavo. Kad zategnem kozu vidi se dosta vena. Valjda nece dalje da se siri aBd
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 9:44:29
savi
Jutroo žene, evo i mene . Ja tek ustala, ali nisam nesto najbolje spavala, sinoc imala neki pritisak u glavi i sad osjećam posljedice. Valjda će kafica pomoći. Sad gledam kako da dodam info na profil pa nikako skontat... moze pomoc ?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 9:46:32
savi
IZVORNA PORUKA: ninuska
IZVORNA PORUKA: savi
Pozdrav ženice, evo i ja se napokon odlucih pridruziti . Ja sam usla u 24-tu sedmicu i termin je 8.9. pa bih se i ja ugurala na ovaj vaš spisak ako mogu . Danas smo bili na kontroli i moj dječak je hvala Bogu dobro, fino napredujemo....eto toliko za početak ljubim vas
Dobro dosla...i kod tebe djecak . Ublizu smo sa terminom. zelim ti laku trudnocu, a jos laksi porod
Da i ja sam kod dr. Aide, i kako vidim i ti si jučer bila na kontroli, možda smo se i srele u čekaoni
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 9:46:32
maksi
Mi nismo imali monitor..bili smo u prizemlju, a spavaca je blizu dnevne. Sad vec razmisljam, ali bih baby phone...cisto da cujem kad se beba probudi. Jer cemo spavati na spratu, najvjerovatnije, a dnevna je u prizemlju. da vas pitam. Jel' vasa djeca spavaju s vama u sobi? Ja pojma nemam kako cemo se rasporediti kad se beba rodi . Sto se tice prostora imamo ga dovoljno. Ali, mislim da mala nije jos spremna sama u sobi da spava..bas nisam pametna . razmisljala sam i da kupim trosjed pa da ona i muz zajedno spavaju, ali nisam sigurna da je to dobra ideja
Moji spavaju u svojoj sobi vec neke tri godine i nemam nikakvih problema sa njima. Mladji je imao godinu dana a stariji tri kada su presli u svoju sobu. E do tada smo svi zajedno spavali i muz se zezao mi ko u stacionaru,nas bracni krevet krevet samac i krevetic sastavljeno bilo sve u komadu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 9:50:59
maksi
Jutroooo drage ,
Pijem kaficu i kontam sta cu praviti za rucak, trebala bi do pijace ali mi se najavile prijateljice da ce doci. Pa cu sutra na pijacu.
Trebala bi otici do BBC do Okaidija ima snizenje do 50 posto a na proslogodisnju sezonu 70 posto,da vidim sta za momke a i za bebana iako jos sa sigurnoscu ne znam pol.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 9:51:58
maksi
Pozdrav ženice, evo i ja se napokon odlucih pridruziti . Ja sam usla u 24-tu sedmicu i termin je 8.9. pa bih se i ja ugurala na ovaj vaš spisak ako mogu . Danas smo bili na kontroli i moj dječak je hvala Bogu dobro, fino napredujemo....eto toliko za početak ljubim vas
Dobro dosla...i kod tebe djecak . Ublizu smo sa terminom. zelim ti laku trudnocu, a jos laksi porod
Da i ja sam kod dr. Aide, i kako vidim i ti si jučer bila na kontroli, možda smo se i srele u čekaoni
Bas nas ima kod Aide,meni je ona super
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 9:52:42
LieToMe RR
ma zaista je ogromna spavaca, skoro 20 kvadrata. ogromna stvarno ali na zalost ne moze da sepregradi adekvatno tako da je sad za sad ovakav raspored. meni nije belaj, prilagodis se. ma ova moja spava kolicinski na tatu a ima dobar san na mene nas dvije i zemljotrese prespavamo. da nije ovog mog ne bi ni znali za zemljotres
a ja se nadam da ce beba biti bar upola na seku. mi nju osjetili nismo. sinoc na babinama kod prijatelja i vidis da su umorni 8a bebi vec puna 4 mjeseca trebao je vec neku rutinu da uspostavi), nenaspavani i jos oni poceli o nasoj malenoj kako se sjecaju kako je samo spavala, nama gosti, sjedeljke, kartanje navece ona spava li spava (znala po 12-13 sati prebaciti u komadu) bitno joj bilo samo da dobro posiki, da se nasopa i saku pod glavu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 9:55:12
mala curica
Dobro jutro. Nadam se da ste se naspavale. Mene u zadnjih par dana boli kuk i misic guze,kada napravim korak suze mi na oci krenu. Nezz sta je u pitanju.Kontam mozda je beba pritisnula neki zivac i boli me....nezz. Kod nas kisa,bas pada pa prestane.Mislim da danas od suncanog dana nema nista. Savi dobrodoslica i od mene......urednu i lahku trudnocu do kraja da imas.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 10:02:50
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: maksi
Jutroooo drage ,
Pijem kaficu i kontam sta cu praviti za rucak, trebala bi do pijace ali mi se najavile prijateljice da ce doci. Pa cu sutra na pijacu.
