|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj
13.5.2015 8:08:17   
ninuska
.

< Poruku je uredio ninuska -- 13.5.2015 8:09:05 >

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 876
13.5.2015 8:10:04   
LieToMe RR
Juttrrrrooo evo i mene da se tuspasim user posted image
Jutros poranila na posao, nekih priprema, poslica...pa da reko obavim sta trebam i evo startala lijepo sa nesicom i brusnicom user posted image

Ninuska evo i ja tebi masem samo sa druge adrese user posted image  nisam ja na toj adresi evo skoro 7 godina ali nema veze, moje mahanje dopire cak i sa Socijalnog do tebe user posted image

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 877
13.5.2015 8:14:21   
ninuska
LTM
Shvatila sam ja tebe user posted image . Masemo sa istog mjesta. Nije mi mama gdje si bila prije user posted image .
ti bas vrijedna..stavi malo i noge na kutiju kasnije user posted image . Odmoriii

< Poruku je uredio ninuska -- 13.5.2015 8:16:37 >

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 878
13.5.2015 8:21:33   
alman
jutro i od mene i ja poraila, ne mogu da spavam dugo kad je ovako lijepo vani, ptice cvrkucu, ma milina, odo sad vani da popijemo kaficu i dorucak user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 879
13.5.2015 8:24:42   
LieToMe RR
Eh posto iscitah sve redom (ovo sto sam fulila sinoc iz opravdanih razloga - isli smo u skitnju i na jedne babine)

savi (valjda sam nick dobro upratila) dobro nam dosla user posted image  zelim ti lijepo druzenje sa nama ovdje
maksi user posted image user posted image user posted image  jao nasmija me tako slatko to za ribu, dusa draga user posted image user posted image  odmah u tavu i to najvecu

sto se tice baby monitora mislim da se sad sa ebaya ne isplati nista narucivati (naravno iz amerike) kako je dolar skocio user posted image  (mi inace redovno narucujemo neke djidje sto ovdje ne mozes kupiti a tamo je to sica) medjutim nismo u ovoj godini nista od kako je dolar pofino skocio

e sad mi smo baby monitor kupili prije nego se mala rodila, ali ovaj nas je vise medicinsko pomagalo ima dvije ploce koje se stave ispod duseka i prati disanje bebe (nas je istraumiralo prvi put kad je zijevala kad je on poceo da pisti na sav glas jer bebe kad zijevaju srce im stane sekundu i ovaj je to detektovao mi bili i prosli) uglavnom dodje monitor koji ocitava temperaturu sobe, hvata zvukove i pokrete i plus detektuje te promjene u radu srca. nije ga bilo u bosni za kupiti cak ni u hrvatskoj ali smo imali srecu da su tad od supruga tetak i tetka isli u sloveniju na odmor pa su otisli i kupili user posted image
Kod nas je taj monitor i dan danas prikopcan, kad ne spava u kreveticu samo se podesi da ne hvata pokrete iz kreveta nego zvuk i pokret iz sobe i milina. zatvorimo vrata i uzivamo. mi ga cak nosimo i na more, samo ne nosimo te ploce ispod duseka. posto malena spava po danu nekad i po 3 sata pa mi onda kartamo na terasi ili se suncamo a monitor ukljucen. ne znam meni je to super stvarkica. ko ima mogucnost da nabavi bilo kakav mislim da bi trebao, mnogo olaksa kucanske poslice.
koga zanima evo kako izgleda nas baby monitor
http://www.angelcarebaby.com/wp-content/uploads/2013/03/moniteur-de-luxe-plus-AC401-de-luxe-plus-monitor.jpg

< Poruku je uredio LieToMe -- 13.5.2015 8:28:34 >

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 880
13.5.2015 8:26:08   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ninuska

LTM
Shvatila sam ja tebe user posted image . Masemo sa istog mjesta. Nije mi mama gdje si bila prije user posted image .
ti bas vrijedna..stavi malo i noge na kutiju kasnije user posted image . Odmoriii

oooo u tom slucaju ide veliko mahanje i hug user posted image  user posted image user posted image
aaaa sad sam napredovala, nije vise kutija nego prastara centralna jedinica user posted image  (kako mene kolege informaticari paze) sad su noge u pravoj ravni sa stolicom user posted image user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 881
13.5.2015 8:34:23   
ziel
Dobro jutro i od mene. Ali i nije dobro kod mene. Glavna mi rekla da moram odrzavati 2 ambulante do kraja mjeseca, bas sam nikakva, posla preko glave a jos mi i to natovarili na vrat. Stvarno sam pod konstantnim stresom. user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 882
13.5.2015 8:39:14   
Carobno jutro

Jutro zene,
Evo ustadoh, kafu zacas napravih i evo sad uzivam. Nisam se nesto naspavala.
Danas mi je po rasporedu endokrinolog, U pola jedan imam pregled. Nisam odavno bila.

LTM, vidis ovaj ti je monitor odlican. user posted image

De mi recite, da li je dozvoljeno koristiti canesten? Nesto me kao pecka dole pa bih ja to da prekinem na vrijemeuser posted image

ziel, garant su u pitanju godisnji odmori pa neka ko drugi je liuser posted image

Neposredna veza do poruke: 883
13.5.2015 8:45:32   
M.A.M.
Jutro i od mene user posted image ,jutro prelijepo user posted image
LTM ja sinoc bas nesto gledam ove monitore,ovo je prava stvar

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 884
13.5.2015 8:49:56   
alman

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Jutro zene,
Danas mi je po rasporedu endokrinolog, U pola jedan imam pregled. Nisam odavno bila.

De mi recite, da li je dozvoljeno koristiti canesten? Nesto me kao pecka dole pa bih ja to da prekinem na vrijemeuser posted image

ziel, garant su u pitanju godisnji odmori pa neka ko drugi je liuser posted image

smijes koristit canesten, i kremu i vaginalete, ja sam koristila vaginalete na bazi kantariona meni bile dobre,

Neposredna veza do poruke: 885
13.5.2015 8:51:16   
LieToMe RR
user posted image  hvala carobno jutro user posted image
sto se tice canestena ja sam na preporuku Nakasa negdje prije poroda (mozda 2-3 sedmice prije) aplicirala jednu ili dvije user posted image  vise se ne sjecam. Nije bilo nikakvih problema niti bakterija oba brisa bila uredena ali eto kao svakoj trudnici to preporuce. Mada sam citala da zene znaju postati vremenom imune na canesten pa im preporuce onda neke truge vaginalete

ziel user posted image user posted image   imas li mogucnost da malo "pobjegnes" na bolovanje (zvuci ruzno sto ti ovo govorim ali ja sam imala u prvoj trudnoci tezak period pocetka trudnoce a veliko nerazumjevanje od strane svoje nadredjene, puno stresa, namjerno zatrpavanje poslom, bas sam bila nikakva, gubila na kilazi puno, povracala, infuzije i doktor me spengao na bolovanje). sad se svi ibrete sto ne idem na bolovanje i sto sam radila veci dio trudnoce (bila sam samo dva puta po 5 dana na bolovanju zbog jakih mucnina i povracanja) ali sef mi je super, radna atmosfera super i stvarno nemam ama bas nikakav razlog da "bjezim" ranije.  

Neposredna veza do poruke: 886
13.5.2015 8:51:53   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: alman

Jutro zene,

smijes koristit canesten, i kremu i vaginalete, ja sam koristila vaginalete na bazi kantariona meni bile dobre,

vidis ne pade mi na pamet uopste taj kantarion, mogla bih prvo s njim pokusatiuser posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 887
13.5.2015 8:54:28   
ninuska

IZVORNA PORUKA: ziel

Dobro jutro i od mene. Ali i nije dobro kod mene. Glavna mi rekla da moram odrzavati 2 ambulante do kraja mjeseca, bas sam nikakva, posla preko glave a jos mi i to natovarili na vrat. Stvarno sam pod konstantnim stresom. user posted image

user posted image
mozes li na bolovanje? Zar nikog drugog nisu imali...hmmmm..