Trebala bi otici do BBC do Okaidija ima snizenje do 50 posto a na proslogodisnju sezonu 70 posto,da vidim sta za momke a i za bebana iako jos sa sigurnoscu ne znam pol.
kad smo kod snizenja oviese outlet (ako nisam ranije spomenula) u interexu isto ima snizenja na vec snizene stvari (mi malenoj kupili neku majicicu i puno carapica sad za ljeta) a sto se tice rucka meni vise muka od same pomisli na planiranje sta i kako. danas dragi nece kuci pravo s posla tako da malena ima vec rucak (njoj uvijek imam) problem mi je za nas dvoje... a ja cu neku salaticu nesto ad hock malo da meznem
< Poruku je uredio LieToMe -- 13.5.2015 10:10:56 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 10:08:21
Carobno jutro
Jutroo žene, evo i mene . Ja tek ustala, ali nisam nesto najbolje spavala, sinoc imala neki pritisak u glavi i sad osjećam posljedice. Valjda će kafica pomoći. Sad gledam kako da dodam info na profil pa nikako skontat... moze pomoc ?
savi, odes na MOJA RINGERAJA gore u lijevom uglu, pa na Forumi, pa na podesavanja. i imas tu Ticker, i ispod Tickera imas linkove pa izaberi koji ces, tamo unesi datume koje ti traze i onda kopiraj tu link i eto ga nadam se da si shvatila ako sam sta zabrljala, pojasnit cemo
LTM, ja cu danas zeljanik, kupila sam juce vise od kile zelja, eno mi vreca zelja stoji u kuhinji i gleda me valja ono sve ocistiti majko moja ali nema veze, volim ga pa mi nije mrsko..ima da tri dana jedemo zelje...mm ce pobudaliti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 10:10:31
maksi
U prvoj trudnoci sam imala taj problem sa kukom,negdje u osmom mjesecu je pocelo i nije prestalo dok se nisam porodila. Doktorica je rekla da se beba tako namjestila i pritisce i nema pomoci. Vec pred kraj sam sepala nisam mogla normalno da hodam. Nadam se da ce tebi prije prestati i da je trenutno
IZVORNA PORUKA: mala curica
Dobro jutro. Nadam se da ste se naspavale. Mene u zadnjih par dana boli kuk i misic guze,kada napravim korak suze mi na oci krenu. Nezz sta je u pitanju.Kontam mozda je beba pritisnula neki zivac i boli me....nezz. Kod nas kisa,bas pada pa prestane.Mislim da danas od suncanog dana nema nista. Savi dobrodoslica i od mene......urednu i lahku trudnocu do kraja da imas.[sm=smiley1.gif
mala curica
Objave: 1762 Član od: 8.11.2008 Mjesto: Wien Status: prisutan
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 10:11:35
maksi
Otici cu i tamo blizu mi je
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Jutroooo drage ,
kad smo kod snizenja oviese outlet (ako nisam ranije spomenula) u interexu isto ima snizenja na vec snizene stvari (mi malenoj kupili neku majicicu i puno carapica sad za ljeta) a sto se tice rucka meni vise muka od same pomisli na planiranje sta i kako. danas dragi nece kuci pravo s posla tako da malena ima vec rucak (njoj uvijek imam) problem mi je za nas dvoje... a ja cu neku salaticu nesto ad hock malo da meznem
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 10:16:55
alman
zene drage ja evo juros gledam u ogledalu i primjetim neke promjene, cijelu trudnocu mi je cisto lice, a sad su mi se pojavile nekakve pjegice, nikad nisam imala pjege po licu, i ne sjecam se da sam ih imala u prosluj trudnoci, iskreno se nadam da je do trudnoce i da ce nestati poslije poroda, sta vi mislite
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 10:17:32
LieToMe RR
carobno jutro hvala na ideji. mi smo se zeljem dopingovali proteklih dana, bio i zeljanik na tapeti (malena ga obozava) pa cuspajz, pa sam onda punila kanelone sa zeljem (uuuu ja kad napravim te kanelone sa zeljem budu da prste polizes). danas cu neku salatu (imam svega od povrca u frizideru), sutra cu skontati (ako pitam supruga on obavezno kaze cuj sta cemo: meso ) a petak posto idem ujutru kod Divketa i posto sam zadovoljna svojom kilazom lijepo cu da se pocastim domacom picom i kolom pa kud puklo da puklo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 10:20:57
maksi
Super ideja tako da cu i ja zeljanik svi volimo a i brzo se sprema
savi, odes na MOJA RINGERAJA gore u lijevom uglu, pa na Forumi, pa na podesavanja. i imas tu Ticker, i ispod Tickera imas linkove pa izaberi koji ces, tamo unesi datume koje ti traze i onda kopiraj tu link i eto ga nadam se da si shvatila ako sam sta zabrljala, pojasnit cemo
LTM, ja cu danas zeljanik, kupila sam juce vise od kile zelja, eno mi vreca zelja stoji u kuhinji i gleda me valja ono sve ocistiti majko moja ali nema veze, volim ga pa mi nije mrsko..ima da tri dana jedemo zelje...mm ce pobudaliti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 10:24:18
maksi
IZVORNA PORUKA: alman
zene drage ja evo juros gledam u ogledalu i primjetim neke promjene, cijelu trudnocu mi je cisto lice, a sad su mi se pojavile nekakve pjegice, nikad nisam imala pjege po licu, i ne sjecam se da sam ih imala u prosluj trudnoci, iskreno se nadam da je do trudnoce i da ce nestati poslije poroda, sta vi mislite
Meni je inace u ovoj trudnoci lice grozno,puno bubuljica i nekakvo crveno dok sa njima dvojicom nije bilo bilo mi je ko bebino zato svi govore mozda je cura a i ja sam primjetila par pjegica kazu da su to trudnicke i da ce proci poslije poroda, nadam se da hoce. Ja sam sama sebi ruzna sad u trudnoci imam osjecaj i da mi se lik izmjenio
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 10:31:02
anitaa
IZVORNA PORUKA: LieToMe
carobno jutro hvala na ideji. mi smo se zeljem dopingovali proteklih dana, bio i zeljanik na tapeti (malena ga obozava) pa cuspajz, pa sam onda punila kanelone sa zeljem (uuuu ja kad napravim te kanelone sa zeljem budu da prste polizes). danas cu neku salatu (imam svega od povrca u frizideru), sutra cu skontati (ako pitam supruga on obavezno kaze cuj sta cemo: meso ) a petak posto idem ujutru kod Divketa i posto sam zadovoljna svojom kilazom lijepo cu da se pocastim domacom picom i kolom pa kud puklo da puklo
Sinoć pravih kanelone sa špinatom i gorngonzolom, jedno od mojih omiljenih jela, cura nije mogla dočekati, jer sam i nedavno pravila kad su nam gosti dolazili, pa bila pod dojmom...uglavnom nikako da donesem na posao da probaju, jer uvijek kad pravim, pukne u sekundi, ništa ne ostane...a mislila sam da ću muku mučiti sa špinatom, jer ga kupih odjednom dva kg, a nekakav vidi se mlad, domaći... drago mi je za curu, voli fino pojesti, ali istovremeno i zdravo, ma kao i mm i ja, logično
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 10:31:10
memsi
Ola dame,kako ste mi sve zajedno. Vidim bilo se aktivno ovih dana,neka masala samo tako.Mene nije bilo nekoliko dana na forumu pa rekoh samo da se tuspasim pa cu naknadno preletit da vidim o cemu ste to sve piskarale.Upravo s kontrole,Bogu hvala sve ok,grlic se nije smanjio sto je super obzirom da sam 30+3 i da mi je radena konizacija.Ja sam mislila da ce se podobro skratiti ali eto dobro je.Doktor zadovoljan.Opet za 2 sedmice i naravno ponovo krv,urin.Imamo i novih trudnica na spisku kojima zelim dorodoslicu i ugodno druzenje.Svima veliko za uredne kontrole.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 10:33:59
LieToMe RR
Meni je inace u ovoj trudnoci lice grozno,puno bubuljica i nekakvo crveno dok sa njima dvojicom nije bilo bilo mi je ko bebino zato svi govore mozda je cura a i ja sam primjetila par pjegica kazu da su to trudnicke i da ce proci poslije poroda, nadam se da hoce. Ja sam sama sebi ruzna sad u trudnoci imam osjecaj i da mi se lik izmjenio
Meni su inace te predpostavke kojeg je spola beba po izgledu super ja u prvoj trudnoci imala super blistav ten i kosu, nisam se puno debljala, (kazu kad zenaima cisto lice onda nosi djecaka jer kao curice uzimaju ljepotu mami pa se proruznjis), sva bila u stomaku i sikama, kazu djecak garant I sad imam predivan ten, lice cisto (do duse uvijek imam cisto lice pa nis ad niej nista drugacije) opet sam sva u sikama i stomaku, opet je stomak ko kugla naprijed i opet mi govore djecak reko mora da ce biti curica Do duse jedina razlika u odnosu na prvu trudnocu sto sa malenom sam jako vise povracala i sto nisam mogla slatko ni ocima. Sad tamanim slatko i manje sam povracala. Valjda ce Divke u petak ujutru rijesiti ovu misteriju zvanu spol bebe
Sto se tice pjegica ne mora znaci nuzno da je od trudnoce, mozda vam je i od sunca. Ja inace imam te pjegice izrazene pa ako ih ne tretiram na vakat ljeti bas budem pirgava (svijetao ten, svijetle oci genetika, baka mi je imala pjegice bila prirodno neobicno crvenokosa, ne kao mrkva nego bas neka neobicno priorodna crveno-svjetlosmedja boja). Ja u martu pocnem sa apliciranjem betakarotena u vidu tabletica (natur welth) i nemam problema onda sa naglim tamljenjem tena niti se pjegice pojavljuju.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 10:35:41
rose
Na kontroli sve super hB . a, ovo sto me boli kaze da pricekamo. Jedino mogu kremu za vene uzeti i mazati. Kao ako krene dalje svakako se ne moze sprijeciti
za urednu kontrolu, a da ti mozda nije podkozna bobuljica, il da nije dlakica uraska pa se upalilo, nadam se da ce sve bbit ok
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 10:42:02
M.A.M.
Zenice ovako ja nosim naocale vec nekih 7-8 godina,eh mjesecima razmisljam o lecama,zanima me vase misljenje ako vas ima koje koristite duze vrijeme,i da li ce mi dati s naocalama u salu,jer ne vidim ni bjelu macku bez njih
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 10:45:21
rose
IZVORNA PORUKA: ziel
Dobro jutro i od mene. Ali i nije dobro kod mene. Glavna mi rekla da moram odrzavati 2 ambulante do kraja mjeseca, bas sam nikakva, posla preko glave a jos mi i to natovarili na vrat. Stvarno sam pod konstantnim stresom.
bas mi je zao...nemaju razumijevanja...kad bi barem uzeli nekog pripravnika s biroa ili volontera...kome je bitno da ubiljezi neko radno iskustvo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 10:46:22
rose
Jutro zene, Evo ustadoh, kafu zacas napravih i evo sad uzivam. Nisam se nesto naspavala. Danas mi je po rasporedu endokrinolog, U pola jedan imam pregled. Nisam odavno bila.
LTM, vidis ovaj ti je monitor odlican.
De mi recite, da li je dozvoljeno koristiti canesten? Nesto me kao pecka dole pa bih ja to da prekinem na vrijeme
ziel, garant su u pitanju godisnji odmori pa neka ko drugi je li
jeste ali nemoj na svoju ruku...idi dr nek ti uzme bris
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 13.5.2015 10:47:52
rose
Jutro zene, Evo ustadoh, kafu zacas napravih i evo sad uzivam. Nisam se nesto naspavala. Danas mi je po rasporedu endokrinolog, U pola jedan imam pregled. Nisam odavno bila.
LTM, vidis ovaj ti je monitor odlican.
De mi recite, da li je dozvoljeno koristiti canesten? Nesto me kao pecka dole pa bih ja to da prekinem na vrijeme
ziel, garant su u pitanju godisnji odmori pa neka ko drugi je li
smijes koristit canesten, i kremu i vaginalete, ja sam koristila vaginalete na bazi kantariona meni bile dobre,
meni je kantarion kljucan za ovu trudnocu ko ne zna ukratko...koristenje kantariona par dana i kondoma nakon terapije se ne preporucuje mislim onima kojim bi trudnoca bila veliki problem...mene je iznenadila ali je ipak zeljena