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 888
13.5.2015 8:55:59   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: LieToMe

user posted image  hvala carobno jutro user posted image
sto se tice canestena ja sam na preporuku Nakasa negdje prije poroda (mozda 2-3 sedmice prije) aplicirala jednu ili dvije user posted image  vise se ne sjecam. Nije bilo nikakvih problema niti bakterija oba brisa bila uredena ali eto kao svakoj trudnici to preporuce. Mada sam citala da zene znaju postati vremenom imune na canesten pa im preporuce onda neke truge vaginalete

Mah ja sam nekad davno imala problema sa candidom, kada sam zavrsila u bolnici i porodila se nasilno u drugoj trudnoci i tada pokupim tu prokletinju. Rjesila sam je bbrzo ali me strah da se ne vrati a pecka nesto pomalo. Nisam odavno koristila canesten pa reko ne znam smijem li makar jednu vaginaletu stavitiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 889
13.5.2015 8:57:25   
*nur*
IZVORNA PORUKA: LieToMe

sto se tice baby monitora mislim da se sad sa ebaya ne isplati nista narucivati (naravno iz amerike) kako je dolar skocio user posted image  (mi inace redovno narucujemo neke djidje sto ovdje ne mozes kupiti a tamo je to sica) medjutim nismo u ovoj godini nista od kako je dolar pofino skocio

e sad mi smo baby monitor kupili prije nego se mala rodila, ali ovaj nas je vise medicinsko pomagalo ima dvije ploce koje se stave ispod duseka i prati disanje bebe (nas je istraumiralo prvi put kad je zijevala kad je on poceo da pisti na sav glas jer bebe kad zijevaju srce im stane sekundu i ovaj je to detektovao mi bili i prosli) uglavnom dodje monitor koji ocitava temperaturu sobe, hvata zvukove i pokrete i plus detektuje te promjene u radu srca. nije ga bilo u bosni za kupiti cak ni u hrvatskoj ali smo imali srecu da su tad od supruga tetak i tetka isli u sloveniju na odmor pa su otisli i kupili user posted image
Kod nas je taj monitor i dan danas prikopcan, kad ne spava u kreveticu samo se podesi da ne hvata pokrete iz kreveta nego zvuk i pokret iz sobe i milina. zatvorimo vrata i uzivamo. mi ga cak nosimo i na more, samo ne nosimo te ploce ispod duseka. posto malena spava po danu nekad i po 3 sata pa mi onda kartamo na terasi ili se suncamo a monitor ukljucen. ne znam meni je to super stvarkica. ko ima mogucnost da nabavi bilo kakav mislim da bi trebao, mnogo olaksa kucanske poslice.
koga zanima evo kako izgleda nas baby monitor
http://www.angelcarebaby.com/wp-content/uploads/2013/03/moniteur-de-luxe-plus-AC401-de-luxe-plus-monitor.jpg
[/quot]

ah to je ovo dobra stvar

Jutro i od mene za sve vas!

< Poruku je uredio *nur* -- 13.5.2015 8:58:36 >

Neposredna veza do poruke: 890
13.5.2015 8:59:35   
ninuska
Mi nismo imali monitor..bili smo u prizemlju, a spavaca je blizu dnevne. Sad vec razmisljam, ali bih baby phone...cisto da cujem kad se beba probudi. Jer cemo spavati na spratu, najvjerovatnije, a dnevna je u prizemlju.
da vas pitam. Jel' vasa djeca spavaju s vama u sobi? Ja pojma nemam kako cemo se rasporediti kad se beba rodi user posted image . Sto se tice prostora imamo ga dovoljno. Ali, mislim da mala nije jos spremna sama u sobi da spava..bas nisam pametna user posted image .
razmisljala sam i da kupim trosjed pa da ona i muz zajedno spavaju, ali nisam sigurna da je to dobra ideja user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 891
13.5.2015 9:02:43   
ninuska
Jutros sam puna ovih user posted image . Nista mi nije jasno haha
carobno jutroja ti nemam pojma ta tu kremu. Cula sam, ali nisam koristila. Ja bih se ipak posavjetovala sa ginekologom user posted image . Mada ti zene kazu da su koristile na preporuku dr

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 892
13.5.2015 9:06:10   
alman
LTM ovo za ribu je biser mog humoriste, joj kako dijete ima smisla za humor, ma da oplaces od smijeha, al da on izvaljuje, al na svoj racun tesko prihvata salu, vrlo cesto se naljuti user posted image

ja sam sinoc doslovno plakala od smijeha, sjedimo mi i pricama nako o imenima, ne mozemo nikako da se odlucimo, mm jedno ima a meni se nesto ne svidja niasm nikad zamisljala da mi se dijete tako zove, al mozda se i naviknem, prvom sam ja dala mozda je i red da sad oni daju, ja bih radije da se zove Ali ono dugo, a on sjedi i ira se na mob, i kaze gdje ces djeteu dat ime ali (Kratko), ja kazem neko druo a na to pa tako ti se zovu samo stari ljudi (imamo jednog komsiju stariji covjek a tako se zove) kad hoce on da se zove Muhamed, po njegovom drugu, a ja necu jos na to svekar doda ma to je teso ime, znas da se dijete s tim imenom ne smije ruziti ni udariti, user posted image a on o iz topa od sad se zovem Muhamed, kako se predije ime, ja ga kasnije zovem, a on ce meni ko ti je Harun ja nisam taj user posted image

a dodao je i za Sulejmen, kaze pa da postane velicasnstveni pa da mu je budem slugauser posted image

izvini te ako vas smaram, al ja se evo i sad smijem a mogu misliti kako je bilo bebici u stomaku kad sam se sinoc onoliko smijalauser posted image

Neposredna veza do poruke: 893
13.5.2015 9:09:29   
LieToMe RR

Mi nismo imali monitor..bili smo u prizemlju, a spavaca je blizu dnevne. Sad vec razmisljam, ali bih baby phone...cisto da cujem kad se beba probudi. Jer cemo spavati na spratu, najvjerovatnije, a dnevna je u prizemlju.
da vas pitam. Jel' vasa djeca spavaju s vama u sobi? Ja pojma nemam kako cemo se rasporediti kad se beba rodi user posted image . Sto se tice prostora imamo ga dovoljno. Ali, mislim da mala nije jos spremna sama u sobi da spava..bas nisam pametna user posted image .
razmisljala sam i da kupim trosjed pa da ona i muz zajedno spavaju, ali nisam sigurna da je to dobra ideja user posted image

Mi na zalost nemamo mogucnost da je odvojimo u drugu sobu (to bi znacilo neka pregradjivanja i neke velike zahvate trenutno nisam za toga) ali spavaca soba nam je pravo velika i komotna tako da stane bracni krevet, stace sad i njen veliki krevet (190X90) a stace i bebin krevet (trenutni krevet od malene) samo sa druge strane sobe  (a na jednom zidu je veliki ugradbeni plakar i plus imamo nocne ormarice, i dvije te komode...stvarno je komotno pa se ne gurkamo) Tako da cemo svi biti skupa zajedno user posted image
Mi nikad nismo imali fazu da spava s nama (jedino je prva 2 mjeseca spavala izmedju nas u korpi) jer je meni bilo lakse dojiti. Onda smo je u krevetic i tako je sve do danas. Ona spava noc u komadu od kako je napunila 2 mjeseca, osjetili nismo dijete. Prvi put kako je izbacilu tu vecernju siku i sastavila 6 sati u komadu tako je i nastavila samo povecavati.
sad je recimo veca is vejsnija svega, pozeli nas, pa onda skace po nasem krevetu, uglavljuje se, mazi ali zaspe u svom krevetu. Uglavnom ujutru odemo na posao ona ostane spavati (izuzetak su samo kad je petice uhvate pa bude malo tersali i nervozna).
Meni je bila prednost sto je s nama u sobi narocito tu prvu godinu, pratis dijete, dojis, presvlacis. Ne znam stvarno, valjda je to sve individualno. 

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 894
13.5.2015 9:11:58   
LieToMe RR

LTM ovo za ribu je biser mog humoriste, joj kako dijete ima smisla za humor, ma da oplaces od smijeha, al da on izvaljuje, al na svoj racun tesko prihvata salu, vrlo cesto se naljuti user posted image

ja sam sinoc doslovno plakala od smijeha, sjedimo mi i pricama nako o imenima, ne mozemo nikako da se odlucimo, mm jedno ima a meni se nesto ne svidja niasm nikad zamisljala da mi se dijete tako zove, al mozda se i naviknem, prvom sam ja dala mozda je i red da sad oni daju, ja bih radije da se zove Ali ono dugo, a on sjedi i ira se na mob, i kaze gdje ces djeteu dat ime ali (Kratko), ja kazem neko druo a na to pa tako ti se zovu samo stari ljudi (imamo jednog komsiju stariji covjek a tako se zove) kad hoce on da se zove Muhamed, po njegovom drugu, a ja necu jos na to svekar doda ma to je teso ime, znas da se dijete s tim imenom ne smije ruziti ni udariti, user posted image a on o iz topa od sad se zovem Muhamed, kako se predije ime, ja ga kasnije zovem, a on ce meni ko ti je Harun ja nisam taj user posted image

a dodao je i za Sulejmen, kaze pa da postane velicasnstveni pa da mu je budem slugauser posted image

izvini te ako vas smaram, al ja se evo i sad smijem a mogu misliti kako je bilo bebici u stomaku kad sam se sinoc onoliko smijalauser posted image

user posted image user posted image user posted image  ma ne smaras, meni su fora ti djeciji biseri, nasa jos ne prica puno ali ima tih bisera milion user posted image
znala sam da cu pobrkati ko je sta rekao (dok sve upratim) znaci tvoj je imao biser sa ribom user posted image user posted image  
izvinjavam se, trudnicka demencija user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 895
13.5.2015 9:12:51   
alman

ne znam koliko je tvojoj, mi smo svog za tri god, odvojili u njegovu sobu, nije moga vise spavati u kreveticu pa stalno izlazio nama u krevet, a mene to smori, jer spava nemirno i na kraju on sam na pola kreveta a ja i mm na drugoj polovici, tako da je dobio svoju sobu, premda se zna i sad dovuci macak mali u nasu sobu user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 896
13.5.2015 9:13:52   
LieToMe RR

Jutro zene,

vidis ne pade mi na pamet uopste taj kantarion, mogla bih prvo s njim pokusatiuser posted image

ja sam nekad davno cula od kolegice da joj je ginekolog preporucio da uzme tampone i umoci u jogurt (pojma ne znam kakav jogurt i za sta je dobro) bilo mi cudno pravo ali kaze pomoglo joj user posted image

Neposredna veza do poruke: 897
13.5.2015 9:15:15   
ninuska
ltm hvala user posted image . I nasa spavaca je velika, ali me brine da je beba ne budi jer ako bude na sestru budice se po cijelu noc. Ma moja zadnjih par dana spava sa mm. Inace, je u svom kreveticu. Ali svakako krevetac moram ostaviti bebi sto znaci moram kupovati dr ili dvosjed na razvacenje ili samac. Ma, mom muzu je mrsko da se penje uz stepenice na sprat haha. Tako da pored uredjene spavace trenutno spavamo u prizemlju u dr sobi.

Neposredna veza do poruke: 898
13.5.2015 9:17:53   
ninuska

ne znam koliko je tvojoj, mi smo svog za tri god, odvojili u njegovu sobu, nije moga vise spavati u kreveticu pa stalno izlazio nama u krevet, a mene to smori, jer spava nemirno i na kraju on sam na pola kreveta a ja i mm na drugoj polovici, tako da je dobio svoju sobu, premda se zna i sad dovuci macak mali u nasu sobu user posted image

3 godine i 8 mjeseci. I mislim da je vrijeme da se odvoji. Ima ona svoju sobu..ali nije uredjena user posted image .
blago vama, odradili ste to na vrijeme

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 899
13.5.2015 9:23:26   
Carobno jutro

user posted image user posted image user posted image oplakah od smijeha i za ribu i za imenauser posted image user posted image user posted image ne smaras uopste sa biserima, mene ti djeciji biseri od srca nasmiju, Oni su meni shega teska. Bas znaju biti simpaticniuser posted image cuj, ko ti je Harunuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Auto
bambi7

Kupovina auta- na leasing ili na kredit?

leasing (43%)

kredit (57%)

Broj svih glasova: 68

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *